Apple: Οι προμηθευτές “μιλούν” για κυρτές οθόνες

Πριν από λίγες μέρες έκανε την εμφάνισή της μια νέα πατέντα της Apple η οποία δείχνει τα σχέδια για smartphone με κυρτή οθόνη, αποδεικνύοντας ότι δεν την αφήνει αδιάφορη μια τέτοια συσκευή. Φυσικά το ότι υπέβαλε μια τέτοια πατέντα δεν σημαίνει ότι έχει άμεσο σκοπό να δημιουργήσει μια τέτοια συσκευή, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως οι εταιρείες καταθέτουν τα σχέδια τους για κάθε ενδεχόμενο.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με κορεάτικες πηγές, η Apple φαίνεται ότι ψάχνεται για την κατασκευή εύκαμπτων OLED panel. Οι πληροφορίες έρχονται από την Κορέα διότι Samsung και LG αυτή την στιγμή στην Κορέα οδηγούν την έρευνα και την κατασκευή εύκαμπτων OLED οθονών, με την LG να είναι ένας από τους προμηθευτές οθονών της Apple.

Η πηγή ισχυρίζεται ότι μεγάλος κατασκευαστής από την Κορέα προσπαθεί να πείσει την Apple για τα πλεονεκτήματα των εύκαμπτων οθονών, την ίδια ώρα που η LG αναμένεται να μετατρέψει μια γραμμή παραγωγής LCD σε γραμμή παραγωγής OLED οθονών.

Η LG έχει ήδη εισάγει εύκαμπτες οθόνες σε συσκευές, όπως το LG G Flex 2 και είναι πιθανό μέσα στο 2018 να δούμε ένα εύκαμπτο iPhone από την Apple. Αν και το 2018 φαίνεται μακριά, πρέπει να επισημάνουμε ότι η Apple δεν προτρέχει να υιοθετήσει μια καινούργια τεχνολογία, αλλά συνήθως περιμένει να “ωριμάσει”.

Apple: Οι προμηθευτές "μιλούν" για κυρτές οθόνες, Apple: Οι προμηθευτές “μιλούν” για κυρτές οθόνες

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Man2

Μα δεν ειναι αναγκη να κουραζονται τα παιδια εκει στην apple,αφου πολυ ευκολα καθε χρηστης Iphone6+ 6plus μπορει να κανει το κινητο του κυρτο και μαλιστα δωρεαν, απλα,ευκολα,αποτελεσματικα!

myrto

*να σαπισει…

Sotiris

Η Apple για μια ακόμα φορά ακόλουθος των εξελίξεων.

Παναγιώτης

Όταν η Apple βάλει οθόνες στυλ LG G Flex 2 , οι υπόλοιποι θα έχουν οθόνες που διπλώνουν και μπαίνουν στην τσέπη. Αλλά οκ…

ddr2

@Sotiris
Για πες πόσο πίσω έχει μείνει και η samsugn που ΜΟΛΙΣ ΦΕΤΟΣ αφαίρεσε sd και αποσπώμενη μπαταρία….

One

Τα θεωρω ασχημα τα κυρτά κινητα και δύσχρηστα στην αφη ανεξαρτήτου μαρκας. Και επισης το θεωρω βλακεια να βλέπεις το κινητο ή την τηλεόραση σου πιο καλα στις ακρες απ’ ότι στη μεση της οθόνης.

Βαγγος

Η apple δεν προτρέχει να υιοθετήσει μια καινούργια τεχνολογία, αλλά συνήθως περιμένει να «ωριμάσει».
Χαχαχαχ εδω εκλαψα….καινουργια τεχνολογια δεν.ειναι υπαρχει ηδη και κυκλοφορει….να ωριμασει αντε το καταλαβαινω….αλλα το 2018???σοβαρα τωρα?και θα το πλασαρει τοτε μια περιουσια…δεν ειμαθ fanboy καμιας εταιριας αλλα μολις βλεπω τετοια μου σηκωνεται η. Τριχα

Λευτερης

Λογικό μου φαίνεται να φτιάξει smartphone με κυρτές οθόνες η Apple. 📱 Το μόνο σίγουρο ειναι ότι άμα πάρει μια τέτοια απόφαση, σίγουρα θα πάει πρώτη στις πωλήσεις για άλλη μια φορά. Και όπως έκανε και με το Apple Watch, ⌚️ ετσι θα κάνει και με της κυρτές οθόνες, θα δείξει δηλαδή στους άλλους καταστευαστες ότι παρόλο που έχουν ήδη κυρτές οθόνες (βλέπε Galaxy s6), οι δικές της κυρτές οθόνες θα χρησιμοποιούνται για πολλούς λόγους ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα των χρηστων και δεν θα υπάρχουν απλά για να υπάρχουν χωρίς σημαντικές λειτουργίες (βλέπε πάλι s6 αλλα και G4)

Η εποχή που η Apple θα κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς πλησιάζει. Τικ τοκ τικ τοκ ⏰⏳

Agnostos13

Ευκαμπτο iPhone εχουμε δει απο το 2014, ασχετως που πηγαν να το βγαλουν για προβλημα τα γατακια!

Sotiris

Ddr2, η αφαιρεση της micro sd και της αποσπομενης μπαταρίας από τη σειρά S ήταν απαράδεκτη και ελπίζω οτι στη σειρά Note δεν θα κάνουν το ίδιο λάθος. (Micro sd θα έχει λογικά) Το πισωγύρισμα της Samsung δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Apple έχει καταντήσει μια παρωχημένη εταιρία που ακολουθεί τις εξελίξεις και έχει να καινοτομήσει από την εποχή του Νωε. (Έχει πατέντα για κιβωτό).

panos

@Λευτερης Επειδή παίρνουν ολοι apple λόγω μόδας δεν σημαίνει οτι είναι τα καλύτερα οσο για της κυρτές οθόνες της τι ακριβώς εννοείς?? Των άλλων εταιρειών είναι μην λέμε οτι θέλουμε..Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε και άλλες εταιρείς υπαρχουν!!!

Ντανισ

Συμφωνώ απόλυτα με το Λευτερη
Νομίζω έχει δίκιο σε όσα είπε για τις κάρτες οθόνες. Γενικά σε όλους τους τομείς προηγείται τεχνολογικά ⌚📱💻📷
Και σύντομα 👓

4LO14

@ddr2,

Μεγάλε ό,τι να’ναι πραγματικά όμως… Θεωρείς πλεονέκτημα της μεγάλης Apple σου, τα smartphone να μην έχουν αποσπώμενη μπαταρία και υποδοχή για microSD ? Θα μας τρελάνεις? Μ@@@κια ειναι και για τις 2 εταιρείες και μάλιστα η μεγαλύτερη μ@@κια αποδίδεται στην Apple εφόσον αυτή το ξεκίνησε σύμφωνα με τα λεγόμενά σου. Γουστάρεις αμα σου χαλάσει η μπαταρία να πηγαίνεις service και να τα ακουμπάς χοντρά , να μην μπορείς να έχεις δεύτερη μπαταρία μαζί σου να αλλάζεις αν χρειαστεί και να μένεις με τον αποθηκευτικό χώρο που ξεκίνησες? Ένας είναι ο λόγος που το καναν, unibody —> design. Οκ το design του Edge είναι εντυπωσιακό αλλά σίγουρα αμα το ψάξουν λίγο κάτι θα σκαρφιστούν για να μην τα χαραμίζουν τα υπόλοιπα.

Βαγγος

@λευτερη μααααλλον τρολλαρεις….εχω δει κι αλλα σχολια σ και αποκλειεται ενα ατομο να εχει τετοιο μυαλο και να υποστηριζει φανατικα μια εταιρια γιατι εχει κινητο της ιδιας εταιριας .Καταρχας μαθε πως το apple watch δεν εκανε τρελες πωλησεις…https://techblog.gr/news/apple-watch-low-demand-8834/,,,,εδω απο το σιτε το λινκ κιολας…κατα δευτερον η apple πλασαρει τα τελευταια χρονια ενα spec κι ενα κινητο λιγο καλυτερα απο το προηγουμενο και το κοστολογει στον Θεο!ετσι θα κανει και με τις κυρτες οθονες….καινοτομια βλεπεις…δεν εχω κολληματα ποια εταιρια αντιγραφει ποια καθε εταιρια επρεπε να ενσωματωνει στις συσκευες της τα καλυτερα ακομα κι αν ητα ιδεες απο αλλες εταιριες….γιατι ετσι παει μπροστα η τεχνολογιακαι ετσι θα μπορει καποια εταιριανα φτιαξει το απολυτο smartphone….

Θανασης

@Λευτερης

Αν εισε ο ιδιος σε αλλο αρθρο ελεγες οτι η lg αντιγραφη την apple, τωρα δεν λες τπτ που η apple αντιγραφη την lg στο κυρτο σχημα

apostolos

οποιος και να το εχει κανει πρωτος, μεγαλη παπαρια η κυρτη οθονη

ddr2

@ 4LO14
Δεν καταλαβες το πνευμα μου. Ειρωνικα το ειπα φιλε!

@Sotiris
Προσωπικα, δεν θελω να ακολουθησει και η σειρα note αυτη την τακτικη (γιατι ποτε δεν λεω οχι, μπορει και να ψωνισω, οπως εχω ψωνισει και στο παρελθον, οσο και αν εσυ νομιζεις οτι ειναι κολημμενος, κανεις λαθος) , αλλα πιστευω οτι τα ιδια θα κανει και στο note γιατι απλα αυτη ειναι η νεα πολιτικη της εταιριας.

παπαροκάς tiamat

o man2 εχει πιασει το νοημα.. οι κατοχοι του iphone6 απολαμβανουν ηδη τα ωφελη και την εμπειρια της κυρτοτητας

DIREFEAR

Δεν χρειαζεται oled τεχνολογια για να αποκτησει κυρτη οθονη το επομενο μηλαρακι…απλα βαλτε το στην κωλοτσεπη και…καθηστε αναπαυτικα!!! 😉

akis82

Εχει πολυ γελιο η υποθεση.Το 2015 5.5 inch,το 2018 κυρτη οθονη,το 2020 12mp,το 2030 bluetoorh.Οσο για την ενσωμετωμενη μπαταρια και την ελλειψη fm ειναι εγκλημα κ ειναι μονο για ενα λογο.Να τα σκας για service στην καλυτερη κ αλλαγη συσκευης στο χρονο η μη αποσπωμενη κ για να πληρωνεις δεδομενα η store για να ακους μουσικη η απουσία fm.Οσο για την sd,δωσε 120€ παραπανω για μεγαλυτερο σε μνημη κινητο αντι 8.90 για επεκταση sd. Ολα λοιπον ειναι καθε αλλο παρα εξελιξη.

Αντωνης

@Man2
Εκλαψα. Πολυ καλο φιλε !!!!

mixtri

@Sotiris,

Η τεχνολογία μιας εταιρείας δε κρίνεται μόνο από το “υλικό” αλλά και από το “λογισμικό”.
Συγκρίνοντας το android με το iOS σε επίπεδο kernel είναι σαν να συκρίνουμε LADA με PORCHE.
Καταραμένη η ώρα που έφυγα από Windows Phone και πήγα σε Lollipop… Κάτοχος Galaxy S6. Πρώην κάτοχος Lumia 930.

Sotiris

Ο μόνος λόγος που καταριέσαι την ώρα που έφυγες από το 930 είναι γιατί διαπίστωσες βαθιά μέσα σου πόσο μπροστά είναι το android. Το ξέρουμε και οι δύο οτι σε ΄΄χαλάει΄΄ που έχασες τόσο καιρό υποστηρίζοντας ένα πεθαμένο και ανάπηρο λειτουργικό στο οποίο είχες επενδύσει συναισθηματικά όπως συνηθίζουμε να κάνουμε για πράγματα ή καταστάσεις και τώρα δεν μπορείς να παραδεχτείς την αλήθεια. Το κατανοώ και το σέβομαι.

mixtri

Είναι αλήθεια πως πετάω από τη χαρά μου που κρασάρει η κάμερα και ο dialer το 2015, που πρέπει να κάνω επανεκκίνηση το κινητό μου κάποιες φορές για να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τα πανάκριβα ΒΤ ακουστικά μου, να μη ξεχάσω να κλείσω κάποιες εφαρμογές μήπως το ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ radio always on bug του Lollipop μου φάει όλη τη μπαταρία, να κάνει 8 δευτερόλεπτα το transition από LTE->WIFI and vice versa…και το κυριότερο είμαι ΦΟΒΕΡΑ χαρούμενος που συνειδητοποίησα ότι πλήρωσα τόσα χρήματα για να πουλήσω το smartphone μου και να πάρω με την πρώτη ευκαιρία ένα Windows Phone ή iPhone μπας και το χαρώ, γιατί δεν είμαι παιδάκι να παίζω με ηλίθια και ανώριμα λογισμικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.