Καλύτερο χαρακτηριστικό του Nokia X το Android και τα apps του

Το Nokia X είναι αρκετά σημαντικό τόσο για την ίδια τη Nokia όσο και για Microsoft γιατί ενώ βασίζεται σε Android λειτουργικό έχει διαθέσιμες αρκετές υπηρεσίες της Microsoft και της Nokia. Η τιμή του Nokia X είναι πολύ προσιτή καθώς κοστολογείται γύρω στα $100 (72 ευρώ).

Aλλά η τιμή ποικίλλει ανάλογα με την εκάστοτε αγορά ενώ είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές από αυτό τον μήνα.

Η Nokia σε πρόσφατη ερευνά της ζήτησε από τους fans στο επίσημο blog της για το ποιο είναι το αγαπημένο τους χαρακτηριστικό του νέου Nokia X, με το 20.1% να απαντά ότι το καλύτερο χαρακτηριστικό είναι που μπορεί να τρέχει Android apps.

Ως καλύτερα apps ψηφίστηκαν τα Android σε αντίθεση με τις υπηρεσίες της Microsoft που ψηφίστηκαν μόλις από το 6.87% των συμμετεχόντων.

, Καλύτερο χαρακτηριστικό του Nokia X το Android και τα apps του

, Καλύτερο χαρακτηριστικό του Nokia X το Android και τα apps του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Μια χαρά τώρα ήρθε η ώρα να βγάλει και ένα high-end.

GiannisMix

Αν κάνουμε σούμα τα Nokia apps και τα Microsoft apps βγαινει περίπου 22,5% το οποίο υπερτερεί των android apps… Δηλ τα apps που έχει ενα Lumia υπερτερούν στη ψηφοφορία αυτων που έχει ενα android κινητό! Σωστά;

obi

Προσπερνάω τα προφανή. Και στέκομαι στο παρακάτω: Πρωτογενής πηγή είδησης: επίσημη ιστοσελίδα της Nokia (/conversations) “Poll results: your favourite Nokia X feature” https://conversations.nokia.com/2014/03/21/poll-results-favourite-nokia-x-feature/ Και θυμίζω τις δηλώσεις στελέχους της Microsoft σχετικά με το Nokia X, ότι δηλαδή υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν ικανοποιούν την αμερικανική εταιρεία με τη συγκεκριμένη εξέλιξη… Όσο λοιπόν δεν έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά της Nokia , η Nokia παρέμενε και παραμένει εταιρεία με σχετικώς ανεξάρτητα συμφέροντα από τη Microsoft. Άλλο οι στρατηγικές συμφωνίες μέχρι τώρα, και άλλο η θυγατρική αύριο. Μην ακούω βλακείες ότι η σειρά Nokia X προωθεί και καλά τις υπηρεσίες της Microsoft, αν ήθελαν στη Nokia να δείξουν ότι εξασφαλίζουν τα συμφέροντα της MS με μια τέτοια κίνηση, όχι απλά θα έκαναν τα δύνατα δυνατά αλλά έστω κάτι ελάχιστο τύποις για να αποτρέψουν το root και τις υπηρεσίες της Google. Μάλλον αντιθέτως, τις διαφήμισαν κιόλας τις υπηρεσίες της Google στην παρουσίαση του Nokia X, όταν μιλούσαν για apps από ‘τρίτα’ stores… Και εξυπακούεται πως δε θα είχαν αφήσει ξέφραγο αμπέλι το κλείδωμα των Nokia Android συσκευών. Θυμίζω πόσο όλοι πρωτοξαφνιστήκαμε με την άνεση με την οποία περνιούνται launchers, google play κλπ. Πίσω από όλα, μια εξήγηση που μπορεί να δοθεί έχει να κάνει… Συνέχεια »

Panos7GR

Συγγνώμη αλλά που είδες ότι διαφήμιζε τις Υπηρεσίες Google; Το ότι είπε ότι μπορεί να πάρει apps από άλλα μαγαζάκια, φυσικά και δεν εννοούσε Play Store. Εννοούσε Amazon Appstore και άλλα παρεμφερή, αφού ξεκαθάρισε ότι τα Nokia X phones θα υποστηρίζουν όλες τις Android εφαρμογές, αρκεί να ΜΗΝ ζητούν υπηρεσίες της Google ή όσες τις ζητούν οι devs τους να τις αλλάξουν με εκείνες τις Nokia.

obi

@panos7gr

Αν είναι να διαφωνήσουμε για το αν εννοούσε η Nokia ΚΑΙ το σύνολο το τρίτων stores,
δε θα βγάλουμε άκρη.

Όσο δίκιο θα λέω ότι εγώ, άλλο τόσο θα λες κι εσύ ότι έχεις.
Όλοι ξέρουμε πάντως ότι δημοσίως κάποιες επιφυλάξεις εκφράστηκαν και από πλευράς Microsoft, δημοσίως.

Ο καιρός θα δείξει, εδώ θα είμαστε.

machineman

θα βγαλει και high end κινητα θεμα χρονου ειναι!

obi

Στην παρουσίαση των Nokia Android είπαν ότι ακριβώς δεν έχουν σκοπό να βγάλουν δυνατά Android μοντέλα, γιατί και καλά το νόημα της σειράς είναι τα φτηνά Android και μόνο.
Στα ακριβά έχουν τα WP.
Και με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, να θεωρείτε σίγουρο ότι δε θα βγάλουν.

Panos7GR

Obi, απλά μου έκανε εντύπωση γι αυτό στο είπα. Γιατί εγώ αυτό έλαβα… Ότι η Nokia θέλησε να βγάλει μια Android based πλατφόρμα, αλλά χωρίς να μπλέξει στα πόδια της την Google. Και καλά έκανε να σου πω. Έχει μια βάση χρηστών στις Υπηρεσίες της, έχει και βάση καταναλωτών που την προτιμούν σαν εταιρία, καλά κάνει και δεν θέλει να μπλέξει με την Google! Kι αφού το Android είναι open source έχεις το δικαίωμα εσύ, εγώ, καλή ώρα η Nokia και ο οποιοσδήποτε να το περάσει σε ότι συσκευή γουστάρει και να το πειράξει όσο γουστάρει. Άλλωστε δεν ανήκει στην Open Handset Alliance για να έχει και το νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις Υπηρεσίες Google στην πλατφόρμα της… Παρεμπιπτόντως ούτε εταιρίες σαν την Xiaomi και Amazon ανήκουν στην Συμμαχία του Android, αλλά βλέπουμε τι πωλήσεις κάνουν οι συσκευές τους. Κατά τα άλλα συμφωνώ σε αυτά που είπες. Το ότι είναι μισό βήμα πριν την εξαγορά του τμήματος με τα smartphone η Microsoft, δεν σημαίνει ότι ακόμα και τώρα δεν έχει τον χρόνο ή το δικαίωμα να κοιτάει το προσωπικό της συμφέρον. Αλλά το Nokia X σίγουρα είναι μια παρελθοντικη κίνηση της Nokia για να έχει καβατζα σε περίπτωση που δεν… Συνέχεια »

obi

“η MS έπαιξε και κάποιο ρόλο σε όλο το Nokia X project. Αλλιώς γιατί να μοιάζει αισθησιακά τόσο πολύ στα WP ή να ζητά Υπηρεσίες της MS”

Έτσι είναι, συμφωνώ.
Μόνο για να κρατηθούν τα προσχήματα συμφώνησαν να λανσαριστεί έτσι η σειρά του Nokia X, ως UI και ως Microsoft services με ένα ταυτόχρονα ορθάνοιχτο Android.

υγ: για να λέμε και μια αλήθεια όμως,
αν η Nokia τόσο καιρό ήταν υποχείριο της Microsoft
δε θα είχε το περιθώριο να ασχολείται με Android λύσεις.
Για τις θεωρίες συνωμοσίας αυτά.

ed

Όταν πέρνεις 1 δις το χρόνο για να βάζεις wp, μόνο υποχείριο δεν είσαι. Πόσο μάλλον αν αυτά τα λεφτά είναι σανίδα σωτηρίας για σένα.

obi

Και επαναλαμβάνω,
όταν παίρνεις 1 δις το χρόνο για να βάζεις wp, που μάλλον αυτά τα λεφτά είναι σανίδα σωτηρίας για σένα,
αλλά έχεις το περιθώριο και την πολυτέλεια να ασχολείσαι με Android λύσεις
δαγκώνοντας το και καλά χέρι που σε ταΐζει,
μάλλον δείχνει αν είσαι υποχείριο ή όχι.
Περί συνωμοσιολαγνείας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.