Apple App Store: Βρέθηκαν 39 μολυσμένα apps

Συνήθως το iOS App Store θεωρείται αξιόπιστη πηγή να κατεβάσεις εφαρμογές, αλλά οι χάκερς βρήκαν έναν τρόπο να παρακάμψουν τις ασπίδες ασφαλείας της Apple, στην κινέζικη έκδοση του Apple App Store. Η Apple ανακάλυψε 39 iOS εφαρμογές στο οι οποίες είχαν μολυνθεί με malware. Αυτό έγινε εξαιτίας μιας έκδοσης του Xcode η οποία ήταν μολυσμένη.

Ανάμεσα στις εφαρμογές οι οποίες είχαν μολυνθεί ήταν το δημοφιλέστατο (στην Κίνα) WeChat, το Didi Chuxing που είναι κάτι σαν το Uber, και άλλα.

Στο παρελθόν malware είχε ξαναβρεθεί μέσα σε εφαρμογές του iOS, αλλά κατά κανόνα ήταν με την θέληση του developer ώστε να υποκλέψει στοιχεία. Αυτή την φορά όμως το malware έμπαινε στην εφαρμογή χωρίς ο developer να το γνωρίζει. Το μολυσμένο Xcode ήταν μια ανεπίσημη έκδοση του και το malware ονομάστηκε XcodeGhost.

Η μολυνσμένη έκδοση του Xcode την κατέβαζαν από το Baidu κινέζοι iOS/OS X developers, αντί να χρησιμοποιούν την τελευταία και πιο ανανεωμένη έκδοση από την Apple. Η μολυσμένη έκδοση πλέον δεν είναι διαθέσιμη για κατέβασμα.

Apple App Store: Βρέθηκαν 39 μολυσμένα apps, Apple App Store: Βρέθηκαν 39 μολυσμένα apps

Apple App Store: Βρέθηκαν 39 μολυσμένα apps, Apple App Store: Βρέθηκαν 39 μολυσμένα apps

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GoGos

Ψέματα. Τα iPhone δεν έχουν ιούς. Παραπληροφόρηση της Samsung θα ‘ναι. Απαιτώ σχόλιο από Λευτέρη για να λάμψει η αλήθεια.

Νικος

Εμένα μου ειπανε οτι τα iPhone δεν έχουν ιούς. Η ίδια η Apple το χει πει, οποτε αποκαλείται να ισχυει…

gkoros247

Είστε τόσο fans που δεν καταλαβαίνετε μερικοί ότι παντού θα μπορούν να υπάρξουν προβλήματα αλλά δεν θα είναι έτσι σαν του play store και του Android…

Αλέξανδρος

Ότι είναι δημοφιλής είναι αδύνατον να μην έχει malware άσχετα αν η apple λέει τα δικά της.
Πάντως λίγο τρολλάρισμα το χρειάζονται γιατί ζουν σε ένα φανταστικό κόσμο και νομίζουν ότι η Apple γράφει ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ κώδικα και είναι αδύνατον να μπει ios μέσα από το store ( όσο και καλός να είναι ο ελεγκτικός μηχανισμός ). Τα ίδια έλεγε και για το Mac os αλλά μετά λέει καλό είναι και ένα antiiiiiiivirus.

J

Στο App Store βρέθηκαν 39. Στο play store 294720472 😂😂😂😂

Nick

Παντού υπάρχουν…το θέμα είναι να μην είναι κανένας ιός τύπου break η τύπου bootloop…αλλά στα Android δεν ξέρω για τα apple ξαναβάζεις την rom και είσαι κύριος…το είχα πάθει με το chainfire όχι ότι είχε ιό και καλά σε βοηθούσε μόνο σε icecream sandwich και εγώ τότε είχα jelly bean αυτό ήταν ένας οδηγός στα γραφικά θυμάμαι έλεγε μόνο σε icecream τι έγινε;bootloop βάζω pc companion repair και όλα καλά το θέμα είναι ότι έχασα ένα σωρό φώτο και κάτι βίντεο τότε…

Bagit

λογικα θα ναι i-malware

Kostas

virus παντου εχει το θεμα ειναι να μην κατεβαζετε οτι νανε και απο οποιον νανε.λιγο προσοχη θελει,και ποτε μην κατεβαζετε εφαρμογες που εχουν λιγα downloads.

dimitris

Αυτο ειναι σιγουρα δουλια της samsung ]πιστευψ οτι του ιουσ που εχει η apple τους εβαλε η samsung

Makis

@ J

+1 Ακριβώς !!

ΚΝ

Σιγά…παντού υπάρχουν και θα υπάρχουν. Απλά χρειάζεται προσοχή όπως παντού. Απλώς καλό είναι όσοι χρησιμοποιούν λειτουργικό Apple να προσέχουν διπλά, γιατί έχουν την εντύπωση ότι δεν προσλαμβάνονται από ιούς και κάνουν πιο εύκολα λάθη. Μη ξεχνάμε όταν είχαν πριν κάποιο καιρό μολυνθεί το 15% των υπολογιστών της και έστειλε apple ειδικές ενημερώσεις για να το αντιμετωπίσει.
Όπως λέει και η παροιμία ….φύλαγε τα ρούχα σου….

azriel84

Ο J έκανε λάθος. Στο κινέζικο app store βρέθηκαν 39. Οπότε εκτός και αν ψωνίζετε από Κίνα, τζάμπα μιλάμε.

AELHTHS

Η Apple έχει ιούς από τότε που βγήκε το πρώτο iPhone, ειναι μπροστά σου και το αμφισβητείς ακόμα και μάλιστα ελληνικός ios.

Bloodmaster

Το θεμα ειναι αμα δεις καποια εταιρια που φτιαχνει πολλες εφαρμογες και παιχνιδια κυριως μπορεις να τους εμπιστευθεις.Τωρα αμα κατεβασεις απο αγνωστες πηγες και κολλησεις ιο καλα να παθεις ας προσεχες.

Billybo

Dimitris εχεισ προβλημα
Να πασ να το κοιταξεισ
Ακου εκει τουσ εβαλε λεει η σαμσουνγκ
Π-ρ-ο-β-λ-η-μ-ααααα

Agnostos13

Αν εισαι αφελης σαν developer και αντι να επιλεξεις τα official tools που σου δινει η Apple επιλεγεις εκδοσεις αγνωστου πηγης σου αξιζει το ban σου! Βεβαια στη συγκεκριμενη περιπτωση (λογω Κινας) υποπτευομαι οτι για να μειωθει το κοστος, μερος του κωδικα δοθηκε απο τους επισημους developers σε τριτους που ενδεχομενως δεν ηταν στο προγραμμα της Apple για να λαμβανουν τα επισημα εργαλεια αλλα τα βρηκαν “πειρατικα” στο διαδικτυο.
Το καλο ειναι οτι η μολυνση βρεθηκε (αν και εμας δεν μας επηρεαζει μιας που δεν ειμαστε Κινεζοι). Και ειναι ακομα ενας λογος να κραταει τα συστηματα ελεγχου της η Apple σε επαγρυπνηση.
Στον αντιποδα οι haters που ψαχνουν να πιαστουν για να κραξουν πρεπει να γνωριζουν οτι αν τυχαινει να κατεβαζουν απο το Play Store, ειναι πολυ πιθανο να πεσουν σε καποια απο τις χιλιαδες μολυσμενες εφαρμογες που η Google μαλλον δεν θα ανακαλυψει ποτε!

ΥΓ. Για Mac δεν υπαρχουν antivirus… Οτι ιος κυκλοφοραει (που κυκλοφορανε καμποσοι), η Apple φροντιζει να τον απομονωνει patch-αροντας το κενο ασφαλειας με updates!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i