Apple, μυστική συνεργασία θα φέρει μπαταρίες με διάρκεια μιας εβδομάδας;

Το επερχόμενο iPhone 6 δεν περιμένουμε να φέρει καμία τεράστια βελτίωση στην μπαταρία αλλά όπως φαίνεται μια μυστική συνεργασία της Apple θα μπορούσε να κάνει τις i συσκευές να διαρκούν για μέρες ίσως και εβδομάδα βάζοντας τέλος στους «wall huggers».

Οι πληροφορίες λένε ότι η Apple συνεργάζεται με την Intelligent Energy ώστε να δημιουργήσουν mobile συσκευές που θα ενσωματώνουν fuel cells σε λίγα χρόνια. Η τεχνολογία αυτή αναμένεται να έρθει σε συσκευές όπως MacBook, iPhone και iPad, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν για μέρες ή και εβδομάδες.

Η Intelligent Energy αποκάλυψε ότι αγόρασε ένα πακέτο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μαζί με μια μεγάλη διεθνή εταιρεία ηλεκτρονικών αλλά έχει διατηρήσει την ταυτότητα του συνεργάτη της επτασφράγιστο μυστικό. Αλλά μια πηγή, που έχει γνώση της εταιρικής σχέσης, επιβεβαίωσε ότι η Apple είναι το μεγάλο όνομα που συνεργάζεται με την εταιρεία που έχει την έδρα της στο Loughborough.

Στο website της η Intelligent Energy δείχνει ότι ασχολείται με ενεργειακές λύσεις για αυτοκινούμενα, διανομή και παραγωγή ενέργειας αλλά και για ηλεκτρονικές συσκευές.

Μπορεί λοιπόν στα επόμενα iPhone να δούμε την Apple να φέρνει την επανάσταση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

apple μπαταρία για μια εβδομάδα, Apple, μυστική συνεργασία θα φέρει μπαταρίες με διάρκεια μιας εβδομάδας;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
aris

Εως τωρα δλδ δεν υπηρχε το προβλημα με την αυτονομια και τωρα ξαφνικα αποφασισαν να το παρουν σοβαρα και να επενδυσουν ωστε να υπαρξει καποια βελτιωση…χοντρο δουλεμα και βελτιωσεις καθε 6μηνο με το σταγονομετρο για να αγοραζεις κινητο καθε χρονο..ντροπη στην Apple που και καλα το παιζει πρωτοπορα και ποιοτικη…με μπαταριες 1500mAh,τουλαχιστον οι αλλοι εχουν ελαχιστη τσιπα και δε ζητανε 800 ευρω για 1 τηλεφωνο..και μην ακουσω τη δικαιολογια για τα software updates,τα λειτουργικα εχουν πλεον ωριμασει και να μην παρεις το τελευταιο δε χαθηκε ο κοσμος.Ελπιζω η λυση με την αυτονομια να ερθει αμεσοτατα αν και αμφιβαλλω αφου τετοιου ειδους ραγδαιες αλλαγες και βελτιωσεις εχουν επιπτωσεις και στο ενεργειακο ισοζυγιο γενικοτερα.

nikos

iPhone που θα κρατάει μια εβδομάδα…Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο ακούγεται 😁!

wrangler10

Αυτο το..¨σε λίγα χρονια θα¨..με τις μπαταρίες ….ήμουνα νιος και γέρασα.

Samsung_not

@aris απο που βγαινει τοσο πόνος προς την Apple; Σου εκανε κατι προσωπικα που ψάχνεται για τις μπαταριες; Προς αποφυγη παρεξηγησεων Nexus 5 εχω.

Τομ

Το μυστικο συστατικο της μυστικοσυστατικοσουπας.

john

είχε macbook και επειδή του κράταγε 11 ώρες αντί για 12 έγινε φανατικός εχθρός της apple …

gio

Μυστικη συνεργασια με μυστικες μπριζες σε μυστικους τοιχους

Darth

βέβαια πως όχι και μετά ”κατά λάθος”θα πέσει μια πυρηνική πάνω στα κεντρικά της Apple

@aris ούτε εγώ συμπαθώ την Apple και ναι το άρθρο μόνο σαν αστείο μπορεί να θεωρηθεί για τους προφανείς λόγους (εκτός και αν μιλάει για μια εβδομάδα αναμονής) εσύ το παρατραβήξει όμως λιγάκι

giannogeorge

Πρόβλημα υπήρχε και πριν φυσικά, όμως καθώς οι οθόνες των κινητών μεγαλώνουν “επικίνδυνα” και γίνονται πιο ενεργοβόρα, κάποια λύση θα πρέπει να βρεθεί και για το ζήτημα της αυτονομίας.

Χρήστος

Είμαι πολύ της apple, η αλήθεια είναι οτι μόλις διάβασα τον τίτλο σκέφτηκα να απαντήσω “σιγά το καλσόν ρε apple”, αλλά δεν θα το κάνω.

Αυτό το fuel cells μου ακούγεται πολύ πιθανό, όχι μόνο για apple προϊόντα αλλά για όλες τις φορητές συσκευές. Φαντάζομαι το σασί εσωτερικά με κυψέλες που θα δίνουν ενέργεια στη συσκευή και γιατί όχι να λαμβάνουν ηλιακή ενέργεια (σε μικρή ποσότητα) κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τόση ώστε όχι να φορτίζουν πλήρως τις κυψέλες, αλλά να σου δίνουν μεγαλύτερη αυτονομία μέχρι να πας κοντά σε τοίχο με πρίζα.

Και επιτέλους, το καλό νέο είναι οτι άρχισαν να επενδύουν με έρευνες και μπόλικα λεφτά για την εξέλιξη της μπαταρίας!

nikmour

Για να δούμε εδώ https://el.wikipedia.org/wiki/Κυψέλη_καυσίμου
Πιστεύω πως είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.
Πάντως αν δεν πετύχει αυτό υπάρχει πάντα η cold fusion https://en.wikipedia.org/wiki/Cold_fusion

Αντώνης Μαρίνος

Ναι, και αύριο-μεθαύριο θα βγει η Google να ανακοινώσει μπαταρίες υδρογόνου (τη φιάλη θα την κουβαλάμε στη πλάτη μας)….

Καταλαβαίνω την ανάγκη για R&D, και το χρόνο που χρειάζεται για να περάσει ένα καινούριο προϊόν στα ράφια των καταστημάτων, αλλά και την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για ενέργεια των φορητών συσκευών, αλλά κάτι τέτοιες ανακοινώσεις είναι τουλάχιστον αστείες (του στυλ “σε λίγο καιρό”, τη στιγμή που κάτι τέτοιο θέλει minimum μια 10ετία για να γίνει εφικτό, στα αυτοκίνητα το προσπαθούν 15 χρόνια τώρα και ακόμα να δούμε εμπορικά μοντέλα).

Κάτι απλό που θα μπορούσαν να κάνουν ΟΛΟΙ είναι να προσθέσουν αύριο κιόλας μικρές συσκευές παραγωγής ενέργειας (solar, kinetic) που θα φορτίζουν συνεχώς τη μπαταρία και θα επεκτείνουν από λίγο έως πολύ την αυτονομία του κινητού/tablet. Βλέπετε να το έχει κάνει κανένας ? Όχι…άρα κάτι πρέπει να μας λέει αυτό….

i950

@Αντωνης Μαρινος:Υπαρχει το κινητο της pouma που το ειχα πριν 3 χρονια και φορτιζε με τον ήλιο

i love rihanna

Πριν λιγο καιρο λεγαμε για 2500mAh σε 5.5 ιντσων οθονη που ειναι τραγικο! Εγω αν δεν το δω αυτο που λεει παραπανω να γινεται πραξη δεν το πιστευω ουτε ο ceo της απλ να μπυ το πει…

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ

Γιατί τόση μυστικοπάθεια??

Απλά πράγματα: Αντί για γραφίτι, άμμο με μεγάλη περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου αν επεξεργαστεί δημιουργεί καθαρό πυρίτιο με αρκετά μικρότερο κόστος. Το πυρίτιο αποθηκεύει τριπλάσια ενέργεια σε σχέση με τον γραφίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.