Γιατί αργούν οι αναβαθμίσεις στις Android συσκευές; [Infographic]

Κάθε λειτουργικό σύστημα στα smartphones που έχουμε στην κατοχή μας, έχει τα αρνητικά και τα θετικά του στοιχεία, είτε ονομάζεται Android, είτε iOS, είτε Windows Phone ή BlackBerry OS κλπ. Καθένα από τα παραπάνω λειτουργικά συστήματα διαθέτει ομοιότητες αλλά και σημαντικές διαφορές από τα υπόλοιπα, που το καθιστούν ξεχωριστό και μοναδικό για να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χρήστη.

Πιο συγκεκριμένα, και όσο αφορά στο Android, κάθε χρήστης αγοράζει την συσκευή που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, την ποιότητα της κάμερας, την ανάλυση της οθόνης, τη χωρητικότητα της μπαταρίας, την έκδοση Android που “φοράει” η συσκευή, ενώ κάποιοι λαμβάνουν υπόψη και το ιστορικό κάθε εταιρείας, όσο αφορά στις αναβαθμίσεις του Android.

Έχουμε όμως πολλές εταιρείες που διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα συσκευών, και πολλές από αυτές διαθέτουν διαφορετικές εκδόσεις του Android, με τους κατόχους τους να περιμένουν με προσμονή την επόμενη αναβάθμιση του αγαπημένου τους λειτουργικού συστήματος, σε σημείο που η προσμονή αυτή να είναι μεγάλη και να έρχεται σιγά σιγά ο προβληματισμός. Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες του iOS φαίνεται να λαμβάνουν τις αναβαθμίσεις σε μαζικό επίπεδο πιο γρήγορα, και ο “πόλεμος” ξεκινά!

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί αργούν οι αναβαθμίσεις στις Android συσκευές, και η απάντηση βρίσκεται στην πολυπλοκότητα των διαδικασιών που ακολουθούνται για την κυκλοφορία της πολυπόθητης αναβάθμισης για τη συσκευή που ενδιαφέρει κάθε χρήστη. Τη λύση στο μυστήριο δίνει η HTC με ένα εκπληκτικό Infographic που απαντάει σε κάθε ερώτηση και το οποίο εμφανίζεται παρακάτω.

HTC Android Αναβάθμιση, Γιατί αργούν οι αναβαθμίσεις στις Android συσκευές; [Infographic]

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θανάσης

Ωραίο το διάγραμμα htc αλλά δε μας πείθεις.

teodore88

Η διαφορετικη αριθμηση πανω στην πορτοκαλι, πρασινη κ μπλε γραμμη ειναι οι μηνες που περνανε μετα το release?!? 😛

Αποστόλης Ρόδος

Παρόλα αυτά τους τελευταίους μήνες h ΗΤC, τα πάει περίφημα με τις ενημερώσεις του Android.

dark_master

@ Θανάσης Νομίζω ότι φέτος πρέπει να σε έχει πείσει. Είναι η πρώτη που έδωσε αναβάθμιση σε 4.3 και η πρώτη που έδωσε αναβάθμιση σε 4.4 (ήδη πολλά One έχουν ξεκινήσει να αναβαθμίζονται όταν οι περισσότερες ναυαρχίδες μένουν ακόμη στην 4.2.2)
Μάλλιστα η αναβάθμιση του One Google Edition έγινε γρηγορότερα από αυτή του Nexus 4.
Μήπως λοιπόν κάνεις κάτι λάθος και την έχεις μπερδέψει με καμία άλλη εταιρεία?

forneverarrow

Μας δουλεύουν. Εφόσον το hadware είναι παρόμοιο με τα nexus σε όλα σχεδόν τα mid high smartphones τι χρειάζεται το evaluation σε αυτό το επίπεδο? Το μόνο σημείο καθυστέρησης που υπάρχει είναι το UN. Το μεγάλο πρόβλημα στο Android είναι ότι η ίδια η Google όσο πάει το βαραίνει. Κάθε νέα έκδοση θέλει όλο και περισσότερη ισχύ για να δουλέψει απροβλημάτιστα και έτσι λες στο τέλος καλύτερα να μείνω με παλιά έκδοση.

forneverarrow

*UI ήθελα να πω.

Nio

Νομιζω η google οτι πρεπει να μειωσει καποια βηματα ωστε να διευκολυνει τους κατασκευστες….

Darth

@Nio τι σχεσι έχει google με ολα αυτά? google δίνει κώδικα και τέλος……
κατασκευαστές cpu κλπ πρέπει να συμμαζευτούν γιατί πολλές φορές δεν δίνουν drivers για νέα έκδοση για να πουλήσουν καινουργια chipsets

Αλέξανδρος

@forneverarrow αυτό που λες δεν ισχύει. Ένας φίλος πήρε κινέζικο S4 διπύρηνο στο 1Ghz με “256 ram” android 4.2.2 jb και τρέχει αξιοπρεπέστατα.
Vodafone Smart 3, 1 Ghz μονοπύρηνο 512 ram σε 4.1 jb και με βάση την τιμή του τρέχει αξιόλογα.
Asus MeMO PAD ME172V (16GB) επίσης.
Εν ολίγοις από ice cream και μετά έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα. Τώρα στην KitKat δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λένε ότι και με 512 ram πάει σφαίρα.

patentas

Καλά, και το ONE S που έχω με krait πυρήνες γιατί δεν πήρε άλλη αναβάθμηση μετά την 4.1.1??
Και το One X πήρε και 4.2… οχι κύριοι η Htc εδω είναι λάθος. Εδώ και το GS2 νομίζω έχει πάρει 4.2 και δεν έχω πάρει εγω 1 χρόνο πιο καινούργιο κινητο?
Λέω καλύτερα να σταμήσουν να βγάζουν μοντέλα με όλο το αλφάβητο και να σκέφτονται και αυτούς που την προτήμησαν μήπως και σκεφτούμε να πάρουμε ξανα htc στην αναβάθμηση..
Η LG γιαυτό κάνει αμάν να κερδίσει την εμπιστοσύνη!! Επειδή δεν κάνει σχεδόν καθόλου αναβαθμήσεις και αν κάνει… μετά απο κανένα χρόνο!

forneverarrow

@Αλεξανδρος: ναι δεν διαφωνώ, αλλα όταν το Galaxy S3 το κανονικό που εχει ο κολλητός μου σέρνεται, τότε κατι δεν παει καλά. Επίσης, το οτι δουλεύουν άψογα οι κινεζικές συσκευές ειναι σχετικό. Αν το βάλεις δίπλα στο Nexus 4 θα δεις τη διάφορα στις επιδόσεις. Εγω έφτασα να πάρω Galaxy S4 για να πω οτι δεν εχει το παραμικρό lag. Όλα τα Android μέχρι τώρα έκαναν διάφορα lags και shutters, το HTC One X, το Galaxy S2, το S3 mini, ακομα και το Galaxy Nexus που κατα καιρούς έπιασα.

Τα μόνα που δεν θα δεις το παραμικρό κόλλημα ειναι τα quad core μοντέλα που έχουν και 2GB ram.

Δημητρης

Μην το ψαχνετε..Τρεχω κιτκατ σε nexus4 και τις προαλλες πηγα να τραβηξω μια φωτο για να την ανεβασω και εκει που εκανα ζουμ στο αντικειμενο και πατησα ληψη, ξαφνικα καμερα γιοκ. Παγωνει και τσουπ επανεκκινηση συσκευης. Το αντροιντ θελει βελτιωση ακομη, οπως κι αν ακουγεται αυτο… Βεβαια δεν μου το ξανα εκανε, αλλα σου μενει μια πικρια για ενα μοντελο ΑΤΟΦΙΟ android. Τονιζω δεν εχω πειραξει συσκευη. Δεν εχω ρουταρει…

Ως προς τα υπολοιπα, απλα συμπληρωνω οτι το καθε ui της σαμσουνγκ htc κλπ δημιουργει θεμα με τη ραμ και απο την αλλη πλευρα αργει τις αναβαθμισεις… Οποτε οσοι προτιμανε τις παραπανω εταιριες θα τρωνε τα κολληματακια και στο μελλον, δε πανε να εχουν και 32 πυρηνες, τα κινητα….Πρεπει κι το λειτουργικο να μπορει κι να εχει τους διαθεσιμους πορους κι να τα υποστηριζει….

Αλέξανδρος

@forneverarrow βασικά χρησιμοποίησα την λέξη αξιο-πρεπέστατα φυσικά σχέση απόδοση/τιμή. Από εκεί και πέρα και χίλιους πυρήνες να έχει, η rom αν δεν είναι καλό γραμμένη και lag θα έχει και bugs ακόμη και επανεκκίνηση θα κάνει η συσκευή.
Φυσικά παίζουν πολλοί παράγοντες γιατί χρειαζόμαστε επεξεργαστική ισχύ όχι μόνο από την rom αλλά και από το UI ποσό βαρύ είναι καθώς και τι τρέχει στο παρασκήνιο ( background ). Όσο πιο φορτωμένο τόσο πιο βαρύ.
Συμφωνώ μαζί σου ότι όταν υπάρχει επεξεργαστική ισχύ τα όποια μικροπροβλήματα υπάρχουν κρύβονται ή ακόμη και εξαφανίζονται καθώς και για την Ram.
Από εκεί και πέρα όταν έχεις μονοπύρηνο στο 1.7 Ghz και 10 gb ram να έχει, τι ταχύτητα περιμένεις να έχει ?
Όλα είναι αλυσίδα αλλά το θέμα είναι τι θα κάνεις με τετραπύρηνο γιατί και γώ έχω το lg g pro και όλο το γραφείο μου είναι μέσα σ’αυτό, οπότε καταλαβαίνεις ότι το έχω για υπολογιστή παρά για κινητό.
Σόρρυ για το μεγάλο ποστ, καλή χρονιά να έχουμε με υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.