Amazon Fire Phone, o Jeff Bezos συνεχίζει παρά τα 170 εκατ. χασούρα

Η πρώτη προσπάθεια της Amazon να μπει στην αγορά των smartphones κάθε άλλο παρά πετυχημένη μπορεί να θεωρηθεί. Ο CEO Jeff Bezos όμως δεν δείχνει να πτοείται καθώς είναι αποφασισμένος να κυκλοφορήσει κι άλλα Amazon Fire Phone. Μιλώντας στο συνέδριο του Business Insider στη Ν.Υόρκη ανέφερε ότι πρέπει να βγουν κι άλλες συσκευές για να κρίνουμε ότι απέτυχε το Fire Phone.

To Amazon Fire Phone με το 3D interface ήρθε με μεγάλες προσδοκίες να κατακτήσει την αγορά, όμως τελικά αυτό που κατάφερε ήταν 170 εκατομμύρια δολάρια ζημιά για την Amazon. Η εταιρεία πόνταρε να έχει την ίδια επιτυχία που είχαν τα Kindle Fire tablets αλλά δεν τα κατάφερε, τουλάχιστον όχι με το πρώτο smartphone.

O Jeff Bezos απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει δισεκατομμύρια αποτυχιών στο Amazon.com, αλλά εταιρείες οι οποίες που δεν συνεχίζουν να πειραματίζονται και δεν δέχονται την αποτυχία, θέτουν την ύπαρξή τους σε κίνδυνο.

Ο CEO της Amazon όταν ανέφερε ότι πρέπει πρώτα να δούμε μερικές συνέχειες της συσκευής για να δούμε αν τελικά ήταν αποτυχία, μας λέει ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον δυο συνέχειες του Amazon Fire Phone. Πρέπει όμως να αποφευχθούν κάποια λάθη που έγιναν με την πρώτη συσκευή.

Το πρώτο Amazon Fire Phone ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά από την AT&T στις ΗΠΑ ενώ θα μπορούσε να διατίθεται από τους περισσότερους παρόχους ενώ η τιμή του ήταν στα 649 δολάρια για τα 32GB και 749 δολάρια για 64GB ενσωματωμένη μνήμη, πράγμα που σημαίνει ότι η Amazon δεν μπόρεσε να γίνει καθόλου ανταγωνιστική.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι η έλλειψη των υπηρεσιών της Google, οι χρήστες είναι συνηθισμένοι με τα apps της Google, όσο εντυπωσιακά και αν ήταν τα features όπως Mayday και Firefly δεν ήταν αρκετά να τραβήξουν τους καταναλωτές.

Η Amazon είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και θα δούμε ποιες αλλαγές θα κάνει στην στρατηγική της.

amazon fire phone, Amazon Fire Phone, o Jeff Bezos συνεχίζει παρά τα 170 εκατ. χασούρα
Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

Καλά κάνει και η Ms έχει χασούρα με τα πρώτα surface αλλά με το pro 3 έχει 1 b$ κέρδη

γιωργος

Android να χει και μια καλη τιμη και θα δουν τα κέρδη τους να ανεβαίνουν

theo

το θέμα είναι ότι η MS βγάζει 2 δις το χρόνο απο πατέντες απο τα άντροιντ κινητά που πουλιούνται οπότε έχει μαξιλαράκι λεφτών να ξοδεύει στα windows mobile συσκευές όσες αποτυχίες και να έχει. η amazon δεν έχει αυτο το μαξιλάρι…

Darth

μια χαρα πουλουσε συσκευες οσο δεν της ειχε κλειδομενες και βαζαμε και playstore και ολα……… τωρα που τα κλειδοσε την εφαγε…….. δεν μπορουν να καταλαβουν οτι δεν χωραει αλλος παικτεις με κλειστές υπιρεσιες ……… απλα δεν θα τους προτιμισουν

alexander

Ξερουμε κανα site να αγορασουμε κ εμεις εμενα μου αρεσει αυτη η συσκευη

nikmour

Ρε Alexander δοκίμασες το Amazon.com
@theo είναι πάνω απο 2δισ, και δεν είναι windows mobile. Από το 2006 είναι windows phone

Panos7GR

Σαν να έχω ξαναδιαβασει την είδηση… https://techblog.gr/mobile/amazon-will-be-making-fire-phones-9876/ 😛

@theo: Και η Amazon έχει το μαξιλαράκι από τις υπηρεσίες της που χρησιμοποιούν Android χρήστες. Εξάλλου μιλάμε για τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Λεφτά υπάρχουν!
Για να δούμε τι έχει να μας πει λοιπόν στη δεύτερη γενιά…!

Geo Da Techer

Jeff Bezos? Πειτε μου οτι και αυτος ειναι ελληνας….

Pit

@Geo Da
Μου θύμισες τον Μητσικώστα τώρα όταν παρωδούσε τον Λιακόπουλο (Πλουτούθιος, ο Έλληνας δημιουργός του bluetooth)! Όχι, δεν είναι Έλληνας ο Μπέζος αν και εύλογη η απορία σου με βάση το όνομα.

alexander

nikmour amazon.com προσπαθησα δεν στελνει ελλαδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.