Android 4.0, Έχει πλέον κατακτήσει το 10.9% των συσκευών

Η είδηση είναι σημαντική για το Android οικοσύστημα, μιας και μετά από αρκετό καιρό κυκλοφορίας το Android 4.0 βρίσκεται εγκατεστημένο πλέον στο 10.9% των Android συσκευών, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνουν οι Android Developers, με την πλειοψηφία των συσκευών να εξακολουθεί να τρέχει στο Android Gingerbread.

Ένας από τους βασικούς λόγους που το Android 4.0 είδε άνοδο άνω του 50% σε ένα μήνα, είναι το ότι παρουσιάστηκαν μοντέλα – ναυαρχίδες που το υποστηρίζουν, όπως είναι το HTC One X και το Samsung Galaxy S III. To Android 2.2 είναι εκείνο που σημειώνει σταθερή πτώση, πράγμα λογικό μιας και είναι εκείνη που ανανεώνεται σε νεότερες εκδόσεις.

Σύντομα, εκτιμούμε ότι θα αυξηθούν σημαντικά τα ποσοστά του Android 4.0, ενώ με ενδιαφέρον θα δούμε και τα ποσοστά του Android 4.1 JellyBean.

, Android 4.0, Έχει πλέον κατακτήσει το 10.9% των συσκευών

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ioannis

Βοηθησαν και τα xperia σε αυτο,διοτι πηραν ολα..

panosv

Και ευτυχώς που υπάρχουν οι custom roms με ICS γιατί αλλιώς το ποσοστό θα ήταν αρκετά χαμηλότερο. Πρακτικά δεν μιλάμε για αναβάθμιση συσκευών αλλά για αντικατάστασή τους από άλλες οι οποίες τρέχουν ICS.

Demis

αν δεν ήταν η sony τώρα θα ήταν κάνα 3%

Panos7GR

Ποιά Sony βοήθησε ρε παιδιά;;; Sony αγοράζουμε μόνο εμείς στην Ελλάδα τόσο “φανατικά”… Σε άλλες χώρες δεν την προτιμουν και τόσο πολλοι από εμάς. Οι ανεξάρτητοι developers να είναι καλά που έχουν σκύψει το κεφάλι και βγάζουν ICS custom ROMs, γι αυτό και το 10άκι.

Υ.Γ.: Εχω κι εγώ Xperia αλλά αν δεν το ειχανε στα 2 εκατοστάρικα την τιμή του neo V στην Vodafone, δεν θα το αγοραζα, όχι οτι ειναι κακό smartphone ίσα-ίσα που είναι σκυλί και δεν μασάει παρά τον ένα πυρήνα του, όμως η Sony επεμβαίνει πολύ στο Android και το κάνει πιο “βαρύ”. Το καταλαβαίνεις εύκολα αν εγκαταστήσεις μια custom ROM.

Vanzel

Και θα ήταν ακόμα ψηλότερα αν δεν ήταν απαραίτητα τα windows και η αναβάθμιση γινόταν από wi fi.

Tony Cool

Και η sony βοηθησε και η htc βοηθησε αλλα το 5% παιζει και να αντιστοιχει στο sgs2 που εχει πουλησει μπολικα εκατομμυρια απο μονο του.

ktsak

Αντε βρε, μπραβο, που θα παει σε καμια 10αρια χρονια θα εχει φτασει το ποσοστο στο 60% !!!!!!!!!!!!!!!!!

Μαρίνος

Όσα smartphones αναβαθμιστούν στην πορεία σε ics σίγουρα έστω τα μίσα πιστεύω θα επιστρέψουν ξανά σε gingerbeard…λίγοι είναι αυτοί που είναι ευχαριστημένοι από ics!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.