Amazon smartphone, χρησιμοποιεί τεχνολογία «Okao Vision» για 3D εφέ

Τα βλέμματα έχουν στραφεί στις 18 Ιουνίου καθώς η Amazon ετοιμάζει launch event στο οποίο αν και δεν ανέφερε τι θα μας παρουσιάσει, «υπόσχεται» μέσω teaser video ότι θα μας εντυπωσιάσει. Το πιο πιθανό είναι να δούμε το επίσημο ντεμπούτο του πρώτου smartphone του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου που θα είναι και το πρώτο κινητό με 3D interface.

Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς πως θα το καταφέρει αυτό όμως σύμφωνα με πληροφορίες του TechCrunch γίνεται μέσω της τεχνολογίας Okao Vision face-sensing system της Omron.

Η ομάδα του Amazon όπως φαίνεται τροποποίησε αυτή την τεχνολογία της Ιαπωνικής εταιρείας ώστε να χρησιμοποιηθεί για να προβάλει 3D εφέ σε μια κανονική LCD οθόνη χωρίς την χρήση γυαλιών. Αντί να εξαρτάται σε διάφορα αξεσουάρ για την προβολή 3D, εξαρτάται αποκλειστικά στις 4 μπροστινές κάμερες που είναι τοποθετημένες στις γωνίες της συσκευής για να παρακολουθούν το πρόσωπο του χρήστη καθώς και αισθητήρες επιτάχυνσης και το γυροσκόπιο. Για παράδειγμα αν γείρεις το πρόσωπό σου σε μια πλευρά το interface θα σου δείξει ένα κρυμμένο panel το οποίο δεν θα έβλεπες αν ήσουν σε διαφορετική γωνία θέασης.

Εκτός από την δυνατότητα να παρακολουθεί το πρόσωπο, το Okao Vision (Face Vision στα αγγλικά) μπορεί να αναγνωρίσει χαρακτηριστικά του προσώπου και να προσδιορίσει το φύλο και την εθνικότητα αλλά δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα στην τελική έκδοση.


, Amazon smartphone, χρησιμοποιεί τεχνολογία «Okao Vision» για 3D εφέ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
techblogakias

Και στο σκοτάδι τι γίνεται που δεν θα μπορούν οι κάμερες να ανιχνεύσουν την κινηση του κεφαλιού ??

Πέτρος

Επιτέλους κάτι διαφορετικό!!! Είναι θετικό να βλέπουμε καινοτόμα χαρακτηριστικά να βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης.

Κάτι παρόμοιο, με διαφορετική τεχνολογία, ετοιμάζει και η ms. Η συγκεκριμένη συσκευή φημολογείται από τον περασμένο Νοέμβριο και αναμένεται πριν το τέλος του χρόνου. Κι ένα βιντεάκι για του λόγου το αληθές
https://www.youtube.com/watch?v=DThJDAPxtxM&sns=em

Nio

Techblogakias ανάβεις τα φώτα.

kostas00t

Αν έχεις πολλές εθνικότητες τότε τι γίνεται;
Χαχα

Πάντως φαίνεται καινοτόμο και θα είναι σίγουρα μοναδικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.