Android browser vs. iPhone browser

Το μεγαλύτερο τεστ ανάμεσα στους browser για Android και για iPhone έκανε η Blaze Software και νικητής ανέδειξε τον mobile Chrome που ενσωματώνεται στο Android 2.2 και 2.3. Η σύγκριση έγινε ανάμεσα σε hi-end συσκευές με Android και στο iPhone 4 για λόγους εγκυρότητας. Πάμε να δούμε αναναλυτικά τα αποτελέσματα.

update: Η Apple διαφωνεί με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και υποστηρίζει ότι η εταιρεία δεν χρησιμοποίησε το Safari browser αλλά δική της εφαρμογή, εδώ.
Και η απάντηση της Blaze Software εδώ.

, Android browser vs. iPhone browser

Όπως έκανε γνωστό η Blaze Software, ο browser του Android είναι πιο γρήγορος σε σχέση με του iOS στο 52% των περιπτώσεων κατά μέσο όρο. Η δοκιμασία είναι η εκτενέστερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα, αφού για το τελικό αποτέλεσμα χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από 45.000 δοκιμές ταχύτητας, ενώ δοκιμάστηκαν οι browser σε σύνολο 1000 διαφορετικών ιστοσελίδων.

Το αποτέλεσμα, όπως προαναφέραμε, βρήκε νικητή τον mobile Chrome ο οποίος ήταν πιο γρήγορος από τον αντίπαλο του στο 84% των περιπτώσεων. Το ποσοστό αυτό αποδίδει μέσο όρο διαφοράς ταχύτητας 52%, αν συμπεριλάβουμε και τους χρόνους φόρτωσης των ιστοσελίδων.

Φυσικά και τα δύο ποσοστά δίνουν ξεκάθαρη νίκη στο Android και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την Apple, αφού παρά το τελευταίο update του iOS στην έκδοση 4.3 δεν κατάφερε να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση.

Η Blaze μας δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσουμε online τους χρόνους φόρτωσης οποιασδήποτε σελίδας μέσω του site της. Δοκιμάστε το και πείτε μας αν συμφωνείτε με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stamatis

Για να είμαστε δίκαιοι με το iphone: Δύστυχος η apple αποκάλυψε (για να καλυφθεί από την φαινομενική αποτυχία του browser της) ότι τα apps στο Iphone δεν θα εκμεταλλεύονται την “Nitro” μηχανούλα παρά μόνο τα native apps (ie ο browser) . Αυτό τi σημαίνει για την έρευνα? Ότι δεν συμπερίλαβε την Nitro και οπότε δεν ξέρουμε πιο μπορεί να ήταν το αποτέλεσμα με σιγουριά. Ξέρουμε όμως πως μεταξύ “apps android που έχουν brοwser τύπου στοιχεία” και “android browser” εναντίων μόνο τον “apps iphone που έχουν brοwser τύπου στοιχεία” υπερτερεί το android και μάλιστα με αυτήν την μεγάλη διαφορά.

εδώ και το link: https://www.blaze.io/business/embeded-browser-vs-native-browser/

what

Με προλαβε ο stamatis :p

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά ενημερώθηκε το άρθρο. Το είχαμε έτοιμο από την Πέμπτη και δεν είχαμε προλάβει τις εξελίξεις. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες Stamatis και What 😉

SonicYouth

Επίσης αυτή η διαφορά 52% μεταφράζεται σε ένα δευτερόλεπτο περίπου. 2 και κάτι δευτερόλεπτα για το android και 3 και κάτι για τον safari. Δεν είναι σοβαρή διαφορά.

Η διαφορά σίγουρα δεν είναι τόση αν και σίγουρα ο chrome είναι κατά την γνώμη μου πιο γρήγορος. Άλλωστε και αυτή η εταιρία (που πέτυχε τον σκοπό της να γίνει γνωστή) παραδέχτηκε στην ανακοίνωση της ότι έκανε λάθος μετρήσεις.

Stamatis

Lastly, Kerris also noted that: “Despite this fundamental testing flaw they still only found an average of a second difference in loading Web pages”.

Blaze: “We see this is a bad interpretation of our results. First and foremost, our tests were run over networks and conditions more favorable than the average user browsing on his mobile device. Second, on many sites the gap was greater in absolute terms (for example, on wsj.com we saw a 5-10 second gap). The median gap was only one second, thanks in part to the great network conditions.”

To ένα δευτερόλεπτο είναι κατά μέσω όρο, αλλά υπάρχει μεγάλη διακύμανση στον χρόνο αυτό το οποίο επηρεάζει το user experience. Πρέπει να βλέπουμε και την διασπορά τον αποτελεσμάτων όχι μόνο τον μέσω όρο.

Αποστόλης

Tι έγινε apple ζοριζόμαστε? χαχαχαχα!

Marios Basileiou

Πρεπει να πικραθηκε πολυ ο Steves με τα αποτελεσματα 😛

Nikos Kats

Για να φορτωσε αυτη την σελιδα το iphone εκανε 11.92s
https://www.blaze.io/mobile/result/?testid=110318_15S4&vidid=110318_15S4.1.0

Ενω το Android 7.45s
https://www.blaze.io/mobile/result/?testid=110318_15S5&vidid=110318_15S5.1.0

Android RULEZZZ!

vasilis.

ANDROID το λενε και ολα τα παιδακια κλαινε.

Πανος

Πρόσφατα πήρα το iphone 4 και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος απο το safari….το android αυτη τι στιγμη ειναι πολυ πισω σε πολλά θεματα σε σχεση με το ios όπως στα apps..

Σταμάτης

@πανος Αλήθεια είσαι ευχαριστημένος από τον safari? Κάθε φορά που έχεις παραπάνω από 2 tabs ανοιχτά επαναφορτώνει τις σελίδες…Και φυσικά δεν είναι κάτι από έναν απλό browser, το μόνο του χαρακτηριστικό ήταν το “απόλυτο” smooth zoom, το οποίο το έχουν τώρα πια μία σειρά από browsers στο android. Από την μεριά του ios δεν αφήνει να έχεις default άλλων browser, δεν δίνει ισάξια πρόσβαση στα resources του ios στους άλλους browsers/apps και γενικά δεν έχει κανένα καινούργιο στοιχείο που έχει κάνει το browsing πιο ευχάριστο. Ο safari είναι ένας μέτριος browser σε ένα λειτουργικό που σε αναγκάζει να τον χρησιμοποιείς. Και για να σε feedarw από το άσχετο σχόλιο σου όσο αφορά τα apps του android να σου πω ότι είσαι τελείως λάθος, το android έχει αρκετά apps για να καλύψεις όλες σου τις ανάγκες σου ενώ έχει ένα τεράστιο πλήθος από apps για να κάνεις customization το κινητό σου οι οποίες δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνυα στο iphone. Οι μόνες apps που έρχονται πιο αργά στο android είναι κάποιες με brand name και κάποια games. Όμως το android market σε ικανοποιεί πλήρως σε οποιοδήποτε επίπεδο ζητήσεις ενώ ζητάει και τα λιγότερα χρήματα, μιας και έχει πολλά περισσότερα free apps.… Συνέχεια »

Nick

Το βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=3eimrSsuAtk
Παιδια δεν ξερω αν εχουν υπαρξει δραματικες αλλαγες στο iOS απο τον Σεπτεμβριο του ’10 ή αν οι συγκεκριμενες συσκευες του βιντεο ειναι προβληματικες,αλλα ανοιγω την ιδια ιστοσελιδα (στο 3:23,espn.go.com την κεντρικη του espn,οχι την mobile version) με τον default android browser στο x10 Mini Pro που του εχω 2.2 και τα αποτελεσματα ειναι παραδοξως εντυπωσιακα.Το mini την φορτωνει σε 18 δευτερολεπτα πανω κατω(+-1 sec), ενω οι 2 συσκευες του βιντεο σε 70-75 δευτερολεπτα.Η σελιδα δεν εχει ουσιαστικες αλλαγες,εκτος απο διαφορετικα αρθρα/διαφημισεις…

Hlias

ενδιαφέρον

stavros9-11

Μια ερώτηση Παίδες .. Δεν πολυξέρω από smartphones και σκέφτομαι να αγοράσω σε κανα μήνα .. τι προτείνετε ? ( δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό ιδιέτερα , αν κ για μικρολεπτομεριες θα προτιμουσα να δοσω λιγοτερα λεφτά π.χ αν οι διαφορές ανάμεσα σε iphone 4/3GS με huawei ideos x5 ειναι μικρές θα προτιμούσα να δώσω 200 αντί για 500 ευρό 😛 )

Νικος

Παιδια νομιζω οτι υπαρχει και αλλος ενας λογος που κανει το iphone 4 πιο αργο και παραλληλα το δικαιολογει κιολας.Εχω διαβασει σε αλλα site οτι μεγαλο ρολο σε αθτη τν καθηστερηση παιζει και η πολη μεγαλη αναλυση τς οθονης(960×640 pixels)που καθηστερουν τη φορτωση καθε σελιδας.Σε καμια περιπτωση δν το δικαιολογω(καθως ειμα fan της samsung) αλλα νομιζω οτι επρεπε να το αναφερω.Αν κανω λαθος διορθωστε με…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.