Apple: Περισσότερες πωλήσεις iPhone στην Κίνα παρά στις ΗΠΑ

Η χρονιά του iPhone για το έτος 2014 φαίνεται να μην ανήκει στην πατρίδα του, αλλά στην Κίνα. Αναλυτές εκτιμούν ότι συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό η συνεργασία της Apple με την China Mobile, κάνοντας έτσι την Apple ευρύτερα γνωστή στους Κινέζους. Σαφώς σημαντικό ρόλο έπαιξε και η μετέπειτα κυκλοφορία του iPhone 6 τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

Το αποτέλεσμα ήταν οι συσκευές της Αμερικάνικης εταιρείας να γίνουν ανάρπαστες την περυσινή χρονιά. Η Apple αυτήν την στιγμή κατέχει ποσοστό πωλήσεων της τάξεως του 41,8% στις ΗΠΑ, και 20.7% στην Κίνα.

Εκτιμάται επίσης ότι το 36% των αποστολών iPhone για το 2014 προοριζόντουσαν για την Κίνα, ενώ για τις ΗΠΑ μόλις το 24%. Αυτό συνεπάγεται ότι η αγορά της Κίνας έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Apple Κίνα iPhone 6, Apple: Περισσότερες πωλήσεις iPhone στην Κίνα παρά στις ΗΠΑ

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
DIREFEAR

Και η Κινα πατριδα του ειναι…εκει συναρμολογειται το γεωμηλο! 😉

Miko

Δεν έχεις άδικο καθώς η Foxconn είναι στην Κίνα, και έχει αναλάβει ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής της Apple.
Πάντως το άρθρο ισχύει… εδώ στη Ρωσία που μαθαίνω την γλώσσα, έχω πολλούς κινέζους “συμμαθητές” και φυσικά όλοι τους αγόρασαν πρόσφατα το 6ο μήλο, λόγω και της πτώσης της τιμής στο ρούβλι πάντα.
Ά, και για να μην ξεχνιόμαστε, σε όσους πιστεύουν οτι τα κινέζικα τηλέφωνα είναι δεν έχουν πλέον ποιότητα… ένα μεγάλο μέρος των κινητών της Meizu και της Xiaomi κατασκευάζονται… να καλά το καταλάβατε… απο την Foxconn.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.