Android και Samsung κυριαρχούν στην αμερικάνικη αγορά κινητής τηλεφωνίας

Το Android και η Samsung κυριαρχούν στην αμερικάνικη αγορά κινητής τηλεφωνίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ComScore για το τρίμηνο Αύγουστος-Οκτώβριος 2012 που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 30.000 καταναλωτές. Στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων η Samsung τερματίζει πρώτη με μερίδιο αγοράς 26.3% (+0.7%) και ακολουθούν η Apple με 17.8% (1.5%) και η LG με 17.6% (-0.8%). Σε ότι αφορά τα λειτουργικά συστήματα το Android βρίσκεται στην πρώτη θέση με δεύτερη την Apple.

, Android και Samsung κυριαρχούν στην αμερικάνικη αγορά κινητής τηλεφωνίας

, Android και Samsung κυριαρχούν στην αμερικάνικη αγορά κινητής τηλεφωνίας

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antonis

εντυπωσιακα ποσοστα.. στην υπολοιπο κοσμο κυριαρχει το android αλλα τοσο πολυ στην αμερικη δεν το περιμενα..

panos13

Αναμενόμενο για μένα. Ανυπομονώ να δω το q4. Πιστεύω ότι με τις πωλήσεις που κάνουν τα Lumia 920 kai Htc 8x, τα WP θα ανεβούν σε μερίδιο λίγο πάνω από 10%

μιχαλης

Όπως τα λέει ακριβώς και ο φίλος μας ο antonis@ ήξερα ότι το android κυριαρχεί αλλά και όχι τόσο και για τα samsung το ίδιο ακριβώς!!!

antonis

πρεπει ομως να μην ξεχναμε οτι τα προιοντα της apple ειναι σχετικα λιγα σε σχεση με τα εκατονταδες του android.. οποτε παλι μια χαρα τα πανε.. πρεπει να ριξουν ομως τις τιμες τους αν θελουν νεους πελατες

Teo

@antonis Δεν κόβει ο πρώτος τη φορα του για να έρθει κοντά ο δεύτερος..απλά ο δεύτερος κάνει τα πάντα για να φτάσει τον πρώτο.Τι θέλω να πω με αυτό..Ότι η Apple θα μπορούσε να βγάλει περισσότερες συσκευές για να καλύψει το χάσμα από τα 120€ έως τα 739+ που κοστίζει η φτηνότερη στα κινητά της(όπως π.χ έβγαλε το iPad mini πρόσφατα). Γνώμη μου πάντα,εε ?

Mike

@Teo επειδή σε κόβω δυνατό στο management να παρατηρήσω ότι ο πρώτος στις επιχειρήσεις είναι αυτός με τα περισσότερα κέρδη και όχι αυτός που πουλάει περισσότερα κομμάτια. Με βάση αυτόν τον πάγιο κανόνα της επιχειρηματικής οικονομίας πρέπει όντως η Samsung να προσπαθήσει πάρα μα πάρα πολύ ακόμα. Πρέπει να ξέρεις ακόμα ότι ο λόγος (ένας από αρκετούς) που η Samsung δεν παράγει τα απίθανα κέρδη της Apple, είναι ότι κάνει αυτό που προτείνεις εσύ να κάνει η Apple.

demon

Μike επειδη και εσενα σε κοβω εξισου δυνατο θελω να σου πω οτι αν η Samsung δεν εκανε αυτο που κανει τωρα δηλαδη να πουλαει συσκευες σε νορμαλ τιμες δεν θα ηταν πρωτη σε πωλησεις εξαλλου δεν μπορουν να πουλανε ολοι οπως η Apple φουμαρα για μεταξωτες κορδελες συσκευες των 150 για 700 και 800 ευρω !

Mike

@demon χωρίς να το καταλάβεις δεν απάντησες σε εμένα αλλά στον εαυτό σου. Αυτό ακριβώς είναι η Apple, αυτό δηλαδή που δεν μπορούν να είναι οι άλλοι. Γι’ αυτό είναι και θα παραμείνει πρώτη. Ά και παρεπιπτόντως δεν έχω ούτε ένα προϊόν Apple, αλλά επιχειρηματικά είναι αλλού οι άνθρωποι.

Teo

@Mike Mπορεί να μην είμαι δυνατός στο management,ούτε να έχω μετοχές σε καμια από τις δυο εταιρίες..αλλα έχω μάθει να ψωνίζω από εταιρίες που με συμφέρουν οικονομικά χωρίς να χάνω σε αξιοπιστία και δυνατών χαρακτηριστικών. Και σε αυτόν τον τομέα η Samsung το κάνει πολύ καλά σε αντίθεση με την apple που κερδοφoρεί με συσκευές υπερτιμημένες(κατεμέ πάντα).

GiannisWST

Μας βγήκαμε όλοι τρελοί επιχειρηματιες! Teo,mike,demon!
Θα κάνετε καλο team μαζί! Σοβαρά το λέω!

Teo

@GiannisWST ” Μας βγήκαμε…..” πες το με δικά σου λόγια.
Εσύ κατάλαβες ότι σκέφτομαι επιχειρηματικά όταν αγοράζω κινητό ?
Την τσεπούλα μου κοιτάω και πως να κάνω ευκολότερα και καλύτερα τη δουλειά μου.
Καλύτερα να μασάς που λένε και στο χωριό μου.
*Σοβαρά το λέω! 😉

antonis

παιδια κακα τα ψεματα η apple εχει ποιοτητα και καλαισθησια.. απο την αλλη τα προιοντα της ομως σου πρροσφερουν δυνατοτητες που μπορει να βρεις σε ενα android με 300+ευρω.. πληρωνεις λογοτυπο και ξερεις οτι δεν κρατας στα χερια σου το καλυτερο σε δυνατοτητες προιον. επισης ειναι καλη στα updates της. σιγουρα πολλοι μπορει να μην την χωνευουμε αλλα οπως και να χει απο της πιο πετυχημενες εταιριες. η samsung, που τυγχανω πελατης της, εχει μεγαλη γκαμα προιοντων και απευθηνεται στην καθε τζεπη.. και συνεχως βγαζει νεα πραγματα και ριχνει τις τιμες στα προηγουμενα. πλαστικο περνεις αλλα ξερεις οτι κρατας ενα δυνατο μηχανημα στα χερια σου χωρις τους περιορισμους του ios.

demon

GiannisWST την δικια σου γνωμη δεν την ακουσαμε ομως, να κρινουμε τους αλλους ειναι το μονο ευκολο!

stelios GR

Δεν με εκπλησσουν και πολυ τα αποτελεσματα… βεβαια στην Αμερικη το iphone το παιρνεις συνηθως με 200 δολλαρια με συμβολαιο, και ειναι πολυ πιο ευκολη η αποκτηση του, απ οσο στην ψωροκωσταινα, ομως η samsung ανεκαθεν θεωρουσε σημαντικη την αγορα της Αμερικης και εριχνε πολυ μεγαλο βαρος, διαμορφωνοντας τα προιοντα της καταλληλα.. Και εχει και πολλα προιοντα για πολλους τυπους χρηστων.. αρα ειναι λογικη η πρωτια.. τελος, εγω προσωπικα που ειμαι πολυ ψειρας, εχοντας περασει απο ολες τις μαρκες που κυκλοφορουν εδω, η μονη εταιρια που με εχει αφησει πολλακις ικανοποιημενο απο τα προιοντα της ειναι η συγκεκριμενη.. και φυσικα δεν ειναι τυχαιο στο οτι η samsung επιμενει να φτιαχνει συσκευες απο πλαστικο, με αφαιρουμενο καπακι – μπαταρια και υποστηριξη sd..

GiannisWST

Μας βγηκατε… Ήθελα να πω, η αυτοματη διόρθωση στο iPad τρέχει μονη της. Πάλι καλα που δεν “είπα” κατι αλλο…

Ρε παιδιά για καλο το είπα. Κάνατε πολιτισμένη συζήτηση και μου αρέσει η κλιμάκωση.

Η γνώμη μου ειναι απλή, όλα κύκλος ειναι και γυρίζουν και αυτη την περίοδο η Samsung και το android προσφέρουν πολυ δυνατο συνδυασμό. Μέχρι και φίλοι μου σε Αγγλία που ήταν θιασώτες της apple, δεν αγοράζουν πλέον iPhones αλλα δοκιμάζουν συνδυασμούς Samsung/android.

Billys

Παιδια ωραια η samsung , εχω samsung , αλλα νομιζω πως η apple μπορει να μην πλασαρει (πλεον) καινοτομια ή επαναστατικη , πρωτογνωρη και πρωτοπορα τεχνολογια , ομως τουλαχιστον αυτο που κανει , το κανει καλα ! Θα πουν καποιοι , ναι αλλα πρεπει να δωσεις τοσα χρηματα για να τα παρεις κι αλλα τοσα μετα για να εχεις περισσοτερες δυνατοτητες κλπ . Κι απαντω , απο τη στιγμη που επιλεγεις την εν λογω εταιρεια , σημαινει οτι επιλεγεις κι αυτου του ειδους σχεση μεταξυ πελατη και κατασκευαστη . Γι’ αυτο πρεπει να αγοραζουμε συνειδητα και οχι με βαση τη μοδα (“προβατισια” οπως λενε καποιοι) . Για μενα τα ταμπλετ της apple ειναι τα πιο smooth που κυκλοφορουν εκει εξω τωρα . Ακομη και το μινι κι ας μην εχει ρετινα , ασχετα αν δεν μου αρεσει που στερειται αυτης της καινοτομιας και ειναι και ο λογος που δεν το αγορασα , ειναι ενα αξιοπρεπες ταμπλετακι χωρις κολληματα , ετοιμο για δουλεια ! Εν ολιγοις , παραδεχομαι την apple για το γεγονος οτι μπορει να φτιαχνει προιοντα υποδιεστερα του ανταγωνισμου μεν , αλλα πραγματοποιώντας (τις περισσοτερες φορες) αυτα που υποσχονται και καταφερνει να τα πουλαει 2 φορες επανω απ’ οσο… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.