Amazon, συνεχίζει τα smartphones παρά την αποτυχία του Fire Phone

Με 170 εκατομμύρια δολάρια χασούρα από τα απούλητα Amazon Fire Phone, η εταιρεία φαίνεται να μην πτοείται από την πρώτη αποτυχία και θέλει να συνεχίσει την προσπάθεια στον τομέα των smartphones. Σύμφωνα με τον Jorrit Van der Meulen, τον VP της Amazon για την Ευρώπη, η εταιρεία έμαθε πολλά από την προσπάθειά της και ακούει τις κριτικές.

Ανέφερε ως παράδειγμα το πρώτο Kindle e-reader που έκανε το ντεμπούτο του το 2007 και δεν είχε καλή αποδοχή. Από τότε όμως η Amazon έκανε αλλαγές και μετέτρεψε την σειρά Kindle σε άκρως επιτυχημένη. Το ίδιο θα επιχειρήσει να κάνει και με το Fire Phone από το οποίο έχει απόθεμα αξίας 83 εκατομμυρίων δολαρίων δηλαδή γύρω στα 207,000 απούλητα κομμάτια για τον Οκτώβριο.

Η Amazon έχει ήδη παραδεχτεί ότι η τιμή του πρώτου της smartphone δεν ήταν η σωστή μιας και το κινητό με 3D-like interface κόστιζε πολλά και κατάφερε να πουλήσει μόλις 35.000 κομμάτια, την ώρα που μεγάλα ονόματα όπως Apple και Samsung το πρώτο μήνα κυκλοφορίας πουλάνε εκατομμύρια συσκευές. Επίσης, τα reviews τόσο από tech editors όσο και από καταναλωτές ήταν αρνητικά με μέσο όρο 2.3 αστέρια στα 5 σε 3,525 reviews στις ΗΠΑ.

Ωστόσο η ακριβή τιμή δεν είναι το μόνο πρόβλημα του Amazon Fire Phone το οποίο τρέχει δική του έκδοση βασισμένη στο Android, με δικό του user interface, δικά του apps και δικό του Appstore. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει πρόσβαση στο Google Play με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές και αυτό είναι στα αρνητικά.

amazon συνεχίζει τα smartphones, Amazon, συνεχίζει τα smartphones παρά την αποτυχία του Fire Phone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Πάλι παραδίδει μαθήματα πως να φαλιρισετε σε 2 απλά βήματα, η Amazon!

Darth

δυο πράγματα χρειάζεται για να πουλήσει
1. φυσιολογική τιμή
2. να μην είναι τόσο κλειδωμένο (το πρώτο amazon tablet πουλήθηκε τόσο γιατί 95% όσον το πήραν το ξεκλείδωσαν του έβαλαν google apps (βασικά μόνο google freameworks και store) και το είχαν σαν κανονικό tablet ………

από τότε που κλείδωσαν για τα καλά τα προϊόντα τους έπεσαν κατακόρυφα η πωλήσεις τους (δεν μπορούν να καταλάβουν οτι κάνεις δεν θέλει να είναι αποκλειστικά στο οικοσύστημα της amazon……..τόσο απλά )

Vagelis

Ας βάλουν google play, ας ρίξουν την τιμή και βλέπουμε.

wally

ρε παιδια αν παρω προιοντα της αμαζον απο ελλαδα επυβαρυνομαι επιπλεον και αν ναι ποσο παραπανω ξερει κανεις?

lemodes

@Wally … Ναι πολύ…παρά πολύ …τόσο πολύ που δεν φαντάζεσαι πόσο…

nikos

για οποιον ξερει ο bezos της amazon εχει καμια σχεση με ελλαδα?

sunkenFool

@wally Εξαρτάται ποια προϊόντα θα πάρεις και από που θα τα πάρεις. Αν τα πάρεις από amazon της Ευρώπης (π.χ. amazon.co.uk) επιβαρύνεσαι μόνο τα shipping fees τα οποία εξαρτώνται από το είδος και τη ποσότητα των προϊόντων. Αν τα πάρεις από το amazon.com ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσεις και οποιουσδήποτε τελωνειακούς δασμούς (23% ΦΠΑ αν η παραγγελία ξεπεράσει τα €22 + δασμοί αν ξεπεράσει τα €150). Αυτοί υπολογίζονται από την amazon και τα πληρώνεις τη στιγμή της παραγγελίας για να μην μπλέξεις με τελωνεία.

Όλα αυτά που λέω βέβαια δεν προέρχονται από προσωπική μου εμπειρία, καθώς δεν έχω παραγγείλει ο ίδιος ποτέ τίποτα από το amazon εκτός από kindle ebooks. Τα παραπάνω τα διάβασα από διάφορες πηγές στο internet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.