Android Market, Ο βασιλιάς πέθανε, Ζήτω ο βασιλιάς!

Κάτι που έμοιαζε αδύνατο πριν από ένα χρόνο ή ακόμα και πριν από λίγους μήνες είναι πλέον πολύ πιθανό. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία φαίνεται ότι το Android Market έχει βάλει πλώρη προς την κορυφή και με το ρυθμό που μεγαλώνει αναμένεται να ξεπεράσει το App Store μέσα στους επόμενους 3 μήνες. Για να συμβεί αυτό το Market καλείται να προσελκύσει περισσότερες από 150.000 νέες εφαρμογές.

, Android Market, Ο βασιλιάς πέθανε, Ζήτω ο βασιλιάς!

Η θεαματική αύξηση του μεγέθους του Android Market και η προσβασιμότητα που προσφέρει σε τόσο μεγάλο αριθμό συσκευών, το έχουν καταστήσει περισσότερο θελκτικό για τους developers σε σχέση με το App Store. Και τα δύο καταστήματα συνεχίζουν να προσθέτουν εφαρμογές με γρήγορους ρυθμούς όμως για παράδειγμα τον Απρίλιο το Android Market προσέλκυσε 28.000 νέες εφαρμογές, ενώ το App Store μόλις 11.000.

Το Android Market ξεκίνησε ουσιαστικά την πορεία με ένα handycap περίπου 100.000 εφαρμογών, ενώ η ψαλίδα άνοιξε λίγους μήνες αργότερα με το App Store να αποτελεί το Νο1 προορισμό για τους developers. Με τις νέες εκδόσεις του Android και δυνατές συσκευές να κάνουν την εμφάνιση τους το σκηνικό άλλαξε, αν και ακόμα υφίσταται το μεγάλο πρόβλημα της μη προσφοράς εφαρμογών επί πληρωμή στις περισσότερες χώρες.

Πάντως τα χαρακτηριστικά των δύο αντιπάλων είναι διαφορετικά, με το Android Market να προσελκύει περισσότερες δωρεάν εφαρμογές που απευθύνονται σε μεγάλη μάζα χρηστών και το App Store να διαθέτει μια μεγάλη μερίδα premium εφαρμογών ιδιαίτερα προσεγμένων αλλά με μεγαλύτερο κόστος.

To σημείο μηδέν της μάχης οριοθετείται σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε μέχρι σήμερα στις 425.000 εφαρμογές, κάτι που σημαίνει ότι το Android καλείται σε διάστημα 3-4 μηνών να βρει 150.000 νέες εφαρμογές, τη στιγμή που το App Store ψάχνει μόλις τις μισές. Εφικτό; Έτσι λένε οι αριθμοί, αλλά στην πράξη ίσως η ανακοίνωση του iOS 5 να αντιστρέψει για ακόμα μια φορά το κλίμα.
, Android Market, Ο βασιλιάς πέθανε, Ζήτω ο βασιλιάς!

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petros

χρησιμοποιούσα android συσκευή (xperia x10) για σχεδόν ένα χρόνο και εδώ και ένα μήνα είμαι κάτοχος iPhone 4. η γνώμη μου είναι ότι το app store είναι πολύ ανώτερο. δεν έχει σημασία το πλήθος των εφαρμογών. στο android market θυμάμαι οι περισσότερες εφαρμογές ήταν προχειροφτιαγμένες και χαμηλής ποιότητας. δεν λέω πως αυτό δεν συμβαίνει και στο app store αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα.

Spiros

Θα συμφωνήσω με τον Πέτρο.

jek

Άντε ρε Google βγάλε τις εφαρμογές επι πληρωμή!!

alexandros

Ως κάτοχος Android συσκευής συμφωνώ με τον Petros. Ο αριθμός δεν μου λέει τίποτα. Δυστυχώς (για εμένα) το AppMarket είναι πολύ πιο ποιοτικό, αν και η ψαλίδα έχει μειωθεί. Ας ελπίσουμε στο μέλλον να μας απασχολεί ποιο είναι το πιο ποιοτικό και όχι ποιο έχει περισσότερες εφαρμογές.

LambrosN

Ήτανε πρώτη η Apple, όλα καλα όλα ανθηρά. Οι εφαρμογές απίστευτες τα πάντα τέλεια. Πάει να περάσει πρώτη η Google και ξαφνικά οι εφαρμογές του Android είναι πρόχειρες, ημιτελείς. Χρήστης iPhone ήμουνα, και τώρα είμαι ενός Galaxy S. Μια χαρά είναι οι εφαρμογές και στα 2 συστήματα. Και μάπα εφαρμογές υπάρχουν και στα 2. Το πολύ μεγάλο αρνητικό της Google είναι ότι δεν υπάρχει και τόσο αυστηρός έλεγχος σε αυτά που βγαίνουν προς τα έξω, συγκριτκά με την Apple που τα ψάχνει καλύτερα. Από την άλλη βέβαια αυτή η τόση αυστηρότητα καταντάει και ολίγον κουραστική. Βλέπεις εφαρμογές στο Cydia που δεν μπορείς να πιστέψεις οτι τις απέρριψαν ένω υπαρχούν κάτι τρανταχτές μ$#^$%^ες προς αγορά. Το πολύ καλό πέρα από όλα αυτά είναι πως αυτός ο ανταγωνισμός οφελεί τους χρήστες, οπότε άντε να βλέπουμε και άλλες κόντρες!!!

franco

Παιδιά εγώ έχω android ο αδελφός μου έχει I phone πραγματικά οι εφαρμογές του android δεν είναι καθόλου καλές μου θυμίζουν ταινία 3ής ποιότητας . Στο Iphone τα πράγματα είναι ποιο προσεγμένα από τα γραφικά μέχρι την όλη ιδέα της εφαρμογής. Είναι είναι εδώ που λέμε ότι πληρώνεις παίρνεις ! Αλλά μην ξεχνάμε ότι η apple έχει και μία ιστορία στο design των συσκευών και όλο αυτό το cult το μεταφέρει και στα apps.

Γιωργος

οι πολύ καλές εφαρμογές υπάρχουν πλέον και στα δύο μαρκετ…αυτό είναι γεγονός και αφήστε την πιπίλα περί προχειρότητας. Το ότι στην apple μερικές εφαρμογές είναι επί πληρωμή ενώ στο android market είναι δωρεάν δεν σημαίνει ότι είναι κατώτερες σε ποιότητα, έχει να κάνει με το ότι η apple παίρνει ποσοστά από τις εφαρμογές ενώ η google βγάζει λεφτά από τις διαφημίσεις.
Είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή το android market θα ξεπεράσει το αντίστοιχο της apple λόγο της ανοιχτής πλατφόρμας της…είναι και ήταν θέμα χρόνου. Το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα, όπου σαφώς αυτή την στιγμή υπάρχουν περισσότερες Ελληνικές εφαρμογές στο app store, όσο η χώρα μας είναι ακόμα εκτός πληρωτέων εφαρμογών (μόνον γι αυτούς που δεν γνωρίζουν πως να παρακάμψουν αυτό το πρόβλημα βέβαια). Ελάτε του χρόνου τέτοια εποχή να δείτε πως θα έχει ανατραπεί το σκηνικό …

θα πάρει χρόνια ακόμα για να ΩΡΙΜΑΣΕΙ η αγορά του android….!

alexandros

@Παναγιωτης Παναριτης

“θα πάρει χρόνια ακόμα για να ΩΡΙΜΑΣΕΙ η αγορά του android….!”

Αιώνες μη σου πω. -__-

Γιώργος Τσ.

Μην ξεχνάτε ότι το App Store βγάζει εφαρμογές για 5(!) συσκευές αυτή τη στιγμή, (iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPad και iPad 2…Έτσι δεν είναι..?) ενώ οι συσκευές Android είναι εκατοντάδες…! Όμως, όπως έχετε αναφέρει και πιο πάνω σημασία έχει η ποιότητα (App Store) και όχι η ποσότητα (Android Market, προσωρινά όχι, αλλά σε λίγο καιρό σίγουρα!)

alex

Η Apple υπερτερεί μονάχα στα ποιοτικότερα games,πουθενά παραπάνω. Προσωπικά βρίσκω τις εφαρμογές για Android ισάξιες αν όχι καλύτερες από αυτές για ios. Σε λίγο καιρό μάλιστα που η αγορά θα κατακληστεί από Android Tables θα εμφανιστούν και δεκάδες ποιοτικά HD games και στο κατάστημα της Google και τότε θα μιλάμε για 2 καθόλα ισάξιους ανταγωνιστές.

geozaxaGR

Εγώ διαβάζοντας το κείμενο είχα στο μυαλό μου να γράψω αυτό ακριβώς που έγραψε ο Petros στο πρώτο σχόλιο, οπότε για μένα έχει απόλυτο δίκιο καθώς είχα απτό περασμένο καλοκαίρι 2 ios και 2 Android 2.2 foyo!!!

Nikos

Μονό πιο πολλα ποιοτικά παιχνίδια εχει το ios σε ολα τα αλλα ειναι στα ιδια.
Απο εκει και περα πολλα μου ειναι free στο android στο ios τα πληρώνεις μαλλον γι’αυτο ειναι πιο ποιοτικα οαχαοοχαοαχαοχα!

παναγιωτης

εε αμα πληρωνεις λογικα να ειναι πιο ποιοτικες οι εφαρμογες!χρησιμοποιουσα περιστασιακα iphone και ηθελα να κατεβασω κατι εφαρμογες που ηθελα και επρεπε να πληρωσω,ενω τωρα χρησιμοποιω android και οτι θελω το βρισκω free…

kostasmonaco

Βασικά είμαι Mac user και Fan.
Αντικειμενικά όμως, ώς gadget-άκιας, δοκιμάζω και χρησιμοποιώ, απο την εμφανισή τους, iOS (iPhone απο το πρώτο εώς το 4) και Android (διάφορες μάρκες κινητών με μέτρια/καλά εώς καλά/πολύ καλά χαρακτηριστικά).
Όσον αφορά την σύγκριση AppStore – Android Market το τελικό αποτέλεσμα είναι 1 – 0!
Πολύ απλά γιατί όπως πολύ σωστά αναφέρανε μερικά άτομα προηγουμένως, η ποιότητα μετράει και όχι η ποσότητα!
Η εξήγηση είναι πολύ απλή:
Η Apple σχεδιάζει συσκευές ταυτόχρονα με το λειτουργικό τους. Αυτο σημαίνει οτι η αρχιτεκτονική τους Hardware – Software λειτουργεί άψογα και είναι ο λόγος της επιτυχίας τους, ενώ το Android με την στρατηγική της δωρεάν παραχωρησης του λογισμικού της στους κατασκευαστές κερδίζει σε ανάπτυξη, αλλά το πάντρεμα Android με κατασκευαστή X δεν εξασφαλίζει πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα.
Για να το διαπιστώσετε απλα κατεβάστε μερικές εφαρμογές στο App Store και τις ίδιες στο Android Market: Δοκιμάστε τις και συγκρίνετε!
Περιμένω αποτελέσματα!!!

kostasmonaco

SonicYouth

Ειναι φυσικο να εχει καλυτερες εφαρμογες το iphone καθως οι developers εχουν μεγαλυτερα εσοδα. Η apple εχει μια σωστη πολιτικη στo θεμα του app store και αυτο βοηθαει ιδιαιτερα καποιον που φτιαχνει εφαρμογες και θελει να εχει καποιο κερδος. Το τζαμπα πεθανε

giorgos

Τ’ωρα να συγκρίνουμε την ποιότητα των εφαρμογών είναι σίγουρα αστείο.. και φυσικά δεν είναι μόνο τα παιχνίδια!
Και αν νομίζεται οτι το πρόβλημα είναι το οτι κάποιες εφαρμογές στο android είναι τσάμπα ενώ στο ios κάνουν 0,79 κάνεται το λάθος. Τουλάχιστον το να έχεις γλιτώσει τις διαφημίσεις κάτι είναι! Τέλος πάντων, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτή η συζήτηση, το ίδιο συνέβαινε πάντα και στους υπολογιστές με το αν πρέπει να έχεις κλειστό(windows, mac) η ανοιχτό(linux). Ο καθένας εδώ μπορεί να απαντήσει οτι του αρέσει αλλά εγώ σίγουρα υποστηρίζω ο κλειστός κώδικας σου εξασφαλίζει μεγαλύτερη πιθανότητα αυτό που υποστηρίζει μία εφαρμογή πως κάνει να ισχύει. και η κέντρική διαχείριση του appstore το καταφέρνει. Μπορεί κάποιος να προτιμά τον ανοιχτό που συνεπάγεται και την Google να πατάει panic buttons (αν λέγεται έτσι) όποτε μία εφαρμογή κλέβει στοιχεία πιστωτικής χρήστη. Πρόβλημα του. Τουλάχιστον είναι χαρούμενος που κέρδισε τα 70 ευρώ που ήταν κάποτε η διαφορά μεταξύ galaxy s και iphone 4 και που πάιζει μόνο τα πρόχειρα free games. Και αν κάποιος ξέρει μία εφαρμογή που κάνει καλύτερα κάτι απο μία άλλη του ios μπορεί να την αναφέρει γιατί δεν νομίζω πως υπάρχει!

Chris

πείτε μου μερικά παραδείγματα “ποιοτικότερων εφαρμογών” ρε παιδιά κ εμένα τον φτωχό…

οχι τπτ ενδιαφέρομαι για αγορά για tablet αυτές τις μέρες.

idnik

Οπως προειπαν τα παιδιά το σημαντικότερο είναι οι εφαρμογές που είναι στα μαγαζάκια των εταιρειών να είναι και καλές – ποιοτικές.

Το AppStore έχει μέχρι τώρα περισσότερες εφαρμογές αλλά κάποιες τύπου fart apps η κάποιες κακοφτιαγμενες τις οποίες έχουν κατεβάσει μόνο οι προγραμματιστες τους πιστευω ότι δε θα πρέπει να μετράνε.

Ελπίζω το adroidmarket να μην ακουλουθει την ίδια πορεία (επειδή δεν έχω ασχοληθεί με αυτο)

Jason Matsoukas

wow! νέα κόντρα android – ios! Γουστάρω!

@πετρος (1ο ποστ) Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Αν πήγαινες από galaxy s 2 σε iphone 2g τι θα έλεγες, πως το iOS είναι καλύτερο και οι εφαρμογές του;

@all Αν και android user, πιστεύω και εγώ πως υπάρχει ίσως μια έλλειψη κάποιων ποιοτικών εφαρμογών αλλά σε γενικές γραμμές δεν υστερεί σε τίποτα. Ναι ίσως τα γραφικά κάποιες φορές να χάνουν αλλά από ουσία στα ίδια είναι.
Συμφωνώ πως τα παιχνίδια είναι το μεγάλο ατού του iOS

wrlk1

epi pliromis efarmoges gia to android market gia ellada apo septembrio EPISIMA…

p.s
sory gia ta greeklish sto pc pou brika den exei ellinika…

Jason Matsoukas

@wrlk1 η πηγή;!

yiannis_1

Παιδιά απο ότι εχω δει οχι απλός υπάρχουν διαφορές αλλά είναι και πολύ μεγάλες υπέρ του appstore.

1) Σε προγράμματα μουσικής ειδικά αυτά που χρησιμοποιούν το πολλαπλό multitouch που είχαν οι συσκευές της apple απο την πρώτη στιγμή.

2) Σε games. Εδω δε το συζητάω καν.

Αndroid με δυπήρινους στα 1000 και η ποιότητα και η ποσότητα, ακόμα και των εμπορικών εφαρμογών είναι στα επίπεδα του iphone 1 – 2 – 3g με το ζόρι.

Μόνο κάποιες multiplatform σαν το angry birds-fruit ninja-ninjump είναι άξια λόγου αλλά και πάλι καμια σχέση με την ποσότητατα του appstore.

Πολλές φορές εχω παρατηρήσει φίλους να ψάχνουν στο android για το ενα ή το άλλο παιχνιδάκι που με είδαν να παίζω στο 3gs αλλά εις μάτην…
Και εχουν και πρόσβαση στο paid market οπότε ούτε αυτή η δικαιολογία στέκει.

Πάνω απο 2 χρόνια ακόμα το droid για να κοιτάξει απλά στα μάτια το appstore…

bouss

Τα ίδια και τα ίδια… Κι ακόμα οι χρήστες του iOS μιλάνε για πράγματα που δεν ξέρουν. Εχω μήνες να δω εφαρμογή στο Android που να μην κάνει αυτό που λέει. Με διάφορες μη επίσημες Rom και πάλι όλες δουλεύουν. Ποιες είναι αυτές οι εφαρμογές που δεν λειτουργούν; Ποιες είναι αυτές που δεν κάνουν αυτό που λένε; Ποιες είναι οι εφαρμογές που διορθώνουν τις ελλείψεις του iPhone; Ότι λείπει στη συσκευή μου που δεν το σκέφτηκε ο κατασκευαστής (ή απλά δεν ήθελε να βάλει) υπάρχουν εφαρμογές για να το διορθώσουν. Ποια είναι η εφαρμογή πχ στο iPhone που διορθώνει το ελλειπέστατο σύστημα ειδοποιήσεων; Να τις βράσω τις χιλιάδες εφαρμογές που αντικαθίστανται από απλά RSS. Οι βασικές διάφορες ανάμεσα στα 2 μάρκετ είναι η νοοτροπία, στις τιμές και στο πόσο μπορείς να πειράξεις αυτα που δε σου αρέσουν αλλά η Apple αποφάσισε ότι ΠΡΈΠΕΙ να σου αρέσουν.

yiannis_1

Εδω μιλάμε για επίπεδο market – appstore, όχι για φιλοσοφία λειτουργικών.
Στη φιλοσοφία λειτουργικών, δεν γουστάρει πάντα ο Α αυτό που γουστάρει ο B.
O ενας μπορεί να θέλει απεριόριστο έλεγχο στις λειτουργίες της συσκευής του με ότι συνέπειες μπορεί να του προκαλέσει κάποια στιγμή αυτό και αλλος μπορεί να θέλει σταθερότητα και στύλ, στα 2 – 3 πράγματα που θέλει να κάνει.
Πρέπει να τσακωνόμαστε και να σταυρώνουμε μια τον ενα μια τον άλλο???
Δε μπορεί να κάνει καποιος τις επιλογές του χωρίς να υπόκειτε σε κριτική και να κατηγορειται για ασχετοσύνη επειδή του αρέσει το Β και όχι το Α???

Απο συσκευές εκτος του iphone που εχω εχω λιώσει 3 android (magic-wildfire-x10 mini)
Οπότε σου γυρνάω πίσω αυτό

Τα ίδια και τα ίδια…Κι ακόμα οι χρήστες του Android που μιλάνε για το appstore μιλάνε για πράγματα που δεν ξέρουν…

Jason Matsoukas

yannis… το magic/wildfire/x10 είναι ωραία παιχνιδάκια αλλά δεν είναι σοβαρά κινητά οπότε μην τα συγκρίνεις με το iPhone. Αν θες σύγκρινε το Nexus S με Gingerbread. Εδώ πάντως μιλάμε για το μάρκετ και όχι το το κάθε κινητό οπότε μην ξεφεύγουμε.

alex

Έτσι απο περιέργεια ρε παιδιά και επειδή χρησιμοποιώ και τα δύο store,πέστε μερικές εφαρμογές (εκτός από games) που έχετε στο ios και θα θέλατε να υπάρχει στο Android γιατί προσωπικά πέρα από games δεν έχω υπόψιν μου κάποια εφαρμογή,το αντίθετο μάλιστα,θέλω μερικές στο ios όπως π.χ. τα live wallpapers.

Giannis

ΕΊΝΑΙ ΟΛΑ ΘΕΜΑ MARKETING ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η APPLE ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΤΟ APPSTORE ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ GAMELOFT κ.λ.π.ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΕΝΑΝ ΙΣΑΞΙΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ APPSTORE ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ MARKET ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ Η APPLE ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ…ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝ ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΜΕΝΟΙ..ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

michalis_Mclaren

Εγω αυτό που ξέρω είναι οτι κάθε εφαρμογή που πληρώνει ένα φιλαράκι “χρυσό” για να αποκτήσει στο iphone μου λέει το όνομα και την κατεβάζω τσαμπέ απο android!

pin

οπως λεει και ο φιλος 0.79 χ 30 (που δεν εχουν ολα 0.79) = 23,7
που ευκολα το ξεπερνας το 50ρικο

με τις υγειες σας

Honda bonamin

Ρε παιδιά… For Christ δηλαδή… Γιατί το App Store είναι ποιό ποιοτικό…? Δεν γνωρίζει κανείς;

Διότι όλα τα apps φτιάχνονται για 2 αναθεματισμένα iPhones.
2 αναθεματισμένες αναλύσεις ΜΟΝΟ
2 οθόνες. 2 2 2….

Είναι φτιαγμένα ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ να δουλεύουν σωστά σε iPhone…

Ενώ στο Android Market οι εφαρμογές απευθύνονται απο τα μικρά 100άρια Adroidophones μέχρι τα τερατώδη δυπήρηνα…

Εγώ που έχω Desire HD γιατί όλες οι εφαρμογές είναι μια χαρά?
Δεν γίνετε να έχουν την ίδια προσοχή… Είναι ΛΟΓΙΚΟ…

Android FTW. HTC FTW. iOS sucks!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Software App Store Apple iOS

Apple: Νέα δυνατότητα λήψης εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους στην ΕΕ

Η Apple ανακοίνωσε τρεις επιπλέον αλλαγές για προγραμματιστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντάς τους να διανέμουν εφαρμογές απευθείας από ιστοσελίδες.

Software App Store Apple featured

To Fortnite επιστρέφει στις συσκευές iOS στην Ευρώπη – H Apple απέσυρε την απαγόρευση

Η Apple πήρε πίσω την απόφασή της να απαγορεύσει τον λογαριασμό προγραμματιστών της Epic Games δύο μέρες αργότερα.

Software App Store Apple featured

iOS 17.4: Προβλήματα για τους Ευρωπαίους που θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό για καιρό

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 για να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Ψηφιακές Αγορές.