Apple A9: Καλύτερος του Exynos 7420 σύμφωνα με το GeekBench

Η Apple φαίνεται πως δείχνει τα δόντια της στον Exynos 7420 μιας και πετυχαίνει μεγαλύτερα σκορ στο GeekBench, κάνοντας όλους να αναρωτιούνται πως ο διπύρηνος επεξεργαστής των iPhone 6s και iPhone 6s Plus αποδίδει καλύτερα από τον οκταπύρηνο Exynos 7420.

Μόλις χτές είχαμε την επίσημη κυκλοφορία των νέων iPhone και τα Benchmarks έχουν πάρει φωτιά, μιας και οι λάτρεις των αριθμών άρχισαν τις “κόντρες”, μια από τις οποίες έλαβε χώρα στο GeekBench, με νικητή τον διπύρηνο 64bit Apple A9, αποδεικνύοντας ότι φέτος η Apple δεν αστειέυεται.

Ο επεξεργαστής που φοράνε τα νέα iPhone είναι 64bit, διπύρηνος, χρονισμένος στα 1.8GHz, σκοράροντας 2522 πόντους στο μονοπύρηνο τεστ, και στα δυο iPhone. Το σκορ αυτό αφήνει πίσω με 1316 πόντους τον Exynos 7420 του Samsung Galaxy S6 Edge, με 1081 πόντους το Snapdragon 805 του Nexus 6 και με 1953 πόντους τον Tegra K1 που βρίσκεται στο Nexus 9 tablet.

Το σκορ που σημειώθηκε στο μονοπύρηνο τεστ του A9 είναι 57% καλύτερο από τους 1605 πόντους που σκόραρε ο περσινός Apple A8, την καρδιά των iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Αναφορικά με το πολυπύρηνο τεστ, ο Α9 σκόραρε 4423 πόντους στο iPhone 6s Plus, 54% περισσότερο από τον επεξεργαστή στο iPhone 6 Plus. Ο Exynos 7420 ήταν καλύτερος με 4404 πόντους έναντι του Α9 στο iPhone 6s, ξεπερνώντας το κατά 1 πόντο, ενώ απέναντι στο iPhone 6s Plus σκόραρε 19 πόντους λιγότερους, μιας ο Α9 σκόραρε 4423 πόντους.

Μπορούμε να αναφέρουμε ότι ο Apple A9 είναι κατασκευασμένος από τη Samsung για την Apple και συνοδεύεται από μνήμη 2GB LPDDR4, διπλάσια δηλαδή χωρητικότητα από τον περσινό Apple Α8.

apple, a9, beats, exynos, 7420, geekbench, Apple A9: Καλύτερος του Exynos 7420 σύμφωνα με το GeekBench

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

87 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θανάσης

τελικά δεν μετράνε μόνο τα άλογα αλλά και πως περνάνε στον δρόμο….!

Α.Δ.

Κανένα σχόλιο ε; Το φαντάστηκα….δεν υποστηρίζω καμία εταιρεία το θεωρώ πολύ γελοίο εκτός αν βγάζεις χρήματα από το να υποστηρίζεις μια εταιρεία απλώς μας πρήξατε τα @@@ με το να κοροϊδεύετε την Apple που βάζει διπύρηνους….

Themazerunner

Iphone 6s αναλυση οθονης~1334*750 και ~326 ppi pixel.
Iphone 6s plus αναλυση οθονης~1920*1080 και ~401 ppi pixel.

S6-note 5 αναλυση οθονης~2560*1440 και ~518 ppi pixel.

Do the maths…

Οι ποροι,η ενεργεια και η ισχυς που χρειαζεται ο 7420 για να ανταπεξελθει στο bench ειναι πολλαπλασιοι.Ιδιαιτερα στα γραφικα και οχι μονο.
Kαι ξαναρωτω…ειναι τυχαιο που η apple δεν ανεβαζει την αναλυση στα μηλα της και την πυκνοτητα;
Μην λετε οτι να’ναι συνεπως.
Στο Single ειναι επισης λογικο διοτι 2 πυρηνες συνεργαζονται με περισσοτερη ισχυ και ευκολια απ’οτι 8.Τα Androids λογω multitasking χρειαζονται τους πυρηνες και την μνημη.
Οταν η apple κανει πραγματικη μεταβαση σε αυτο(οπως διαβασα σε ενα αλλο εδω αρθρο για το Iphone 7 και 8,9 κλπ)και αυτη θα ανεβει σε 4 και λοιπους πυρηνες.
Οπως καποτε και ακομη σημερα καποιοι παπαγαλιζουν για την μνημη με 1 ram μολις βγηκε το 6s με 2 πηρε αμεσως αερα και σταματησε τα reloads.
Εδω μιλαμε με στοιχεια για τεχνολογια και οχι με τα marketing,τις πλυσεις εγκεφαλου και τους “μυθους”.
Ξεκολληστε επιτελους απο τα μυθικα στερεοτυπα του παρελθοντος και μιληστε με τεχνολογια και αντικειμενικοτητα.

Iraklis

8 εναντιον 2. ΟΧΤΩ εναντιον ΔΥΟ. Να το ξαναπω; Παλι εφαγε σκονη η σαμμυ, γι αυτο καιγεται να βγαλει γρηγορα ναυαρχιδα μεχρι τον χειμωνα αφου η μιση χρονια θα παει χαμενη γι αυτην. Μηδενικες πωλησεις προβλεπω.

jim
Mary

themazerunner το ότι έβαλε τετοια ανάλυση η Samsung ειναι δικό της προβλημα, να μην έβαζε να ειχε καλυτερα αποτελέσματα! Αν ειναι δυνατόν 2κ οθόνη σε 5 ίντσες κινητο!
Και όπως ειπε και το παιδι απο πάνω το ένα ειναι διπύρηνο με 2gb ram και βγάζει τέτοιο αποτέλεσμα και το αλλο οκταπυρινο με 4gb και συνεχίζει να lagάρει. Δεν ειναι τόσο κακό να παραδεχτείτε για μια φορα ότι Apple κανει πολυ καλή δουλεια σε αυτα τα θεματα! Έλεος μας έχετε πρήξει με τους 5000 πύρινες σας!

Bloodmaster

Λοιπον ερώτηση τωρα. Μηπως λεω μηπως ειναι πειραγμενα τα σκορ ετσι για να γινετε φασαρια ?

chris g

@irakli το άρθρο μιλάει για single core performance τι σχέση έχει ο αριθμός πυρήνων σε αυτό? Πολύ καλή δουλεία η apple φέτος μπράβο. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τι συγκρίνετε?άλλο λειτουργικό το ένα άλλο το άλλο.Στις high end συσκευές όλα πάνε τέλεια ανεξάρτητα από πυρήνες ταχύτητες κτλ. Τέλος τα benchmark σε διαφορετικά λειτουργικά είναι λίγο χαζό(θυμάμαι το an tutu που το 6 έβγαζε 55000 και στην δεύτερη θέση ερχόταν το 5s, δηλαδή είχαν χωριστά μετρήσεις για ios και android)

chris g

@iraklis άκυρο έχει και multicore δεν το πρόσεξα sry

Themazerunner

Aλλωστε ειναι γνωστο οτι ολα αυτα τα bechs καθε φορα που τα τρεχεις βγαζουν και κατι τελειως διαφορετικο.Ετρεξα antutu την πρωτη και εβγαλα ποτε 3000 και 4000 λιγοτερο και ποτε περισσοτερο εχοντας μαλιστα αφησει το κινητο να ηρεμησει και να κρυωσει ο επεξεργαστης.

Θανασηςapplehater

Ρε παιδια αληθεια πιστευεται σε benchmarks? Εχει κινητα που τα πανε καλουτσικα στα benchmarks και σερνονται και εχει αλλα που βγαζουν μετρια σκορ αλλα δεν κολανε δεν ζεστενονται.πχ το lg g flex μου δεν τα πηγενει και τελια αλλα το εχω πεντε μηνες και δεν κολαειουτε ζεστενετε.

Themazerunner

@Mary δεν επιασες το point μου φαινεται.Δεν με νοιαζει πρωτα τι βγαζει το καθε κινητο.Τρεχει σωστα;τελος.Ουτε γιατι η samsung εχει 2κ ενω η apple 1080p στο ενα και ουτε 720p στο αλλο.
Ισα ισα που ειναι επιλογη καποιου να επιλεξει μεγαλη αναλυση ξεροντας οτι η μπαταρια θα πεφτει λιγο πιο γρηγορα.Εδω μιαλμε ομως για smarts και οχι για nokia 3210.Αν καταλαβαινεις τι εννοω.
Αλλα το να συγκρινεται μηλα με πορτοκαλια ειναι τελειως ανουσιο και αστοιχειωτο.

kostas

@Themazerunner ρε φιλε μου τι σχεση εχει η ανάλυση στο geekbench? το εχεις τρέξει το συγκεκριμένο benchmark ποτε; Αν το τρέξεις και παρατηρήσεις θα δείς πως δεν τρέχει κάτι που να σχετίζεται με τα γραφικά ΌΠΩΣ κανει το antuntu. Το συγκεκριμένο test μετράει μονο CPU και memory η ανάλυση δεν έχει σχέση. Ναι κάθε φορά οποιοδήποτε benchmark βγάζει ελαφρώς διαφορετικά στοιχεία. Τώρα, ο 1 και 20 πόντοι διαφορά δεν λένε τίποτα ο μέσος όρος που κυμένεται παίζει ρόλο.

Animamundi

Με τέτοια μπαταρία δεν πας πουθενά iphone 6s.
To 6s plus κάτι κάνει!

Themazerunner

@Κostas οταν ενα κινητο τρεχει ενα bench σταματαει να τρεχει την αναλυση του επειδη εσυ του μετρας μονο browsing π.χ;

Mary

Ρε παιδια ουτε εγω κάθομαι να κοιτάω τα benchmarks ουτε μου αρέσει να κάθομαι να συγκρίνω συσκευές ο μονος λόγος που γίνεται η κουβέντα ειναι για τα σχολια μερικών εδω μεσα που μας είχαν τρελάνει με το σκορ του s6, και ποσό πισω έχει μείνει το iPhone και ειναι άχρηστο και δεν ξερω τι αλλο! Ειναι φανερό ποσό καλή δουλεια έχει κανει η Apple και φαινεται και πολυ καλά στο βίντεο κοινοποίησε ο Jim πιο πάνω! Να μιλάμε και λιγο αντικειμενικά!

Topdim

Applάκηδες θα μας τρελάνετε εδώ μέσα με αυτά που λέτε. Θα ξεχάσουμε και oτι ξέρουμε στους υπολογιστές!
Δηλαδή η ανάλυση δεν παίζει ρόλο!!
Ποιος σας έπεισε για αυτό ο Tim Cook ή το είχε πει πριν πεθάνει ο Steve Jobs?
Ρε συ Themazerunner τι ασχολείσαι τα παιδιά είναι αλλού!
Ότι τους λέει η εταιρεία και ότι τους πασάρει για δικό της δημιούργημα.
Apple Apple Apple… έλα πάμε μαζί όλοι.

Themazerunner

https://www.youtube.com/watch?v=xGCVj66qz3M
Αν κανεις βλεπει πουθενα το σκορ που παιρνει το iphone 6s plus εναντι του Note 5 στο sigle core…οκ…μιλαμε για 2 λειτουργικα τελειως διαφορετικα με specs και ομως εγω τα βλεπω μια χαρα με ενα υπερ του Note 5 λογω οθονης χρωμματων και αναλυσης αλλα και s-pen.
Τα νουμερα οχι απλα ειναι τυπικα(για τους λογους που εξηγησα)αλλα και δεν φαινονται σε κανενα το ενα διπλα στο αλλο.
Προσωπικα εγω θα πηγαινα με android λογω features και πιο ελευθερου λειτουργικου.

Marios

Τopdim kai mazerunner..
Θελετε λιγη σοδα να σας κερασω για να το χωνεψετε λιγακη;
Νικαει ο Α9 τον exynos! ΤΕΛΟΣ! Αντε χωνεψετε το λιγακι ή μηπως θα σας πειραξει που δεν ειναι καλυτερα τα android σας?
Κλαψτε lagdroid fans

ffotislgg3

Τι antutu θα δειξει την αληθεια μιας κ ειναι γνωστη η συμπαθεια του αμφιβολλου geekbench.Οσο για το κουλο,ναμην κοιταμε τη συνολικη δυναμη του τηκεφωνου αλλα ενα μετος,τρομερα αστειο ανουσιο κ αστηριχτο κ μονο η συγκεκριμενη μετρηση το κανει.

nt.z

Αυτο με το one core score ειναι κωμωδια.Σα να συγκρινουμε ενα 8βαλβιδο οχημα με ενα 32βαλβιδο που ειναι απιστευτα πιο ισχυρος,βαλβιδα βαλβιδα κ οχι συνολικα.Οταν μιλαμε για το Geekbench βεβαια,αυτα αστεια γινονται.

dionyshs

Πάντως εγώ βλέπω αυτό το score στο single core από την μία και από την άλλη βιντεακια που το s6 ανοίγει πιο γρήγορα apps όπως facebook instagram και διάφορα άλλα(εκτος από games). Το θέμα ειναι ότι και samsung και iphone έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά . Όπως έχω ξαναπεί το ενα υπερτερεί σε hardware το άλλο σε software.

VasilisA3

Το iPhone 6s τώρα δεν βγήκε ; γιατί να μην έχει καλύτερο σκορ; αν βγει σε 6 μήνες S7 θα έχει καλύτερο σκορ από το 6s και πάει λέγοντας . Σε λειτουργικό και για κάποιο διάστημα η Apple θα είναι πρώτη και οπως η Samsung στο hardware. ΤΕΛΟΣ

Themazerunner

@Μarios την σοδιτσα να την πιεις εσυ καθως απο τεχνολογια ξερεις μηδεν.Εξηγω τους λογους και επειδη δεν προκειται να απαντησετε αλλα θα συνεχισετε το γνωστο appletrolling λεω… Παιζει ρολο η αναλυση μιας συσκευης ναι ή οχι;(εξηγησε το αν μπορεις). Ειναι δυνατον το 6s plus να βγαζει σε geekbench παραπανω απο το 6s ενω εχουν το ιδιο hardware και λειτουργικο;(εξηγησε το). Τι λεγατε για τα megapixels οτι δεν εχουν σημασια κτλ;ηταν η καμερα του iphone 6 Πισω απο τον ανταγωνισμο;τα αυξησε η apple;γιατι?(εξηγησε το). Τι λεγατε για το 1 ram;εκανε το iphone 6 reloads;πηρε το iphone 6 αλλα και τα ipads το splitview;(ανεβασε την ram στα 2 δηλαδη διπλασιο για την apple?)(εξηγησε το). Ποσο single core παραπανω εχει το iphone 6s-plus απο το Note 5;το βλεπεις να μεταφραζεται στο βιντεο που παρεθεσα;(εξηγησε το). H ιδια η apple σας διεψευσε και εσεις συνεχιζετε περι αναψυκτικων και 2 εναντι 8 και δεν συμμαζευεται…μαθε πρωτα περι αρχιτεκτονικης και που αποσκοπουνε τα multicores στο android(με πραγματικο Multitasking)μαθε πρωτα οτι ακομα και στους Intel επιπεδο να πας ενας celeron 2πυρηνος εχει σχεδον τα ιδια σκορς με εναν multi i5-i7 στα single cores…εξηγησε το γιατι και μετα αν θελεις μιλαμε και για τεχνολογια που μονο γι’αυτη δεν… Συνέχεια »

Themazerunner

Tελος οπως ειπε και ο VasilisA3 ο Α9 ειναι λιγων ημερων και μεταγενεστερος μηνες απο τον 7420.
Σε λιγο η samsung θα βγαλει αλλον exynos 8 ή θα υιοθετησει τον 820(λιγο με απασχολει) και παλι θα ειναι μπροστα κ.ο.κ…
Οποτε ο φανατισμος δεν βγαζει πουθενα και εδω οταν μιλαμε μιλαμε για τεχνολογια.Τα fan boys στα γραφεια των εταιρειων τους και να τελειωνουμε.

Themazerunner

To Geekbench ως γνωστο @@ γραφει.

Nikoleta

Τρεμουν οι της Samsung. Μας ειχατε τρελανει με τη καραμελα, πυρηνες, οθονες κτλ. Παλι κατω απο την Apple ειστε. Παρτε το χαμπαρι, μια ζωη απο πισω μας θα ειστε και θα μας αντιγραφετε. Κομπλεξικη εταιρια υποστηριζετε.

KK

Νομίζω καθόμαστε και συζητάμε πράγματα χωρίς αξία. Όλα τα ακριβά κινητά έχουν καλές αποδόσεις.

Επίσης, είναι αλήθεια ότι όλες οι άλλες εταιρίες παράγουν καλύτερα κινητά στα ίδια χρήματα από την Apple. Στους περισσότερους που θέλουν απλά να τηλεφωνούν και να μπαίνουν ίντερνετ δεν βλέπουν διαφορά.

Τώρα για το θέμα του ενός πυρήνα είναι….. τρόπος που παρουσιάστηκε στο άρθρο, γιατί μπορεί στον ένα πυρήνα να είναι καλύτερο αλλά στους 8 είναι καλύτερο? Όχι φυσικά γιατί δεν έχει 8 πυρήνες και προφανώς αν ο διπύρηνος του δεν ήταν ισχυρός θα είχε γίνει περίγελος. Σε άλλα άρθρα που αναφέρονται αναλυτικά βλέπεις πως σαν λειτουργία ένας πυρήνας είναι καλύτερος αλλά συνολικά το τσιπάκι είναι λιγότερο δυνατό σε σχέση με τους ανταγωνιστές.
Όλα τα τσιπάκια παραέχουν δύναμη για το 99% των χρηστών που χρησιμοποιουν στις ακριβές συσκευές μόνο τα πολύ βασικά.

giannis

Mazerunner +1000 και respect

Themazerunner

https://youtu.be/L0-6ZaFZubQ

Eιναι δυνατον το Iphone 6s με 2 ram να τρεχει καλυτερα απο το iphone 6;
Εχω πεσει απο τα συννεφα…μα το Ios τρεχει και με 1 και δεν χρειαζεται παραπανω ram…fail;
Κατσε να προλαβω την προσφορα του 4s…τρεχω…ή μηπως οταν θα τα κανει 3 η apple να βγαλω πανο διαμαρτυριας επειδη η apple με κοροιδευει;

Γιάννης

@Νικολέτα
Κομπλεξικός είναι όποιος βάζει στην καφετέρια το κινητό με την οθόνη προς τα κάτω για να φαίνεται το σήμα , ξέρεις εσύ. Και μην βρίζεις την Samsung γιατί σου φτιάχνει και τους επεξεργαστές και τις μνήμες οπότε αν θυμώσουν οι Κορεάτες και οι Κινέζοι της HonHai Precision που φτιαχνουν το Κινεζο-phone σου την έβαψες

Mary

themazerunner πάρε Galaxy s6 ξέρεις αυτο που μέχρι να βγει, λέγατε ότι τα πλαστικά κινητά με αποσπώμενη μπαταρια και sd card ειναι καλυτερα! Α τι μαθαίνω το Galaxy έχει fingerprint scanner? μα πως τους ηρθε και το βάλανε;

Αυτα που κοροϊδεύετε…

Themazerunner

Mary οταν θα ξεκινας συζητηση για “καινοτομιες” της apple πρωτα θα μας παραθετεις τους πρωτους που το ενσωματωσαν και μετα θα μιλας για ολα τα υπολοιπα.
https://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/09/11/motorola-bashes-apples-iphone-fingerprint-reader-forgets-it-sold-one-first/
A…ξεχασα…και η sd ειναι καινοτομια της apple…κατσε να δεις που την ειδα…nowhere…
Να μην αναφερουμε οτι το μηλαρακι σας ειναι Made In China.
Oπως ειπε και ο Γιαννης…τους κινεζους και τους κορεατες απο κοντα…σαν τα ματια σας.
Εγω δεν κοροιδευω…αναλυση κανω σε τεχνολογικο forum.

Γιάννης σε λέω

Πραγματικά θέλω να λιώσω στο γέλιο όταν βλέπω να σφάζεστε ανελέητα για τις εταιρίες. Αλήθεια πρόσεξε κανείς ότι τον καινούριο επεξεργαστή Α9 τον κατασκεύασε η Samsung για την Apple..??? Το γράφει στο άρθρο!

Έτσι όσο εσείς θα τρώγεστε, οι δύο εταιρίες θα συνεργάζονται μεταξύ τους βγάζοντας κέρδη με το τσουβάλι. Εσείς βγάλτε τη χολή σας.

bilybo

mary να σε ρωτησω κατι?
πιστευεις οτι η αππλε εβαλε πρωτη fingerprint scanner σε κινητο?
δευτερον εσας που λετε 2 με 8 κ κτ τετοια
σε καμια 10αρια χρονια που η αππλε θα εχει αντιγραψει πληρως το αντροιντ (μεχρι οτι εχει βγει σε αντροιντ σμρ) κ θα εχει κ αυτο 8 πυρηνες κ 3 γιγα ραμ να δω τι θα λετε
αλλα τοσα ξερετε τοσα λετε νομιζω τα εχει πει ολα ο runner δν εχω να συμπληρωσω κτ
μεινετε με τν “καινοτομια” που σας πουλαει το μηλαρακι κ χαιρεστε

Mary

bilybo αυτό γραφω; Μάθε να διαβάζεις! Εν τω μεταξύ δεν ειδα να σχολιάζεις τίποτα αλλο απο αυτα που έγραψα εκει στα θήκες μονο…

Mary

Μπορεί κάποιος υπεύθυνος να πάρει θέση εδω μεσα και να κανει κατι με αυτούς που μπαίνουν σε άρθρα και βρίζουν οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη; Έλεος πια

Themazerunner

Απο καινοτομιες;ουυυυυ…
Τι να πουμε…αλλαγη γραμματοσειρας μετα απο κατι αιωνες.Να την αλλαζεις εσυ οποτε θελεις…κατσε…μεχρι το ios 29 εχουμε ακομη.
Save power mode οταν το Android το ειχε απο ποτε Mary;
Κοιταξε…τα iphone ως συσκευη δεν ειναι για πεταμα.Δεν λεω αυτο.Εσυ βλεπεις τα σχολια αλλων φιλων ως “επιθετικα” αλλα δεν ειναι.
Σου λενε απλα ολοι ποσο πισω ειναι η apple σε θεματα πραγματικης καινοτομιας(αφου ολα σχεδον τα αντιγραφει κατι χρονια μετα απο αλλους και σε hardware και σε software) και οτι απλα στο θεμα hardware και software θα γινει σε μια 5ετια-6ετια οπως ειναι τα Androids.Ηδη ξεκινησε κατι χρονακια μεταγενεστερα.
Τα χρηματα που δινεις ειναι διπλασια απο οσο αξιζει και οτι οι μερες που καποτε ειχαν καποιοι ενα iphone στο τραπεζι και ψαχνανε αναγνωριση τελειωσανε.
Ειτε λοιπον θα δειτε τα πραγματα οπως ειναι ειτε απλα θα σας τα υπενθυμιζουμε εμεις οι λατρεις της τεχνολογιας.

Themazerunner

Kατι συμπληρωματικο σε αυτο που ειπες πριν και οπως βλεπω δεν ανεβηκε…το fingerprint ειναι της Motorola.
Μην ενημερωνεσαι απο τα sites των apple boys.Να εχεις πολυπλευρη ενημερωση προς αποφυγην παρεξηγησεων.
Η sd που ποτε δεν ειχε το iphone επισης αλλων ειναι.
Ευχομαι να μην την ενσωματωσετε σε λιγο καιρο και αυτην ως καινοτομια.

bilybo

δν το εγραψα γτ περιμενα να δω τι θα πει η Mary..
οχι οτι πιστευω οτι το ξερε αλλα τεσπα
νμζ οτι πολυ ασχοληθηκα με τα παιδακια(δν αναφερομαι σε σενα πρωφανος) αλλα πιο πολυ πιστευω οτι εσυ ασχοληθηκες παρα πολυ κ οχι τπτ αλλο δν θα βρεις κ το δικιο σ με αυτους εδω οσο κ να μηλας κ να τεκμηριωνεις κ να αναλυεις
αν δν το εχει πει η μαμα αππλε δν το ξερουν

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, ηρεμίες. Μην το κάνετε chat το άρθρο. Κρατήστε χαμηλούς τόνους, μην προσβάλετε τους άλλους. Επίσης όσοι αισθάνονται ότι ενοχλούνται, αν δεν ρίξουν λάδι στη φωτιά η ηρεμία θα έρθει πιο γρήγορα.

Σβήσαμε σχόλια που δυναμιτίζουν την συζήτηση και βγάζουν ένταση και νεύρα.

nick

λογικο να ειναι single πιο γρηγορο αφου ο ενας πυρηνας ειναι χρονισμενος πιο ψιλα απο τον exynos 

Themazerunner

Νομιζω οτι αδικα κατηγορεις τα παιδια εδω μεσα για τους απλους λογους.(δεν εχω καμια διαθεση και ουτε το εχω σκοπο για αντιπαραθεση ειλικρινα).
Εκανα τοσες ερωτησεις τεχνολογικες και δεν πηρα ουτε μια απαντηση λογικη.
Μου λες να αγορασω ενα κινητο με fingerprint ως δηθεν καινοτομια της apple ενω δεν ειναι.
Για τα premium υλικα να μην επεκταθω γιατι θα δεις οτι παρα πολλα χρονια πριν βγαινανε αξιολογα κινητα απο πολλες εταιρειες.
Τα περισσοτερα αντικειμενικα δεν ειναι.Επειδη η apple σου τα δινει τωρα δεν σημαινει οτι τα εφηυρε σημερα ή χθες.
Τελος το αρθρο μιλαει καθαρα για τις επιδοσεις ενος επεξεργαστη εναντι καποιων αλλων.
Εθεσα καποια ερωτηματα για οσους εχουν θεληση για τεχνολογικη συζητηση και αναλυση.Αλλα δυστυχως κατι για αναψυκτικα και για χωνεψεις ελαβα.
Προσωπικα δεν εχω τιποτε να “χωνεψω” διοτι παντα ειμαι ανοιχτος για συζητηση και για αγορα μιας συσκευης(ναι γιατι οχι και για το iphone 6s και το 7…)αρκει να πεισω τον εαυτο μου οτι προκειται για κατι καινουριο και αξιολογο.

CLA45AMG

Ο,τι να’ναι ρε φίλε. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Το παίζουν όλοι ότι έχουν Master
στην Αρχιτεκτονική Υπολογιστών… Ο άλλος λέει 8 εναντίον 2. Καλά καλά. Παίδες εαν δεν το χετε καταλάβει το trend της νεας εποχής είναι πια να ανεβαίνουν οι πυρήνες και όχι τα Ghz. Ο λόγος? Η θερμότητα. Αλλιώς εν έτη 2015 θα έιχαμε CPU με 20Ghz. Τώρα τα score του Α9 αντικειμενικά τώρα είναι too good to be true διότι έχει και λιγότερους πυρήνες και λιγότερη/ίση συχνότητα από τον Exynos… Δεν ξέρουμε με πιο τρόπο διεξάγοντε στο background αυτά τα benchmark σε κάθε λειτουργικό. Καλύτερα να δοκιμαστούν σε πολλά benchmarks (π.χ AnTuTu κτλ) και να χρονομετρηθούν σε όμοια tasks εαν κάποιος διψάει για “κόντρες”.

Chris_BMW

Πραγματικά κρατιόμουν με νύχια κ με δόντια να μην σχολιάσω σαυτο το άρθρο.Δεν άντεξα ομως .. Το δακτυλικό αποτύπωμα ειναι της Apple τέλος . Δεν με διαφέρει αν η Motorola κ η κάθε Motorola εχει βγάλει κατι αντίστοιχο πρώτη .Εγω ξερω οτι απο οταν το λάνσαρε η Apple ολοι τρέξανε να το αντιγράψουν .. Κ δεν σηκώνω κουβέντα γιαυτο . Δεύτερον το 3d touch ειναι επίσης της Apple κ αυτό με τη σειρά του απο του χρόνου θα το εχουν όλες οι συσκευές androit κ καλώς θα κανουν γιατι πιστεύω ειναι κατι χρήσιμο .. Η ένσταση μου ειναι στο γεγονός οτι καποιοι δεν ξερω το λόγο κ παρακαλω ας μου το εξηγήσετε οι διαφωνούντες ειναι γιατι τόσο χολή κ έχθρα για την Apple … Ναι πως να το κάνουμε τωρα ρε παιδιά ειναι μια απο τις καλύτερες εταιρίες του κόσμου κ ναι όσο κ να χτυπιέστε μερικοί κάποια πράγματα τα λάνσαρε πρώτη . Γιατι μηδενίζετε καταστάσεις .. ;Σε οποίο άρθρο γράφει I phone απο κατω γίνεται σφαγή … Έλεος … Εδω ο άλλος σε αλλο άρθρο μου ειχε μηδενίσει το 5s .. Αν ειναι δυνατόν .. Το 6s ειναι ενα πολυ καλο κινητό για μένα που δεν με ενδιαφέρει η… Συνέχεια »

Themazerunner

Μα δεν ειναι για τα σκουπιδια.Ποιος το ειπε αυτο;Και που ακριβως βγαζω τον εαυτο μου;εννοειται οτι ειμαι και’γω μεσα.Ποιος ειμαι εγω να εξαιρεθω και αλλωστε και δεν το επιδιωκω.Τι ελεος;Αφου αρκετοι δεν ξερουν απο τεχνολογια.Αν ηξεραν θα απαντουσαν. Αν ηξεραν θα συζητουσαν. Και τελος…ποιος σας ειπε οτι οταν θα ανεβαινει αρθρο της apple αποκλειστικη αποψη και γνωμη εχουν μονο οσοι το εχουν και την γουσταρουν;Σε ολα τα τεχνολογικα forum και blogs του κοσμου γινεται κριτικη για καθε προιον και συσκευη και εταιρεια.Αυτο αλλωστε ειναι και η ουσια ολων αυτων. Αλοιμονο αν μπαιναμε εδω μεσα για να διαβασουμε σχολια του τυπου…πωωω…τι καινοτομια ειναι αυτη;το ροζακι πολυ του παει…τωρα το Iphone δεν θα λυγιζει…περυσι πηρα το Iphone 6 φετος θα τσιμπησω το 6s…κ.ο.κ…δεν μας νοιαζει η τσεπη του καθενος.Μας νοιαζει η τεχνολογια και αυτη κριτικαρουμε ειτε θετικα ειτε αρνητικα αλλα με επιχειρηματα. Θα διαβασεις για ολους και για ολα.Αν θελεις να συμμετεχεις ελευθερα. Αν εισαι απο τα ατομα που οταν διαβαζουν διαφορετικη αποψη θελεις να αφαιρεσεις του αλλου το δικαιωμα της ελευθερης αποψης…δυστυχως θα σε δυσαρεστησω. Και προς αποφυγην παρεξηγησεως δεχομαι καθε σχολιο και για την samsung την sony και καθε κινητο(αν το θετεις ετσι)που περασε απο τα χερια μου. Κατι πρακτικες… Συνέχεια »

giannis

Δεν κρατιεμαι να μην σχολιασω. Πρεπει ορισμενοι που θιγεστε απο αντιθετες αποψεις με επιχειρηματα να καταλαβετε το εξης: Δεν ειμαστε ολοι εδω μεσα fanboys της μιας η της αλλης εταιρειας. Ειμαστε fan της τεχνολογιας. Δεν ειναι δυνατον καθε φορα που κανουμε κριτικη για κατι να θεωρουμαστε sony και καλα haters. Δηλαδη επειδη το iphone ειναι καλη συσκευη πρεπει να προσκυνησω. Κοστιζει ενα σεβαστο ποσο που προφανως γι αυτον που θα το αγορασει το αξιζει. Αλλα οταν συγκρινουμε τεχνολογιες στυγκρινουμε τεχνολογιες.δεν κριτικαρουμε τον χ γιατι θα το αγορασει. Το iphone λοιπον κανει εξαιρετικα αυτα που κανει. Τελεια και παυλα. Αυτο δεν σημαινει οτι εμενα προσωπικα μου φτανουν αυτα που κανει. Θα προτιμησω κατι που κανει περισσοτερα και με τα ιδια η λιγοτερα λεφτα. Το να πω λοιπον οτι το iphone δεν κανει ολα οσα ο ανταγωνισμος δεν απαντιεται με επιχειρημα” ναι αλλα ειναι το ιδιο γρηγορο”. Ειναι απλα αληθεια. Ουτε ειναι προσβολη οτι αν στο hardware του iphone κανεις port android θα σερνεται. Ειναι δυο διαφορετικοι κοσμοι. Αν δεν ηταν η Samsung θα εφτιαχνε το δικο της A9 like chip αφου εχει τα σχεδια και το κατασκευαζει αυτη. Δεν θα παιδευοταν με τους Exynos. Η κριτικη των περισσοτερων επικεντρωνεται στο marketing… Συνέχεια »

Gp

Καλά ρε είσαστε σοβαροί; Καθεστε κ μαλωνετε για τις εταιριες τη στιγμή που αυτές κερδοσκοπούν ανελέητα σε βάρος σας; Τόσο λοβοτημενοι είσαστε πια; Ξυπνήστε και κοιτάξτε το συμφέρον σας. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Μακριά από τις δύο απαράδεκτες εταιρίες!!

giannis

Chris_Bmw θα συμφωνησω μαζι σου εκτος απο τη διατυπωση σου για τκ δακτυλικο αποτυπωμα. Το εβγαλε πρωτη η motorola και απο οταν το αντεγραψε κι οχι οταν το λανσαρε.η apple τρεξαν ολοι να το αντιγραψουν. Λανσαρισμα κανει ο πρωτος. Και κανεις δεν αντιγραφει τον αντιγραφεα. Οσοι βαζουν fingerprint scanner την motorola αντιγραφουν…..

gkoros247

Δεν καταλάβετε κάτι το πολύ βασικό.Το κάθε πράγμα που αγοράζεις ο καθένας χρησιμεύει για τις δικές του ανάγκες και ορέξεις.Αν είναι σωστες η όχι αυτό θα το κρίνει ο καθένας μόνος του.Εδω μέσα είναι ένα blog|site που ο καθένας φέρει τι γνώμη του και προσπαθεί να μάθει όσα πράγματα μπορεί περισσότερα και εσείς αυτό το μετατρέπεται σε rink.ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΈΔΩΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΜΟΥ ΛΈΤΕ;

TheMazerunner

Εγω θα συμφωνησω με τον Γιαννη 23.32.Μια χαρα τα ειπε.
Αν οι αλλοι θελουν να βλεπουν φανταστικους haters ας τους βλεπουν και στα ονειρα τους.Αδιαφορω πληρως.
Και οχι η apple αντεγραψε τους παντες απλα μερικα χρονια μετα ειχε την τεχνολογια να τα υλοποιησει οπως και το κανανε ολοι.Και το 3d touch αντιγραφη ειναι κοινως αλλαξε ο Μανολιος…και η πλειοψηφια ολων αυτων που εχει.
Οποιος δεν θελει να σχολιαζει την τεχνολογια και να πλεκει επαινους ελευθερα.Καποιοι εχουν διαφορετικη αποψη και θα την λενε ειτε αρεσει σε καποιους ειτε οχι.Ο καθενας αφεντικο του εαυτου του.
Σεβασμο στην καθε αποψη και ας μην μας αρεσει.

Chris_BMW

giannis@ όχι φιλε μου δεν αντιγράφουν την Motorola την Apple αντιγράφουν … Η MotorolΑ το λάνσαρε πρώτη το 2011 .. Το 2012 λοιπόν δεν ασχολήθηκε καμία εταιρία με αυτό .. Το 2013 λοιπόν π το έβαλε η Apple στο 5s την επόμενη χρονια κ μεχρι τωρα έγινε χαμός .. Γιατι το ειχε το I phone .. Το ίδιο θα γίνει κ με το 3d touch .. Θα το δεις .. Κ η Apple εχει βέβαια αντιγράψει πράγματα αλλα όχι με τον τροπο του κακην κακώς .. Θα το κανει οταν αυτή θέλει κ φυσικά θα δουλεύει Τ Ε Λ Ε Ι Α.. Δες π.χ τη δυνατότητα να τραβάει 4 κ βίντεο του 6 s π ειναι απεριόριστη κ του s 6 π ειναι μόνο 5 λεπτά … Προς θεού δεν λεω οτι το note κ το s 6 δεν ειναι καλα κινητά … Απλα εμένα π εχω μάθει στο οικοσύστημα της Apple δεν με βολεύουν… Τέλος θέλω να σου πω κ εσένα κ όσους ασχολούνται με τους αριθμούς οτι αυτό π μετράει ειναι η εμπειρία χρήσης ενός προϊόντος .. Γιαυτο κ η Apple δεν ασχολείται ποτε Μα ποτε με το τι φοραει το κινητό της ..Αν δεν ήξερες τα specs… Συνέχεια »

Vasilist

Πολύ καλή δουλειά από την apple στο single core και μπράβο που πλησιάζει και στο multi core, δεν λέω συναγωνίζεται με 6 μηνών chip αλλά και πάλι για δύο πυρήνες είναι εντυπωσιακό το single core.
Αλλά το chip της είναι διπλάσιο σε μέγεθος με περισσότερα transistor και στην κατανάλωση χάνει από τα τωρινά 8 πύρινα δηλαδή οι 8 πυρήνες καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια από τους 2 της apple αλλά και έτσι μπράβο της για τον σχεδιασμό.

bilybo

Chris_BMW
πρωτον οπως ειπε κ καποιος παραπανω οταν αντιγραφεις τον αντιγραφεα δν λεγεσε αντιγραφεας..
το δαχτυλικο ειναι αντιγραφη ΤΕΛΟΣ
δευτερον για πες μας λιγο πια ειναι αυταααα τα πραγματα που εβγαλε η αππλε πρωτη να γελασουμε
η να το θεσω καλυτερα για πες μας πια ειναι αυτα που νομιζεις οτι η αππλε εβγαλε πρωτη

alelo

Αν και ειμαι υπερ της εμπειρίας χρήσης δηλαδη στο καλογραμμενο software τυπικά να παραθέσω τα αποτελέσματα απο το τεστ με το s6 edge που εχω.
1491
4977

Οποτε δεν ξερω ποσο αντικειμενικα ειναι τα νουμερα που γραφει το αρθρο.

Themazerunner

@alelo το geekbench βγαζει μεγαλα νουμερα στα dual core και εχει θεμα με τα πολυπυρηνα. https://mashable.com/2014/11/03/google-nexus-9-review/#mjsvtTzqwOqg Google Nexus 9 με αναλυση 2048*1536 με tegra dual και βγαζει single core 1938 που αν το τρεξεις κι αλλες φορες θα βγαλει πανω απο 2000 και ειναι λογικο. Εαν βαλεις εναν Mονοπυρηνο στα 1,8 και 2,0 περιπου θα βγαλει πανω απο 2800 και 3000. Τι δεν καταλαβαινουν μερικοι;Ετσι ειναι η αρχιτεκτονικη των επεξεργαστων. Ενας intel celeron dual καινουριος σε single core βγαζει σχεδον την ιδια αποδοση με εναν i5-i7. Αφου ο ενας επεξεργαστης εχει 2 πυρηνες και ο αλλος 8. Οι 2 συνεργαζονται καλυτερα σε single αφου η δυναμη μοιραζεται ισοποσα. Ο octa εχει 4 πυρηνες στα 1,9 π.χ και αλλους 4 στα 1,4. Βλεπεις διαφορετικους χρονισμους ανα 4 πυρηνες.Απλα ειναι τα πραγματα. Μιλαμε παντα για διαφορετικη αρχιτεκτονικη.Το ιδιο ακριβως ισχυει και στους Desktops.Δεν υπαρχουν εξωγηινοι επεξεργαστες.Ειναι θεμα αρχιτεκτονικης και τι επιλεγει ο καθενας. Στο διαταυτα αν ισχυε οτι ελεγε το geekbench με σχεδον διπλασιο single core το 6s θα επρεπε να εχει στο browsing την διπλασια ταχυτητα και αποδοση στην πραξη.Την εχει;Οχι.Πουθενα δεν φαινονται τα νουμερα που βγαζουν τα benchmarks διοτι το καθενα βγαζει οτι να’ναι. Δες οσα βιντεο θελεις στο tube… Συνέχεια »

sint

Όσο κι αν τρίβετε τα χέρια σας που το άρθρο έκανε …θραύση, δεν παύει να είναι εντελώς υποκειμενικό, αστηρικτο 100% και λάθος στα όρια του τρολαρισματος.Μόνος σκοπος τα κλικ κ η ενταση κ οχι η πληροφορηση Λυπάμαι, αυτή είναι η αλήθεια.

Γιάννης

To 3d touch το έφτιαξε ‘εν μέρη’ πρώτη η BlackBerry… Δεν θυμάμαι το μοντέλο ακριβώς.. Πρώτα εσερνες το δάχτυλο σου πάνω στην οθόνη και μετά πατούσες πιο δυνατά μέσα και έκανε κλικ.. Anyway η Apple το έφτιαξε πιο σωστά..

Makis

@ sint

Σωστός..και σκεπτόμενος… +1

chris

Και η μοτορολα ηταν η πρωτη εταιρια που εβγαλε κινητo τηλεφωνο το 1973 αρα και κακο ειναι που την αντιγραψανε??Ελεος.Μιλαμε για εξελιξη τεχνολογιας.To 3d touch το εφερε η Huawei πρωτη αν θελουμε να μιλησουμε για αντιγραφες. Δεν πιστευω οτι τα παιδια μαλωνουν για να κερδιζουν οι εταιριες ασκοπα, αντιθετα προσπαθουν να δωσουν να καταλαβουν σε αυτους που περνουν iphone οτι δεν ειναι τα καλυτερα τηλεφωνα στον κοσμο και δεν αξιζει να δινουν τοσα λεφτα.. υπαρχουν και αλλες επιλογες φθηνοτερες και αρκετα καλυτερες. Αν ο περισσοτερος κοσμος που αγοραζε iphone το καταλαβαινε τοτε θα γυρνουσε την πλατη στην apple με αποτελεσμα και η apple να βαλει τον καλυτερο της εαυτο για τα επομενα τηλεφωνα και ετσι να λειτουργουσε καλυτερα ο ανταγωνισμος.Ας ειναι καλα το marketing της apple που με αυτο θησαυριζει αψογα.Δεν λεω πολυ καλα τηλεφωνα τα iphone αλλα απο τους περισσοτερους κατοχους δεν ξερουν τι ειναι κλειστο λογισμικο. Και τι χρειαζεται να το ξερει???Αφου ειναι apple ειναι πολυ ομορφο και κανει 700 ευρω…δεν λεω ωραιο ειναι για μοστρα και επιδειξη πλουτου…απλα μερικοι τους κραζουν γτ δεν παραδεχονται το αυτονοητο….οτι ειναι πολυ ωραιο κινητο πολυ καλο ομορφο και θελω να το μοστραρω….Η apple εφτιαξε ενα λογισμικο πολυ ωραιο στην αρχη αλαγκαριστο… Συνέχεια »

Agnostos13

Ας ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα: 1. Στα benchmarks παιζει ρολο τοσο η ανάλυση (το αν μερικοι επιμενουν σε υπερυψηλες αναλυσεις που στοιχιζουν σε επιδοσεις ειναι δικο τους ζητημα) όσο και το λειτουργικο. Ενδεχομενως ο Exynos αν ετρεχε iOS να ειχε μεγαλυτερη βαθμολογια απο οτι με το Android. 2. Πραγματικη καινοτομια ειναι οταν καποιος λανσαρει κατι που εχει και πρακτικη χρηση. Το να δοκιμαστει κατι που ειναι νεα ιδεα αλλα δεν λειτουργει απολυτα σωστα (beta με ορους πληροφορικης) ειναι απλα εφευρεση. Αν κολησω δηλαδη σε ενα Nokia 3310 μια φωτογραφικη μηχανη με φιλμ εφηβρα το πρωτο κινητο με καμερα, αλλα δεν ειναι και καινοτομια επι της ουσιας… Αυτο ισχυει και με το id-scanner. Το συστημα που “σερνεις” το δαχτυλο ειναι μια ιδεα με κακη και καθολου πρακτικη υλοποιηση. Εν αντιθεση με την προταση της Apple που εγινε mainstream. 3. H Apple εβγαζε, βγαζει και (μαλλον) θα βγαζει premium προιοντα. Δεν ειπε κανεις οτι βγαζει value for money συσκευες για καθε χρηση. Αρα ειναι λογικο να υπαρχουν εταιριες (να ειναι καλα οι κινεζοι) που θα πουλανε προιοντα με παρομοια χαρακτηριστικα με της Apple πιο φθηνα. Εχω ξαναγραψει οτι δεν ενδιαφερθηκε ποτε να πουλαει τοσο ποσοτητα οσο ποιοτητα (ειδικα επι Jobs). 4. Οσοι γραφουν… Συνέχεια »

παπαροκας tiamat

Και γω συμφωνω μαζι σου ρε συ sint! Ολο το αρθρο είναι δομημένο για κοντρα ! Τι κλαιγομαστε μετα οτι μερικά σχολια ξεφεύγουν!?

Πάντως εγω ψηφιζω!κοντρες! Τα αλλα ειναι χλιαρά και τα βαριεμαι

Themazerunner

Kαθε επεξεργαστης που κατασκευαζεται τον συνοδευει ενα σετακι και πακετο εντολων για να τρεχει το λειτουργικο.Ο επεξεργαστης καταλαβαινει την γλωσσα μηχανης και οχι αυτο που πληκτρολογει ο προγραμματιστης.Γι’αυτο και δεν μπορεις να βαλεις τον ιδιο Intel των windows επανω σε mac. Συνεπως το αν εμπαινε ενας 7420 στο ios ειναι ψιλοακυρος λογισμος(καταλαβαινω με ποια εννοια το λες).Ο 7420 και ολοι οι αλλοι που κατασκευαζονται προοριζονται για συγκεκριμενα λειτουργικα. Η apple δινει το δικο της σετακι εντολων στους Α series για να τρεχει οσο το δυνατον “καλυτερα”(το κατα δυναμη που λεμε)το ios που ειναι γραμμενο σε Objective C. Ισως τελικα η μεταβαση σε πολυπυρηνο επεξεργαστη να της γυρισει μπουμερανγκ καποια μερα.Ο λογος;θα θελει να αλλαξει αρχιτεκτονικη σε πολυπυρηνη λογω οριων θερμοκρασιας,ενεργειας και χρονισμων και θα εχει εγκλωβιστει μεσα στο ιδιο λειτουργικο της.Εικασιες κανω και ο χρονος θα δειξει…Ισως γι’αυτο υποπτευομαι και δεν εχει ανεβει ακομη σε cores. Οσο για τις καινοτομιες που οπως λενε καποιοι τις υλοποιησε καλυτερα δεν παυει να ειναι αντιγραφη.Αντιγραφω ιδεες.Οχι υλοποιησεις. Και το θεμα “υλοποιηση” εξαρταται απο την ιδια την τεχνολογια και τον προγραμματισμο. Επειδη καποιος πριν 2-4-6 χρονια δεν μπορεσε να υλοποιησει κατι λογω ελλειψης τεχνολογιας-υλικων και προγραμματισμου δεν σημαινει οτι ηταν αχρηστος! Αντιθετως ηταν πολυ… Συνέχεια »

Agnostos13

@Themazerunner:

απο WikiPedia:
Με τον όρο καινοτομία εννοείται η ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ή Η ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ, καθώς επίσης και η εφαρμογή νέων εφευρέσεων ή ανακαλύψεων για την πραγματοποίηση κάποιου αποτελέσματος. Συχνά ο όρος χρησιμοποιείται σε οικονομικό/επιχειρηματικό/εμπορικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με τον ορισμό της καινοτομίας, που προτείνει ο ΟΟΣΑ στο «εγχειρίδιο Frascati», πρόκειται για την μετατροπή μιας ιδέας σε ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΠΡΟΙΟΝ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ή διανομής – ΝΕΑ Ή ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ – ή ακόμα σε νέα μέθοδο παροχής κοινωνικής υπηρεσίας. Με τον τρόπο αυτόν ο όρος αναφέρεται στην διαδικασία. Από την άλλη μεριά, όταν με τη λέξη «καινοτομία» υποδηλώνεται ένα ΝΕΟ Ή ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ, εξοπλισμός, η υπηρεσία που ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, η έμφαση δίνεται στο αποτέλεσμα της διαδικασίας.

ΥΓ. Παντως εχω τρεξει MacOS (Hackintosh) σε πολλους Intel επεξεργαστες συστηματων για Windows χωρις προβλημα…

ΥΓ2. Η Apple εκτος απο iPhone εχει και iMac και Mac Pro με 4/6/8/12 πυρινες οποτε δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα περιορισμου στα λειτουργικα της…

Themazerunner

“Με τον όρο καινοτομία εννοείται η ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΙΔΕΑ”…ξερεις να διαβαζεις;
Ειπα κατι το αντιθετο;ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ εσυ που την ειδες στην apple οταν αντιγραφει τους παντες;
Τελος για να τρεξεις σε windows MacOS χρειαζεσαι VM machines που αναλαμβανουν τον ρολο του “μεταφραστη”.Αν ηταν οπως ευκολα μας τα λες ολοι θα αγοραζαν φθηνο Intel(windows hardware)και θα εβαζαν λειτουργικο της apple.
Αυτα μας τα ανεφερες για κατι καινουριο νεο και πρωτοποριακο;

txds

λοιπον γιατι καποιοι δεν καταλαβουν οτι τα benchmark ειναι αχρηστα και δεν καθοριζουν ποια συσκευη ειναι γρηγοροτερη δειτε αυτο¨.
iphone 6 plus single score 1500 και Multi 4000 περιπου
nexus 6 1000 kai 3000 χιλιαρικα παλι στο περιπου

στα χαρτια βλεπουμε ολοι πιο ειναι ταχυτερο , ας παμε και στην πραξη.
https://www.youtube.com/watch?v=fRQQiu7N7us

txds

ενα παραδειγμα .
iphone 6 plus single score 1500 και Multi 4000 περιπου
nexus 6 1000 kai 3000 χιλιαρικα παλι στο περιπου

στα χαρτια βλεπουμε ολοι πιο ειναι ταχυτερο , ας παμε και στην πραξη.

https://www.youtube.com/watch?v=fRQQiu7N7us

Nicolas

Είναι πολλά τα φράγκα GeekBench, πάρα πολλά…

Themazerunner

@txds σωστοτατος.
Ασε που για να δειχνει “smooth” το ios εχει φορτωμενα τοσα γραφικα μεταβασης πανω που αναβεις τσιγαρο και το σβηνεις μεχρι να ανοιξει ενα παραθυρο.Το θεμα ios μπορει να συζητηθει μεσα σε ενα αρθρο και αναλυθει με 1,2,3,4 λογους που ολοι θα απομυθοποιησουν τα στερεοτυπα και τα μαρκετιστικα κολπα της apple.
Δειτε μεσα στα ελληνικα και ξενα sites ποσα προβληματα αντιμετωπιζουν σε καθε αναβαθμιση Ios Οι χρηστες(που με εξυπνο τροπο τα κουκουλωνουν)αλλα και ποσα issues Και fixes υπαρχουν σε καθε fix για να τελειωνει αυτο το παραμυθι του αλαγκαριστου και του δηθεν τελειου λειτουργικου.Οπως και για τα κενα ασφαλειας που τρεχει αρον αρον να κλεισει η apple μεχρι και αμοιβη δινουν(οσοι δινουν)για να βρεθουνε αυτα καθως ουτε ενα σοβαρο beta testing δεν μπορουνε να κανουν.
Για την apple προσωπικα ισχυει το…παντου υπαρχει ενας μυθος.

viel

@Themazerunner ξεχασες να πεις οτι to UI του iOS τρεχει και UIDynamics… αλλα που να ξερεις εσυ τι ειναι αυτο…

Agnostos13

@Themazerunner:

Εγω ξερω να διαβαζω…
Εσυ ξερεις;
Γιατι μονο 3 λεξεις καταλαβες απο τις 2 παραγραφους οπως φαινεται (φανταζομαι δεν εχεις καποιο συμφερον να τις απομονωνεις)!
Οι VM χρειαζονται για να τρεξεις εικονικα MacOS σε Windows… Μπορεις ομως να εγκαταστησεις και MacOS σαν κυριο λειτουργικο του συστηματος.
Ποιος σου ειπε οτι δεν μπορεις να αγορασεις pc και να του περασεις MacOS; Αυτο ακριβως ειναι το hackintosh!

Themazerunner

Δεν απομονωνω λεξεις αλλα αντιθετως αυτες ειναι απαραιτητες και αναγκαιες για να καλυψουν τον ορο “καινοτομια”.Συνεπως καποιος αλλος δεν ξερει να διαβαζει και να ερμηνευει σωστα.
Βγαλε το “νεα και πρωτοποριακη ιδεα” και προσπαθησε να ερμηνευσεις τον ορο…
Οσο δε για τα πειραματα…καλα κανεις και πειραματιζεσαι.
Αλλα επειδη προφανως εννοεις οτι ολοι οι αλλοι που αγοραζουν mac ειναι ανοητοι(εσυ το λες)και δεν κανουν πειραματακια με το hackintosh…ας σου πουνε αυτοι την γνωμη τους.
Εγω οταν αγοραζω ενα αυτοκινητο το παιρνω πακετο.
Δεν βαζω σε Γερμανικο αμαξι ιαπωνεζικη μηχανη.

Agnostos13

@Themazerunner:

Για μια στιγμη νομιζα οτι συζηταω με σοβαρο αθρωπο με ορισμενες γνωσεις αλλα μαλλον για troll-αρισμα γραφεις…
Δεν εξηγειται!
Δεν εχει νοημα να συνεχισω

Ιωάννης jb

Themazerunner εισαι τραγικός αγόρι μου!! Σου πετάει κάποιος άκυρος ένα άκυρο βιντεάκι που κανει μπαμ οτι δεν είναι αντικειμενικό.. και του δίνεις και συν?? το i6 είναι πιο γρήγορο σε κάποιες εφαρμογές και δίνει πόντο στο nexus ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

Το ios 9 που δειχνει στο βιντεάκι, στο iphone 6 θα πάρει μέσα σε 2 βδομάδες 2-3 updates που θα το κάνουν να πετάει…
Τοτε θα εχει αξία ενα βίντεο που θα τα συγκρίνει και 99% δεν θα έχουν ιδια ταχύτητα στο ανοιγμα εφαρμογών…. σε όλες τις εφαρμογές κατα 99% το i6 θα είναι πολύ πιο γρήγορο

Agnostos13 +1 για το σχόλιο 61

Themazerunner

Oταν θα ξεκινησει να πεταει το Iphone 6 να το εχετε και δεμενο για να μην το ψαχνετε.
Σε ατομα που ενω μιλαω με επιχειρηματα(οκ δεν εκφραζουν τους ios users επειδη δεν τους συμφερει)και αρχιζουν προσωπικες επιθεσεις τραγικος(αγορι δεν ειμαι κανενος για να μην παρεξηγουμαστε και αποκτουμε πολυ οικειοτητα εδω μεσα)και τα περι σοβαρου καια σοβαρου να τα κρατησουν για τον εαυτο τους και γενικα δεν ασχολουμαι.
Τεχνολογικο blog ειναι και ετσι θα γραφω.Οποιος δεν θελει προσπερναει με ανεση τα γραφομενα μου και παει σε αλλον.
Επιχειρηματα να βλεπω και οχι fanboy_σμους.Σχολιασμους επανω σε επιχειρηματα.
Τα υπολοιπα να τα λετε μεταξυ σας στον καφε.

Themazerunner

https://www.youtube.com/watch?v=2ku3hUWvySA

Ακομη και το Nexus 6 με 6 ιντσες Οθονη 2560*1440(493 ppi) αναλυση που καθε σοβαρος ανθρωπος γνωριζει ποσο επιβαρυνει η οθονη η αναλυση και τα χρωματα που χρησιμοποιει ενα λειτουργικο μεσα του…ειναι λιγο πιο γρηγορο.Βαζω το λιγο διοτι δεν θεωρω ποτε τρομακτικο ενα κινητο να ανοιξει 1-2 second πιο αργα κατι.Αλλα μην μεγαλοποιουμε και μυθοποιουμε μια συσκευη λες και ηρθε απο αλλον πλανητη με ξεχωριστη τεχνολογια.
Δικαιωμα του καθενος η οποιαδηποτε επιλογη για τους χψ λογους.Αλλα η υπερβολη μεσα σε ενα τεχνολογικο blog δεν θα περασει.

Ιωάννης jb

Μιλάς με επιχειρήματα εσυ ε?? και στη πρώτη πρόταση με ειρωνεύεσαι μπράβο σου ρε!!

Σε τεχνολογικό site γράφεις! Τι πας και μου δίνεις βάση σε ένα βίντεο που είναι οτι να ναι και μου κράζεις συνεχώς το μήλο??
Το μήλο αυτό είναι…. πιάσε ένα σε κανα μήνα και έλα να τα πούμε μετά για την ταχύτητα, την εμπειρία χρήσης και όλα τα υπόλοιπα… ή πιάσε και το 6αρι σε λίγο καιρό που θα έχει φτιάξει όλα τα μπαγκς… μετά όμως μη με λες μάντη γιατί σε λίγο θα με λένε έτσι εδω μέσα στο techblog….
δε γίνεται όλο μέσα πέφτω σε ότι και αν πω!!!
Δεν λέγεται φανμποισμός.. ρεαλισμός λέγεται

Ιωάννης jb

Εντάξει τώρα έψαξες και βρήκες κάτι καλό! Μπράβο σου!

Εχεις παραλείψει τα εξής..
Το 6plus 400 ppi έχει, δε τα λες και λίγα…
Ακόμη το nexus έχει 4πηρυνο cpu και 3γιγα ραμ, σε σχέση με το 2πήρυνο και το 1 γιγα ραμ του i6…

Αρα όλοι καταλαβαίνουμε ποιο απο τα δυο κινητα που μας συγκρινες θα έπρεπε να ήταν πιο γρήγορο απο το άλλο… Παρόλα αυτά αυτο που θα επρεπε να ήταν πιο αργο (iphone 6 plus) στη πράξη είναι πολύ πιο ομαλο-γρήγορο σε αυτά που του βάζεις να κάνει

Themazerunner

Να πιασω ενα μηλο με ποια λογικη;θα μου κανει καλο;απο τα χερια μας περασαν ολα σχεδον τα smarts και των περισσοτερων εταιρειων.Ειχα και 4s και εφυγε μετα το ios 8 σαν σουπερ προσφορα σε ios fan user.Καλα να ειναι το παιδι…και γερος οπου ειναι.
Να παω να αγορασω και το 6 και το 6s για να δω τι διαφορετικο;ή να περιμενω καθε φορα οπως σας πουλανε ελπιδες την επομενη αναβαθμιση και που θα κανει “πυραυλο” το iphone;δεν με διαβαζεις καθολου και συνεχιζεις τους fanboy_σμους.To 6αρι;αυτο με τα 1 ram που λυγιζει κανει reloads χωρις 4k(αντε να σε βαλω στο πνευμα της μετα-jobs εποχη)κ.α;Οσοι εχουν το 6 να το κρατησουν και σοι το θελουν ισως το τρεξουν να το παρουν με καποια “προσφορα” μετα απο 5ετια οπως το 4s.Μεχρι τοτε προσωπικα δεν θα παρω.
Τοσες απαιτησεις εχεις τοσα ζητας.Γι’αυτα που ζητας προτιμω να δωσω τα μισα και να παρω κατι αλλο.Ισως αν η apple κανει το μηλο πορτοκαλι μπορει.
Ειρωνευτηκα επειδη μου μιλησες αναρμοστα και δηθεν μαγκικα.
Οταν δεις καποτε ρεαλισμο θα το καταλαβεις.Μεχρι τοτε θελει πολλες “αναβαθμισεις” η υποθεση.

Agnostos13

Για να μην λες οτι εχεις και επιχειρηματα(;) που δεν μπορουν να αντικρουστουν: “Δεν απομονωνω λεξεις αλλα αντιθετως αυτες ειναι απαραιτητες και αναγκαιες για να καλυψουν τον ορο «καινοτομια».Συνεπως καποιος αλλος δεν ξερει να διαβαζει και να ερμηνευει σωστα. Βγαλε το «νεα και πρωτοποριακη ιδεα» και προσπαθησε να ερμηνευσεις τον ορο…” Επειδη μαλλον η εκθεση δεν ηταν το δυνατο σου σημειο στο σχολειο…η προταση λεει: Με τον όρο καινοτομία εννοείται η ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ή Η ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ… …δηλαδη νεα ιδεα για την υλοποιηση καποιου πραγματος ή νεα διαδικασια (πχ αλλη υλοποιηση το scan του Motorola που σερνεις το δαχτυλο και αλλη του touch-id του iPhone που απλα το αγγιζεις). Πες μου οτι δεν καταλαβαινεις τη διαφορα…η θες να κανεις οτι δεν καταλαβαινεις! “Οσο δε για τα πειραματα…καλα κανεις και πειραματιζεσαι. Αλλα επειδη προφανως εννοεις οτι ολοι οι αλλοι που αγοραζουν mac ειναι ανοητοι(εσυ το λες)και δεν κανουν πειραματακια με το hackintosh…ας σου πουνε αυτοι την γνωμη τους.” Δεν εγραψα ποτε οτι οποιος περνει Mac ειναι ανοητος οπως ενδεχομενως θα προσπαθησεις να μας πεισεις σε καποια αλλη αναρτηση σου. Θα σε πληροφορησω σε περιπτωση που δεν το ξερεις (οπως δεν ηξερες… Συνέχεια »

Themazerunner

Agnostos οταν η συζητηση ειναι διχως επιχειρηματα ειναι ανουσια.
Μην περιμενεις να κανω αναλυση σε αυτα που ειπες.Ενας λογικος ανθρωπος καταλαβαινει και με τα 2 που θα πει καποιος.
Αν ειναι τα 2 να τα κανουμε 200…ασε…συνεχισε και μονος σου.
Δεν μπορω να σου το στερησω.
Tεχνολογικο blog ειναι και οχι Φιλοσοφικη Σχολη.

To να προσπαθουνε τοσα ατομα να δωσουν να καταλαβουν στους Ios χρηστες οτι η ram ειναι καλο ρε φιλε.(δεν απευθυνομαι προσωπικα σε καποιον).
To να προσπαθουνε τοσα ατομα να δωσουν να καταλαβουν στους Ios χρηστες οτι η αναλυση(εως ενα οριο)ειναι καλο.
To να προσπαθουνε τοσα ατομα να δωσουν να καταλαβουν στους Ios χρηστες οτι(η μεγαλυτερη μπαταρια)ειναι καλο.
To να προσπαθουνε τοσα ατομα να δωσουν να καταλαβουν στους Ios χρηστες οτι(τα mp)ειναι καλο.
To να προσπαθουνε τοσα ατομα να δωσουν να καταλαβουν στους Ios χρηστες οτι(2-3 features)ειναι καλο…κ.ο.κ…

Ενταξει…οτι και να πεις αχρηστο παει.

Ιωάννης jb

Κοιτα η λογική που έχουν οι περισσότεροι ανθρωποι οταν παίρνουν κινητό είναι για να μιλάνε με τους συναθρώπους τους….
Τωρα εσυ αν δε θες μη παίρνεις..

Απο εκει και πέρα οταν θα προτιμήσει κανεις το iphone ξέρει οτι θα έχει…
Αναβαθμίσεις για 4 χρόνια (αν θέλει τις κάνει αν δε θέλει δεν τις κάνει)
Το πιο ομαλό και γρηγορο λειτουργικό που υπάρχει σε smart συσκευή…
Το πιο αναγνωρίσιμο brand…
Οθόνη που ανταποκρίνεται σωστά σε ότι της ζητήσεις αλλά και αναπαράγει πιστά-σωστά ότι χρειαστείς…
Την καλύτερη κάμερα σε smartphone…
Την καλύτερη βιντεοκάμερα σε smartphone…
Ηχο που είτε τον ακους απο hands free είτε απο στερεοφωνικό ηχοσύστημα παίζει όπως παίζει και ένα ακριβο wallkman…
Ενα πολύ ωραιο design…
Μπορω να γράψω αρκετά ακόμη……

Εναν μέσο ανθρωπο αυτά που εγραψα νομίζω πως θα του φαινόταν υπεραρκετα και πως θα τον βοηθούσαν…
Εσυ εχεις την λογική του παραλόγου.. ε αυτήν ρε δικέ μου δε θα σε κάνει να επιλέξεις μήλο
μάλλον στο τρελάδικο θα σε στείλει όπως και πολλούς αλλους που πραγματικά εν ετη 2015 δε ξερουν τη θέλουν απο ένα κινητό

Themazerunner

To 4s εγινε πιο αργο με την καθε αναβαθμιση ναι ή οχι;(Σου δινει απαντηση σε αυτα που λες).
Το 4s προσπαθησε να το συγκρινεις με το 6s στην καμερα.(Σου δινει απαντηση στην καλυτερη καμερα).
Το 4s εχει ωραιο design(αν το παρουμε ως δεδομενο που δεν ειναι αφου ειναι υποκειμενικο.Σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι).(Σου δινει απαντηση για το design).
Το 4s με το Brand name θα μου ανοιξει πορτες στο δημοσιο ή θα οδηγω ferrari;(μετα κανετε παραπονο για το κινητο στην καφετερια και στο τραπεζακι).Μονοι σας τα λετε.
Το 4s…μπορω να γραψω αρκετα ακομη…

Την λογικη του παραλογου εχουν οσοι ειναι καλλημενοι στην jobs εποχη ακομη και θελουν να την πληρωνουν 1000 ευρω.Συνεπως σε λαθος ατομο απευθυνεσαι με αυτα τα επιχειρηματα.
Στο τρελαδικο εννοειτε οτι στελνετε ανθρωπους με αυτα που λετε απλα προσπαθουμε να σας αντιμετωπισουμε κοινωνικα και ανθρωπινα με ισους ορους οπως αρμοζει σε μια πολιτισμενη κοινωνια.

Ιωάννης jb

Themazerunner ρε μεγάλε τα 23mp που εχει το z5 θα επρεπε αμα είναι, με την χαζή λογική σου να το καθιστούν με διαφορα το καλύτερο!!!!!!
Τα περισσοτερα mp δεν σου εγγυώνται τίποτα αυτο που λες δεν ισχύει.. δεν είναι για καλό τα πολλά mp!! ή δεν είναι πάντα για καλό τα πολλά mp, η φωτογραφία δεν έχει μόνο ανάλυση αλλά και σωστη απεικόνηση και πολλά άλλα….
Βλέπεις επαγγελματικές κάμερες που έχουν 8 mp και τραβάνε εκπληκτικές photo

H ram εντάξει ειπε ποτε κανεις οτι δεν χρειάζεται??
Αλλο το λειτουργει καλά και με 1γιγα ραμ και αλλο το δεν χρειαζεται παραπάνω…
Μπορει να μην εχουν τη καταλληλη τεχνολογία εκει στην apple για να βάλουν παρπάνω που το ξέρεις εσυ δλδ?? Αντε ολοι ξερολες γιναμε εδω μέσα..
Η ανάλυση είναι μια χαρα…. και 8k να ήταν μια χαρά θα ήταν πάλι…. το θέμα είναι τι χρειάζεται να βάλει μια εταιρία στο κινητό τις για να λειτουργει σωστα και τι μπορεί να βάλει…
2k ανάλυση είναι χαζομάρα να βαλει κανείς στο smartphone μετα απο λίγα χρόνια που θα αναπτύξει το 4k η apple θα την βάλει μη βιάζεστε όλα θα γίνουν…

Themazerunner

(Themazerunner ρε μεγάλε τα 23mp που εχει το z5 θα επρεπε αμα είναι, με την χαζή λογική σου να το καθιστούν με διαφορα το καλύτερο!!!!!!) Oχι απαραιτητα.Ποτε ισχυει ποτε οχι χωρις να σημαινει οτι η apple στο 4s ειχε καποαι αξιολογη καμερα σε συγκριση με τον ανταγωνισμο.Αν ισχυε με τον τροπο που το θετεις τοτε και η apple δεν θα εβαζε 12Mp αισθητηρα αλλα παλι θα ειχε 8.Φακος με φακος και εταιρεια με εταιρεια διαφερει. (H ram εντάξει ειπε ποτε κανεις οτι δεν χρειάζεται??) Για την ram τωρα που αναφερθηκες να εισαι σιγουρος οτι πολλοι γελανε τωρα(οχι με σενα)…που προφανως θα συμφωνεις οτι ειναι καλο να υπαρχει αλλα με το 98% των apple users που συνεχιζουν ακομη το trolling σε ολα τα sites του κοσμου. Το ξερολες το προσπερνω…διοτι θα παρεις διαφορετικα αναλογη απαντηση και θα παραπονιεσαι μετα…οταν το εχουμε πει 2 σχολια πιο πανω.(ελεος που τα ξερετε κια ολα εσεις). (Η ανάλυση είναι μια χαρα…. και 8k να ήταν μια χαρά θα ήταν πάλι…. το θέμα είναι τι χρειάζεται να βάλει μια εταιρία στο κινητό τις για να λειτουργει σωστα και τι μπορεί να βάλει…) Εαν μια ζωη αγοραζεις apple σε δικαιολογω. Πηγαινε να δεις ταινια σε 2κ και… Συνέχεια »

Themazerunner

https://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=735643

Αν δεν ειχα σημασια τα mpixels και τα gpixels κ.ο.κ…τοτε ολοι θα ειχαν αισθητηρες με 8 mpixels.
Ολα μετρανε αναλογως τι θελεις να επιτυχεις και ποσο εχεις εξασθενησει τα ορια του δοσμενου.
Απλα και κατανοητα νομιζω.

Chris D

@Themazerunner μπράβο ρε μάγκα πέστα μπας και ακούσει κανένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.