Android, Το πράσινο ρομποτάκι έχει κατακτήσει την ευρωπαϊκή ήπειρο

Τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Kantar Worldpanel Comtech το Android είναι κυρίαρχο στην ευρωπαϊκή αγορά, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του τουλάχιστον τις μισές πωλήσεις smartphones στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, καθώς και τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Το πράσινο ρομποτάκι βρίσκεται στα κινητά του 49.6% των Ιταλών και του 84.1% όσων Ισπανών έχουν smartphone. Οι αναλυτές μας λένε ότι το Android έχει μεγάλη διείσδυση σε όσους πηγαίνουν από τα απλά κινητά στον κόσμο των smartphones, γιατί είναι απλό, προσιτό και δίνει αρκετές επιλογές σε συσκευές. Τα Samsung Galaxy Ace και Υ ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και τα πηγαίνουν εξαιρετικά σε αγορές όπως εκείνη της Αγγλίας, σύμφωνα με την ανάλυση της Kantar.

Εδώ αρκεί να σας μεταφέρω και μία προσωπική εμπειρία από τη χθεσινή παρουσίαση του MasterCard PayPass στους δημοσιογράφους. Στα σημεία που έβλεπες να τραβούν βίντεο οι συνάδελφοι, εάν μετρούσες τα Android τηλέφωνα υπήρχε σαφής κυριαρχία, με τα iPhone να είναι η μειοψηφία και τα Windows Phones σπανιότατα. Το Symbian Belle που είχα στην τσέπη μου δεν μετράει…

, Android, Το πράσινο ρομποτάκι έχει κατακτήσει την ευρωπαϊκή ήπειρο

, Android, Το πράσινο ρομποτάκι έχει κατακτήσει την ευρωπαϊκή ήπειρο

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
30fillakis

την μεγάλη πτώση του symbian υποδέχτηκε το android

Solon

Έχουμε στοιχεία για Ελλάδα μεριά;

kostis

ειναι απολυτα λογικο μιας και ξεκινανε απο πολυ χαμηλα (99ε)
τι θα παρει ο κοσμος? symbian που ειναι πεθαμενο ή τα ακριβα μηλοφωνα?
λογικο και επομενο λοιπον…..

Στην Ελλάδα σίγουρα κυριαρχεί το android!

John Wave

Αν και φανατικός οπαδός του Bada λόγω του ότι είναι για μένα το πιο γρήγορο και easy use λογισμικό ( ναι ξέρω,δεν έχει πολλές εφαρμογές το bada store αλλά δεν με απασχολεί γιατί έχει αυτές που με ενδιαφέρουν πραγματικά) δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στο νικητή Android που είναι ο καλύτερος συνδυασμός όλων !

iPhone δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ γιατί θεωρώ γελοίο το να πρέπει να κάνω jail break σε ένα κινητό για να σπάσω τα κλειδώματά του iOS ή να πρέπει να κατεβάσω εφαρμογή bluetooth για να επικοινωνώ με τα άλλα κινητά.

Demis

@Αλέξανδρος Θεοδώρου μιν το λες……. τόσο ποζερια που είναι νεοέλληνες που μπορεί να έχουν iphone η περισσότεροι…….. να φάνε δεν θα έχουν άλλα iphone θα πάρουν

Geo

Οι Ευρωπαίοι πάντως αποδεικνύεται ότι βλέπουν τι παίζει με τα λειτουργικά και τις εταιρείες…
και δεν τρέχουν να πάρουν iPhone ιδίως μετά την ξενέρα με το 4S… εξίσου και η πτώση στο iOS.
Αμερική ισχύουν άλλα… 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.