Apple A8 επεξεργαστής, είναι ταχύτερος και έχει πιο σταθερή απόδοση

Πριν από λίγο ο Tim Cook ανακοίνωσε επίσημα τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, αλλά το νέο iPhone σημαίνει νέος επεξεργαστής. Ο A8 είναι δεύτερης γενιάς 64-bit SoC που σαφέστατα θα προσφέρει καλύτερη απόδοση. Η Apple ισχυρίζεται ότι είναι πάνω από 84x γρηγορότερος (από το πρώτο iPhone) και θα δίνει “παρατεταμένη/ σταθερή απόδοση”.

Το A8 chip χρησιμοποιεί 20-nanometer διαδικασία κατασκευής, είναι δηλαδή 17% μικρότερο από το A7 του iPhone 5s, αλλά έχει σχεδόν τον διπλάσιο αριθμό transistors. Ο A7 είχε πάνω από 1 δισεκατομμύριο transistors, ενώ ο A8 έχει 2 δισεκατομμύρια.

H Apple ισχυρίζεται ότι ο A8 έχει 25% ταχύτερη CPU και 50% ταχύτερη GPU συγκριτικά με τον A7.

Πέρα από την 20-nanometer διαδικασία κατασκευής η Apple έχει προσθέσει αυτό που αποκαλεί “διαρκή απόδοση” (sustained performance) που σημαίνει ότι θα είναι σε πλήρη ισχύ χωρίς να καίει το χέρι σας. Περιμένουμε να δούμε κατά πόσο ο νέος επεξεργαστής είναι φιλικός προς τη μπαταρία.

apple a8 processor, Apple A8 επεξεργαστής, είναι ταχύτερος και έχει πιο σταθερή απόδοση

apple a8 processor, Apple A8 επεξεργαστής, είναι ταχύτερος και έχει πιο σταθερή απόδοση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

50x γρηγορότερος σε σχέση με το iphone 1… κ. Βλαχάκη διορθώστε το.
Ευχαριστώ

aris

Ο τιτλος μαλλον θα ηταν πιο ακριβης με “εως 84 φορες ταχυτερος” ,τεσπα οσο αναφορα το sustained performance εννοει οτι δε θα κανει downclock οταν βρισκεται σε αναμονη?Ελπιζω να μην εννοει αυτο γιατι προβλεπω sustained wall hugging 🙁

chris

84x σε σχέση με το πρώτο iphone

Nio

Βρε τι μαρκετινγ ειναι αυτο???? Ελα ρε…!!!! Και η mercedes του 2014 ειναι 400 φορες πιο γρηγορη απο αυτη του 1950..!!!! Μπραβο παντως. Οποιος θελει να δωσει το πρωτο αιφον αν υπαρχει ακομα καπου θα ξερει οτι ειναι 84 φορες πιο γρηγορο…!!!!

Ακης

2 πυρηνο ειναι και αυτο?

Conx

@aris οταν λεει sustained performance εννοει ότι οταν πχ παιζεις παιχνιδια σε αντιθεση με πολλα κινητά που χτυπανε το όριο στην επιτρεπτή θερμοκρασία και κανουν throttle τον επεξεργαστή ώστε να κρυώσει το κινητό. Με αυτή την τεχνολογία το iphone 6 υποτίθεται πως δεν θα ζεσταίνεται ποτέ αρκετά ωστε να χρειαστεί να χαμηλώσει την ταχύτητα του επεξεργαστή οταν την χρειάζεσαι. πχ για να τρέξεις ενα παιχνιδι το οποιο εχει βαριά γραφικά.

spazyjay

Θα θελει και αυτο jailbreak?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.