Apple και Samsung θέλουν να καταργήσουν τις κάρτες SIM

Μέχρι σήμερα ο συνήθης τρόπος για να μπορέσει το κινητό να συνδεθεί με τον πάροχο, είναι η εισαγωγή της κάρτας SIM. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times, Apple και Samsung σχεδιάζουν να το καταργήσουν αυτό στις μελλοντικές συσκευές τους.

Το ρεπορτάζ ισχυρίζεται ότι και οι δυο τεχνολογικοί κολοσσοί βρίσκονται σε συζητήσεις με την GSMA για να εξετάσουν το ενδεχόμενο της χρήσης ηλεκτρονικών καρτών SIM. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει φυσική κάρτα SIM, αλλά ένα σύστημα που επιτρέπει στους κατόχους κινητών να κάνουν την μετάβαση μεταξύ παρόχων χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν κάρτες.

Η τακτική αυτή δεν είναι καινούρια καθώς κάτι ανάλογο έκανε η Apple με το iPad το 2014, ενώ αρκετές ήταν οι φήμες που έλεγαν ότι και το iPhone 6s θα έρθει χωρίς φυσική κάρτα SIM.

Η ιδέα της χρήσης e-SIM μπορεί να ελευθερώσει περισσότερο χώρο για τους κατασκευαστές έτσι ώστε να τον χρησιμοποιήσουν για διάφορες άλλες λειτουργίες. Σύμφωνα όμως με την επικεφαλής της GSMΑ, Anne Bouverot, υπάρχουν ακόμη πολλά διαδικαστικά που πρέπει να γίνουν εκ μέρους των παρόχων για να προχωρήσει η διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016.

Apple και Samsung θέλουν να καταργήσουν τις κάρτες SIM, Apple και Samsung θέλουν να καταργήσουν τις κάρτες SIM

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγος

Δηλδ το νεο iphone 6s η οπως θα λεγεται δεν παιζει να εχει e-sim?

Agnostos13

Μπορει να ειναι e-sim ready…

Stelios

Μπορει να εχει iSim…

Makis

Παλιό. Μου χάρισαν S2 Κορεάτικο και δεν είχε SIM. Το είχα για μουσική.

Δημήτρης Κ.

Το μόνο καλό απο αυτή την υπόθεση θα είναι άμα τα κινητά με τις e-sim δεν είναι κλειδωμένα σε πάροχο,όπως γίνεται σήμερα.Άμα είναι έτσι,αυτό είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο!! 🙂

jekos

Επιτέλους, μετά την αφαίρεση fm,SD, removable battery που επέβαλαν απαράδεκτα αλλά συγχρονισμενα,κάνουν κι ένα σωστό. Λίγο με νοιάζει μιας κ τις έχω ξεγράψει μιας κ είναι οι δύο εταιρίες που σέβονται λιγότερο τους καταναλωτές και δε νοιαζονται για το τι οι καταναλωτές ζητάνε αλλά γι το τι προστάζει μόνο το κέρδος.

Alucard

Και ποθ θα αποθηκευονται οι επαφες της σιμ?

Giorgos

@Δημήτρης Κ.
Βασικά αυτό που λες δεν είναι τόσο σημαντικό…το πιο σημαντικό είναι ότι οι κατασκευαστές θα μπορούν να εξοικονομούν χώρο μέσα στην συσκευή ή αξιοποιώντας τον καλύτερα βάζοντας άλλα χρήσιμα εξαρτήματα ή μικραίνοντας το κινητό ή μεγαλώνοντας την μπαταρία..

Darth

ο καλύτερος τρόπος non sim χρήσης ειναι uid number (μοναδικό id του χρήστη) που το καταχωρείς από της ρυθμίσεις με τον κατάλληλο κωδικό επαλήθευσης……. (καλό ακούγετε αλλα δεν έχει μεγάλο συμφέρον)………. κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνουν κάνουν να ειναι συσκευη κλειδωμένη στον παροχο και μετά ο θεός βοηθός (να μεγιστοποιήσουν της πωλήσεις τους)

dimitris L.A

Εδω στην Αμερικη η sprint και η verizon συνηθως εχουν κινητα χωρις καρτα σιμ αλλα αν θες να κανεις φορητοτητα τον ηπιες! ειχα δει iphone 5s χωρις sim-tray οταν πρωτοηρθα εδω και νομιζα οτι ηταν demo συσκευη, χαχα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.