Apple: Σάρωσε στις πωλήσεις με 74.5 εκατομμύρια iPhone

Εδώ και καιρό βλέπουμε διάφορους αναλυτές οι οποίοι συνηθίζουν να πέφτουν μέσα όσον αφορά στις προβλέψεις τους για την Apple, να μιλούν για ρεκόρ πωλήσεων από 69 μέχρι 73 εκατομμύρια iPhone. Ακόμη και αυτές έπεσαν έξω όμως καθώς η Apple σάρωσε ανακοινώνοντας ότι πούλησε στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2015 (τελείωσε 27 Δεκεμβρίου) 74.5 εκατομμύρια iPhone.

Χάρη στις δυνατές πωλήσεις στην Κίνα η Apple ανακοίνωσε έσοδα 74.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκ των οποίων τα 18 δισεκατομμύρια είναι καθαρά κέρδη. Τα οικονομικά αποτελέσματα σημαίνουν 3.06 δολάρια καθαρό κέρδος ανά μετοχή. Οι αριθμοί των πωλήσεων δείχνουν 30% αύξηση σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Το iPad δεν τα πήγε τόσο καλά με τις πωλήσεις του να είναι λίγο πιο χαμηλά από το αναμενόμενο, πούλησε 21.4 εκατομμύρια ενώ οι προβλέψεις έλεγαν για 21.5 εκατομμύρια κομμάτια. Τι ίδιο τρίμηνο πέρσι είχε πουλήσει 26 εκατομμύρια.

Το ρεκόρ πωλήσεων όμως δεν οφείλεται μόνο στα iPhone αλλά στα Mac (5.2 εκατομμύρια) και το App Store που έφεραν τα μεγαλύτερα έσοδα από ποτέ. Δεν ανακοίνωσε πόσα iPod πουλήθηκαν.

Για το επόμενο τρίμηνο περιμένει έσοδα μεταξύ 52 και 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μερικά ενδιαφέροντα

Η Apple λέει ότι για κάθε ώρα πούλησε 34,000 iPhones κατά τη διάρκεια όλου του τριμήνου, ο ίδιος ο Tim Cook ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει.

Ο μέσος όρος της τιμής των iPhone που πουλήθηκαν είναι τα 687 δολάρια, δηλαδή 50 δολάρια περισσότερο σε σύγκριση με το περσινό τρίμηνο.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου οικονομικού τριμήνου για το 2015 η Apple έφτασε τις 1 δισεκατομμύριο iOS συσκευές με ένα γκρι iPhone 6 Plus να είναι το τυχερό.

iphone ρεκόρ πωλήσεων, Apple: Σάρωσε στις πωλήσεις με 74.5 εκατομμύρια iPhone

iphone ρεκόρ πωλήσεων, Apple: Σάρωσε στις πωλήσεις με 74.5 εκατομμύρια iPhone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanos

Τo σημαντικοτερο ειναι οτι αυτα ειναι τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη που έχει καταγράψει ποτέ εταιρεία στο κοσμο. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στην ExxonMobil με 15,9 δισ. δολάρια για το β’ τρίμηνο του 2012. Απιστευτα νουμερα για την Apple.

Γιώργος

Έχετε δει ποτέ πρόβατα να πανηγυρίζουν επειδή ο βοσκός έκανε νέο ρεκόρ κερδών? Και όμως γίνεται.

Batel

Αφού το iphone κοστίζει 200 δολάρια και πωλείται 700 ευρώ λογικό είναι και μπράβο στην Apple που καταφέρνει να έχει τόσους πολλούς υπηκόους.

Theo

Μου φαίνεται ότι η μόνη εταιρία που δεν πτοείται είναι η apple. Και μπράβο της που το έχει καταφέρει. Αυτά να τα βλέπουν οι άλλες εταιρίες, ονόματα δεν λέμε, που για να δώσουν μια ριμαδοαναβάθμιση πρέπει να περιμένουμε μέχρι και 6μηνο. Συγχαρητήρια..

Tom

Παιρνεις iphone;=προβατο
Κραζεις και προσβαλλεις οποιον εχει διαφορετικες προτιμησεις;=οχι προβατο

Οκ το δεχομαι αλλα καποιου ειδους τετραποδο εισαι και συ τυπε της δευτερης κατηγοριας.

Pavlos

Στα χωριά λένε η φτήνια τρώει τον παρά

παπαροκας tiamat

Να δω ποτε θα ξυπνησουνε τα γιδια να παρουν κανα huawei η oppo να δουν το φως το αληθινο

azriel84

Που είναι τα σχόλια τύπου “Apple is doomed” των Βαρουφάκηδων εδώ; Άντε και μου λείψανε!

Gk

Οποιος εχει Apple ειναι πρόβατο έγραψε καποιος. Φιλε εσυ μήπως είσαι λίγο γίδι ή τραγί;

king

Αpple αυτο αρκει…

Geo

@Γιώργος – @παπαροκας tiamat
Έχει καταντήσει αηδία αυτό με τα πρόβατα και τα γίδια. Δεν είναι αστείο πλέον. Σεβαστό να λέτε τη γνώμη σας, αλλά απαράδεκτο να προσβάλετε με τέτοιους χαρακτηρισμούς τους συνανθρώπους σας, που όπως βλέπετε και στο παρών άρθρο δεν είναι και λίγοι.

Παρακολουθώ το techblog πολλά χρόνια τώρα, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι έχω ελαττώσει τις επισκέψεις μου εδώ, κυρίως λόγω των σχολίων από άτομα όπως τα παραπάνω. Έχω συσκευές iOS, όπως επίσης και Android. Προτιμώ το iOS, υπάρχει κανένα πρόβλημα; Με ποιο δικαίωμα με αποκαλείς “πρόβατο” και “γίδι” ; Δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει ότι θέλει. Δεν χαρακτήρισα εγώ κανέναν με τέτοιες εκφράσεις όταν υποστηρίζει φανατικά το android ή π.χ. τα samsung. Επιλογή του και δικαίωμά του είναι.

Ιωάννης jb

Σάρωσε την παγκόσμια αγορά!!!! Μιλάμε για πρωτοφανεί κέρδη και απορώ με μερικούς σχολιαστές εδώ μέσα που μέχρι και σε κάτι τέτοιο αρνούνται να πουν ένα συγχαρητήριο σχόλιο προς την apple.. απλά τραγικοί και τους έχεις να λένε τα ίδια και τα ίδια.. ας βάλουν και ένα γάμα μπροστά από αυτά τα ίδια τότε θα δουν τι ακριβώς είναι.. τι να πω ίσως κάποια στιγμή καταλάβουν.

Apostolis

Respect…Είχα iphone,το άλλαξα,αλλά μεγάλη μαγκιά η apple…

giannis13

μετοχοι στην εταιρεια ειστε και χαιρεστε ; χαχαχαχαχα

το θεμα ειναι οτι με τοσα κερδη και ακομα δινει τις αναβαθμισεις σε hardware και software με το σταγονομετρο … γι αυτο μιλανε τα παιδια για “προβατα” … αν και οπως ειπατε καλυτερα να λειπουν τετοιοι χαρακτηρισμοι !

η σαμσουνγκ που λετε , τα ειδατε τι επαθε με τις τελευταιες συσκευες και βλεπετε και την αντιδραση της ! μπορει σε πολλους να αρεσει το αντροιντ αλλα δεν φοβουνται να τιμωρησουν μια εταιρεια που σταματησε να τους εκφραζει ! ενω οι περισσοτεροι που επαιρναν αιφον , συνεχιζουν και το κανουν !

βασικα , δεν θα επρεπε να ασχολουνται με αυτο οι αντροιντ φανς ! δεν χανετε κατι εσεις , οι πελατες της απλ χανουν και η απλ απλα κερδιζει !

αν θελετε με το ζορι να πουμε συγχαρητηρια στην απλ , να της πουμε τοτε για τα imac ! μπραβο μωρη απλ , εχεις βγαλει τρομερο εργαλειο και του εχεις βαλει οτι καλυτερο υπαρχει στο pc !
κανει το ιδιο στα κινητα ;; χμμμμμ μαλλον οχι ! θα μου πειτε δεν χρειαζεται 4πυρηνο ή 4 gb ram , ουτε στα mac τα χρειαζεσαι . αλλα εκει τα βγαζει ! και ρισπεκτ γι αυτο

παπαροκας tiamat

Μπραβο giannis13,
H sammy εβγαλε ενα μουφο s5 και τιμωρήθηκε !

Η apple συνεχιζει να κοροιδευει με ακριβα κινητα που λυγιζουν, με λιγη ram, μεγαλα μπεζελ χωρις gorilla glass ουτε ζαφυρι ,με διακριση στη διαθεση του ois,
ερχεται και παρουσιαζει ενα γυμνο χωρις τεχνολογικες καινοτομιες απλα μεγαλυτερο iphone εντέλει και η καταναλωτες την αποθεωνουν. Ειναι αδιανοητο.

Τι να πεις …

Kostas

Ποιο ειναι το προβλημα σας δεν μπορειτε να χωνεψετε οτι δουλευει και με 1gb πολυ καλυτερα απο αλλα με πυρηνες και 3gb? και εγω τα εκραζα αλλα παρτε το και μετα μιληστε ειναι απλα εργαλειο να δουλευει τα αλλα ειναι για κολλημενους tech freaks για να νομιζουν οτι εχουν το καλυτερο..

Alviso

Εχετε καταντησει αηδια ολοι οι κραχτες ..
Παιξτε με τα LAGdroid σας με τα 10Gb RAM και τους 20πυρηνες επεξεργαστες σας
και αφηστε ησυχο τον κοσμο

basilis

βγάζει τρομερά smartphone η apple αλλά το μεγάλο τους μειονέκτημα είναι ότι είναι πανάκριβα . Στην Ελλάδα ελάχιστοι θα μπορούν να το πάρουν .

bama

χαίρονται και επιβεβαιώνονται κάποιοι επειδή τα κέρδη (που προέρχονται από αυτούς) είναι τεράστια. Συγχαρητήρια και εύχομαι στην apple ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Κακώς δεν τα έχουν ήδη. Το κοινό της τα χώνει και το χαίρεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i