AnTuTu, ανακοίνωσε το top 10 των συσκευών με την καλύτερη απόδοση

Η τεχνολογική κοινότητα είναι διχασμένη όσον αφορά στα synthetic benchmarks, όπως το Antutu. Πολλοί δεν τα θεωρούν τίποτα περισσότερο από ένα λόγο για να περηφανεύονται οι εταιρείες και άλλοι ότι προβλέπουν μεν, αλλά λίγο χοντρικά δε, το performance μιας συσκευής.

Με άλλα λόγια αν μια συσκευή στο Antutu σκοράρει πάνω από 25.000 είναι σχετικά ασφαλές να θεωρήσουμε ότι θα τρέχει βαριές εφαρμογές χωρίς κανένα σημαντικό πρόβλημα.

Αν κοιτάξει κανείς την συνολική εικόνα σήμερα, γρήγορα γίνεται προφανές ότι οι 25.000 πόντοι στο Antutu δεν είναι κάτι το δυσεύρετο καθώς πολλές συσκευές το έχουν ξεπεράσει. Πάντως έχει αρκετό ενδιαφέρον να δούμε το top 10 των συσκευών που έχουν περάσει το τεστ.

Για να δημιουργηθεί η λίστα η ομάδα πίσω από το Antutu έβαλε κάποιους κανόνες. Για παράδειγμα 200 τουλάχιστον συσκευές από το ίδιο μοντέλο πρέπει να έχουν καταχωρηθεί και αν κάποια συσκευή έχει πολλές διαφορετικές εκδόσεις με διάφορα chip (όπως το Samsung Galaxy Note 3), μόνο αυτό με την μεγαλύτερη επίδοση εμφανίζεται στην λίστα.

Επίσης έχουν αφαιρεθεί false entries για καλύτερη απεικόνιση της πραγματικότητας από το Antutu. Τέλος τα αποτελέσματα αφορούν την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.
Πως σας φαίνονται;
antutu top 10 συσκευές, AnTuTu, ανακοίνωσε το top 10 των συσκευών με την καλύτερη απόδοση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντώνης Μαρίνος

Λογικά λίγο-πολύ…απλώς να σημειώσω ότι το G3 πρέπει να έμεινε εκτός για μερικές δεκάδες πόντους 😉

stelios

Μπραβο στην LG gia to G2!! Επίσης!: οσο αναφορα για το iPhone, το εχουμε πει..δεν εχουν σημασια τα νουμερα 😉 εχει τους μισους πυρηνες επεξεργαστη απο gs5 σχεδον μιση ταχυτητα,μιση ram…σκοράσει σχεδον τα μισα στο antutu…ΑΛΛΑ!:ρολλαρει ισα αν οχι και καλυτερα απο gs5…τωρα για το note: οντως ειναι κορυφη! θα έπαιρνα αλλα ειναι το μεγεθος που δεν μ’ αρεσει! G2 still at the top και με 290 Ε μονο :<

Genesis

note αξία μεγάλη. το g3 βγάζει κάπου 34κ με 35

dark_master

Ρε παιδιά τα αποτελέσματα Είναι σίγουρο ότι δεν είναι πεπραγμένα? Το honor παρουσιάστηκε Ιούνιο. Πως είναι δυνατόν να το έχουν στη δεύτερη θέση όταν επίσημα κυκλοφορεί τέλη αυτού του μήνα?
Επίσης βλέπω μέσα το S5 prime. Αν το μοντέλο παρουσιάστηκε αρχές του μήνα η τέλη του προηγούμενου πως είναι μέσα?

jimo

χχμχμχμμμμμμμμμμμμμμ που ειναι τα Iphone ρε παιδια ??????? μονο για nadroid μιλαμε εδω ??? και γενικοτερ ποια χρησιμοτητα εχουν αυτα τα τεστ αφου η πραγματικη αποδοση δεν μετριεται ετσι αλλα στην κεθημερινοτητα !!!

dark_master

*πειραγμενα

Επίσης το Lenovo το Κ920 δεν είναι να αποκαλυφθεί αυτό το μήνα? Πως είναι δυνατόν να το έχουν 200 άτομα στον Ιούνιο και να κάνουν benchmarks 2 μήνες πριν την επίσημη παρουσίαση όταν όλοι κοιτάνε να κρατήσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά ως επτασφράγιστο μυστικό?

Arrow

Ελα ρε vivo keep calm!!!

Agnostos13

An(droid)tutu…

George

Το G2 αφου ειναι στη λιστα τοτε επρεπε να ειναι και το G3 που το περναει σε πολλα τεστ που εχω μερικες χιλιαδες ποντους.

vaggelouras

Δεν υπάρχει antutu στο iOS.

inblex

Και πως γίνετε το S5 prime να σκοράρει λιγότερο από το S5?
Με snapdragon 805 ο οποίος είναι μακράν πιο δυνατός επεξεργαστής, πιο γρήγορη μνήμη 25gb/s vs 14gb/s και πολύ πιο δυνατή GPU. Πως είναι δυνατόν αυτό.
Και to OnePlus one. Θα έπρεπε να είναι πιο πάνω από το Note 3.

Μου φαίνεται πως και εκεί πέφτει πολύ marketing. Θα τους πληρώνει πιο καλά η Samsung….

Alexis

Υπάρχει antutu στο ios. Το 5s βγάζει 29000.

Γιάννης σε λέω

Το Huawei Honor 6 ήδη κυκλοφορεί. Για την ώρα μπορείς να το παραγγείλεις μέσω του site της Huawei και στο YouTube κυκλοφορούν ήδη hands-on video.

Γιάννης

Μου κάνει εντύπωση που το Nexus 5 δεν βρίσκεται στο top 10… καλά όχι πως θα πάθουμε και τίποτα που δεν βρίσκεται εκεί, μια χαρά είναι η συσκευή 🙂

dark_master

Εδώ ρε παιδιά υπάρχουν μοντέλα που δεν είχαν κυκλοφορήσει καν, και ένα δυο δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει. Αυτό δεν σας φαίνεται περίεργο? Και τα αποτελέσματα αγορανομική την περίοδο μεταξύ Απριλίου-Ιουνίου. Γενικά δεν ξέρω πώς μπορεί τα αποτελέσματα να είναι τόσο αξιόπιστα. Επίσης ενώ στο επίσημο tab των top συσκευών στο Antutu Το Μ8 και το S5 είναι πάνω από το Note 3 εδώ εμφανίζονται πιο κάτω.

dark_master

Γιάννη σε λέω το Huawei Honor 6 δεν είχε καν κυκλοφορήσει ακόμα κ έτσι όπως το λες την περίοδο που αναφέρει η έκθεση του Antutu.

Γιάννης

Ο μόνος λόγος που θα αλλάξω το Note 3 είναι επειδή θα βγει το 4 το οποίο θα είναι κορυφή για κανένα χρόνο άνετα.

eleni

Το g3 γιατί δεν είναι στη λίστα ? τόσο χάλια επιδόσεις και δεν είναι στη λίστα ? Είναι δυνατόν το παλαίοτερο G2 να έχει καλύτερες επιδόσεις από το νεότερο g3?

JohnWave

Και τώρα που είδα αυτά τα benchmarks των 36000+ θα αποφασίσω ποιο κινητό θα πάρω. Δεν ξέρετε πόσο ρόλο παίζει το ένα κινητό να βγάζει 36000 και το άλλο 38000. Ξέρετε τι είναι να τρέχουν το ίδιο άριστα τις πιο βαριές εφαρμογές αλλά να μπορείς να πεις στο διπλανό σου ότι την έχεις μεγαλύτερη τη μπάρα στα benchmarks ; Σπουδαίο ρόλο !

Γιάννης, μαθητής Β΄ Γυμνασίου

m.f p

Αν κ με το note3 φερνω37800 εκεινο που παιζει ρολο ειναι το στησιμο, εκει το note3 ειναι απaιχτο.Παντως με οποιαδηποτε συσκευη πανω απο 20000, κανεις τα παντα.

Ilias

Ποτέ, μα ποτέ δεν με ενδιέφερε ποσο βγάζει ενα κινητό πριν το αγοράσω. Τα benchmarks πρεπει να υπάρχου στα PC. Στα κινητά είναι τελείως άχρηστα.
Πάρτε για παράδειγμα το SGS5 με το SGS5 prime. Το prime έχει πολύ πιο δυνατό επεξεργαστη αλλά μπορεί τα drivers του επεξεργαστή να μην είναι ακόμα καλά. Και έτσι να μην αποδίδει τόσο όσο θα έπρεπε. Όπως γινόταν παλιά με τις ATI καρτες γραφικών. Επίσεις παιζει μεγαλο ρολο και το software. Αν το λογισμικό είναι βαρύ η αν τρέχουν απο πίσω πολλές εφαρμογές χωρίς λόγο, την ίδια ώτα που γίνετε το benchmark λογικό το score να είναι μικρότερο.

Επίσεις έχω παρατηρήσει πως σε διάφορες συσκευές το score που αναφέρουν στην εφαρμογή είναι πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που βγάζει μια συσκευή κανονικά.
Πιστεύω πως οι περισότεροι χρήστες της εφαρμογής με τα μεγαλύτερα scores είναι overclockers και υπερχρονίζουν τα κινητά.

Νωντας

Και το g flex περναει το Note 3 που ειναι και καλα στην κορυφη..Βεβαια εχει 720p οθονη αλλα ΒΑΣΙΛΙΑΣ!!Πραγματικα με το φλεξ 2 που θα φοραει ενδεχομενως 810 πανω θα κλαψουν πολλοι παλι..Αντε γεια……….και του χρονου..

dark_master

@Νώντας καλα περίμενε να παρουσιαστεί με το καλό και μετά το βλέπουμε… Χωρίς να έχει βγει καλό θα ήταν να μην είμαστε τόσο απόλυτοι…

Darth

@inblex @George
γιατί με τέτοια ανάλυση οθόνης που ζορίζει την κάρτα βγάζεις λιγότερα

gkoutsos

δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστα αυτα τα αποτελεσματα… αλλες συσκευες δεν ειχαν βγει την περιοδο που λεει (απριλιο-ιουνιο), αλλες δεν εχουν ανακοινωθει καν ακομα, αλλη καταταξη εχει απ’οσο ξερω στην εφαρμογη… δεν ξερω τι παιζει!

γενικα δεν εχω κατεβασει ποτε, σε καμια συσκευη μου, εφαρμογη benchmark. το θεωρω τοσο ανουσιο και παιδικο να λεω “πωωω το κινητο μου βγαζει 37000 στο antutu, περναω τον ταδε” κτλ. γιατι στη πραγματικη εμπειρια χρησης δεν σημαινει απολυτως τιποτα! νταξει, βεβεια αν βγαζει ενα κινητο 15000 και ενα αλλο 30000 θα υπαρχει καποια διαφορα (με μεγαλη εξαιρεση moto g και nexus 5 που δεν εχουν τοσο καλα αποτελεσματα αλλα στην πραγματικοτητα πανε πιο γρηγορα και απο ναυαρχιδα), αλλα σε τετοια υψηλα επιπεδα και μικρες διαφορες που αναφερεται το αρθρο ειναι αστειο! γνωριζοντας κιολας αποδεδειγμενα οτι οι εταιριες μπορουν και να κλεψουν για βελτιωμενα αποτελεσματα…

inblex

@Darth, όντος είναι κάτι που δεν παρατήρησα, όμως τόσο πολύ? Τοσο, όσο να βγάζει λιγοτερο? Δεν νομίζω. Γιατί και το Oppo find 7 είναι εκεί που είναι και το S5 prime αλλά φοράει 801 και όχι 805. Αρα μάλλον κάτι παίζει με την ROM που φοράνε. Η διάφορα τώρα δεν είναι και τεραστια, αλλά με όλα αυτά που υπόσχεται ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν θα έπρεπε, ακόμα και με αυτήν την ανάλυση να είναι τουλαχιστον 2000-2500 βαθμούς παραπανω. Δεν ξέρω. Και όλα αυτά τα κινητά ( εκτός απο 1 ) τρέχουν με Qualcomm επεξεργαστη. Έχω βαρεθεί. Απο μια άποψη καλό είναι αυτό, αλλά έτσι δημιουργείται το μονοπωλιο και απο Qualcomm σε λογο θα γίνει Intel.
Αυτό που θέλω να δω είναι score απο Nvidia Shield Tablet. Με αυτή την GPU θα κανει θραύση. Ήδη έχουν βγει μερικά παιχνίδια τα οποία δεν τρέχουν ουτε κατα διάνοια σε τωρινά Qualcomm SoC.

Darth

@inblex ο ναι τόσο πολύ……… των 805 απλός των ριχνει……. και των 801 των κάνει να δουλεύει μόνιμα τσίτα και να έχει υπερθέρμανση και μεγαλύτερη κατανάλωση (λεγε με g3 )

στο find 7 εχει γινει φοβερό optimization στο softwre (το ξεζούμισαν) από την άλλη το s5 έχει το κλασσικό bloatware και κακογραμμένο software αυτό αρκει να το ρίξει αρκετά

Tom

Αν βγει κανα s5 prime με 720p οθονη και 805 τι θα γινει με τα σκορ;

Jumaru

Που είναι οι ναυαρχίδες των 600+€ και 700+€ ;

haris

Με το Μι3 βλέπω από 35-36000 και δεν το βλέπω πουθενά.
Τώρα με τα 43-44000 Μι4 ας ελπίσουμε να υπάρχει στη δεκάδα…

Kostas

Το NOT3 είναι απο τα καλύτερα κινητα που εχουν πέραση απο τα χερια μου, στημένο άψογα και είναι το πιο ολοκληρωμένο smartphone αυτοί που το έχουν ξερουν,φοράει τσιπ τον MSM 8974 AB Που σημαίνει κάρτα γραφικών ρυθμισμένη στο 550 και όχι στα 450 και ταχύτητα ραμ στα 933 και όχι 800 σε συνδυασμό με το στήσιμο βγάζει χαλαρά αυτά τα σκορ, δύσκολα να μεταβώ ακόμα και στο νοτ 4 αφού θα έχει ποιο βαριά οθόνη σε pixels με αποτέλεσμα ίδια εμπειρία χρήσης, για μένα είναι το καλύτερο κινητό που κατασκεύασε ποτε η Samsung και ο βασιλιάς τον smartphone το μόνο μείον ίσος είναι λίγο το μέγεθος που εγώ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα ίσα ίσα τώρα μου φαίνεται κανονικό.

Georgos

Μπα bloatware και κακογραμμένο software έχει , έτσι λένε οι Samsung haters.

Kostas

Σε άλλες χώρες δεν ξέρω τι στήσιμο εχει και αν εχουν πρόβλημα αλλά το δικό μου αγορασμένο από public και made in Taiwan τελείως μαμά με γεμάτο εφαρμογές μουσική ταινίες δουλεύει πύραυλος το πιο γρήγορο κινητό που έχει περάσει από τα χεριά μου μαζι ένα κλικ πίσω το lg g2 αλλά λόγου πένας και καλύτερο gps το νοτ 3 είναι ποιο ολοκληρωμένο κινητό ,τώρα το χειρότερό που είχα ηταν το s4 πολλά προβλήματα το s5 που είχε ο αδερφός μου και αυτό προβλήματα διάφορα μικρά αλλά προβλήματα μέχρι που το έδωσε και πλέον έχει το g3 απο όσο το δούλεψα φοβερό στήσιμο επιπέδου νοτ 3 αλλα φτωχό λογισμικό, κάμερα άψογη η καλύτερη που υπάρχει με μόνο πρόβλημα ζεσταίνεται πανεύκολα με αποτέλεσμα πέφτει ο φωτισμός αν ερχόταν με τον 805 θα δούλευε πολύ άνετα αν μπορούσα να τα βάλω στην σειρά 1=νοτ3 2=lg g3 3=htc m8 4=s5 (με την προϋπόθεση βελτίωση μέσω αναβάθμισης) 5=lg g2 .6=z2 κρίμα γιατί την συμπαθώ την Sony, κινέζικές ναυαρχίδες ούτε να της βλέπω τα πήρες τα παντρεύτηκες ποτέ δεν θα μπορέσεις να τα ξαναπουλήσεις και αν ναι τελείως ξεφτίλα,μακρυά.

Kostas

Συγνώμη made in Vietnam ηθελα να γράψω και όχι Taiwan.

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Glad I bought An OnePlus One!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μακράν το καλύτερο κινητό που έχει περάσει από τα χέρια μου. Το έχω 4 μήνες και το κινητό πετάει!!!!!!!!!! Το έχω βάλει δίπλα δίπλα με όλες τις ναυαρχίδες ,προχθές συγκεκριμένα το τέσταρα καιI με το lumia 930 , όλα έβαγαν γύρο . Με το μόνο κινητό που δεν το έχω φέρει σε αντιπαραβολή είναι το GFLEX της LG. Στο μόνο που θα έλεγα ότι υστερεί είναι στις νυχτερινές φωτό πάντα όμως συγκρινόμενο με το κορυφαίο σε αυτό τον τομέα το nokia 808 (το οποίο έχω στην κατοχή μου). Το δε μέγεθος ;; απλά δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Γενικά η εμπειρία χρήσης ότι καλύτερο υπάρχει αυτή την στιγμή.

Akhs

Ορισμενα σχολια πανω στο περιβοητο Antutu και τισ συσκευες που ερχονται top of the line! Αναφορικα με το S5 Prime, Oppo 7 και τις αλλες συσκευες με 2κ οθονη, το antutu και γενικα οι περισσοτερες εφαρμογες δεν εχουν ακομα βελτιστοποιηθει για αυτην την αναλυση!2κ ειναι 2 φορες περισσοτερη απαιτηση σε cpu & gpu απο οτι στις 1080 αναλυσεις…Επισης, οπως προειπαν πως γινεται να αποκαλυπτεται το lenovo απο τοοοσοοο νωρις, ενω επισημα αποκαλυπτεται 5 Αυγουστου??και σε τοσο πρωιμο σταδιο να σκοραρει τοσο? το ιδιο ισχυει και για το Huawei…οσο για το λατρεμενο g2, μετα την kitkat χαθηκαν κατι χιλιαδες ποντοι, οπως και στο Z1…ενω σε καθημερινη χρηση οντως η συσκευη ετρεχε πολυ καλυτερα!τελος για το g3 απο προσωπικη χρηση κ εμπειρια η διαφορα μεταξυ 2 και 3 giga ram ειναι minimun…2-3% περισσοτερη αποδοση στα benchmarks…Γενικα το να βαζουν 1080p versus 1440p για μενα προσωπικα ειναι αδικο…φυσικα και τα 1440p θα ειναι πιο πισω λογω περισσοτερων απαιτησεων και της ανωριμοτητας ακομη για υποστηριξη της αναλυσης…Συμφωνω οτι τα αποτελεσματα ειναι λιγο εως πολυ πειραγμενα…

Marios Blythe

Πραγματικά όποιος αναφέρει Iphone γελάω…γελάω επίσης με αυτούς που λένε ”του πληρώνει η samsung”..ενα εχω να σας πω,note 3 στην κορυφή και καθύστε με τις μινιατούρες που ουτε με bluetooth δεν στέλνουν αρχεία.. 😉

*Υ: Κατοχος Note 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.