Αναβάθμιση σε Android 4.3 Jelly Bean για τα Nexus 4, Nexus 7 και Nexus 10

Από σήμερα ξεκινάει η διάθεση της αναβάθμισης στην έκδοση Android 4.3 Jelly Bean για το smartphone Nexus 4 και τα tablets Nexus 7 και Nexus 10 (update: και για το Galaxy Nexus). H αναβάθμιση θα διατεθεί σταδιακά χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποιες χώρες θα την λάβουν πρώτες. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η αναβάθμιση σε Android 4.3 και για τα Google Play μοντέλα Galaxy S4 και One.

Αναβάθμιση σε Android 4.3 Jelly Bean, Αναβάθμιση σε Android 4.3 Jelly Bean για τα Nexus 4, Nexus 7 και Nexus 10

Αναβάθμιση σε Android 4.3 Jelly Bean, Αναβάθμιση σε Android 4.3 Jelly Bean για τα Nexus 4, Nexus 7 και Nexus 10

Αναβάθμιση σε Android 4.3 Jelly Bean, Αναβάθμιση σε Android 4.3 Jelly Bean για τα Nexus 4, Nexus 7 και Nexus 10

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vlasis miriagkos

Και για το Samsung Galaxy Nexus Κώστα…Το ξέχασες…

Παναιώτης

Ένα από τα προνόμια του να έχεις Nexus, σίγουρες αναβαθμίσεις!
Άντε και στο Lime Pie!

Παναγιώτης

Ένα από τα προνόμια του αν έχεις Nexus, σίγουρες αναβαθμίσεις!
Άντε και στο Lime Pie!

Konstantinos B

Σίγουρο είναι Κώστα έχουν ήδη βγει και τα factory images για τους βιαστικούς. οπότε βάλε και το Galaxy Nesus 😀

TheoYoBro

Στο galaxy s3 προβλέπεται κάποια αναβάθμιση σε 4.2;

arg

Ωραία πράγματα. Προσωπικά πλέον ως κάτοχος ενός nexus s θα προτημούσα να αγοράσω το επόμενο nexus και ας εχει low χαρακτηριστικά σε σχέση με τον ανταγονισμό μόνο και μόνο για 2 λόγους.

1. Αναβαθμίσεις και πλήρες συμβατότητα.
2. Καθαρό android χωρίς περιτά apps συστήματος όπως (cosmote apps. Vodafone apps. Sumsung apps. Xperia apps)

Nexus = μονόδρομος

Nikos K

Αντε το περιμένω πως και πώς για το Nexus 7 μου, διάβασα ότι υπάρχει και βελτίωση στη διαχείριση της μπαταρίας, για να δούμε πότε θα μας έρθει.

Βασιλειος

Ποιες διαφορές θα έχει?

Εγω περιμένω πως και πως το lemon….

kostas

Ωραία περιμένουμε την αναβάθμισή
Δώσε Google στο λαο σου, πρώτα σε εμας τους nexusboys και άσε τους άλλους να τρέχουν.
Νιώθω δικαιωμένος όταν παίρνω πρώτος την αναβάθμιση.
Ελπίζω η νέα αναβάθμιση να κάνει το nexus 7 μου να πετάει ακόμα περισσότερο.
Ξέρουμε ποτε θα έρθει Ελλάδα ?

stauros

Παιδιά καλημέρα έχω ενα πρόβλημα με το 7αρι μου…οταν βρισκεται σε κατασταση αναμονής και πάω να το ξεκλειδωσω με πετάει σε κάτι διαφημιστικά apps η google store μπορεί κανεις να βοηθήσει ? Ευχαριστώ

TheoYoBro

@Stauros Εχεις κάνει root και έχεις εγκαταστήσει rom? Αν έκανες αυτο τότε στη rom είναι το πρόβλημα ! Αφαίρεσε τη και κανε εγκατάσταση άλλη 🙂 Αν δεν έχεις το πρόβλημα λόγω αυτού δυστυχώς δεν ξέρω κάποιο τροπο επίλυσης 🙁

stauros

@TheoYoBro όχι δεν έχω πειράξει τπτ … Είναι μαμά 100% … Για να δουμε μπας και με την αναβάθμιση λυθεί το πρόβλημα.. Σ’ευχαριστω πολύ πάντως

Antonis

Καλημέρα. Μετά από αρκετή προσμονή κατέβασα χθες το βράδυ το factory image από την Google και είμαι πλέον 4.3 σε Galaxy Nexus.
Όμως αυτό που περίμενα περισσότερο, η διόρθωση του προβλήματος με την κακή ποιότητα του a2dp στα bluetooth ακουστικά, για ακόμη μια φορά δεν έγινε, αν και δεκάδες χρήστες το είχαν αναφέρει…

Thanasis

Antonis πως την έβαλες τη νέα έκδοση? Και εγώ κατέβασα το factory image…
Αν ξέρει κάποιος ας μας πει!

Ευχαριστωωωωωωω!!

Antonis

@Thanasis Χρησιμοποίησα το Galaxy Nexus Toolkit. Επειδή είχα πρόβλημα με τους drivers (ήταν εγκατεστημένοι από πριν οι κανονικοί, ενώ αυτό θέλει τους δικούς του) έφτιαξα μια virtual machine που ήταν καθαρή από οδηγούς και το κατάφερα.
Μπαίνεις, ξεκλειδώνεις τον bootloader, τοποθετείς το factory image στο φάκελο που σου ορίζει το Toolkit και μέσα από αυτό το βρίσκεις. Αν χρειαστείς βοήθεια, ρώτα οτιδήποτε. Πρώτα να εγκαταστήσεις τους drivers χωρίς να συνδέσεις το κινητό στον υπολογιστή

Thanasis

@Antonis Το κατέβασα αλλά δεν μου δέχεται την έκδοση.. Έχω το NEXUS 7 3G…. Αν παίζει κανένα βίντεο δώσε Link…

Ευχαριστώ πολύ!!

Antonis

@Thanasis Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω για το Nexus 7, αλλά αν το googlάρεις, σίγουρα θα βρεις το αντίστοιχο Toolkit

Kostas K.

Στο Xda υπαρχουν toolkits για ολα τα Nexus

Danny

Παιδιά καλησπέρα!!Έχει έρθει over the air σε κάποιον από τους έχοντες galaxy nexus yakju??

Γιάννης

Μόνο τα nexus αξίζουν …

Έχω το sii Ελληνικό και η τελευταία έκδοση είναι η 4.0.3 με ένα σωρό προβλήματα…

Το επιβεβαίωσα και στο SamMobile για Ελλάδα η τελευταία έκδοση είναι η 4.0.3, έλεγα μήπως έχει φάει σκάλωμα η συσκευή…

miltos

(GALAXY NEXUS) το εκανα update μεσω factory image σε 4.3 οχι απο ΟΤΑ δεν ηθελα να περιμενω ολα καλα το μονο θεμα ειναι το root που χανεται … καντε back up σος γιατι αν θελετε να ξανακανετε ρουτ μετα πρεπει να γινει factory reset :S

miltos

δεν εχει βγει ρουτ ακομα για 4.3 απο superSU

Kostas K.

@ Danny μόλις μου ρθε η αναβάθμιση σε Galaxy Nexus OTA (yakju)..

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑ ΣΕ 4.3 nexus 4

Michael P.

καλημερες! galaxy nexus yakju, μόλις έκανα clear data στο google services framework κ κατεβαίνει η 4.3 🙂

Αβρααμ

Καλημέρα παίδες… Μόλις ολοκληρώθηκε το UPDATE μου στο Nexus 4 στην έκδοση 4.3 Jelly Bean 😀 Μπορεί να μ πει κανείς ακριβώς τ θετικά της αναβάθμισης;;; Πάντως μέχρι στιγμής ουδέν πρόβλημα…..;)

Danny

Καλημέρα παιδιά!Εμένα Kostas και Michael ακόμα τίποτα δυστυχώς και εκκαθάριση έκανα τίποτα πάλι!Για να δούμε !!Παίζει ρόλο η παρτίδα του smartphone??

ody

Έκανα την αναβάθμιση στο galaxy nexus μου μέσω ΟΤΑ σε 4.3 .. αλλά δεν έχω δει καμια διάφορα προς το καλύτερο.. Το αντίθετο μάλιστα βλέπω μεγαλύτερη κατανάλωση μνήμης.. Έγινε αρκετά πιο βαρύ.. Σκέφτομαι να επιστρέψω στην 4.2.2..

Καρ

Το Γκάλαξι νεξούς μου μόλις έγινε…

Άρης

Αρχίζω και με εκνευρίζει το γεγονός ότι τρίτη μέρα και 4.3 ουδέν από το ορίζοντα της Google. Αγόρασα νεξους 4 για να μην περιμένω. Αντε να δούμε Υπομονή! !

Kostas K.

Γενικvς οι διαφορές που φαίνονται στο μάτι είναι απειροελαχιστες..Έφτιαξαν το ui της κάμερας που πριν ήταν προβληματικό, πρόσθεσαν smart dialer που είναι πραγματικά πολύ ομορφος, έβαλαν λειτουργιά bluetooth smart για χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας και το λειτουργικό υποστηρίζει πλέον OpenGL ES 3.0 για καλύτερα γραφικά στα παιχνίδια..

Κατά τ άλλα το Galaxy Nexus μου πραγματικά ανέπνευσε (γιατί με το 4.2.2 φαινόταν να μην την παλεύει και πολύ) και έχει γίνει πάλι το γνωστό smooth τηλέφωνο που ήταν πριν την 4.2.2 ενώ σε αντίθεση με τον ody στην διαχείριση μνήμης Ram φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από πριν (περίπου 280-290 mb ελεύθερα) και στο antutu που το έτρεξα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα (7200)

Επίσης η Google εχει ήδη στα σχαρια εναν permission manager που επιτρέπει να διαχειριστείτε ξεχωριστά τα δικαιώματα που δίνετε σε κάθε εφαρμογή στην 4.3 και λεγετε “aps ops” ομως αυτη την στιγμή είναι “κρυμμένος” ακόμη αλλά εχει βγει ήδη εφαρμογή στο Play Store που δίνει απευθείας πρόσβαση στο νέο χαρακτηριστικό και λέγεται “permission manager”..Τσεκάρετε το εγώ έπαθα πλάκα!

Michael P.

μετά από το πρώτο μισάωρο λειτουργίας με το 4.3, όπου το τηλέφωνο έκανε ότι να ‘ναι, τώρα είναι μια χαρά κ τρέχει χωρίς κολλήματα. βλέπω αισθητά καλύτερη διαχείριση ram κ γενικότερα μεγαλύτερη ταχύτητα στους browsers. φαίνεται πιο σταθερό από την 4.2.2. για να δουμε πως θα συνεχίσει

Danny

Ακόμη τίποτα σε galaxy nexus!!Έχω αρχίσει και εκνευρίζομαι!!

Άρης

29 Ιουλίου και ακόμα τίποτα.
🙁 πόσο θα περιμένω ακόμα.
Το χει κανείς από Ελλάδα?

Danny

Μόλις μου ήρθε η αναβάθμιση σε galaxy nexus yakju!!Επιτέλους καιρός ήταν!!Θα το εγκαταστήσω και θα επανέλθω με σχόλιο για εντυπώσεις!!Καλημέρα σε όλους τους techbloggers!!

Aris

Το πήρε ο φίλος με galaxy nexus και γω με νεξους 4 ακόμα! Την Google μου μέσα!

Thanasis

Ήρθε η αναβάθμιση μέσω ΟΤΑ…

Danny

Μόλις το εγκατέστησα σε galaxy nexus yakju!Λοιπόν έχουμε και λέμε …το lag στην κάμερα δεν έχει διορθωθεί…οι φωτό αργούν να καθάρίσουν από τη θολούρα και οταν τις ζουμάρεις πάει σπαστά το ζουμ…η εφαρμογή συλλογή δεν αποκρίνεται το μήνυμα αυτό μου το έβγαλε 20 τουλάχιστον συνεχόμενες φορές …από ram έτσι και έτσι σαν να βάρυνε το nexus και ο nova launcher σίγουρα θέλει αναβάθμιση γιατί έχει χάσει κατά πολύ το smooth που είχε στην 4.2.2!!Τέλος την μπαταρία την καταπίνει το κινητό!!Ελπίζω να διορθωθούν με κάποια ίσως μελλοντική αναβάθμιση αυτά τα προβλήματα!!Είδομεν…

Nick Sfak

Μόλις έλαβα update σε 4.3 στο Nexus 7.. Απο Ελλάδα το αγόρασα..

Άρης

Επιτέλους παιδιά ήρθε νεξους 4! Άργησε 7 μερούλες! Δείχνει ομαλότερη η περιήγηση!

paris319

Nexus 7 (μαμά) μόλις αναβαθμίστηκε σε 4.3 μεσώ ΟΤΑ
Αγορασμενο απο Ελλαδα

μαρκς xperia

Nexus 7, και εμένα μου έχει ερθει εδώ και 5 μέρες. Εμφανισιακά είναι το ίδιο, αλλά πολύ lag. Και δεν είναι γεμάτο. 7bg free έχει. Γιατί ρε παιδιά???
Είχα και ενα πρόβλημα με το play store. Δεν μπορουσα να κατεβασω τίποτα. Έγραφε ” Error retrieving information from server “.

Antonis

@μαρκς xperia
Για το lag, αυτό που είχα διαπιστώσει σε παλιότερες αναβαθμίσεις, ήταν οτι μονο με hard reset το κινητό μου επανερχοταν σε κανονική λειτουργία. Αν κρατούσα απλά την αναβάθμιση, σερνοταν. Οσον αφορά το δεύτερο, μπες στις ρυθμίσεις, κανε κατάργηση του λογαριασμού google και ξανά ενεργοποίηση. Τότε θα διορθωθεί. Στη θεση σου θα εκανα ενα backup και ενα hard reset πρώτα.

luke

ρε παιδια εχει κανεις θεμα με την μπαταρια?
μου δειχνει μετα την εγκατασταση οτι το λειτουργικο τραβαει 21% της μπαταριας?

ΑΚΗΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ XPERIA SP ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ME TO ANDROID JELLY BEAN ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΤΙ…ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ?????ΕΛΕΟΣ!
ΠΗΡΑ ΣΤΗ SONY ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕ ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΕΤΣΙ….ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ANDROID ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ???ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Σωτηρης

Γεια σας εχω galaxy nexus 4.2.1 το ειχα παρει απο πλαισιο και ακομα Γεναρης του 14 και δεν εχει ερθει Update για το 4.3
Τι μπορω να κανω;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Android Smartphones Nexus 5 Nexus 6

Android 6.0 Marshmallow αναβάθμιση για Nexus 5, 6, 7 και 9

Κάτοχοι των Nexus 5 και Nexus 6 smartphones και Nexus 7 και Nexus 9 tablets μπορείτε από σήμερα να αναβαθμίσετε σε Android 6.0 Marshmallow. Συγκεκριμένα θα πρέπει να είστε σε θέση να flasάρετε τη συσκευή σας αλλά αυτό είναι κάτι σχετικά συνηθισμένο στους περισσότερους Nexus users.

News Android Android Smartphones Huawei

Huawei Nexus με οθόνη 5.7 ιντσών Quad-HD και Snapdragon 820;

Έχει ακουστεί ότι το επόμενο Nexus smartphone θα είναι κατασκευής Hauwei και σήμερα ο γνωστός για τις διαρροές του @evleaks μας κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του αυτό έρχεται με οθόνη 5.7 ιντσών ανάλυσης 2560×1440 pixels, επεξεργαστή Snapdragon 820, μεταλλικό σασί και αναγνώστη δαχτυλικού αποτυπώματος.

News ASUS Nexus 7 ASUS Nexus 7 tablet Google

Nexus 7: Η Google σταματά την επίσημη κυκλοφορία του

Η Google ανακοίνωσε ότι σταματά την επίσημη κυκλοφορία του Nexus 7 tablet το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2013. Το Nexus 7 ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές τόσο επειδή λάμβανε τις τελευταίες ενημερώσεις έγκαιρα από την Google, όσο και από θέμα χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με την τιμή.

News Android Tablets Nexus 7

Νέο update για Nexus 7 LTE

Η Google κυκλοφόρησε σήμερα την νέα αναβάθμιση Android Lollipop 5.0.2 για τις συσκευές Nexus 7 2012 & 2013 LTE. Πριν λίγες βδομάδες είχε κυκλοφορήσει η ίδια αναβάθμιση για τα μοντέλα Nexus 7 2013 WiFi και για το Nexus 10. Η αναβάθμιση αυτή περιλαμβάνει επιδιορθώσεις σε διάφορα bugs που παρουσιάστηκαν στην έκδοση 5.0.1 στα συγκεκριμένα tablet.