Android vs iOS, Εποικοδομητικό συγκριτικό video

Το παραδεχόμαστε ότι μας αρέσει να σας… “φυτιλιάζουμε” πού και πού, αφού το ξέρουμε ότι είστε αναγνώστες με άποψη που έχετε επιχειρήματα για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών, τα ups και downs τους, ενώ δε διστάζετε να δηλώσετε με σαφήνεια την προτίμησή σας. Σε αυτό το πλαίσιο σας παρουσιάζουμε ένα video που δείχνει τα πλεονεκτήματα του Android έναντι του iOS.

Η σειρά video έχει δημιουργηθεί από τον χρήστη Salih Emin, στο προσωπικό του blog και μας δείχνει με παραδείγματα, γιατί πιστεύει ότι το iOS υστερεί έναντι του Android. Εμείς δημοσιεύουμε εδώ το πρώτο μέρος (διαρκεί 13 λεπτά) των video για να ξεκινήσει η κουβέντα, αλλά καλό είναι να κάνετε κλικ στην Πηγή για να τα δείτε όλα. Πάντως, τονίζουμε ότι παραμένει μια προσωπική άποψη του συγκεκριμένου χρήστη και όχι -φυσικά- απόλυτη αλήθεια. Άλλωστε, κατά την ταπεινή μας γνώμη, είναι μάταιο να προσπαθεί κανείς στην τεχνολογία να βρει το καλύτερο, όλες οι προτάσεις που υπάρχουν κρίνονται σύμφωνα με το πόσο ικανοποιούν τις ανάγκες του κάθε χρήστη ξεχωριστά.

, Android vs iOS, Εποικοδομητικό συγκριτικό video

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

59 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Ετσι γιατι ειμαστε androidαδες και γουσταρουμε. Και εχω ακομα ενα iPhone 4 που πλεον δεν χρησιμοποιω επειδη την εχω καταβρει με το Samsung Galaxy Nexus μου και τις inches του βεβαια

Dimes

Τί να πούμε εμείς? Ο τύπος τα ‘πε όλα!

Λευτερης

respect απλα στον τυπο και στον τροπο με τον οποιο παρουσιαζει το βιντεο…

dimpep

Και κάποιοι πάνε και σκάνε 800άρια για να έχουν το μηλόφωνο και να κάνουν convert τα ringtones που ακόμα και στα Nokia του 2005 μπορούσες να βάλεις mp3 για ήχο κλήσης!

kostis

Χρησιμοποιω και τα 2 os. Το android ειναι πιο ολοκληρωμενο αλλα μου αρεσει στο ios που τα apps του εχουν ενιαιο περιβαλον. Με χαλανε τα lags του android και ωρες ωρες θα ηθελα το blade μου να ειχε το smooth του ipod touch 2g που επισης εχω….

GiorgosB

Καταρχην έχω και τα 2 κινητα.

Ο τυπος συγκρίνει πολλές native εφαρμογες της google όπως το Maps, youtube στο ICS με το iOS (δεν χρειαζεται να πω κατι άλλο)
Συγκρίνει rooted Gallaxy nexus customized to the death με απλό iOS χωρίς jailbreak. (lol)
Και κάτι τελευταίο που γουστάρω τρελά στο iPhone μου είναι οτι βρίσκω κάθε μέρα σχεδόν δωρεάν σοβαρές εφαρμογές που μπαίνουν free for a day πράγμα που δεν έχω δεί ποτέ στο Play Store

DimitrisR

ενας ακομα αμερικανος που εχει iphone απλα γιατι τον πεισανε να παρει αλλα καταλαβε το λαθος του και τωρα χρησιμοποιει undroid(σαν μυθος του αισωπου ειναι,πρεπει να κανεις το λαθος για να καταλαβεις το σωστο).

GiorgosB

Ασε που αν είμουν Αμερικανάκι θα έλεγα και για το Siri
Ας ρίξει και μια ματιά εδω το φιλαράκι https://www.youtube.com/watch?v=fZoqW-GEdQM&hd=1

leut

ελα παναγια μου… μην συγρινεται ios με android.. και βεβαι το ios ειναι πολυ πιο καλο σε ολα.. και το iphone ειναι το πιο ευχριστο κινητο που υπαρχει..αντε μετα την apple στα κινητα κατι κανει και η htc αλλα μην συγρινεται smartphone..στο τελος θα ερθετε με sony ericson και θα μας λετε οτι ειναι καλυτερα απo iphone.. ελα παναγουδα μ…

Dimes

Το galaxy nexus που χρησιμοποιεί ΔΕΝ είναι rooted…κλικ στη “Πηγή” για να δείτε τα υπόλοιπα, έχουν ενδιαφέρον

Kosmote

Ναι γιατι αυτα που εδειξε στο 1ο βιντεο απαιτουν ολα root…χρυσες παρωπιδες!
Στο 2ο βιντεο συγκρινει Ipad2 με ενα samsung με εκδοση 2.2 xD

Αποστόλης

Χρησιμοποιώ και Android (SGS 2 που δεν αποχωρίζομαι ποτέ) και iOS (iPad 2 που υπεραγαπώ). Είμαι fan της τεχνολογίας γενικότερα για αυτό μου αρέσουν και τα 2 αλλά… ΑΝ θα είχα να επιλέξω ένα από τα 2, σίγουρα θα επέλεγα την ελευθερία που μου δίνει το Android να κάνω ότι γουστάρω, να βλέπω ότι γουστάρω, να κατεβάζω ότι γουστάρω όπως κάνω στο desktop μου… FREEDOM.
Πολύ σωστά επισημάνθηκε στο κείμενο “… είναι μάταιο να προσπαθεί κανείς στην τεχνολογία να βρει το καλύτερο, όλες οι προτάσεις που υπάρχουν κρίνονται σύμφωνα με το πόσο ικανοποιούν τις ανάγκες του κάθε χρήστη ξεχωριστά.”
Προσωπικά εκεί που θα εστιάσω περισσότερο είναι στο Google Play και To App Store… στο πρώτο σου δίνεται η δυνατότητα να ανακαλέσεις την αγορά σου στα επόμενα 15 λεπτά και στο δεύτερο απλά θεωρείς πως την “πάτησες οικτρά” σε τυχούσα λανθασμένη επιλογή σου.

Επειδή κάποιοι προφανώς βιάστηκαν να σχολιάσουν, καλό θα ήταν να δουν και τα 4 video με τη σειρά που έχει ανεβάσει ο τύπος… https://www.youtube.com/watch?v=NMiY1kSTHZw&feature=results_main&playnext=1&list=PL5471A39DE2923F7A
Η διαφορά είναι σαφής ακόμα και σε σύγκριση Android 2.2 με iOS 5… 😉

sql

@GiorgosB
Δεν χρησιμοποιεί rooted κινητό! Μαμά τα έχει και τα 2, και το λέει συνέχεια!
Επίσης καλώς χρησιμοποιεί google maps και youtube.. Γιατι έτσι κι αλλιώς τα χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χρηστών είτε από android είτε από ios. Μετά χρησιμοποιεί π.χ. και dropbox κτλ.

Τέλος σχετικά μ αυτό που λες για τις δωρεάν εφαρμογές! Το καλό με το android είναι ότι μπορεί και έχει και εναλλακτικά markets εκτός από το Play Store. Π.χ. από το getjar έχω τσιμπήσει ΝΟΜΙΜΑ και ΔΩΡΕΑΝ Fruit Ninja, Smart Office, Asphalt 6, Paper Camera κτλ
Εφαρμογές που στο IOS είναι επί πληρωμή!

GiorgosB

@Dimes φίλτατε οταν κραζει ο τυπος την απλότητα του gui του iOS με το καρα customized Nexus δεν μπορώ να ακούω οτι ΔΕΝ (με κεφαλαιά για να το δουμε) είναι rooted.
Απο το boot video του Nexus και μόνο φαίνεται αν είναι rooted ή οχι.
@Kosmote το ίδιο φίλε.
Δε συμετέχω άλλο στην κουβέντα γιατί γουστάρω και τα 2 κινητά πολύ.. απλά μη τρελενώμαστε κιόλας με ενα τυπάκι που έβγαλε 3 video στο youtube… relax

GiorgosB

βασικά μπερδεύτικα με το αρχικό video που φαινεται μονο το χερι του… για αυτό το Nexus μιλουσα οτι είναι rooted αλλα και πάλι είπαμε relax.

Dimes

@GiorgosB απλά μετέφερα τα λόγια του, το λέει στο 3ο (νομίζω) βίντεο, δουλεύει με non-rooted και χωρίς jailbreak αντίστοιχα… Και πράγματι πιστεύω ότι δεν υπάρχει “το καλύτερο”

Takis Ge

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος χαμός. Πραγματικά. Εγώ γουστάρω ios και Ipad και αυτό θα πάρω. Όποιος γουστάρει android ας πάρει android. Είναι απλά τα πράγματα. Ότι γουστάρουμε παίρνουμε.

ιορδανης

έχουν πλάκα οι iphonakides που λένε το κινητό καραcustomized και νομίζουν ότι του έχει κάνει παπάδες και δεν ξέρουν ότι το κινητό είναι ένα απλό android κινητό. αστείο πραγματικά. (πρώην iphone user)

kostis

@ leut ασε την παναγια εκει που ειναι και μην την μπλεκεις με δαγκωμενα μηλα….εξαιτιας του ειμαστε εδω και οχι στον παραδεισο!

GiorgosB

καλα jordan οτι νανε… customized ειναι και δεν αλλαζει κάτι μιλούσα για το intro του πρώτου video

George

Μέχρι τα 300-350€, με μια μικρή προτίμηση στα HTC Desire S-One V, τι προτείνετε? Απο όλες τις μάρκες βέβαια. Υπάρχει στα χρήματα αυτά κάτι καλύτερο απο τα 2 αναφερθέντα? Ευχαριστώ…

Σπυρος

rooted ή μη το Galaxy το παταει το iphone χαλαρα σε επιδοσεις.Αν ειναι οσοι περνετε iphone να σκατε 600-700ε σε κινητο απλα για να το κανετε jailbrake ενταξει τι να πω.Προσπαθηστε να μεινετε χωρις jail στο iphone να δουμε ποσο θα αντεξετε.

Nightmare

@GiorgosB

Προφανώς φαίνεται από το bootanimation πως είναι rooted αλλά αυτό δεν αλλάζει αυτά που παρουσιάζει. Δε μίλησε για αλλαγές που γίνονται με root. Ακόμα και ο Launcher που έχει άλλα εικονίδια και εφέ μπορεί να κατεβαστεί από το Market ή από άλλη πηγή. Απλά θέλει να παρουσιάσει την πλούσια ελευθερία του Android στο θέμα του UI.

Όπως προείπαν και πολλοί φίλοι, είναι θέμα γούστου και ανάγκης. Αυτός απλά είπε από την δική του πλευρά πως του φαίνεται πιο άνετο το Android και καλά έκανε. Θα μου άρεσε να δω και το αντίθετο αλλά και με άλλα λογισμικά.

babinos

πρώτη φορά αισθάνομαι λίγο χαζός σε σχέση με άλλα σχόλια που έχω κάνει στο παρελθόν αλλα τι ειναι το routed που λέτε τόσην ώρα . μπορείτε να μου εξηγήσετε?

EliasKir

Ρε παιδια το θεμα ειναι αν ειναι rooted ή οχι? Το root δεν κανει το κινητο πιο γρηγορο και ουτως ή αλλως οι λειτουργιες που συγκρινει ειναι αυτες που εχει το κινητο οπως κατασκευαζεται, ασχετα με τον launcher ή τυχον customizations. Ειχα iPhone 4S για δυο εβδομαδες και το εδωσα ακριβως για τον λογο που λεει. ΠΟΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ. Πηρα Nexus και ησυχασα. : )

mn

Για τον προβληματικό συγχρονισμό του ημερολογίου με το Google calendar είπε τίποτα ο τύπος (περιορισμός μέχρι 1 μήνα πίσω); Για την ανύπαρκτη αναζήτηση στο ημερολόγιο του Google search είπε τίποτα; Για το ότι οι παγωμένες στο παρασκήνιο εφαρμογές κλείνουν τυχαία είπε τίποτα ενώ η ελεύθερη RAM είναι άπλετη; Για την αυτονομία από αυτά που τρέχουν από πίσω είπε τίποτα; Είναι τόσα πολλά που ανακαλύπτω καθημερινά για το πολύ αξιόλογο κατά τα άλλα android, όπως όταν για παράδειγμα πλοηγείσαι με maps και αν σου κλείσει η οθόνη χάνει το στίγμα κ.α. Ναι, στην παραμετροποίηση δεν παίζεται. Όχι, δεν είναι τόσο έξυπνο και τέλειο και σταθερό, ούτε κατά διάνοια! Και βέβαια, δεν είναι ούτε το πιο γρήγορο ούτε το πιο σταθερό από τις 3 κυρίαρχες πλατφόρμες. Για ασφάλεια ούτε λόγος. Μπάτε σκύλοι αλέστε!

FORO-XRISTOS

αυτο που ειπες κωστα στο τελος του αρθρου αντιπροσωπευει ακριβως τις προτιμήσεις στην αγορα 😀

Vai

Συμφωνω με EliasKir. Το root σε μια συσκευη δε αλλαζει κατι ουτε κανει το τηλεφωνο καλυτερο σε επιδοσεις η ταχυτητες. Αυτα ειναι επιχειρηματα της πλακας που χρησιμοποιουν οι κολλημενοι. Το root το μονο που κανει, ειναι να σου δινει την δυνατοτητα εγκαταστασης σημαντικων εφαρμογων οπως για παραδειγμα titanium backup η για να περασεις διαφορα Mods που θες ωστε απλα να τροποποιησεις το τηλεφωνο σου. Ουτε το youtube ουτε οι χαρτες γινονται καλυτεροι, οπβς φυσικα και οποιαδηποτε εφαρμογη. Ευτυχως η τροποποιηση, ειναι ενα απο τα πολλα συν του android λειτουργικου που δεν μπορεις να κανεις στα προιοντα της apple. Τροποποιηση σημαινει οτι βαζει κανεις οτι εφαρμογες χρειαζεται στο κινητο του αναλογως με τις απαιτησεις που εχει η ακομα και την δουλεια του (αν θελει επαγγελματικο τηλεφωνο, αν θελει διασκεδαση και ψυχαγωγια, αν θελει παιχνιδομηχανη η αν θελει να ασχοληθει πιο εξιδεικευμενα με αυτο). Υστερα υπαρχουν οι λεγομενοι launchers, οι οποιοι σου αλλαζουν ολο το UI του κινητου, απο εικονιδια, απο μενου, απο χρωματα, themes η wallpapers. Υστερα φυσικα, υπαρχουν οι custom roms οπου εκει ναι, δινεις τελειως διαφορετικο χαρακτηρα σην συσκευη σου και μπορεις να την κανεις πιο γρηγορη με περισσοτερες επιδοσεις. Με λιγα λογια, ουτε τα μισα απο αυτα δεν… Συνέχεια »

sayian

Νεος παγκοσμιος… Αυτα ειναι θεματα προς συζητηση. Μπραβο στον συντακτη. Να πω και εγω το μακρυ μου και το κοντο μου. Το android εχει πλεον σοβαρεψει σε πολλα επιπεδα και δεν το κατακρινω οπως πιο παλια. 1)Το ios του iphone ειναι υπεραπλο και δεν θα ικανοποιησει με τπτ τον hardcore user που θελει να ΄΄παιξει” με το κινητο του, και να το customαρει. ΑΛΛΑ οτι υποσχεται το κανει ΤΕΛΕΙΑ και ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΑ και ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ. Οποιος εχει παιξει με iphone το ξερει καλα αυτο. Δεν λαγκαρει, δεν κολαει, δεν θελει reboot ποτε κτλ Εγω ειμαι απο αυτους που δεν συμβιβαζομαι με τα ετοιμα και μου αρεσει το customization, και εδω ερχεται το jailbreak για μενα. Αν δεν υπηρχε δεν θα αγοραζα ποτε ios συσκευη. Το jb συμπληρωνει ολα τα κενα και ικανοποιει τον πιο απαιτητικο. Το τιμημα βεβαια ειναι οτι θελει να ασχοληθεις σε σχεση με το android που τα βρισκεις ολα ετοιμα. At the end of the day δεν θα διαλεγα με κριτηριο ios vs android, πολυ απλα γιατι ξερω οτι και με τα 2 μπορω να κανω τα παντα πλεον. Θα διαλεγα σκεπτομενος ως εξης: 1)Με καλυπτει το υπαρχον iphone (διαστασεις, desing, ) 2) Εχω διαθεση να ασχολουμαι με jb… Συνέχεια »

md03582

@babinos ριξε μια ματια εδω φιλε μου

https://en.wikipedia.org/wiki/Rooting_(Android_OS)

Αυτο που μας ενδιαφερει περισσοτερο:

“Rooting is often performed with the goal of overcoming limitations that carriers and hardware manufacturers put on some devices, resulting in the ability to alter or replace system applications and settings, run specialized apps that require administrator-level permissions, or perform other operations that are otherwise inaccessible to a normal Android”

Χρίστος

πρωτο να πω οτι τα περισσότερα απο οσα δείχνει ο τυπάκος οτι το android κάνει καλύτερα απο το iphone είναι σε εφαρμογές του google όπου σίγουρα θα υπερτερούσε το android, αφου είναι της google ! και απευθύνομαι σε εκείνα που έδειχνε για το youtube, το maps.. τι αξιολύπητο.. και φυσικά το android είναι καλύτερο στις εφαρμογές του google..! εντάξει, το android είναι καλύτερο σε customization και στο γεγονός οτι είναι opensource. αλλά σοβαρά πιστεύετε οτι αυτά τα δυο είναι ποιο σημαντικά απο: χιλιάδες περισσότερες εφαρμογές-παιχνίδια, το μεγαλυτερο ψηφιακό κατάστημα μουσικής-ταινιών (itunes), απόλυτη σταθερότητα χωρίς crushes και με τέλειο ram management σε αντίθεση με το android, το γεγονός οτι είναι smooth πάντα όσες εφαρμογές και να τρέχουν στο backround-κατι που ακόμα και τα κορυφαία android κινητά δεν έχουν, απόλυτη ευκολία στη χρήση, απόλυτη ασφάλεια, τέλεια υποστήριξη μέχρι και 3 χρόνια σε αντίθεση με το android που περσινά μόλις κινητά, ακόμα και οι ναυαρχίδες κάποιων εταιριών σταμάτησαν να αναβαθμίζονται ή δεν πήραν καθόλου αναβαθμίσεις. προκαλώ όσους υποστηρίζουν android να μου αποδείξουν οτι έχω λάθος. άντε τώρα παω να παίξω παιχνίδια με desktop class graphics πάνω στο iphone μου (πχ infinity blade 2) και εσείς μπορείτε να πατε να παίξετε angry birds στο… Συνέχεια »

EliasKir

Χριστο, ειδες και τα τεσσερα βιντεο που εχει στην πηγη? Ολες οι αποριες σου απαντωνται εκει. ΟΛΕΣ οι σοβαρες εφαρμογες; που υπαρχουν στο iOS υπαρχουν και στο Android. Τωρα αν εχει 10 (αχρηστες) εφαρμογες παραπανω για το πως κλανει το γατι δεν νομιζω να ενδιαφερει καποιον. Κανε λιγο μια αναζητηση στο Google για crashes στα δυο λειτουργικα και θα δεις (οπως αναφερει και στο τεταρτο βιντεο) οτι ειναι περισσοτερα στο iOS. Ομοιως θα δεις και οτι αφορα την ασφαλεια στις δυο πλατφορμες. Το iOS ειναι smooth με οσες εφαρμογες κι αν τρεχεις στο παρασκηνιο γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ. Οταν αλλαζεις εφαρμογη η προηγουμενη απλα ΚΑΝΕΙ PAUSE. Τελος, ειχα για λιγο το 4S και οντως εχει μερικα παιχνιδια που εχουν τρομερα γραφικα και φαινονται ακομα καλυτερα στο iPad, αλλα προτιμω να παιζω ολα τα παιχνιδια με τα οποια μεγαλωσα σε κονσολες μεχρι και το Playstation, με χειριστηριο και στην Full HD οθονη μου. Το μονο που μου αρεσει στην Apple ειναι η αλληλεπιδραση που εχουν οι συσκευες της μεταξυ τους. Το εχω δει στην πραξη σε φιλο gadgetακια που εχει iPhone 4S, iPad 2 και MAC 27″. Κατα τ’αλλα, σε οτι και να λεει στα βιντεο (ειναι καλο να τα… Συνέχεια »

Χρίστος

είδα και τα 4 βίντεάκια και ο τύπος απλά με πολλή εξυπνάδα συγκέντρωσε συγκεκριμένες ενέργειες και εφαρμογές όπου υπερτερεί το android. το ios υπερτερεί σε άλλα τόσα στα οποία δεν αναφέρθηκε. αν θέλεις μπορώ να δίνω παραδείγματα όλη μέρα. όλες οι σοβαρές εφαρμογές τρέχουν στο android ? ε αυτό δεν θα μπώ καν στον κόπο να το σχολιάσω, είσαι παραπληρωφορημένος σε τεράστιο βαθμό. ε και πως τις κάνει pause ? τι είναι το 1 δευτερόλεπτο καθυστέρηση όταν επιστρέψεις σε αυτές ? και προτιμώ να κάνει pause παρά να έχω το αξιολύπητο ram management του android που διαγράφει τυχέες εφαρμογές που τρέχουν στο backround. η αλήθεια είναι οτι έχει γίνει μια έρευνα που δείχνει οτι το ios έχει περισσότερα crushes απο το android, άλλά αργότερα αν παρατήρησες αποδείχτηκε οτι ήταν ψευδής.. προς θεού.. το galaxy s (το πρώτο galaxy s) της αδερφής μου έχει τουλάχιστον 2-3 crushes την εβδομάδα και εγώ είχα 2 καθε μέρα όταν πήρα ένα xperia x10 mini επειδή έσπασε το iphone μου και χρειαζόμουν ένα εναλλακτικό κινητο μέχρι να αγοράσω καινούργιο.. στο iphone to μόνο crush που είχα ποτέ ήταν σε ενα παιχνίδι (το sheep launcher αν γνωρίζεις) το οποίο είχε δεχθεί πολλές κρητικές οτι έκανε crush,… Συνέχεια »

Vai

Τελικα απο οτι φαινεται, η apple βαζοντας στο παιχνιδι και την samsung, δημιουργησαν μια αναμεταξυ τους κοντρα, η οποια δεν υφισταται και ειναι πληρως ψευτικη, καθαρα για λογους marketing και για τα ματια του κοσμου. Το θεμα δεν ειναι αυτο φυσικα! Το θεμα ειναι, οτι καταφεραν να σπειρουν το “διαιρει και βασιλευε”, ακομα και στον χωρο της τεχνολογιας και των κινητων τηλεφωνων! Προσωπικη μου αποψη παντα, ολα τα λειτουργικα ειναι καλα και δεν υπαρχει θεμα καλυτερου λειτουργικου απο καποιο αλλο. Απλα ξεχωριστα το καθε λειτουργικο κανει πολυ καλα την δουλεια του στον τομεα που φτιαχτηκε και για αυτο που φτιαχτηκε να κανει. Δηλαδη, ενα android δε μπορει να κανει οτι κανει ενα iphone, ενα iphone δε μπορει να κανει οτι κανει ενα android, ενα WP δε μπορει να κανει οτι κανει ενα blackberry και παει λεγοντας. Πριν λιγο καιρο ειχα δει ενα βιντεακι στο οποιο καποιος συγκρινε το samsung galaxy s2 και το iphone 4. Στα περισσοτερα σημεια σε θεμα ταχυτητων στο internet η youtube η στα speedtest αλλα και σε καποιες εφαρμογες, το samsung υπερτερουσε. Μετα σε αλλο βιντεο, τα συγκρινε με το 4s, εκει αρχισε να ειναι λιγο καλυτερο το iphone 4s το οποιο φυσικα βγηκε καιρο μετα… Συνέχεια »

Δημητρης K.

το ι-phone 4s παλιοσε ρε παιδια.οταν βγηκε οκ..να τα δωσεις τα λεφτα.αλλα τωρα?χωρια οτι στο android εχεις “επιλογες” σε αντιθεση σε το “σφιχτο” i-os..
Και ρε παιδια,το 80% αγοραζει i-phone για να πουλαει μουρη(μοδα) και καλα κανει,αφου αυτο τον ευχαριστει αλλα οχι ΔΕΝ ειναι καλυτερο το ios απο android.
Σε pad ναι θα διαλεγα ipad 3 αλλα σε κινητο οχι.

Makos

Θα έπρεπε να ντρέπεστε που εκμεταλλευεστε τους αναγνώστες σας κατ αυτό τον τροπο.
“Το παραδεχόμαστε ότι μας αρέσει να σας… «φυτιλιάζουμε» πού και πού, αφού το ξέρουμε ότι είστε αναγνώστες με άποψη που έχετε επιχειρήματα για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών, τα ups και downs τους, ενώ δε διστάζετε να δηλώσετε με σαφήνεια την προτίμησή σας.”

Κωστας

@mn
Απόλυτο δίκιο για τις εφαρμογές στο παρασκήνιο, ειδικά για internet radio και για το στίγμα στους χάρτες. Βέβαια έχει και πολλά θετικά.
Κάτοχος galaxy s plus (για δεύτερο)

Αποστόλης

Θα αναφερθώ σε 2 πολύ απλούς λόγους που ΔΕΝ θα προτιμούσα iPhone (σε αντίθεση με το iPad). 1. Μεταφορά Αρχείων. Αν βρεθούμε παρέα κάπου με ένα iPhonάκια και με ένα τρίτο φίλο που έχει laptop… αλλά δεν υπάρχει wi-fi. Μπορείς να μου εξηγήσει κάποιος με ποιο τρόπο θα του περνούσε από το iphone του, μέσα στο laptop μια ταινία 1.2Gb ???? ή το αντίθετο? Εγώ θα έβαζα απλά το usb μου στο SGS2… 🙂 2. Μπαταρία. Αν μείνει από μπαταρία ένα iPhone και δεν υπάρχει ρεύμα τι γίνεται? Εγώ θα αντικαθιστούσα την μπαταρία μου στο SGS2, με την εφεδρική μου σε 5”… 😉 Σε ότι αφορά το iOS δεν το βγάζω άχρηστο… άλλωστε το SGS2 μου μπορεί να κάνει τις δουλειές του στο 99%… το αντίθετο χλωμό το κόβω… ακόμα και σε ποσοστό 60% Ακόμα γελάω (αν και οπαδός του iPad) με την γελαστή φάτσα του Scott Forstall που κατάφερε να βάλει notification bar στο iOS 5 (λες και ανακάλυψε την Αμερική)… κάτι που είχε το “προϊστορικό Android” και μάλιστα περισσότερο ανεπτυγμένο. Κακά τα ψέματα και πικρή η αλήθεια… Η Apple έδειξε τον δρόμο στα smartphones αλλά έμεινε πίσω στο δρόμο και ακολουθεί καταϊδρωμένη. Την παραδέχομαι στο Marketing και στην… Συνέχεια »

Κωστας

Ποτε δεν ηθελα και δεν θελω να παρω i-phone,λογω τιμης αλλα και γενικα επειδη δεν μου χρησιμευει.Υπαρχουν ομως τοσοι πολλοι που το κραζουν συνεχεια και αναφερουν μονο τα αρνητικα του.Δεν μπορω ομως να εξηγησω το γιατι εφοσον ειναι ενα γρηγορο και καλοσχεδιασμενο κινητο.Επισης δεν ειναι τυχαιο οτι εχει πουλησει τοσες εκατομμυρια συσκευες σε ολο τον κοσμο…..!!

Αποστόλης

Η ιστοσελίδα είναι αστέρι και προσωπικά πάντα στα αγαπημένα μου σε όλες τις συσκευές μου. Είμαστε fan της τεχνολογίας ή δεν είμαστε?

Thodoris

@John πούλα μου το iphone αφού δεν το χρησιμοποιείς!!! 🙂

EliasKir

Λοιπον, αν και δεν μου αρεσει να μιλαμε οι δυο μας, θα απαντησω σε αυτα που λες. Πρωτον, κανε μια λιστα με τις εφαρμογες που εχεις και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ και ψαξε μετα να δεις στο play.store αν υπαρχουν για Android. Επισης δες ποσες απο αυτες πρεπει να πληρωσεις (δεν μιλαω για JB που τις κατεβαζεις τσαμπα) και ποσες απο αυτες εχω εγω δωρεαν στο Nexus μου. : ) Δευτερον δεν μπορεις να συγκρινεις ανομοια πραγματα. Εφοσον το iphone εχει 650 ευρω θα το συγκρινουμε με να high end android οπως το Nexus ή το HTC One X. Εννοω οτι δεν μπορεις να λες για τις εφαρμογες που κλεινουν τυχαια σε Android οταν αυτο συμβαινει μονο σε low end συσκευες σαν το X10 mini με 256MB RAM, ενα απο τα χειροτερα Android phones που κυκλοφορησαν. Εννοειτε πως κατι τετοιο σε συσκευες αντιστοιχες με το 4S δεν ισχυει. Οσον αφορα τα crashes φυσικα και μιλαμε για εφαρμογες που κρασαρουν οχι για το λειτουργικο. Εγω με το ICS δεν ειχα ποτε crash μεχρι τωρα. Ουτε σε εφαρμογη. Για τελος, πραγματικα θα ηθελα να μου απαριθμησεις πεντε πρραγματα που κανει το iphone καλυτερα απο το Nexus μου. Ο αλλος εκατσε κι εκανε 4 15λεπτα βιντεο… Συνέχεια »

Vai

EliasKir

Το βασικοτερο απο τα 5 επιχειρηματα που ψαχνεις, σιγουρα θα ειναι οτι πουλαει πιο πολυ επειδη το επαβαλει ο Κωστετσος, ο Γαβαλας, ο Τρυφωνας, ο Κωστοπουλος και το lifestyle του Νιτρο και του Down Town!
Δε χρειαζεται να ξερεις πως δουλευει, απλα το συνδυαζεις με το χρωμα των παπουτσιων η το χρωμα της τσαντας που κουβαλαει μια κοπελα.

Το δευτερο επιχειρημα ειναι, πως επειδη το ειχε ο μακαριτης ο Steve Jobs, τοτε ισχυει.

Το τριτο ειναι, πως επειδη στοιχιζει 780 ευρω, παει να πει οτι ειναι το καλυτεροτερο ολων των κινητων της αγορας.

Τα αλλα επιχειρηματα θα τα συμπληρωσουν οι φιλοι μας.

psarrism

@EliasKir, φοβάμαι πως θα σε στενοχωρήσω. Το πρόβλημα του random κλεισίματος εφαρμογών στο παρασκήνιο συμβαίνει σε όλες τις συσκευές με android, ακόμα στην 4.0.4 και δεν έχει να κάνει με την ελεύθερη ram ή με την ποιότητα των πλαστικών και την τιμή της συσκευής. Συμβαίνει και στο Galaxy S2 που έχω, δε συμβαίνει σε κανένα iPhone, μα κανένα. Φαντάσου να παίζεις angry birds, να έχεις μια κλήση, κάποια μηνύματα, να ψάξεις κάτι στο ίντερνετ και μετά από 20 λεπτά να θελήσεις να συνεχίσεις το παιχνίδι από το σημείο που το άφησες και… να το βρεις κλειστό με 400 MB ελεύθερα!… Είναι αρκετά τα προβλήματα του android, δε μιλάω για συνειδητές ελλείψεις και κλειδώματα, μιλάω για προβλήματα στην καρδιά του λειτουργικού (διαχείριση πόρων, multitasking, αυτονομία κλπ). Θα πρέπει λίγο να ωριμάσουμε ως χρήστες και να αφήσουμε τους οπαδισμούς. Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει αρκετά τα δυο λειτουργικά και σε βάθος, γνωρίζουν τι ακριβώς γίνεται, που πονάει το καθένα. Οι υπόλοιποι βγάζουν εσφαλμένα συμπεράσματα, να είναι σίγουροι. Δεν είναι τυχαία η πορεία των iPhones/iPads, όπως τυχαίες δεν είναι και οι πωλήσεις του android, αλλά απέχει πολύ από το τέλειο.

Tony Cool

Ειναι πολυ σημαντικο να καταλαβουν οι κατοχοι ios-wp πως ειναι πολυ διαφορετικο το ‘ειναι το καλυτερο για μενα και τις αναγκες μου’ και το ‘ειναι το καλυτερο απο ολα’!Πολυ καλα κανετε οσοι προτιματε αυτα τα λογισμικα γιατι οντως σας καλυπτουν,και το πιστευω οτι ενα galaxy η ενα nexus θα σας προσφερουν χειροτερη εμπειρια χρησης απο την αγαπημενη σας συσκευη.Ειναι επισης λογικο το να λετε ‘το κινητο μου υπερτερει εκει’ η ‘το κινητο μου κανει εξαιρετικα αυτο’,εννοειται.Ομως με το να ισχυριζεστε οτι το android ειναι υποδεεστερο γενικα σαν λογισμικο ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ!Και δινετε και το δικαιωμα στους αλλους να σας στολιζουν με ‘μπεεεεεε’ και την ταμπελα του αβουλου fanboy.Πως να το κανουμε τωρα,οταν μια συσκευη κανει 10 πραγματα και μια αλλη κανει 4(οσο καλα και να τα κανει) δεν τιθεται θεμα συγκρισης,ειναι σαν να κλεβεις εκκλησια!

argyris

οτι σας βολευει και σας αρεσει το χτυπατε ανελεητα! ολα τα αλλα ειναι για να χτυπιουνται οι fan-boys μεταξυ τους και να ξεμαλλιαζονται!! οσο και αν εχει πλακα δεν αξιζει τελικα να γινεται!!

Vai

Tony Cool

Ακριβως αυτο ειπα και εγω πιο πανω.
Οτι ολα αυτα ειναι μια κοντρα που δεν υφισταται και δημιουργηθηκε για λογους marketing.
Δεν υπαρχει λειτουργικο καλυτερο απο καποιο αλλο, αλλα υπαρχουν λειτουργικα που ειναι καλυτερα απο καποια αλλα γι αυτο που φτιαχτηκαν να κανουν.

Δηλαδη, ενα android δε μπορει να κανει οτι κανει ενα iphone, ενα iphone δε μπορει να κανει οτι κανει ενα android, ενα WP δε μπορει να κανει οτι κανει ενα blackberry και παει λεγοντας.

Tony Cool

Vai οπως τα λες ειναι.Ομως τα σχολια μας τα διαβαζουνε και ατομα που δεν ειναι τοσο ψαγμενα με την τεχνολογια.Ας παρουμε ενα πιθανο σεναριο:Ενα τετοιο ατομο με ρωταει ποιο ειναι το καλυτερο κινητο στην αγορα,εγω του λεω το iphone και αυτος παει,σκαει 800 ευρω και το αγοραζει.Μια ωρα μετα εχει διαπιστωσει πως δεν μπορει να στειλει μια φωτο και ενα τραγουδι στο κινητο της κοπελας του,δε μπορει να κανει ενα drag and drop μια ταινια στο κινητο,και οταν θα καταφερει να την περασει θα την κανει και convert,και δεν μπορει να κανει μια βιντεοκληση σαν ανθρωπος.Θα εχει αδικο εαν ερθει στο σπιτι μου και μου πεταξει καμμια μολοτωφ;
Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι υπαρχει ενα λογισμικο στην αγορα πιο πληρες απο τα υπολοιπα και αυτο ειναι το android,ειτε μας αρεσει ειτε οχι.Το οτι δεν κανει για ολους και οτι σε πολλους τα υπολοιπα λογισμικα ταιριαζουν περισσοτερο ειναι επισης αυτονοητο.

md03582

Wp7 rules!!!

Philippos

Έχουνε περάσει από τα χέρια μου όλα τα λειτουργικά που κυκλοφόρησαν και τώρα χρησιμοποιώ android , άλλα αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν το maemo στο Ν900 που ήταν ένα πραγματικό smartphone πολύ μπροστά σε κάποια πράγματα τότε που βγήκε .
Όσον αφορά το android vs ios , το iphone το παρακολουθούσα από την πρώτη του στιγμή 1 χρόνο και πριν έρθει Ελλάδα και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το ζουμ με 2 δάχτυλα και η τεχνολογία που είχε η οθόνη του αυτά ήταν που κάνανε το iphone no1 τότε , αλλά από την στιγμή που βγήκε android με τα ίδια χαρακτηριστικά το ios απέκτησε τρελό ανταγωνιστή και είναι ένα βήμα πιο μπροστά .

Θωμας

Ανουσια και βαρετη κουβεντα… η ιδια που γινονταν καποτε για τα windows και τα apple ετσι λεγαμε τοτε τα λειτουργικα και τους υπολογιστες μαζι.
Εκ πειρας να δωσω ενα παραδειγμα ασχετο αλλα κατανοητο για να καταλαβει και ο πιο ασχετος τι συμβαινει στον Ελληνα γιατι ειναι θεμα Ελληνικης ψυχολογιας και οχι τεχνολογιας.
Ολοι αγοραζουν το χιουνταϊ και εσυ επειδη εχεις φραγκα παιρνεις την μερσεντες, διαπιστωνεις ποσο κυριλε ειναι ποσο τελειο αμαξι ειναι, και απο την δευτερη μερα βλεπεις οτι δεν μπορεις να κανεις περισσοτερα απο οσα κανουν τα χιουνταϊ, μετα απο μια βδομαδα παρηγοριεσε με τις διθυραμβικες κριτικες των περιοδικων για το αμαξι σου για να μην χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο που εδωσες τοσα λεφτα για να πηγαινεις ξανα στη θαλασσα, στη δουλεια στον ιδιο χρονο με τις ιδιες φριχτες συνθηκες….

md03582

Φιλε Θωμα μαλλον δεν εχεις μπει σε μερσεντες..

enigma

Θωμά την επόμενη φορά βάλε RR για σύγκριση ρε φίλε μπας και γίνεις πιο κατανοητός…έχεις δει πολύ κόσμο που καταριέται που πήρε mercedes αντί να πάρει hyundai;;;;

Panos

Αγαπητε Θωμα.
Ειμαι κατοχος μιας SLK. (cabrio mercedes οποιος δεν ξερει).
Και καθε μερα καταριεμαι που δεν πηρα το i30!!(hundai)

Μα μιλαμε σοβαρα???
Για αυτο αγορασα Mercedes?
Και οι συνθηκες δεν ειναι τοσο χαλια μεσα στο δερματινο μου σαλονι, την απολυτη ησυχια με το clima στο αυτοματο και με video ή TV να παιζει. Μην αναφερθω στη οδηγικη απολαυση.Και στο οτι αν στουκαρω με πολλα εγω θα ζησω γιατι εχω ασφαλεια.

Γιώργος

Κάτοχος και 4s και galaxy s2….δεν μπορώ με τίποτα το λαγκαρισμα του android..έχω δοκιμάσει όλες τις custom roms-kernels-επίσημες κτλ στο σ2 αλλά τίποτα…έχει ακόμα αρκετό δρόμο να κάνει το αντροιντ για να φτάσει σε ομαλότητα και σταθερότητα το ιοs…

Δημήτρης ipad2

Καλησπέρα έχω το ιπαντ αλλα Αφτο που έχω να πω είναι Οτι εάν δεν μπορεί να παίξει ένα βιντεο στο Youtube ε τότε τι να πω το έχουν 4 μέρες στα χέρια μου αλλα Το έχουν σκύλο μετάνιωση που το πήρα αβριο θα πάω να το πούλησε και όλα android χίλιες φορές δεν κολόνει πουθενά

menspa

Εδω υπάρχει κόσμος που έβαλε τον Άδωνη στην βουλή , δεν θα υπάρχει κόσμος που θα δώσει 800 euros για το iPhone?

Εν κατακλέιδι, πάρτε κανα blackberry μπάς και καταλάβετε την έννοια της χρηστικότητας.

jimmys

θα ηθελα να πω πως το iPhone δεν σιγκρινεται με το ανδροιδ ουτε το λογισμικο του
ειναι αρκετα πιο γριγορο και δν κρασαρει με ενα jb τα λυνεις ολα αμα θες customization
δειχνει υπεροχα και κατα τα αλλα το ανδροιδ και ιδιαιτερα ι samsung αντιγραφουν το ιοσ
και τα apps του επειδη ειναι κα9ιστεριμενα και δν μπορουν να κανουν τιπιτα μονοι τουσ και καλα τους κανει η apple και τους βαζει φορουσ τα κολοπεδα…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.