Apple, Adobe και Yahoo: Στη κορυφή των πιο ασφαλών εταιρειών

Η Electronic Frontier Foundation (EFF) έκανε μια έρευνα με την ονομασία “Who has your back?”, η οποία μετράει ποιες εταιρίες κάνουν την καλύτερη δουλειά ώστε να κρατήσουν τα δεδομένα των χρηστών τους ασφαλή. Η EFF βαθμολογεί τις εταιρείες με ένα ή κανένα αστέρι σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες.

Οι κατηγορίες είναι: το να ακολουθούν αποδεκτές τακτικές στην βιομηχανία, εάν λένε στους χρήστες για τις αιτήσεις των κυβερνήσεων για δεδομένα, εάν αποκαλύπτουν τις πολιτικές για τη διατήρηση δεδομένων, εάν αποκαλύπτουν τα αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου των κυβερνήσεων και αν εάν αντιτίθεται στην εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών από τρίτους.

Ανάμεσα στις εταιρείες που έλαβαν πέντε αστέρια ήταν η Apple, η Adobe, το Dropbox και η Yahoo. Το Twitter, το Facebook και το Reddit είχανε από 4 αστέρια, ενώ εταιρείες όπως η Google, Microsoft, Snapchat και Tumblr είχανε 3 αστέρια. Αυτό που βρίσκεται στην τελευταία θέση είναι το Whatsapp, το οποίο έχει μόνο ένα αστέρι.

Τη χρονιά που μας πέρασε, η EFF βαθμολόγησε τις εταιρείες σε 6 κατηγορίες. Αυτές που είχαν από 6 αστέρια ήταν Apple, Facebook, Dropbox, Google, Microsoft, Twitter και Yahoo.

Apple, Adobe και Yahoo: Στη κορυφή των πιο ασφαλών εταιρειών, Apple, Adobe και Yahoo: Στη κορυφή των πιο ασφαλών εταιρειών

Apple, Adobe και Yahoo: Στη κορυφή των πιο ασφαλών εταιρειών, Apple, Adobe και Yahoo: Στη κορυφή των πιο ασφαλών εταιρειών

Apple, Adobe και Yahoo: Στη κορυφή των πιο ασφαλών εταιρειών, Apple, Adobe και Yahoo: Στη κορυφή των πιο ασφαλών εταιρειών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikmour

michelle williams

dream21

Που είναι η Samsung ρε παίδια; 😛

p.t

Χωρίς να έχω αμφιβολία για τις 3 εταιρίες, ένα πράγμα με τρελαίνει, που βγαίνει οποίος να ναι κ κάνει μια έρευνα, μια εκτίμηση έτσι χωρίς στοιχεία, ότι να ναι. Από ότι θυμάμαι πριν λίγους μήνες διερευσαν τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών εξαιτιας 《εγγυημενων εταιριων)Για μένα όλες ένα αστέρι κ πολύ είναι.

Constantine

Οποια εταιρια που εχει την δυνατοτητα προσβασης σε δεδομενα χρηστων και εδρευει αμερικα, δν ειναι δυνατον ν ειναι και ασφαλη (οσον αφορα τα δεδδομενα), ολες δινουν στοιχεια αν ζητηθει σε μυστκες υπηρεσιες NSA κτλ. ολες πιθανον εχουν backdoors στα λογισμικα τους…αν θες ασφαλεια και διαφανεα στο τι ειναι αυτο που τρεχεις τοτε πας σε ανοιχτου κωδικα εφαρμογες/ Λ/Σ

Alexis

Θα μας τρελάνουν αυτες οι έρευνες. Η apple μοιρασε πολυ εργασια στο σπιτι και συγκεκριμένα στο μπάνιο σε εκατομμύρια κόσμο. Αν καταλαβες τι εννοω.

KeyFr3ak

@p.t Κάνε την έρευνά σου πριν πεις ότι κάποιος είναι όποιος να’ναι η έρευνα έγινε από την EFF: https://lmgtfy.com/?q=EFF μάλιστα πρόκειται για foundation υποστηριζόμενο και από την DEFCON γεγονώς που σημαίνει ότι κάτι κάνουν σωστά για να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των διοργανωτών.

@Alexis Η διαροή έγινε λόγο αδύναμων κωδικών από την πλευρά των διασήμων και γιατί δεν είχαν ενεργοποιημένο το two step verification αν διαβάσεις οι hackers δεν απέκτησαν ποτέ πρόσβαση στους servers της Apple, στους λογαριασμούς μπήκαν με κωδικούς που απέσπασαν με social engineering και μετά από μερικές δοκιμές μάλιστα αν θυμάμαι καλά κάπου έγραφε ότι πολλοί κωδικοί ήταν πολύ απλοί όπως ημερομηνίες γέννησης κτλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.