Android 4.1 Jelly Bean, Οι XDA Developers μας δείχνουν τη δυνατότητα πολλαπλών χρηστών

Όταν λέμε ότι τα σύγχρονα smartphones δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα desktop δεν αστειευόμαστε και η καλύτερη απόδειξη αυτού είναι το video που συνοδεύει αυτό το post και προέρχεται από την ομάδα των XDA Developers, οι οποίοι μας δείχνουν ότι μπορούμε να έχουμε πολλαπλούς χρήστες σε ένα κινητό με λειτουργικό σύστημα Android 4.1 Jelly Bean.

Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν λογαριασμούς στους οποίους θα μπορούν να έχουν πρόσβαση από το κεντρικό μενού, με έναν τρόπο που θυμίζει πολύ έναν υπολογιστή. Σύμφωνα με τους XDA Developers ο δεύτερος λογαριασμός έχει περιορισμένη πρόσβαση μόνο σε βασικές λειτουργίες του τηλεφώνου.

Το στοιχείο αυτό του Jelly Bean είναι ένα από εκείνα που βρίσκονται “κρυμμένα” στο νέο λειτουργικό, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά. Μπορείτε να δείτε το video tutorial παρακάτω που δείχνει πώς μπορείτε να έχετε πολλαπλούς λογαριασμούς στο ζελεδάκι σας.

, Android 4.1 Jelly Bean, Οι XDA Developers μας δείχνουν τη δυνατότητα πολλαπλών χρηστών

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
LEFTKOYL

Μια χαρά και αργήσανε!

GiannisWST

Μα λεει οτι τρεχει cm10… Δεν φοραει επισημη ρομ. Αλλα για τα galaxy εξαιτιας της διαδοσης εχουν βγει και πολυ καλυτερες ρομ απο cm ανετα.

christosk89

θέλω να δώ τι απάντηση θα δώσει η Apple στο multiuser… βλέπω να λέει οτι είναι άχρηστο, και μετά απο 3-4 εκδόσεις iOS, να το βάζει και αυτή αφού θα την έχει κράξει και ο πιο άσχετος χρήστης idevice

Teo

στάνταρ είχε γκόμενα στα πόδια του ο τύπος..δεν εξηγείται αλλιώς τέτοιο πήγαινε-έλα !!!

MANOS

Υπάρχει εδώ και καιρό εφαρμογή στο PlayStore που κάνει αυτή την δουλειά αλλα δουλεύει μονο σε “ρουταρισμενες” συσκευές:

https://play.google.com/store/apps/details?id=fahrbot.apps.switchme&hl=el

Πάντως καλο είναι να προσθέτουν νέες λειτουργίες άσχετος αν θα τις χρησιμοποιήσουμε η όχι…

Provatopoulos

Ξέφραγο αμπελι

Demis

@Provatopoulos ?????????????????????

Μαριρέν

Καλημέρα κ καλό μήνα σε όλους!Θα θέλα να ρωτήσω σε ποια κινητά θα βγει το καινούργιο λογισμικό?Πήρα πριν καννένα μήνα το experia arc s κ είμαι πολυ ευχαριστημένη!Δεν του χω περάσει το IC,γιατί δεν μ’αρεσε.Αξίζει?

GiannisWST

Το καινουργιο λογοσμικο εχει βγει μονο στα 2 google branded τηλεφωνα: το nexus s και το galaxy nexus. Που ειναι και τα 2 της samsung, για τους αλλους κατασκευαστες ειναι στον καθενα ποσο γρηγορα και ποτε ακριβως θα αναβαθμισει τις συσκευες του. Μερικοι δε θα τις αναβαθμισουν καθολου ή θα το καθυστερησουν τρομερα.

Το jb aξιζει μονο και μονο απο αποψη αποκρισης καθως οι συσκευες γινονται απιστευτα smooth, αλλα υπαρχουν και βελτιωμενες δυνατοτητες ασφαλειας. Το jb με το ics μοιαζουν εμφανισιακα (ειναι ιδια για την ακριβεια) αλλα υπαρχουν διαφορες σε λεπτομεριες για αυτους που ψαχνουν πολυ. Το ics απο gb-2.3 εχει διαφορες μεγαλυτερες, παραδειγμα αν η συσκευη σου εχει nfc αποκτας android beam κ.α.

Γενικα το εχω ξανακουσει απο κοπελα οτι δε της αρεσει το ics αλλα αν εχει βγει στη συσκευη σου πρεπει να το δοκιμασεις πρωτα για να βγαλεις συμπερασμα. Επισης εχε υποψη σου οτι σε πολλες συσκευες οπως se επειδη εχεις launcher-λογισμικο αρχικης επιφανειας της σονυ, δε θα εχεις παρα πολλες διαφορες εμφανισιακα απο οτι εχεις τωρα και ειναι πολυ διαφορετικο απο οτι βλεπεις παραπανω στο βιντεο η απο το καθαρο android που εχουν τα google branded κινητα.

Μαριρέν

Σε ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση!Δεν ξέρω,το χω δει στο experia mini κ δεν μου άρεσε στο interface.Δεν αμφισβητώ τις δυνατότητες του,γιατί δεν έχω τεχνικές γνψσεις.Πάντως έχω διαβάσει οτι δεν είναι πάντα φρόνιμο να κάνουμε τις αναβαθμίσεις,δεν έχουν όλεςοι συσκευές την απόκριση!Να το δοκιμάσω,όπως λες….μου χον πει οτι αν θέλω ν α επιστρέψω στη προηγούμενη έκδοση δεν θα μπορω!Εκεί τι κάνω?Δεν ξέρω…το θέλω αλλα είμαι πολυ διστακτική!Κ αφού δεν αρέσει σε άλλες κοπέλες,γιατίνα το ρισκάρω

GiannisWST

Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να πας σε μαγαζι κινητης τηλεφωνιας (cosmote, vodafone κ.α) ή αλυσιδα καταστηματων (πλαισιο, γερμανος κ.α) να το δεις σε demo με την αναβαθμιση και το επεξεργαστεις με την ωρα σου. Ειδαλλως το βλεπεις σε βιντεακια στο youtube αν δε μπορεις να το βρεις με την αναβαθμιση κοντα σου. Με το interface, αν πιθανως εννοεις τον launcher κατα 99%, να ξερεις οτι αυτο μπορει να αλλαξει ευκολα και χωρις καμια διαδικασια γνωσεων (οπως ροοτ). Απλως κατεβασε ενα free launcher απο το play store που σου αρεσει εμφανισιακα. Αν θες κατεβασε και πολλους να τους δοκιμασεις και βαλε και ενα αππ για να ρυθμισεις ποιον θα εχεις default καθε φορα. Στο τελος κρατα αυτον που σου αρεσει. Συνεπως θα εχεις αλλη αρχικη οθονη, εμφανιση μενου και διαφορετικες ρυθμισεις για αυτα. Θα χασεις παντως καποια widget της σονυ που ειναι “μαζι” με το εργοστασιακο launcher. Δε μπορεις να βγαλεις τον εργοστασιακο, απλως θα χρησιμοποιεις αλλο που σου αρεσει και θα ειναι ολα διαφορετικα. Για την αποκριση δε ξερω, γιατι δεν εχω ή δεν ξερω καποιον με την ιδια συσκευη. Αλλα ειναι αρκετα τα αρνητικα σχολια απο κατοχους κυριως για την μνημη που καταναλωνει ο εργοστασιακος launcher.… Συνέχεια »

Μαριρέν

Φίλε Γιάννη,σε εύχαριστώ πάρα πολυ για την ενημέρωση!Θα το κοιτάξω κ αν βρω άκρη θα την κάνω!Να σαι καλά κ πάλι σε ευχαριστω,καλό μεσημέρι:-)

Ante_geia

Έτσι και καταφέρουν και βάλουν Cubase Nuendo AfterEffects Premier σε υπολογιστή Android για να τα σηκώνει κιόλας … Γιατί όχι και να παρκάρω τα Windows PC !!! Αν και τώρα θα μου πεις ότι αυτό εξαρτάτε από τις εταιρίες αλά αφού το πράγμα προχωράει πολύ γιατί όχι ??? Προσωπικά πιστεύω ότι τα Android θα αντικαταστήσουν τα Windows για Desctop μιλάω … αυτό θα γίνει γιατί τα Android μπαίνουν παντού !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android 4.1 Jelly bean Android Go Google

Android Go: Για συσκευές με μνήμη RAM 1GB ή και λιγότερη

Κατά τη διάρκεια του IO developer conference, η Google εκτός από την ανακοίνωση των νέων χαρακτηριστικών στο Android Ο, έκανε την έκπληξη με την αποκάλυψη του Android Go. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει να γεμίσει το κενό που μένει από το πρόγραμμα του Android One.

Smartphones Android 4.1 Jelly bean Android Tablets Sony

Sony Xperia Tablet S, Ξεκινάει η αναβάθμιση σε Android 4.1 Jelly Bean

Η Sony ανακοίνωσε ότι από σήμερα θα ξεκινήσει η διάθεση της αναβάθμισης σε Android 4.1 Jelly Bean για το Sony Xperia Tablet S. Οι πρώτες χώρες που θα δεχθούν την αβάθμιση θα είναι η Αμερική, ο Καναδάς και η Ασία, ενώ εκτιμάται ότι δεν θα αργήσει να έρθει και στην Ευρώπη. Μπορείτε να ξεκινήσετε να […]

Smartphones Android Android 4.1 Jelly bean Samsung

Samsung Galaxy S II, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε 4.1.2 Jelly Bean από την Ισπανία

Από τη Ισπανία ξεκίνησε η αναβάθμιση του Samsung Galaxy S II σε Android 4.1.2 Jelly Bean και αναμένεται να συνεχιστεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σταδιακά. Το πράσινο φως δόθηκε αρκετές εβδομάδες πριν από ότι αρχικά γνωρίζαμε – για Σινκαπούρη – και θα σας κρατάμε ενήμερους για το πότε θα καταφτάσει τo update και στα […]

Smartphones Android Android 4.1 Jelly bean Android Smartphones

HTC One S, Αναβαθμίστηκε σε Android 4.1 Jelly Bean

Λίγες μέρες πριν κλείσει το 2012 και η HTC ξεκίνησε τη διάθεση της αναβάθμισης σε Android 4.1 Jelly Bean για το HTC One S. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα smartphones κατά τη γνώμη μου για τη χρονιά που φέυγει και με την αναβάθμιση εκτιμώ ότι θα αποτελεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή και τους επόμενους μήνες. […]