Android, κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά ενώ το iOS στη Δύση

Ο πόλεμος για το ποιά πλατφόρμα θα επικρατήσει ανάμεσα στο Android και το iOS, φαίνεται πως τελείωσε ή τουλάχιστον δεν είναι πια τόσο έντονος αφού το τοπίο φαίνεται πως ξεκαθάρισε αρκετά. Το Android είναι αυτό που κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά ενώ η Apple έχει ισχυρή θέση στον δυτικό κόσμο.

Αυτό συμβαίνει διότι οι τιμές των συσκευών της Apple είναι αρκετά πιο ακριβές σε αντίθεση με τα Android που λόγω τις ποικιλίας στις τιμές έχουν ανοιχτεί περισσότερο σε αναδυόμενες αγορές.

Τα μαύρα σημεία στον χάρτη δείχνουν τις περιοχές όπου κυριαρχεί το iOS, τα πράσινα αναφέρονται στο Android και οι γκρι περιοχές δεν έχουν καταγραφεί στην έρευνα.

Το iOS, σύμφωνα με την dotMobi που διεξήγαγε την έρευνα, κυριαρχεί σε 34 χώρες ενώ το Android σε 67. Οι δυτικές αγορές όπως ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία και Ιαπωνία δείχνουν την προτίμησή τους στο iOS.

Όσο για τις άλλες πλατφόρμες φαίνεται πως δεν έχουν θέση μέσα στο σκληρό ανταγωνισμό καθώς η BlackBerry κερδίζει μόνο στη Νότια Αφρική και η Nokia στο Μπαγκλαντές.

Τέλος, όσον αφορά στην Ελλάδα Android και iOS, φαίνεται να έχουν σχεδόν την ίδια αποδοχή με το Android να προηγείται ελαφρώς.

, Android, κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά ενώ το iOS στη Δύση

, Android, κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά ενώ το iOS στη Δύση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George E.

Λίγο-πολύ οι οικονομικά ισχυρότεροι επιλέγουν iOS, ενώ οι “αδύναμοι” Android…

Junkermann

Καμία σχέση… Έχω βαρεθεί να βλέπω συναδέλφους να αφήνουν τα iphone τους για hi-end android, δηλαδή 99.99% για Samsung

Όχι ότι τα λέει λάθος το άρθρο, αλλά ο «σωστότερος» τίτλος θα ήταν «Android, κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά ενώ στη Δύση (μαζί με το Android) ΚΑΙ το iOS»

Εκτός και αν πιστεύετε ότι ποσοστά όπως 25% και 35% είναι μικρά…

_Junkermann

Αλέξανδρος

@George E, ποιός σου το είπε εσένα αυτό.
Η αλήθεια είναι πως ήμουν χρήστης ios μέχρι που πήρα το g pro και από εδώ και πέρα δεν αλλάζω εκτός αν βγει κάτι αντίστοιχο με το android.

j

iOS : 8 μοντέλα
Android : πάνω από 5.000 μοντέλα από μικρές ή μεγάλες εταιρείες. Οπότε οι έρευνες δεν θα έπρεπε να έχουν σαν άξονα μόνο τις πωλήσεις

Jimo

Το android ειναι απλά ένας δούρειος ίππος ! Οποίος δεν διαθέτει λεφτα για highend iPhone παίρνει android με 50 ευρώ και αυτό μετράει σαν ποσοστό !δεν λεει τίποτα η έρευνα ! Και ας προσέξουμε καλύτερα όλες οι μεγάλες και σοβαρές εταιρίες επιλέγουν iOS over android every day και εχει δημοσιευτεί και σχετικό άρθρο στο techblog παλιότερα ! Και η Volkswagen πουλάει ποιο πολλα κομμάτια απο την Mercedes αλλά αυτό δεν λεει τίποτα ! Πάλι τα Mercedes ειναι καλύτερα ! Το ιδιο μου λέτε και για το android οτι επειδή πουλάει πολυ ειναι καλύτερο αλλά δεν παευει να ειναι ένα Volkswagen !

George E.

Η αναφορά μου στο “οικονομικά ισχυροί”, αναφερόταν στις χώρες βάση του χάρτη και όχι την οικονομική κατάσταση του καθενός…

kwstascifi

@Jimo
Βασικά όσοι δεν ξέρουν αγοράζουν πια iPhone αντί για κάποιο high end Android.
Οι συγκρίσεις με VW και Mercedes που έκανες είναι παντελώς άσχετες και άτοπες.

Με την ίδια (λάθος) λογική, όποιος έχει λεφτά αγοράζει ένα Vertu με 10 χιλιάρικα, το οποίο επειδή κοστίζει περισσότερο, και πουλάει ελάχιστα κομμάτια, είναι και καλύτερο.
(Συγγνώμη αλλά ανοησίες).
Δεν έχει λογική βάση αυτό που έγραψες, για να μπορεί να θεωρηθεί rational thought.

Γυρίζοντας στην Ελληνική πραγματικότητα, η μέση χαζογκόμενα ζητάει από τον μπαμπά να της πάρει iPhone. (χρυσό 5S φυσικά, γιατί ως 15χρονο δεν έχει ίχνος γούστου)

temasek

+1 @kwstascifi

Nick Greek

Οπα οπα…ρε παιδιά όσοι δεν ξέρουν να δουλεύουν με Android περνούν IOS γιατί είναι ποιο εύκολο λειτουργικό τίποτα παραπάνω!Εγώ πάντως IPhone θα επερνα αν είχε android γιατί είναι πολύ όμορφο σαν κινητό!

Sol

Ας μη μειώνουμε τους χρηστές του iOS. Εγώ νομίζω ότι αρκετοι απο αυτους δεν είναι ότι δεν ξερουνε, απλα τους αρεσει πιο πολύ η αισθητικη του iOS. Είναι πιο μινιμαλιστικό, πιο straightforward, γενικα πιο κινητό.

Το Android σου δινει πιο πολλές δυνατότητες, είναι πιο ισχυρό λειτουργικό. Οπότε είναι θέμα προτίμησης.

Theo

Θα διαφωνήσω ότι οι χρήστες ios ξερουνε γτ το παιρνουνε. Μην κοροιδευομαστε. Πλεον οι περισσοτεροι το επιλεγουν λογω ονοματος κι ας ειναι πανακριβο κι ας ειναι ενα πολυ καλο λειτουργικο. Ουτως ή αλλως η apple πληρωνει παρα πολλα για διαφημιση κι αυτο φαινεται. Ας πιασουμε την Ελλαδα που δεν υπαρχει εκπομπη που να μην υπαρχει ιφον. Τουλαχιστον το 95 % εχουν. Γτ? Επειδη γνωριζουν το ios ? Δεν νομιζω. Ολο το ινσταγκραμ των επωνυμων εχει γεμισει φωτο με τη μοστα του ολοκαινουριου iphone 5s και σε χρυσο βεβαια ( πιο κιτς πεθαινεις ) και διαβαζεις σχολια επιτελους ηρθεεεεε, ευχαριστω πολυ κοσμοτεεεε…ή ποιο χρωμα να διαλεξω..σε ρωτανε λες και δεν ξερουν τ χρωμα θα παρουν απλα θελουν ετσι να τους πουμε κι εμεις μπας και ξεμπλοκαρουν. Ελεος.

Τομ

Ενω οντως πολλοι πλεον εχουν galaxy για κυριλε κινητο, οι περισσοτεροι οντως εχουν iphone οποτε λογικο το αποτελεσμα

keysmith

Λαός (android) και κολονάκι (ios)..

Εγώ πάντως είμαι με το λαό.. (που έχει πολλές τσαμπέ αξιόλογες apps, και ξεκλείδωτα τα πάντα όλα). IOS μόνο αν μου χάριζαν (για δοκιμή).

Tom

Σχετικα με τα iphone οτι παραπανω λεφτα ξοδευεις τα παιρνεις πισω οταν το πουλας. Εγγυημενο αυτο που σας λεω.

kVel

Γραφικοί… κάθε φορά που υπάρχει κάποιο post που μπορει να λέει κάτι καλό για το iOS ακούω πάντα τις ίδιες δικαιολογίες… Δεν διαφωνώ ότι πολλοί το προτιμούν λόγω ονόματος αλλά τι θέλετε να μας πείτε ότι όσοι έχουν s4 g2 note κλπ παίζουν το android στα δάκτυλα ???

jimo

@kVel +100000000000000 @kwstascifi αγαπητε φιλε ολα τα παραπανο που ανέφερες σχετικα με το οσοι δεν γνωριζουν παιρνουν ιos ειναι παντελως ασχετα ! εχω και android και ios iphone 5 και nexus 5 !! ειλικρινά πλέον στις μερες μασ το android δεν εχει να προσφερει τιπτοα απολυτως παραπανο απο το Ios το οποιο ειναι και αλαγκαριστο θα το πω για χιλιοστη φορα !! επίσης το γεγονος ειναι πως ναι το android ειναι φτηνο για αυτο το λογο πουλαει πολυ και επειδη οι χρηστες του android ειναι κατα μεγαλο ποσοστο παντελως ασχετοι και εχουν την δυνατοτητα για πρωτη φορα να γορασουν ενα smartphone με λιγα χρηματα νομιζουν οτι ανακαλυψαν την αμερικη !οταν ομωσ οδηγήσεις την mercedes (ios) τοτε μονο μπορεισ να καταλαβεισ την διαφορα !! -το android ειναι ενα λειτουργικο φτιαγμενο για υπολογιστες που περασε σε κινητα οποτε χανετε και η εννοια του κινητου ! -το ios ηταν εξαρχης φτιαγμενο για κινητο που κανει οτι και ενας υπολογιστης ! και μην ακουσω παλι για τα φημισμενα αυτα πλασματα που λεγονται Powerusers και ζουνε σε μια φαντασια ! οπως ακουσα πριν περιπου 2 χρονια αν δεν κανω λαθοσ !! δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας ξεγελαει το android το μονο που εχει παραπανω… Συνέχεια »

jimo

@Theo

χαχαχαχαχα συγνωμη που θα το πω αλλα η apple δεν πληρωνει καμια μα καμια εκπομπη στην ελλαδα για να προβαλει το Iphone η apple δεν ασχολειται με την ελλαδα καν !!!! χαχαχαχαχ

JohnWave

Nα πω κάτι ποιητικό; Ναι με αφήνω :

Θα ήθελα ένα χάρτη όπου σε όλες τις χώρες πρώτο σε πωλήσεις θα ήταν το android λόγω των πωλήσεων του G2 και το iOS θα κάλυπτε τόσο χώρο στον χάρτη όσο καλύπτουν τα bezels του G2…:p

Νίκος

Η φάση είναι όταν δίνεις σε μια γκόμενα ένα goophone με ui ios και δεν καταλαβαίνουν καν ότι είναι κινέζικο χαχαχαχα….και το λατρεύουν κιόλας!!!

Σταθης Γ.

jimo βασικά γιατί και εγώ είμαι χρήστης και τον 2 λειτουργικών αλλά έχω το μπόνους να ασχολούμαι με ρομποτική και τεχνικη νοήμοσινη μπορώ να σου ξεκαθαρίσω πως το iOS όντως ειναι για κινητά που τα χρησιμοποιείς για ψυχαγογια και περιήγηση στο διαδίκτυο αλλά ως εκεί ελάχιστα παραπάνω τώρα αν μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το Android στο 80% ( πιστεψέ με το 90% το χρηστών το αξιοποιούν μονο κατα 10 % κ αν ) μπορείς ν κάνεις παπάδες έχει φοβερή παραμετροποίηση αρκεί ν ξερεις να τη χρησιμοποιεις 🙂 α κ μια παρατήρηση για ιστορικούς λογους τ πρώτο iPhone είχε προγραμματιστεί περισσότερο σαν συσκευή αναπαραγογής μουσικής και βίντεο παρα ως κινητό και αυτό το λένε οι προγραμματιστές της Aplle 🙂

Pop

Εγώ ρε παιδιά γιατι βαριέμαι το περιβάλλον του iOS ? είχα galaxy s4 και το πούλησα για να πάρω iPhone 5s λόγω μικρότερης οθόνης γιατι το αλλο ήταν παντόφλα και δε με βόλευε (πρεπει να ειμαι η μονη που θέλω μικρό κινητό πλέον) αλλά το iPhone για κάποιο λόγο το βρίσκω φοβερά βαρετό!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.