Android, 278.1 εκ. δολάρια σε κέρδη το 2010

Μέχρι σήμερα η Google δεν είχε καταδεχτεί να μας ανακοινώσει ακριβώς το πόσο χρήμα βγαίνει από το οικοσύστημα Android για εκείνη. Να που τώρα έχουμε πλέον εικόνα, για το παρελθόν, βέβαια, αλλά τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της κατάστασης. Έτσι τον Ιούλιο 2010, με 20 εκατομμύρια συσκευές Android στο εμπόριο και πρόβλεψη ότι θα διπλασιάσει τα νούμερά της μέχρι το τέλος του έτους, έβγαζε 278.1 εκ. δολάρια, τα 158.9 εκ. δολάρια από τις διαφημίσεις και τα 3.8 εκ. από τις πωλήσεις apps.

Η εταιρεία προβλέπει ότι θα βγάλει 840.2 εκατομμύρια δολάρια από τις κινητές διαφημίσεις του Android εντός του 2012, με τις πωλήσεις των εφαρμογών να επιφέρουν 35.9 εκατομμύρια δολάρια.

Και επειδή σας αρέσουν πολύ οι συγκρίσεις, αρκεί να σας πούμε ότι το 2010 το Apple iOS έβγαζε 281 εκ. δολάρια. H Google φέρεται να ενδιαφέρεται να βγάλει περισσότερα χρήματα από τη μουσική της υπηρεσία, του Google Music, ενώ δίνει έμφαση στη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα κέρδη από την πώληση εφαρμογών και εκείνα που προκύπτουν από τις διαφημίσεις στο Android.

Φυσικά, όλα αυτά τα δεδομένα είναι παλιά, αφού μιλούν για το 2010, αλλά θα πρέπει να τις λάβουμε υπόψη τόσο για το πόσα κέρδη προκύπτουν από τις Mobile διαφημίσεις, αλλά και το ποια είναι η κερδοφορία που παράγεται από την πώληση εφαρμογών στο φορητό οικοσύστημα του γίγαντα του Διαδικτύου, ο οποίος μας έχει προκύψει ολίγον τι μυστικοπαθής, τελικά…

, Android, 278.1 εκ. δολάρια σε κέρδη το 2010

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.