Android και Samsung στην κορυφή των προτιμήσεων της Αμερικής

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της comScore, εταιρίας μέτρησης τεχνολογικών δεικτών, το Android το Ιανουάριο του 2011 βρέθηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της προτιμήσεις όσο αφορά τα smartphones στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφήνοντας πίσω του κατά σειρά τα Blackberry OS και iOS. Σε ότι αφορά της πωλήσεις κινητών η Samsung κράτησε με ευκολία την πρωτιά.

Η μεγάλη ανατροπή είχε γίνει το Νοέμβριο σύμφωνα με την ίδια εταιρία, όταν και είχε περάσει σε ποσοστό προτίμησης, το μεγάλο του αντίπαλο το iOS της Apple. Παρ’ όλα αυτά το λειτουργικό σύστημα της Blackberry είχε ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα τότε της τάξης των 7.5 μονάδων %.

, Android και Samsung στην κορυφή των προτιμήσεων της Αμερικής

Δεν χρειάστηκαν παρά δύο μήνες ώστε η Google να καλύψει τη διαφορά αυτή, αφού για το μήνα Ιανουάριο το προβάδισμα του BlackBerry OS εξανεμίστηκε και τα ποσοστά έφεραν στην πρώτη θέση το Android της Google με διαφορά 0.8 %. Η ραγδαία άνοδος του Android οφείλεται στο γεγονός ότι το λειτουργικό της εταιρίας του Mountain View έχει πλέον ωριμάσει σε μεγάλο βαθμό και οι χρήστες έχουν αναθεωρήσει τα πιστεύω κυρίως σε σχέση με το πόσο εύκολο είναι στη χρήση. Σημαντικό ρόλο παίζει σίγουρα και το γεγονός ότι όλο ένα και περισσότερο οικονομικά Android κινητά έρχονται στην αγορά τα οποία προσφέρουν δυνατότητες τις οποίες μέχρι τώρα μπορούσαμε να βρούμε μόνο σε ακριβές υλοποιήσεις.

, Android και Samsung στην κορυφή των προτιμήσεων της Αμερικής

Από την άλλη η Samsung διατήρησε τα σκήπτρα της στη συνολική αγορά κινητής τηλεφωνίας, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά σε σχέση με τη δεύτερη LG κατά 0.9 %. Να σημειώσουμε ότι μόνο η Samsung και η Apple κατάφεραν να αυξήσουν τα ποσοστά τους αν και οι διαφοροποιήσεις είναι στο μέγεθος του στατιστικού σφάλματος. Η παραγωγή των LG Optimus 2X και LG Optimus 3D, αλλά και του Samsung Galaxy S II είναι βέβαιο ότι θα τονώσουν τα ποσοστά και των 2 Κορεάτικων εταιριών τους επόμενους μήνες μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και θα περιμένουμε την επόμενη κίνηση της Apple.

, Android και Samsung στην κορυφή των προτιμήσεων της Αμερικής

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
333Mbs

Ποοοοοοοοο ,τους Γ..μ..σε ολους η Google !!Η Samsung πρωτη με 24,9 και η Apple πατο και δεν ειναι θεμα των χρηματων αλλα του προιοντως !!(περάσει σε ποσοστό προτίμησης, το μεγάλο του αντίπαλο το iOS της Apple.)Μου αρεσει αυτη η φραση !!Νομιζω πως οτι και να βγαζει η Apple θα κραταει για πολυ λιγο .. !!Σιγουρα η Apple θα βγαλει DualCore και 3,7 οθονη …. αλλα τι αλλο θα βγαλει δεν ξερω !!Λογικα θα μας βγαλει κατι γνωριμο ενω στη αλλες μαρκες παμε για αλλα πολλα !!

Antonis

τελικα οτι βγαζει η google βγαινει πολυ καλο.

REDODIN7

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή !!!!
Τώρα που θα βγουν και τα διπύρηνα Android να δω που θα πάει η ψαλίδα έως ότου η Apple δεήσει να βγάλει το iPhone 5 .

Solon

Δεν θα σχολιάσω το γεγονός της πρωτιάς του Android αφού όποιος παρακολουθεί την αγορά το γνώριζε.
Αυτό που νομίζω πως χρειάζεται επισήμανση είναι η συνεχής πτώση των Win Mobile από 10,8% τον Αύγουστο του 2010 σε 8% τον Ιανουάριο του 2011. Η πλατφόρμα μάλιστα έχασε έδαφος την περίοδο των εορτών που κανονικά ένα καινούριο λειτουργικό θα έπρεπε να πάρει τα πάνω του.
Αυτά βέβαια πριν τη συνεργασία με τη Nokia. Η Nokia όμως ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει συσκευές με το λειτουργικό της Microsoft ενώ στην αγορά γίνεται χαμός από συσκευές που τρέχουν Android και κάθε μέρα που περνάει τα Win Mobile χάνουν έδαφος.
Πραγματικά πιστεύω πλέον πως ούτε και η συνεργασία με τη Nokia πρόκειται να σώσει αυτό το λειτουργικό και θα κάνει και τεράστια ζημιά στην ίδια τη Nokia.

hayatevo9

To μέλλον είναι το Adroind, τα έχουμε πει αυτά… Άσχετο που εγώ έχω ακόμη Σίμπιαν..

thanasis

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ
NOKIA , SONY ERICSSON
ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟ1 ΚΑΙ ΝΟ2 ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

arb

Ime katoxos kai fan galaxy s….., pistevo pos opios ipotima to iOS iphone malon ine ziliaris.

FiL

Θα συμφωνήσω 100% με τον @arb

georgecm

To iOS ειναι πολυ σταθερο και γρηγορο, αλλα φιλε arb επειδη και γω το Galaxy εχω το θεωρω εξ’ ισου σταθερο… Βεβαια του εχω αλλαξει 200 φορες Rom αλλα αυτη τη στιγμη δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτα τα iPhone και φυσικα κανει και αρκετα περισσοτερα πραγματα και δωρεαν ;),

Nikos

Αυτα βλεπει ο Steve γι΄αυτο ειναι στο νοσοκομειο! δεν θα τον σκοτώσει η αρρώστια που εχει αλλα η αρρώστια Android…

b16b

δεν νομιζω οτι η λιστα με τις εταιριες ειναι για σμαρτφονς αλλα γενικα για κινητα δεν ξερω πολους με lg
σε αυτη την περιπτωση με ενα κινητο η apple και μερικα η rim πανε πολυ καλα σκεψου πως htc δεν ειναι μεσα..
κατοχως htc hd2 (εχω σχεδον ολα τα os στο κινητο μου)

η microsoft κανει πολλες κινησεις για να πετυχει οποτε αργα η γρηγορα θα παρει μεριδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.