Android One, αποκαλύπτηρια για τις 3 πρώτες προσιτές συσκευές

Κατά τη διάρκεια του Google I/O η εταιρεία παρουσίασε επίσημα το νέο της project το οποίο ονόμασε Android One και στοχεύει να φέρει πολύ οικονομικές συσκευές σε αναδυόμενες αγορές. Σήμερα παρουσίασε τα 3 πρώτα ultra cheap Android smartphones στη Ινδία. Πρόκειται για τα Karbon Sparkle V, Micromax Canvas A1 και Spice Dream UNO.

Το Dream UNO είναι το πιο οικονομικό από τα τρία στα 103 δολάρια ενώ το Sparkle V κοστίζει 105 δολάρια και το Canvas A1 106 δολάρια. Στην Ινδία η Google έχει να συναγωνιστεί την Mozilla στις οικονομικές συσκευές που ξεκίνησε να πουλά κινητά στα 40 δολάρια με Firefox OS. Βέβαια μιλάμε για μια αγορά που από τα 900 εκατομμύρια πληθυσμό μόλις το 10% χρησιμοποιεί smartphone, απομένως υπάρχει αρκετός χώρος για όλους.

Από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών και τα 3 μοντέλα έχουν ίδια specs: 4.5 ιντσών οθόνη με ανάλυση 480 x 854, MediaTek MT6582 SoC με 1.3GHz quad-core Cortex-A7 CPU και Mali 400 MP2 GPU, 1GB RAM και 4GB ενσωματωμένη μνήμη που μπορεί να επεκταθεί. Η εξωτερική κάμερα είναι 5MP και η μπροστινή στα 2MP. Επίσης θα έχουν Wi-Fi, 3G και Bluetooth συνδεσιμότητα, υποδοχή για 2 κάρτες SIM, FM radio και 1,700mAh αποσπώμενη μπαταρία.

Το πιο θετικό για τις νέες συσκευές είναι ότι τρέχουν stock Android, συγκεκριμένα 4.4.4 KitKat. Αυτό σημαίνει ότι για 2 χρόνια θα παίρνουν αναβαθμίσεις απευθείας από τη Google και θα είναι οι πρώτες συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android L μαζί με τα Nexus.

android one smartphones, Android One, αποκαλύπτηρια για τις 3 πρώτες προσιτές συσκευές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos_M

ειναι εξοργιστικο να εχουν android L τα τελειως entry level και να μην εχουν αλλα σαν το s3,s4 (συγχωρεστε με αν κανω λαθος),τα μινι των προηγουμενων, g2 κτλ.

kostas

Panos_M σε αυτο δεν εχει να κανει με την google αλλα με την καθε εταιρια,α!!!και εχει βγει samsung galaxy s4 google edition

giannis13

το galaxy s4 δεν παρει το android L?

Θεολόγος

Θέλει η google να πάρει το μερίδιο των windows phone στην Ινδία και στις άλλες χώρες χαμηλής οικονομικής δυνατότητας, με το μόνο δυνατό χαρτί για πολλούς των windows phone που είναι οι ενημερώσεις για 2 χρόνια όλων των συσκευών με wp8 και πάνω.

Ιακωβος

Εγώ έχω άλλη απορία.Γιατί να βγάλει 3 ακριβώς ίδια τηλέφωνα και γιατί έχουν άλλη τιμή;

Γιαννης

εαν το note 3 δεν παρει το L με την ηλιθια δικαιολογια οτι δεν το σηκωνει τοτε δεν ξαναγοραζω ουτε samsung ουτε lg, μονο google συσκευες.

tech21man

Χασμουρητα μεγατονων.

ioankav

@Ιακωβος Πρόκειται για διαφορετικούς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ινδία.

giann

Πολυ καλες επιλογες για ολους. Θα κυκλοφορησουν στην ελλαδα? Και αν ναι ποτε?

costasckn

αυτό είναι και το μεγάλο μειονέκτημα του android…κατακερματισμός
iphone 4s με ios 8….έτσι απλά

θανασης

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

τσου ρε

Προφανώς στοχεύουν να πουλήσει αρκετά γιατί είναι και μεγάλες οι χώρες αυτές όπως η ινδια για Ελλάδα αν και δεν είμαστε σε καλή μύρα οικονομικά μπορεί να δούμε ένα από αυτά τα τρία μοντέλα να πλασάρετε από κάποια εταιρία Εκτός τις Vodafon που έχει μια σειρά από φτηνά smartphones που προφανώς θα θέλει να τα προωθήσει τα αλλα μαλλων παρα εισαγωγή θα είναι αν τα δούμε Ελλάδα και σε 100+ έχει επιλογές αρκετές στην ελλλαδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.