Andy Rubin: Ο “πατέρας” του Android έτοιμος να κυκλοφορήσει το δικό του smartphone

Τέσσερα χρόνια αφότου άφησε την ηγεσία της ομάδας του Android, και 2 χρόνια από τότε που έφυγε από την Google, ο πατέρας του Android, Andy Rubin ετοιμάζεται να δημιουργήσει το δικό του high-end smartphone. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το νέο αυτό smartphone θα κυκλοφορήσει από την Essential Products Inc., μια νέα εταιρεία την οποία ο Andy θα ανακοινώσει και επίσημα σύντομα.

Αυτή την στιγμή η Essential είναι μια μικρή εταιρεία που έχει 40 εργαζόμενους, εκ των οποίων αρκετοί είχαν δουλέψει στο παρελθόν για την Google, Apple ή την Samsung. Ο Andy Rubin, εκτελώντας χρέη CEO για την Essential, είχε επισκεφτεί και την CES 2017 ώστε να συζητήσει για το νέο του smartphone με τους παρόχους κινητής των ΗΠΑ.

Το νέο smartphone της Essential, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, θα έχει edge-to-edge οθόνη και premium υλικά, αφού ως στόχο έχει να ανταγωνιστεί high-end smartphones, όπως το Apple iPhone, Google Pixel και Samsung Galaxy ναυαρχίδες. Μέχρι στιγμής, το πρωτότυπο φέρεται να έχει οθόνη 5.5 ιντσών, αλλά είναι μικρότερο από το iPhone 7 Plus αφού έχει σχεδόν ανύπαρκτα bezels. Η Essential δοκιμάζει επίσης διάφορα επίπεδα ευαισθησίας στην οθόνη αφής, ίσως κάτι σαν το 3D Touch της Apple.

Συνεχίζοντας το σερί των πληροφοριών, το πρώτο smartphone της Essential μπορεί να κυκλοφορήσει στα μέσα του 2017, με το κόστος της συσκευής να είναι στα ίδια με αυτό ενός iPhone 7, ενώ κατασκευάστρια φαίνεται να είναι η Foxconn. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν αυτή η συσκευή τρέχει Android.

Τον περασμένο χρόνο ο Andy μίλησε για νέες υπολογιστικές πλατφόρμες, αναφέροντας ότι η επόμενη πρέπει να «αφορά τα δεδομένα και του ανθρώπους που θα εκπαιδεύουν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης». Σίγουρα με την εμπειρία του Andy στην ανάπτυξη συστημάτων, δεν θα είναι περίεργο να δούμε κάτι νέο στο επερχόμενο smartphone της Essential.

Andy Rubin Google Android Father Essential Inc new smartphone hig, Andy Rubin: Ο “πατέρας” του Android έτοιμος να κυκλοφορήσει το δικό του smartphone

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

δυσκολο να κερδισεις την αγορα με νεο λογισμικο πλεον… οχι οτι δεν ειναι εφικτο αλλα πολυυυυυυυυυυυυυ δυσκολο ειδικα οταν βλεπεις το android κ το ios develpment να ειναι τοσο μπροστα κ ο 3ος MS να σερνεται απο πισω τους….για να δουμε

Παναγιώτης Β

Δ’υσκολα θα τα καταφέρει ο τύπος με τιμή όσο το αη φον 7…
Βαλε ρε ανθρωπε μια σωστη τιμή και κανονικες και γρηγορες αναβαθμισεις, αλλιως αστο… μην μπεις καν στον κοπο.

Αλέξανδρος

Σίγουρα θα είναι android γιατί εφαρμογές που θα βρει; Δύσκολα να ξεκινήσει κάτι νέο χωρίς αυτές. Εδώ ολόκληρη Ms και Bb και πόσες άλλες δεν πέτυχαν χωρίς τα apps.
Αυτό που νομίζω είναι ότι θα προσθέσει κάτι νέο στον κώδικα του Android που θα έχει σχέσει με την τεχνητή νοημοσύνη.

Makis

Με στελέχη από ολες τις κορυφαίες εταιρίες με καλή γνώση της αγοράς και με adroid πιστεύω ότι μπορεί να κάνει κάτι άξιο.για την τιμή που αναφέρεται ότι κυμαίνονται σε επίπεδο iphone νομίζω ότι καλά κάνει και το αναφέρει γιατί μας εξηγεί ότι σαν στόχο έχει την κορυφή και δεν έχει σκοπό να κάνει κάποιο συμβιβασμό.εγώ αναμένω με θετικη προδιάθεση για κάτι καλό ελπίζω να μην απογοητευτώ.

James

Πάντως από τότε που έφυγε ο Rubin από το Android, το λειτουργικό εκτοξεύτηκε. Δεν του έχω και καμιά τρομερή εκτίμηση ότι μπορεί να καταφέρει κάτι μεγάλο.

Γιώργος

Αυτή την κίνηση θα έπρεπε να την έχει κάνει η Samsung αντί να κρέμεται από την Google…
Άμα βγάλει δικό του λειτουργικό (που δεν αποκλείεται)
Θα ταρακουνήσει τα νερά πολλών πιστεύω.

Λευτερης

Αυτο που πρεπει να κανει ειναι να παρει σημειωσεις απο την πολιτικη της OnePlus. Μονο ετσι μπορει μια νεα εταιρια να καθιερωθει στην υπαρχουσα αγορα με τοσο ανταγωνισμο. Εδω παραδοσιακες μεγαλες εταιριες οπως η HTC, η LG και ο τιτανας Sony δυακολευονται να επιβιωσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.