Android, Θα κατακτήσει το 50% της αγοράς έως το 2012

Σύμφωνα με τη Gartner, το Android θα κατακτήσει το 50% της αγοράς ως το 2012. Το ποσοστό του λειτουργικού το 2010 έφτασε το 22.7% και οι προβλέψεις για το 2011 το ανεβάζουν στο 38.5%. Αντίθετα μεγάλη θα είναι η πτώση για το Symbian με ποσοστό 19.2% για το 2011, ενώ τα Windows Phone 7 αναμένεται να κλέψουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς, φτάνοντας σε ποσοστό το 10.8%.

, Android, Θα κατακτήσει το 50% της αγοράς έως το 2012

Το Android πουλάει ασταμάτητα και ήδη είναι η νέα υπερδύναμη στον χώρο των smartphones. Ακόμα και αν το Symbian υπερέχει σε συνολικούς αριθμούς, το ποσοστό πωλήσεων των συσκευών Android είναι τέτοιο που προμηνύει την γρήγορου ανατροπή του σκηνικού.

Τα στοιχεία που εμφανίζει η Gartner έρχονται να επιβεβαιώσουν όλα όσα πιστεύαμε, και να βάλουν στο παιχνίδι και ένα νέο παίκτη, τα Windows Phone 7. Σύμφωνα πάντα με τη γνωστή εταιρία με το τέλος του 2012 το Android θα μπορεί να υπερηφανεύεται για την κατοχή περίπου του 50% της αγοράς smartphones, ενώ τα Windows Phone 7 θα πλησιάσουν σε απόσταση βολής το iOS.

Η μεγάλη ανατροπή αναμένεται να συμβεί το 2015, με τα Windows Phone 7 ή όπως αλλιώς θα λέγονται τότε, να ξεπερνούν σε μερίδιο αγοράς το λογισμικό της Apple, με το ποσοστό τους να αγγίζει το 20%.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα λειτουργικά, αυτά προβλέπεται να συγκεντρώνουν συνολικά μόλις το 14-15%, με την RIM και το νέο της λειτουργικό το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα QNX να κατέχουν το 11% εξ’ αυτών, ενώ το Symbian θα έχει πρακτικά εξαφανιστεί.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Καλά, όποιος τους πλήρωσε αυτούς για να κάνουν αυτή τη “μελέτη” πέταξε τα λεφτά του.
Έλεος. Με τίποτα δεν μπορεί να γίνει τέτοια πρόβλεψη για 4 χρόνια μπροστά.
Δηλαδή αν πάμε πίσω στο 2007, τι είχαν προβλέψει τότε για το 2011;

teodore88

και περα απο αυτο, η ερευνα εγινε σε σχεση με τα υπαρχοντα λειτουργικα! στο μελλον το windows phone σιγουρα θα χει εξελιχθει σε εντελως διαφορετικο βαθμο απο την προημη εκδοση που εχουμε τωρα.. και δεν ξερεις, μπορει η apple να κανει την ανατροπη! ..το συνιθηζει! και μπορει να παρουσιασει παλι κανενα εντελως πρωτοποριακο, σε σχεση με το παροχημενο λειτουργικο που εχει τωρα, και να ξεφυγει παλι μπροστα! ..για το android η 2.X εκδοση νμζω πως εδωσε οτι ειχε να δωσει και η πολλα υποσχομενη ειναι η honeycomb!!

Κώστας Βλαχάκης

Πάντως παιδιά οι προβλέψεις της Gartner δεν απέχουν από αυτές της IDC για το 2015 😉
https://techblog.gr/mobile/idc-2015-9221
45,4% δίνει για το Android και 20.5% για τα Windows Phone.

vasilis.

ηρθε το τελος σας!!! μουχααχαχαχαχ
ANDROID FOR EVAH

Solon

Εντελώς υποκειμενική έρευνα και σίγουρα από αυτές που εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Τώρα που το Android σαρώνει βγαίνουν και λένε εξυπνάδες.
Ποιος όμως μπορούσε να το προβλέψει αυτό πριν 2 χρόνια όταν το λειτουργικό συγκέντρωνε τα ειρωνικά σχόλια των κατόχων του iPhone; Η ποιος μπορούσε να προβλέψει την τεράστια επιτυχία του iPhone όταν πρωτοκυκλοφόρησε; Και που βασίζουν το 20% των Windows Phone το 2015 (!), ένα λειτουργικό που έχασε μερίδιο αγοράς μέσα στην περίοδο των εορτών και που έχει βασίσει την όποια επιτυχία του σε μια ανολοκλήρωτη συμφωνία με τη Nokia, η οποία στέλνει συνεχώς μηνύματα πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το Symbian;
Χωρίς να θέλω να γίνω προφήτης έχω ένα προαίσθημα πως η Nokia τελικά θα ακυρώσει τη συμφωνία με τη Microsoft.

orestis

Ακριβώς! Οτιδήποτε καινούριο που φοβούνται ότι θα πάει καλά κράζεται στο μέγιστο βαθμό με το που πρωτοβγαίνει! Και τώρα που η nokia ετοιμάζει νέο λειτουργικό πάλι τα ίδια γίνονται! Και το πιο ισχυρό μήνυμα όπως λες φίλε μου είναι η νέα έκδοση που πραγματικά είναι κορυφαία! Κι ενώ έχει ήδη βγει εγώ δεν έχω ακούσει κάπου να γίνεται γνωστό αυτό! Μόνο από το engadget! Αλλά προσπαθούν μάλλον να περάσουν την αντίληψη ότι το symbian πεθαίνει! Φταίει βέβαια και η ίδια η nokia! Όχι τα χαμηλότερα στελέχη της! Τα πιο υψηλά! Αν θέλετε ψάξτε και για έρευνες που γίνονταν όταν κυριαρχούσαν άλλα λειτουργικά παλαιότερα! Καμία από αυτές δεν είχε σωστά αποτελέσματα! Εξορισμού οι έρευνες που μου πλασάρουν σε ένα τομέα με αναπάντεχες εξελίξεις κάθε μέρα με κάνουν και νιώθω ότι υποτιμούν την έστω και λίγη νοημοσύνη μου!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Παιδια το οτι το Symbian θα πεθανει ΔΕΝ ειναι εκτιμηση, ειναι ΑΠΟΦΑΣΗ της Νokia. Οσο για αυτους που λενε οτι τελικα θα ακυρωθει η συμφωνια Microsoft-Nokia πρεπει να μεγαλωσουν, μιλαμε σοβαρα εδω.
Προσωπικα χαιρομαι για την εκτιμηση οτι απο το 14 θα αρχισει να ΠΕΦΤΕΙ το ποσοστο του Android (κατι που το αρθρο δεν αναφερει). Μακαρι αυτο το χαλι που ονομαζουν Android να εξαφανιστει εντελως

Sotiris

Απο το 2014-15 και μετα το ANDROID θα εχει το μεγαλυτερο μεριδιο πωλησεων παγκοσμιος ειτε αρεσει αυτο σε μερικους ειτε οχι. Το οτι το λειτουργικο της Google προκειτε να πεσει απο τοτε και υστερα ειναι τουλαχιστον ξεκαρδιστικο. Απο την στιγμη που η Google δεν βγαλει κατι αλλο οσον αφορα OS τοτε δεν υπαρχει πιθανοτητα να εχει καποια αλλη εταιρια το μεγαλυτερο μεριδιο στην αγορα των Smartphone λειτουργικων. Αλλοστε εχω να προαναγγειλω πως στο ANDROID προκειτε να δειτε στα επομενα χρονια καποιες αλλαγες που θα ειναι καινοτομιες που πρωτη η Google θα τις λανσαρει στο λειτουργικο της τα επομενα χρονια.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@sotiris Προφανως εχεις καλυτερη πληροφορηση απο τις Gartner και IDC αφου αυτες προβλεπουν ΠΤΩΣΗ του Android 😀
Βλεπω την Samsung να ριχνει ολοενα μεγαλυτερο βαρος στο Bada, και το μεγαλυτερο συμμαχο της Google τη Motorola να αποστατει (https://www.neowin.net/news/rumour-motorola-working-on-in-house-mobile-os)

Sotiris

@Anastasios-Antonios Toulkeridis – Προφανως δεν εχω κανενα κερδος απο την πωληση κινητων με λειτουργικο Google ομως αν εως τοτε ανεβει καποιο αλλο λειτουργικο οπως το Windows Phone 7 η και καποιο οπως το BADA σημενει οτι θα εχει καταφερει να ξεπερασει το … αξεπεραστο αλλωστε ολες αυτες οι “ερευνες” που μας “σερβιρωνται” δεν τις εχει κανει κανενας που εχει ταξιδεψει στο … μελλον για να γνωριζει απο πρωτο χερι ολες τις τοτε λεπτομερειες. Αν θες το Android ακομη “μπουσουλαει” μεχρι τοτε θα εχει μαθει οχι απλα να περπαταει αλλα να τρεχει .. Ακομα ομως και εαν εξαφανιστει τοτε αν οτιδηποτε το αντικαταστησει οπως λες εγω θα το χειροκροτησω πρωτος αν ειναι καλυτερο του.

vasilis.

ζητω η apple!
το bada θα κυριαρχησει….κανα αλλο καλο ξερουμε?με τοτο παιζει?

Αποστόλης

Το τι θα γίνει θα φανεί στο μέλλον. Εγώ μόνο το android έχω ζήσει και έχω να πώ οτι έχω πάθει την πλάκα μου. Δεν νομίζω να μπορεί να συγκριθεί με τίποτα αυτή την στιγμή. Αν η google αποφασίσει να επενδύσει και στο μέλλον πάνω του τότε θα τρίβουμε τα μάτια μας. Το γεγονός και μόνο οτι είναι open source δείχνει να έχει εκνευρίσει τα apple fanboys που έχουν μάθει να τα στάζουν για όλα. Τι να πώ τους λυπάμαι πραγματικά γιατί έχουν κομπλεξ όχι αστεία. Όσο για τα windows mobile πιστεύω αυτή την στιγμή έχει ως σημείο αναφοράς τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το κινήτο για επαγγελματική εργασία, μπορεί βέβαια να πέφτω και έξω αλλά και απο εκέι περιμένω πολύ όμορφα πράγματα στο μέλλον. Οσο για το IOS τι να πώ να το έχουν να το χαίρονται εκεί στην apple και να συνεχίζουν να ”καινοτομούν” με ανούσιες *!$&#ιές χρεωνοντάς τες όσο φτάνουν αφού πάντα θα υπάρχουν τα σωστά αμερικανάκια για αυτούς. Nuff said.

Κωστας Γιαγιάς

Υπάρχει κάποια έρευνα για Ελλάδα στο μερίδιο αγοράς κάθε λειτουργικού. Μόνο Ελλάδα όμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.