Android Ice Cream Sandwich, Θα φάμε παγωτό μετά το καλοκαίρι

Μόνο ως τυφώνας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρώτη μέρα του Google I/O event, καθώς οι ειδήσεις που βγήκαν είναι δεκάδες. Μία από αυτές αφορά την κυκλοφορία του Android Ice Cream Sandwich, η οποία θα λάβει χώρα κάποια στιγμή μέσα στο τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς. Το Ice Cream θα αποτελέσει το πρώτο transformer λειτουργικό με χαρακτήρα που θα μεταλλάσσεται ανάλογα με τη συσκευή που το χρησιμοποιεί.

, Android Ice Cream Sandwich, Θα φάμε παγωτό μετά το καλοκαίρι

To fragmentation αποτελεί αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα πρόβλημα του Android και η κοινότητα των developers έπεισε την Google να το λύσει με την κυκλοφορία μιας έκδοσης για όλα τα γούστα. Τo Android Ice Cream Sandwich θα μπορεί να μεταβάλει κάποια μέρη του UI αναλόγως με το αν θα χρησιμοποιείται από smartphone ή tablet συσκευή.

Εκτός από τον μεταβλητό χαρακτήρα, το νέο universal Android φέρνει και μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά, όπως 3D εφέ στο γραφικό περιβάλλον και αναγνώριση προσώπων.
Εντυπωσιακή και πρωτότυπη είναι η προσθήκη της δυνατότητα εστίασης της κάμερας, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης, στο άτομο που μιλάει εκείνη τη στιγμή. Ουσιαστικά μέσω του λογισμικού καταλαβαίνει ποιο από τα πρόσωπα που έχει αναγνωρίσει βρίσκεται στη διεύθυνση από την οποία έρχεται ο ήχος και εκεί εστιάζει. Έξυπνο, τι λέτε;

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chrys

Το fragmentation τι είναι;

georgecm

Κατακερματισμος σημαινει στα ελληνικα και ειδικοτερα ειναι το προβλημα που εχει δημιουργηθει λογων των διαφορών που εχουν στον κωδικα τους οι εκδοσεις του Android, οι οποιες δεν επιτρεπουν στις εφαρμογες να τρεχουν με τον ιδιο τροπο σε ολες.

tom not

καλα ας κυκλοφορησει ευρεως η 2.3 (για την 3.0 ουτε λόγος να γινεται) και ας αφησουν την ice cream.σε κανα 2 χρονια βλεπουμε

fred

εχει δικιο ο tom not,σε κανα 2 χρονια μας βλεπω

steve

Περιμενετε την 2.2 k 2.3 να βγει για τα περισοττερα android οσο το iOS δινει αναβαθμισεις καθε το πολυ ενα μηνα 🙂

Petros

Βασικά,κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αφήνουν στους κατασκευαστές την ευθύνη για τα updates στο λογισμικό με αποτέλεσμα ακόμα να μην έχουν ούτε το 2.2 πολλές συσκευές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.