Αναβάθμιση σε Android 5.0 Lollipop για ποιους; [έως τώρα]

Το Android 5.0 Lollipop είναι εδώ και αυτή είναι η λίστα με τα επιβεβαιωμένα μοντέλα smartphones και tablets που θα λάβουν κάποια στιγμή στο μέλλον την πολυπόθητη αναβάθμιση. Η λίστα είναι “επίσημη” και προέρχεται από ανακοινώσεις των ίδιων των εταιρειών. Το πότε θα πραγματοποιηθεί η αναβάθμιση και από ποιες χώρες θα ξεκινήσει, δεν έχει γίνει γνωστό.

Σχετικά με τις ημερομηνίες έναρξης της αναβάθμισης γνωρίζουμε κάποια λίγα πράγματα και για ορισμένα μοντέλα. Τα HTC One M7 και One M8 θα αναβαθμιστούν 3 μήνες μετά το update των Nexus devices (αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο), τα Sony Xperia Z2 και Xperia Z3 θα είναι τα πρώτα από τη λίστα της Sony Mobile.

Όσοι φίλοι έχετε Android smartphone ή/ και tablet και δεν βλέπεται το δικό σας μοντέλο στη λίστα, δεν θα πρέπει να απογοητεύεστε γιατι περιμένουμε ανακοινώσεις, δηλώσεις και εξελίξεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αλλά και όσοι βλέπετε τη συσκευή σας στη λίστα, κάντε κράτει γιατι γίνονται και ανατροπές!

Motorola
Motorola Moto X (1st gen, 2nd gen)
Motorola Moto G (1st gen, 2nd gen)
Motorola Moto E
Motorola Droid Ultra

HTC
HTC One M7
HTC One M8
HTC One mini
HTC One mini 2

Nexus
Nexus 4
Nexus 5
Nexus 7 (Wi-Fi)
Nexus 10

Sony
Sony Xperia Z
Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1 Compact
Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z Ultra
Sony Xperia ZL
Sony Xperia ZR
Sony Xperia Z1S
Sony Xperia Z3v
Sony Z Ultra Google Play edition
Sony Xperia Tablet Z
Sony Xperia Z2 Tablet
Sony Xperia Z3 Tablet Compact

OnePlus
OnePlus One

Android Lollipop αναβάθμιση, Αναβάθμιση σε Android 5.0 Lollipop για ποιους; [έως τώρα]

Screenshots, kudos to Κώστας

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

68 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρηστος

Η LG δεν εχει ανακοινώσει τιποτα και με προβληματιζει λιγακι…

Solon

Σιγή ιχθύoς κι από την Samsung! Ελπίζω να την πάρει το S4.

Rizo

Όπως λέει και ο @Χρήστος..
Το καλό που τους θέλω να πάρει και το G2 γιατί δεν το ακούω καθόλου.
Επειδή όλοι λένε για την Sony που τελικά θα δώσει ακόμα και στο πρώτο Z..

jimv

Αν δε παρει το νοτε 2 με βλεπω με custom rom. Ειχατε βγαλει παλαιοτερα μια λιστα για samsung νομιζω. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ?

GiorgosM

Σωστα ρωτα ο jimv, αλήθεια ισχύει η λίστα που είχατε βάλει για τις συσκευές της Samsung?

Λευτέρης

Κώστα το nexus 4 είναι επίσημο οτι θα λάβει; και αν ναι ποτε θα ξεκινήσει πιστεύεις;

Γιώργος

Θα μας βγάλει την πίστη η Samsung πάλι! 🙁

GiorgosM

Κατάλαβα boss Κώστας Βλαχάκης 🙂 ..μπερδευτηκαμε φαίνεται ,είναι δυνατόν να ανακοινώνεται η L επισήμως και οι “άλλοι” (βλ. Samsung) να αναφέρονται στην kit kat =D

spazyjay

Με το στανιο για μια αλλη φορα και αν δεν εχεις κιμητο απο 500€ και πανω θα παρεις,……σε ανα γκαζουν να παρεις αλλο κινητο μιας που ειναι πανφθηνα.

ioankav

@Λευτέρης Το Nexus 4 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει. Αντιγράφω από post στο blog της Google: “Android 5.0 Lollipop, which comes on Nexus 6, Nexus 9 and Nexus Player, will also be available on Nexus 4, 5, 7, 10 and Google Play edition devices in the coming weeks.”

https://googleblog.blogspot.gr/2014/10/android-be-together-not-same.html

Billys

@spazyjay
Αυτο που λες δεν ισχυει παντα.Βλεπε μοτορολα G.

George E.

Μπράβο στη Sony για το εύρος των συσκευών που θα αναβαθμιστούν και φυσικά για την υποστήριξη του Z δύο χρόνια μετά…

Λευτέρης

Ioankav αυτα ειναι καλα νεα !! πραγματικα ειναι απο τα καλυτερα κινητα ever συνδυάζει μεγεθος οθονης και design και χαρακτηριστικα 2 ετων κινητου

2 χρονια το εχω λιωσει και συνεχιζει με τερμα γκαζια. αναβαθμισεις φουλ κτλπ. Τελος δεν εχω βρει κατι ακομα που να με κανει να το αποχωριστώ.

Kostas

Nexus 4;

Tetradio

Ένας από τους κύριους λόγους που παράτησα το αντροιντ, τα updates.

Δεν είναι δυνατόν να τους σκάω τα λεφτά μου 300+€ και το κινητό μου να μην παίρνει update και να με αναγκάζουν να ψάχνω για roms!

Windows Phone και έχω βρει την υγειά μου 🙂

theo

@Λευτέρης οι αναβαθμίσεις σύμφωνα με το android police θα αρχίσουν για nexus 10/7 wifiedition στις 3 τοθ αλλου μήνα με την κυκλοφορία του nexus 6 και τα υπόλοιπα nexus θα την πάρουν λίγο πιο μετα.

Βασίλης

Ξέρουμε αν θα πάρει και το Nexus 7 το πρώτο ή μόνο το δεύτερο??

kostas70

δε θελω να στεναχωρησω τους φιλους-κατοχους σαμυ αλλα ,δεν ξερω,φοβαμαι οτι οποια συσκευη εχει βγει πριν το 2014 δε θα παρει το L πλην Note 3.ολοι θυμομαστε τι εγινε περσι με το s3.εμεινε στο 4.3 ενω δεν ειχε καν κλεισει 2 χρονια,σωστα;τωρα βρισκομαστε χρονικα σε μια παπαπλησια κατασταση.το s4 ειναι ηδη 1,5 χρονο στην αγορα,μεχρι να βγει η οριστικη εκδοση,να τη δουν οι προγραμματιστες να τη διαμορφωσουν στα δικα τους δεδομενα,τομπολα,κλεισαμε 2 χρονια,τουτεστιν,κατα μαρτιο μηνα ανακοινωση,κλπ,κλπ,κλπ.ας ειμαστε αντικειμενικοι,ποτε η σαμμυ εδωσε αναβαθμιση σε συσκευη της που ειχε 2 χρονια στην αγορα;ποτε.πιθανον το ιδιο να συμβει και με g2.δεν εχει να κανει με hardware,τα συγκεκριμενα κινητα ειναι μπομπες,ειναι θεμα μαρκετινγκ.

pavlos

Δηλ για το ONE MINI πότε περίπου ?

googoo32

Θα υπάρξουν αλλαγές και στον launcher της goole??

giorgos

Η sony κάνει μέχρι στιγμής την μεγάλη διαφορά που αναβαθμίζει με android L πάνω από 10 μόντελα της . Μέχρι και το Ζ θα πάρει αυτή την αναβάθμιση που είναι το πιο παλιό

Haris

Πάρτε xiaomi να έχετε και εβδομαδιαίες αναβαθμίσεις στη miui rom και έναν από τους καλύτερους συνδυασμούς τιμής-τεχνικών χαρακτηριστικών…

alxgiann

Από ότι έχω δει σε διάφορα φόρουμ και από ότι έχουν δηλώσει κατά καιρούς από την ίδια την LG (βασικά απάντηση σε σχετικές ερωτήσεις) το G2…κάποια στιγμή θα το πάρει το L. Αλλά χωρίς το νέο Ui της LG. E, να πουλήσουν και κάνα νέο κινητό οι άνθρωποι…

Dημήτρης

Δώσε πόνο ρε Sony!

Andreas

εγω με το oneplus one δεν εχω ιδιαιτερο αγχος,αλλωστε η cyanogen περναει ενημερωσεις συχνα,οποτε αραααζωωω….ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΣΕ L ???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
xaxaxaxaxa!!!!!!!!

πανοσ

T2 ultra ?

apostolos

Αντε πάλι με αυτά τα updates, λες και θα καταλάβετε διαφορά

Lefteris T

Αμα σας νοιαζουν τοαι οι αναβαθμισεις παρτε νεξους η βαλτε καστομ ρομ..αμα τρεχει απροβληματιστα η συσκευη σας τι ζορι τραβατε?

χρηστος σαμ

καλα οταν βγει custom rom με lollipop την εχω περασει κατευθειαν στο g2 μου!

Χρήστος
GiorgosM

Ki εδώ τα υπόλοιπα αν επιτρέπεται…

https://www.androidpit.com/which-phones-get-android-l-and-when

Panos

Παιδιά η LG έχει αποδείξει ότι υποστηρίζει τις συσκευές της μην αγχώνεστε…
Δεν θα έχει το χρονοδιάγραμμα της Google, αλλά θα περάσει κι αυτή το Lollipop σε αρκετές συσκευές.
Βλ. Kit Kat στα Optimus G, L9 II κλπ!

Kostas

αααααααχ!Samsung οσο και να θελω να συνεχισω μαζι τοσο μου δινεις τροφη να σε αφησω! ξυπνα επιτουλες και δωσε και κανενα update!

Δημητρης

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το lg g2 θα την πάρει την αναβάθμιση απλώς νομίζω ότι samsung και lg καθυστερούν γτ η Google πιέζει ώστε την αναβάθμιση να την πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα μοντέλα. Είναι παγίδα τακτική της πλέον και νομίζω από εδώ και πέρα όλες οι συσκευές θα παίρνουν τις αναβαθμίσεις!

gt77

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. ….

Αλέξανδρος

Ρε @Pano με το συμπάθειο κιόλας τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Τα 2χ και 4χ τα ξέχασες ή το g pro που δεν πήρε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και επίσης τα Lg optimus g και pro (Ναυχαρχίδες του 13) δεν είχε ανακοινώσει επίσημα ότι θα πάρουν τα χαρακτηριστικά του g2 (Knock on κ.τ.λ);
Που είναι; Και επειδή είμαι κάτοχος του g pro μη ξύνεις πληγές, κάτσε και θα δούμε και η αλήθεια είναι πως όταν πήρα το g pro το καλοκαίρι του 13 λέω άλλαξε μυαλά και πήγα και πήρα και το g pad 8.3 το Νοέμβριο επίσης.
Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει γιατί ούτε μια αναβάθμιση είναι πολύ χοντρό που δεν καταπίνετε.

Κώστας

Ευτυχώς ίσως είναι και η τελευταία αναβάθμιση της συσκευής μου(xperia z).πάντως είχα αρκετές αμφιβολίες αλλά η Sony δεν μας απογοήτευσε

djfapples

Sony έβαλε μυαλό κ πάει από το καλό στο καλύτερο

Aris Pateras

Έχει δίκιο ο φίλος μου! Το LG G Pro είναι κινητάρα αλλά το έχει ξεχασμένο η LG. Κρίμα!

Μπάμπης

Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω το Nexus 6 από Αμερική μέσω ενός φίλου που μένει εκεί.. Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τις LTE bands(4G) καθώς δεν γνωρίζω καλά το θέμα…Το μοντέλο που θα μου έρθει από Αμερική θα πιάνει τις LTE bands που χρησιμοποιούνται Ελλάδα? Έχω Vodafone και όπως έψαξα, υποστηρίζει 900MHz/1800MHz/2600MHz (Αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά).. Όποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε πολύ..Επίσης, παίζει να γίνεται να μπορεί ο φίλος μου να μου πάρει από Αμερική το μοντέλο που υποστηρίζει bands για Rest of World?? Ή από Google Play ή μέσω των καταστημάτων που θα διατίθεται??

George

@Μπάμπης προφανως ισχύει ότι και με το 5. Στην Αμερική ΔΕΝ πωλείται το (rest of the world) οπότε και να φέρεις το Αμερικάνικο δεν θα έχεις LTE εδω.. Βρες καβάντζα από Ευρώπη αλλιώς περίμενε το rest of the world όταν ερθει εδω ή απο σκρουτζ λίγο νωρίτερα..

Panos

Παιδιά η LG έχει δηλώσει ότι το L θα έρθει σε όλες τις G σειρές…Τώρα αν ετοίμαζαν την KitKat το καλοκαίρι του ’14 για μερικές συσκευές και ενδιάμεσα βγήκε το L, ίσως αποφάσισαν να πηδήξουν έκδοση.
Όπως πχ με το G2, που τελικά φαίνεται θα το βγάλουν με Lollipop αλλά χωρίς το interface του G3 γιατί αλλιώς θα αργούσε πολύ!

Savvas

Κατοχος του G3 και πραγματικα παρει δεν παρει το update η συσκευη για μενα ειναι ενα και το αυτο.Τρεχω την συσκευη με nova launcher,την εχω στησει οπως εγω θελω και απλα το κινητο πεταει.Αμφιβαλλω εαν το L θα μου δωσει καινοτομιες που θα με ενθουσιασουν οποτε αν ερθει ας ερθει οποτε θελει,δεν θα τα βαψουμε και μαυρα!!

maria

Η sony συνεχώς βελτιώνεται και κάνει την έκπληξη αφού δίνει πολλές αναβαθμίσεις σε πολλά smartphones .

iakinthos

Τι έγινε ρε android fans? Περιμένουμε με ανηπομονησία ΜΠΑΣ και ελεήσει η μαμά (samsung, lg, sony κτλ) και σας δώσει το νέο software? Ρε πόσο θύματα είμαστε εμείς του IOS που διαρκώς πέρνουμε updates και πόσο τζάμπα λεφτά δίνουμε για το iphone(που πέρνει 4-5 χρονια update) και πόσο έξυπνος είναι ο samsungάκιας που δίνει 100 ευρω λιγότερα και πέρνει 5 megapixel μεγαλύτερη κάμερα αλλά παρακαλάει για ένα update………….

Nio

Iakinthos ακυρος τελειως. Αυτα που παιρνετε εσεις δεν ειναι update. Ειναι downdate. 😛

Αλέξανδρος

@Nio Άααααχαχαχαχα!

Nikos

Μην βιαζεστε με τη Sony!!!!! Μην της δινεται συγχαρητηρια και μπραβο απο τωρα…κρατηστε μικρο καλαθι γιατι η Sony δεν ειναι εταιρια της προκοπης και λεει και ξελεει μετα απο μερικους μηνες…τουλαχιστον οι αλλοι μπορει να αργουν αλλα οταν τις ανακοινωνουν επισημα, τις κανουν τις αναβαθμισεις….η Sony πουλαει φουμαρα για να αγορασετε ολοι τα κινητα της και μετα απο λιγο καιρο θα δειτε τι θα ανακοινωσει……..

kostaszx

Εχω την εντυπωση πως θα ακολουθηθει η συνηθισμενη διαδικασια σεχτικα με nexus, οποτε για το 4αρι θα ειναι η τελευταια που θα παρει επισημα? Αν εχει ανακοινωθει κατι και δεν προσεξα, απαντηστε, ευχαριστω.

vaggelas

Το gpad 8.3 που εχω την είχε πάρει σχετικά γρήγορα την έκδοση kit kat.Πιστεύω και με το L έτσι θα γίνει…

basilis

Η sony εκτός από την αναβάθμιση andoid L έχει βγάλει και smartphones με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής όπως Ζ3,Ζ3 compact βελτιώνοντας κατα πολύ τα καινούργια μοντέλα της από τα παλιά

ioankav

@kostaszx Το nexus 4 είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει τη νέα έκδοση του Android, Android L. Για μελλοντικές αναβαθμίσεις κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Αλλά αν πχ η έκδοση 6.x.x Android βγει κατά τον Οκτώβριο του 2015, ε δε νομίζω να την πάρει επίσημα (άλλωστε θα έχουν περάσει και 3 χρόνια από την κυκλοφορία του nexus 4…)

Σπύρος Ακρίβος

Με ποιόν τρόπο θα γίνει η αναβάθμιση ?
On air αυτόματα, ή θα πρέπει να κάνω κάποια διαδικασία ?
Έχω το z ultra, πως θα ξέρω αν η λειτουργία του τηλεφώνου θα γίνει καλύτερη ?
Κοίταξα τις πληροφορίες του τηλ και λέει έκδοση λογισμικού 4.4.4.
Τι είναι τώρα ? kitkat ?

Panos

@Σπύρος: Μην αγχώνεσαι, όταν είναι να σου έρθει θα σου βγάλει ένδειξη! Με 4.4.4 μια χαρά είσαι, και αφού δεν ξέρεις ότι είναι kit kat δεν θα πρέπει να σε απασχολεί και πολύ η έλευση του L (με την καλή έννοια), τώρα το αν η λειτουργία γίνει καλύτερη ή παρουσιάσει bugs…δεν το ξέρεις!
Οπότε αν σου βγάλει μήνυμα αναβάθμισης, μπορείς να πατήσεις όχι, και να περιμένεις 1-2 εβδομάδες να δεις σε forum του κινητού σου, αν βγάλει προβλήματα. Αν δεν βγάλει, τότε την περνάς! Αν έχεις τώρα κάποιο πρόβλημα, που περιμένεις μήπως και λυθεί, την περνάς έτσι κι αλλιώς.

@ioankav Καλά σε nexus και να μην πάρει μελλοντικά άλλες αναβαθμίσεις, περνάς μια custom rom και καθάρισες, είναι τεράστια η υποστήριξη από τρίτους devs!

Σπύρος Ακρίβος

Eυχαριστώ πολύ Πάνο, κατατοπιστικότατος και ακριβής!!!

than

@Κωστας βλαχακης Το huawei ascend p7 θα παρει το Android L;

Γιάννης Καραμπεης

Κωστα ν σε ρωτισω το nexus7 ποτε πιστευεις να αναβαθμιστεί

Γιάννης Καραμπεης

Το nexus 7 θα αναβαθμιστεί και πως

Panos

Παιδιά για το nexus 7 έχουν ηδη βγει οι αναβαθμισεις για περασμα με το χέρι!
Οπότε υπομονή λιγες μέρες μέχρι να περάσουν και οι ΟΤΑ Αναβαθμισεις!

Savvikos Tsoleridis

Το ξαναέγραψα σε άλλο άρθρο, οπότε μην τρομάξετε!
Γεια σας παίδες, θέλω να κάνω μια ερώτηση! ( άσχετη πληροφορία)* Ο αδερφός μου έχει το NEXUS 5 και του ήρθε το 5,0 και δεν έχει κανένα κόλλημα.*
Η ερώτησή μου είναι η εξής:
Έχω το Moto G 2nd generation 2014 dual sim 8GB ( το καινούργιο moto G εννοώ) και όπως έχω διαβάσει και εδώ και σε άλλα sites έχει ξεκινήσει η ενημέρωση και στο moto G από 12 Νοεμβρίου, άλλα δεν μου ήρθε ακόμα! Γνωρίζει κανένας γι’ αυτό? Όποιος ξέρει κάτι περισσότερο σχετικά με το πότε θα γίνει η ενημέρωση ας μου πει παρακαλώ… Σας ευχαριστώ…

DEF

Πότε θα γίνει η αναβάθμιση του sony z2 σε Android lollipop ξέρει κανείς;;;

Στυλιανός Βασίλης

Κώστα καλησπέρα Χρόνια Πολλά ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ εχω LG OPTIMUS L9ii 4.2.1 jelly bean μολις το εβγαλα απο το κουτι με εκανε UPDATE 4.4.2 KITKAT ξερεις πωτε και αμα θα παρει ANDROID 5 LOLLIPOP ΤΟ LG OPTIMUS L9ii σε ευχαριστω πολυ συγχαρητηρια για την εκπομπη BYE BYE

χαρης

@ Στυλιανος Βασιλη
Σε πολυ προσφατο αρθρο βρηκες να γραψεις,τελος παντων δεν νομιζω να την παρεις κατι ελεγαν παλια απο’δω και απο’κει οτι ισως την παρει το l9 ii αλλα τωρα ουτε ψυχη παντος εαν εχει 2 gb μνημη ram μπορεις να συνεχιζει να ελπιζεις

Μαρία κορεξενου

Έχω το archos 50b platinum και εχω το kitkat αλλά δεν μπορώ να το αλλα ξω τι να κάνω;😢

Κώστας

Θέλω να αναβαθμισω το android μου που είναι 6 και θέλω να το κάνω 5 ωστα να κάνω root μπορείτε να με βοηθησετε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.