Android One, η πρώτη συσκευή ήρθε Ευρώπη – 164 ευρώ Αγγλία

To Android One είναι το νέο project της Google για οικονομικές συσκευές κυρίως σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως είναι εκείνη της Ινδίας όπου συνεργάστηκε με τοπικούς κατασκευαστές. Η πρώτη Android One συσκευή ήρθε Ευρώπη, συγκεκριμένα στην Αγγλία και είναι το Karbonn Sparkle V, μια από τις πρώτες Andoid One συσκευές στον κόσμο.

Το Karbonn Sparkle V είναι διαθέσιμο στο Amazon UK έναντι 129.99 λιρών περίπου 164 ευρώ (SIM-free), επομένως ανταγωνίζεται συσκευές όπως Motorola Moto G και Nokia Lumia 635 που είναι γύρω στην ίδια τιμή.

Το πλεονέκτημα του Karbonn Sparkle V είναι ότι για τα επόμενα 2 χρόνια θα παίρνει τα νέα updates του Android (όπως και οι υπόλοιπες Android One συσκευές). Αυτή τη στιγμή τρέχει Android 4.4 KitKat και σύντομα θα αναβαθμιστεί σε Lollipop.

Από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών, έρχεται με 4.5 ιντσών οθόνη ανάλυσης 480×854 pixels, 5 Megapixel κάμερα, 2 Megapixel δεύτερη κάμερα, quad-core MediaTek επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.3 GHz, 1 GB RAM, 4 GB ενσωματωμένη μνήμη που μπορεί να επεκταθεί και 1,700 mAh μπαταρία.

Ωστόσο, το περσινό Moto G για παράδειγμα έχει καλύτερη ανάλυση, μεγαλύτερη χωρητικότητα και μπαταρία με τιμή στις 128 λίρες ενώ το φετινό βελτιωμένο Motorola Moto G είναι στις 140 λίρες.

android one europe, Android One, η πρώτη συσκευή ήρθε Ευρώπη – 164 ευρώ Αγγλία

android one europe, Android One, η πρώτη συσκευή ήρθε Ευρώπη – 164 ευρώ Αγγλία

android one europe, Android One, η πρώτη συσκευή ήρθε Ευρώπη – 164 ευρώ Αγγλία

android one europe, Android One, η πρώτη συσκευή ήρθε Ευρώπη – 164 ευρώ Αγγλία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thomas

Τραγωδία…

Yiannis

Πολύ καλύτερο ακόμη και το περσινό moto g γιατί εκτός των όσων αναφέρει το άρθρο έχει και qualcomm cpu όχι mediatek.

anonis

Πρωταπριλιά;;;

Amonra

Το microsoft lumia 535 πιστεύω ειναι ανώτερο και στο Amazon Γερμανίας κοστίζει 119-139€. Θα παίρνει επίσης updates για τουλάχιστον 2 έτη απο Microsoft. Το παραπάνω android έχει και αυτό το ίδιο θετικό που ειναι θεμα σχεδόν σε όλα τα low budget android phones. Λίγο καλύτερη τιμή να είχε .

Kostas K.

Πολύ ακριβό γι’αυτό που είναι. Με 160 € παίρνεις Κινέζο 8 core με 2 gb ram. Μέχρι 70€ θα ήταν μια τίμια επιλογή γι’αυτό που είναι

DIMIko

Πού πάει ο Καραμήτρος…

Zόρζ

Για ποιον λόγο; Υποτίθεται τα Android One κινητά θα ερχόταν για να αντικαταστήσουν πολλά Feature Phones που το έπαιζαν Smartphones. Αν θυμάμαι καλά στην παρουσίαση του Android One είχαν πει low cost < 100 ευρώ και το πολύ με φόρους κλπ να πήγαινε στα 120.

George

Καλό, αλλά προτιμώ το moto g.

Ανδρεας

Παιδιά μην λέτε ενω δεν ξέρετε. Η Google είπε οτι θα είναι 100$ γαι τις κατώτερες χώρες (Ινδία). Απο εκεί και πέρα είναι θέμα αυτου που το εισάγει στην Αγγλία ποσο θα το πουλησει. Παράδειγμα το Meizu mx3 προορίζεται γαι την Κίνα και εγώ το πήρα απο Κίνα 160€ ενω εδώ το έχουνε 309€. Οποτε βλέπετε πρωτα να μαθαινετε και μετα μιλάτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.