Σύγκριση App Stores, Τα πάντα όλα

Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η σημερινή κατάσταση στην αγορά των App Stores, των ηλεκτρονικών καταστημάτων που αγοράζετε ή κατεβάζετε δωρεάν εφαρμογές για το κινητό σας. Η Ολλανδική εταιρεία αναλύσεων Distimo παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε για τα έξι δημοφιλέστερα App Stores, iTunes App Store, BlackBerry App World, Google Android Market, Nokia Ovi Store, Palm App Catalog και Windows Marketplace for Mobile. Ποιο έχει τις περισσότερες εφαρμογές και πόσες από αυτές είναι δωρεάν; Ποιος είναι ο μέσος όρος κόστους ανά εφαρμογή; Πόσες νέες εφαρμογές προστίθενται κάθε μήνα στο κάθε App Store;

Η Distimo συνέλεξε δημοσιοποιημένα στοιχεία των App Stores μαζί με τα στοιχεία από τα εργαλεία μετρήσεων που προσφέρει στους developers για να μετρούν την κίνηση των εφαρμογών τους αλλά και των εφαρμογών των ανταγωνιστών τους και αφού τα ανέλυσε παρουσίασε τα ευρήματα της της έρευνας.
Η έρευνα προέρχεται από στοιχεία της Αμερικάνικης αγοράς.

, Σύγκριση App Stores, Τα πάντα όλα

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το Android Market έχει το μεγαλύτερο ποσοστό δωρεάν εφαρμογών, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη στους περισσότερους από εμάς μιας και δικαιολογείται από την “ανοιχτή” φύση του Android, αλλά και την ευκολία που μπορεί ο developer να βγάλει online τις εφαρμογές του.

, Σύγκριση App Stores, Τα πάντα όλα

Η μέση τιμή πώλησης των paid εφαρμογών δείχνει να είναι ίδια για τα την Apple, το Android και τη Nokia, ενώ πιο οικονομικές είναι οι εφαρμογές για τα Palm. Microsoft και BlackBerry πωλούν ακριβότερα κατά μέσο όρο τις εφαρμογές (σχεδόν διπλάσια).

, Σύγκριση App Stores, Τα πάντα όλα

Το iTunes έχει μακράν τις περισσότερες διαθέσιμες εφαρμογές, πάνω από 150.000 και ακολουθεί το Android Market με σχεδόν 20.000 εφαρμογές. Το Ovi Store της Nokia αρχίζει να ανεβαίνει, ενώ το Windows Marketplace έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του.

, Σύγκριση App Stores, Τα πάντα όλα

Στο iTunes της Apple προστίθενταιαι μηνιαίως πάνω από 13.000 εφαρμογές ενώ στο Android Market 3.000 εφαρμογές. Αναλογικά με τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές, το Android Market είναι το ταχύτερο αναπτυσσόμενο App Store.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikdak

Μία μικρή διόρθωση:
Το iTunes έχει πάνω από 150 ΧΙΛΙΑΔΕΣ εφαρμογές και όχι πάνω από 150 ΕΚ. εφαρμογές. 🙂
Ότι θα φτάσει και στο εκατομμύριο είναι σίγουρο! Αλλά λίγο αργότερα…

Πίτσιλλος

Πόσα RedBull θα πρέπει να πιει το Windows Marketplace για να φτάσει τους υπόλοιπους? Οι τιμές για προγραμματα στο Blackberry είναι δικαιολογημένα ακριβά για το target audience. H Apple δικαιολογημενά πρώτη

Ghanis

App store!!!!

Spyroscesarsc

Android ρε….

Ούτε τα παλιοWinMo, ούτε τίποτα…
‘Aντε λίγο Bada μόνο! 😛

farmak

Ωραίο και ενδιαφέρον άρθρο!

και άλλη μία μικρή παρατήρηση: “Apple και BlackBerry πωλούν ακριβότερα κατά μέσο όρο τις εφαρμογές (σχεδόν διπλάσια).” είναι “Microsoft και BlackBerry πωλούν ακριβότερα κατά μέσο όρο τις εφαρμογές (σχεδόν διπλάσια).”

Antreas Psyntrides

Το Marketplace δεν θα έπρεπε να υπάρχει, εξάλλου για την νέα πλατφόρμα δεν θα κάνει καμιά από τις ήδη υπάρχον εφαρμογές. Να αφήσουμε νομίζω την αγορά να ωριμάσει για 2-3 χρόνια και ύστερα βγάζουμε τα συμπεράσματα μας, προς το παρών (και σταθερά) το App Store είναι πρώτο…

Πλέον υπάρχουν πάρα πολλά λειτουργικά στην αγορά, έχουμε χάσει τον λογαριασμό και μακάρι να μην δούμε καμιά άλλη εταιρία (Motorola, Sony Ericsson…)

giannis

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο Κώστα.Συγχαρητήρια.Μετά και απο αυτό το άρθρο(όχι ότι πρίν δεν σκεφτόμουν το ίδιο) βλέπω ότι μετά το καλοκαίρι παίρνω κινητό με android(δεν λέει και πιό πριν,6 κατοστάρικα έδωσα για το N900).Μέχρι τότε φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε τί θα γίνεται στην αγορά αλλά με τα τώρα δεδομενά με πείθει το desire της HTC

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Ρε παιδια συγνωμη αλλα θα τρελαθω… το app store της apple το καλοκαιρι ειχε 50.000 , τα χριστουγεννα 100.000 apps και τωρα 150.000 apps…. Ανεβαινει με πολυ υψηλους ρυθμους..
Εκεινο το android εδω και κανα εξαμηνο εχει κολλησει στις 20.000 εφαρμογες…. Που το ειδατε οτι αναπτυσεται λοιπον ???? Ουτε μια εφαρμογη δεν εχει παρει τοσο καιρο…. 😉

Πίτσιλλος

ωραία… κακά τα ψέματα το iphone είναι το καλύτερο κινητό τηλέφωνο όταν βρίσκεσε σε μια χώρα το οποίο έχει τη σωστή υποστήριξη για το κινητό π.χ Αγγλία διαφορετικά το iphone για μένα είναι πεταμένα λεφτά.

Προσωπικά χρησιμοποιώ HD2 και με τα προγραμματα που υπάρχουν ήδη στο κινητό είμαι πολύ ευχαριστημένος ΑΛΛΑ εάν ημουν σε άλλη χώρα iphone με 1000

gimakias

μιας που λέμε για apps. που είναι εφικτό να βρεί κάποιος εφαρμογή να βλέπει avi? itunes ή android? περιμένω το desire της htc ωστε να το δούμε και να διαλλέξω αυτό ή το iphone. ελπίζω όποια επιλογή απο τις 2 κάνω να μου βγεί σε καλό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.