Apple A8, Ξεκίνησε η παραγωγή του για το iPhone 6;

Σύμφωνα με το Taiwan’s Commercial Times, η εταιρεία TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) έχει ξεκινήσει την παραγωγή του επεξεργαστή Α8 που θα αποτελεί την “καρδιά” του επόμενου iPhone που θα παρουσιαστεί μέσα στο τρέχον έτος.

Η αναφορά αυτή προέρχεται από πηγές μέσα από τους προμηθευτές της Apple, σημειώνοντας πως η εταιρεία TSMC θα αναλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής του επεξεργαστή για το νέο iPhone.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νέος επεξεργαστής των 20 νανομέτρων θα είναι 64-bit, τετραπύρηνος, ενώ ο επεξεργαστής των γραφικών θα είναι και αυτός τετραπύρηνος, και αν τελικά ισχύουν οι πληροφορίες που προέρχονται από τις προαναφερθείσες πηγές, θα έχουμε ένα iPhone που θα είναι πολύ πιο ισχυρό από κάθε άλλη φορά, κάτι το οποίο μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

Φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που, σύμφωνα με πηγές, η Samsung θα αποσυρθεί από την παραγωγή του A8 για την Apple μιας και δε θα μπορεί να αποδώσει την ποσότητα παραγωγής που επιθυμεί η Apple, τουλάχιστον για την παραγωγή του iPhone που θα παρουσιαστεί το 2014.

apple, a8, tsmc, production, began, Apple A8, Ξεκίνησε η παραγωγή του για το iPhone 6;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vice

θα ακουστώ σαν κανας παππούς αλλά ήδη το 5s δεν κολλάει πουθενά! Δεν μπορώ να φανταστώ σε τι θα ωφελήσει ενας ισχυρότερος επεξεργαστής.

V ambos

Μπράβο στην Apple. Ας σπάσει όλα τα Benchmarks εύχομαι. Με την μπαταρία τη θα κάνει είμαι περίεργος. Θα αντέχει καμιά μέρα ολόκληρη χωρίς φόρτηση??? Και εδώ πρέπει να κανει κάτι.

simple6

@Vice

Μήπως για να διαχειριστεί έναν διπλασιασμό ανάλυσης της οθόνης??? 😉

sot

@simple6

Μαλλόν το νέο iphone θα είναι για γραφίστες. Ως γνωστόν η apple βγάζει εργαλεία για επαγγελματίες. Φήμες λένε ότι θα λειτουργεί και ως τηλέφωνο.

Για να μην παρεξηγηθώ .. η ειρωνεία ισχύει για όλες της εταιρείες .

Tom

Να δουμε αν θα πεισει η apple φετος.

Nio

Στις 4.7 ιντσες με full hd αναλυση το κοβω….
Αντε 4.5 με full hd.
Παντως δεν θα ναι πια “κινητακι” για να βαλει μεγαλυτερη “καρδια”…
Ολο το θεμα ειναι στην μπαταρια που λενε κ απο πανω.
Επειδη θελει να το κανει λεπτο θα εχει φανταζομαι μια μερα αυτονομια με το ζορι.

Beowolf

Όταν βγήκε το πρώτο, το τριάρι, ήταν τα smartphones….και το IPhone.
Πλέον ο,τι κι αν κάνει, κοντράρεται-το λιγότερο στα ίσα- από πολλές εταιρίες.

pantzos

Άμα δεν βάλει καμία μπαταρία 5000 mah τα βλέπω σκούρα τα πράματα.

JohnWave

Ας πάει την οθόνη στις 4.7 και τότε θα αποκτήσει ενδιαφέρον. Διαφορετικά ότι και άλλο να κάνει θα παραμείνει ένα αδιάφορο κινητό για μένα και για πολύ κόσμο που δεν αρκείται πλέον σε 4άρες οθόνες.

Mimis

Ρε παιδια,ακούω συνεχεια οτι θελετε μεγαλύτερες οθόνες ,τι να τις κανετε;4 με 4·50 ειναι αρκετά πιστευω για ενα ΤΗΛΕΦΩΝΟ,εαν θελετε μεγαλύτερη οθωνη πάρτε tablet.εχω εχω το 4s και έπεσε στα χέρια μου το σονυ xperia sp και δεν μπορούσα να γράψω μνα με το ενα χερι!

Nio

Φιλε Mimi μαλλον πρεπει να σαι στρουμφακι δεν εξηγειται αλλιως…

tsiou

Νιο ρεσπεκτ.
Το παραμυθι το ξερετε η να σας πω το τελος;
Αφου λοιπόν θα βγει το ΙΡ6 θα ρθει ο κακος ο λυκος ΝΟΤΕ 4 και θα το φαειιιι…
κλασσικο διαχρονικο παραμυθι

JohnWave

@Μimis, το xperia sp που αναφέρεις έχει κάτω από 1 πόντο διαφορά σε ύψος ( 12.3cm vs 13cm ) και πλάτος ( 5.8 cm vs 6.7 cm ) σε σχέση με το iphone. Τώρα το πως γίνεται αυτή η διαφορά χιλιοστών να σου είναι απαγορευτική στην άνεση χειρισμού καταλαβαίνεις ότι είναι προσωπικό σου θέμα , δεν μπορώ γι’ αυτό να σου πω κάτι , αλλά μπορώ να σου πω ότι δεν δημιουργεί θέμα στην πλειοψηφία του κόσμου. Δεν ορίζουν οι εκάστοτε ίντσες του iphone το τι είναι phablet και τι όχι. Το χέρι μας το ορίζει. Αν το δικό σου χέρι ορίζει ως phablet οτιδήποτε είναι μεγαλύτερο κατά 7 χιλιοστά από το εκάστοτε iphone , είναι δικό σου θέμα αλλά καταλαβαίνεις ότι δεν βασίζεται στη λογική.

mimis

@JohnWave

Συγνωμη φιλε που θα σε απογοηταυσω αλλα δεν εχουν μονο ένα ποντο διαφορα!μιλαμε για μέγεθος οθόνης και όχι συσκευης!!
το iPhone το κατεχω στα χερια μου εδώ και 5 χρονια(iPhone 3,iphone 3gs.iphone 4 και τωρα 4s),οποτε πιστεψτε με φαινεται η διαφορα.τα βαζω διπλα διπλα και ο αντιχειρασ μ στο iPhone ακουμπάει με ανεση από το home button την 2 καμερα.ενω στο xp den ginetai!κ δεν είμαι ΄στρουμφακι όπως ανεφερε ενας φιλος πιο πανω.δοξα το θεο!

Panos7GR

Όταν θα καταλάβουν οι “Μηλάδες” ότι τα smartphones δεν είναι πλέον τηλέφωνα, αλλά ΕΡΓΑΛΕΙΑ, τότε ξανάνοιγουμε την συζήτηση για τις ίντσες…
Πάντως επειδή έχω κοζαρει nicknames όλο αυτό το καιρό από iPhone users που “υμνούν” τις 4 ίντσες (χαχα να φανταστείς εδώ πριν 2 χρόνια τα ίδια έλεγαν για τις 3.5!), μην δω κανένα από αυτούς να γράφει ότι πήρε το νέο 4+ iPhone! Θα πέσει πολύ trollαρισμα!!!

Dimitrinho

@Panos7GR εγω εχω το iphone 5s και πιστευω οτι το ιδανικο μεγεθος ειναι 4.3 ιντσες οχι παραπανω δεν υπαρχει λογος αφου κανεις τελεια ολες τις εργασιες σου.

Τομ

Αν το iphone παει 4.3 ιντσες θα ειναι ευτυχημα. Αν παει 4.7 θα ειναι ερωτας. Σε ποιοτητα δεν παιζεται η apple αλλα τα σημερινα της κινητα ειναι μπιχλιμπιδια. Αν εχει σεβαστο μεγεθος το IP6 θα το σκεφτω πολυ σοβαρα.

Nkv

Ρε παιδια δεν έχετε παρατηρήσει πως οι δυπηρυνοι της apple απο τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν δηλαδη το 2011 ηταν τουμπανα. Μπορω να πω πως αν δείτε benchmarks ξεπερνάνε κάποιους τετραπυρηνους. Δηλαδη οι δυπηρηνοι της apple με τους άλλους τετραπυρηνους αφού έχουν διάφορα πως θα ειναι οι τετραπυρηνοι (αν βγάλει η apple) ενάντιον των άλλων τετραπυρηνων;

Dimitrinho

https://www.iphonehellas.gr/51688/iphone_6c-concept/ δειτε εδω αν γινει πραγματικοτητα θα ειναι πανεμορφο και θα ικανοποιησει πολλους.περιμενουμε και concept για το 6

Johnny

Είμαι 13 χρονών και έχω χέρια μικρότερα από τους περισσότερους από εσάς αλλά το xperia sp μου το χειρίζομαι με μεγάλη άνεση.Όχι μόνο μπορώ να φτάσω σε όλα τα σημεία της οθόνης με το ένα χέρι αλλά μπορώ να τα ξεπεράσω κιόλας και να βγώ εκτός από τα bezels και τις συνολικές διαστάσεις του κινητού.Αν έχεται συνηθίσει και σας βολεύει σε 3,5-4 ίντσες το δέχομαι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οποιοδήποτε κινητό είναι πάνω από αυτές τις διαστάσεις είναι παντόφλα.Και αρχίστε επιτέλους να διαλέγετε με βάση το τι σας αρέσει και το τι χρειάζεστε παρά να ακολουθείτε οτιδήποτε σας σερβίρει η apple.Το λέω αυτό διότι ενώ τώρα είστε υποστηρικτές των 4 ιντσών και κάτω, θα αλλάξετε γνώμη όταν σας το πει η apple.Αυτό δε συνέβηκε και με την αλλάγη από 3,5 σε 4 ίντσες;;;

@Dimitrinho ωραίο το concept αλλά η ιστορία μας έχει διδάξει ότι τα concepts δεν υλοποιούνται ποτέ.

Alexis

@Nkv ο πρώτος διπύρηνος της apple iphone 4s είναι για τα σκουπίδια! Από iphone 5 και μετά όπου και σε αυτη τη περιπτωση το xperia sp εχει πιο δυνατο απο iphone 5 όπως και το s4 mini όπως και το moto x όπως ακομα και της αδερφης μου το zte geek με intel atom! Τους τετραπύρινους αστους και μην ασχολεισαι καθολου! Βλεπε geekbench αποτελεσματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.