Android: Θα υποστηρίζει σύντομα λειτουργία Multi-Window;

Η Google χθες ανακοίνωσε την αναβάθμιση του λογισμικού της Android Lollipop 5.1, η οποία προσφέρει την υποστήριξη HD Voice, τον νέο τύπο ασφαλείας Device Protection, όπως επίσης και κάποιες σημαντικές επιδιορθώσεις σφαλμάτων.

Ωστόσο κάποιοι προγραμματιστές ανακάλυψαν ότι στον κώδικα του Android 5.1 η Google κάνει αναφορά στον όρο “multiwindows”, κάτι το οποίο σημαίνει ότι πιθανότατα η επόμενη αναβάθμιση θα φέρει και την λειτουργία Multi-Window.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε ένα κείμενο μέσα στον κώδικα που κάνει αναφορά σε ένα bug το οποίο προκαλείται πατώντας έξω από το “όριο”, και φυσικά αναφέρεται στον όρο “multiwindows”. Εκτός από αυτό το κείμενο, δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία τα οποία θα μας δείξουν ξεκάθαρα τι ετοιμάζει η Google, ωστόσο αποτελεί σημαντική πληροφορία για επερχόμενα τα σχέδια της Αμερικάνικης εταιρείας.

Αν και δεν υπάρχουν πολλοί λάτρεις του TouchWiz, η Samsung έχει καταφέρει παρόλα αυτά να αποδείξει ότι η λειτουργία multi-window μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη για κάποιους, ειδικά σε συσκευές με οθόνες μεγάλων διαστάσεων. Αυτό συνεπάγεται ότι μια τέτοια λειτουργία θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στο Google Nexus 6, του οποίου η μεγάλη οθόνη μπορεί να εκμεταλλευτεί άψογα αυτήν την λειτουργία.

Πιθανότατα περισσότερες εξηγήσεις θα μας δώσει η ίδια η εταιρεία, καθώς τέλη Μαΐου διοργανώνεται το ετήσιο συνέδριο για developers Google I/O.

Android, Android: Θα υποστηρίζει σύντομα λειτουργία Multi-Window;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Σε tablet ναι, σε smartphone και 6 ίντσες να έχει πάλι λίγο είναι για τέτοια λειτουργία, και ναι το έχω δει σε note, μισό-μισό.

Νίκος

Μάκη εμένα πάλι σε Note 4 μου είναι από τις πλέον χρήσιμες λειτουργίες. IMHO, ωραία ιδέα να την βάλουν και στην καινούρια έκδοση του android, αν και πρωτίστως θα ήθελα η τελευταία να διορθώσει τα τραγικά θέματα που έχει και μου έχουν πρακτικά αχρηστεύσει ένα nexus 7.

spirios1992

Ειναι οντως πολυ βολικη, σημειωστε οτι πρωτη την εφερε η lg στο UX του g3

παναγιωτης

@spirios1992,συγνωμη που θα σε στεναχωρησω αλλα την συγγεκριμενη λειτουργια την εχει φερει πρωτη η samsung εδω και αρκετα χρονια.απ την αλλη καλα θα κανει και η google να την βαλει σε μια μεταγενεστερη εκδοση διοτι προκειτε για μια πολυ πρακτικη λειτουργια.

Agnostos13

Εξου και ο λογος υπαρξης 3gb σε οσες συσκευες κυκλοφορησαν με Lolipop!
Για τους προηγουμενους…lag is coming!

NtinosMD

Μακαρι να αληθευει και να δουμε επιτελους multiwondow στο stock android διχως third party apps με root. Το note 1 μου αρχισε τα παραπονα … να μεινει τετοια οθονη ανεκμεταλλευτη με Lollipop δεν ειναι κριμα απο το θεο ? 😉

spirios1992

παναγιωτη απο ποιο μοντελο ?

παναγιωτης

@spirios1992,απο το note 2.ψαξτο και θα το δεις σε αρκετα αρθρα και βιντεος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.