H Apple πρώτη στα smartphones αλλά το Android είναι το top OS (ΗΠΑ)

Η ComScore συνέλεξε κάποια στατιστικά για την αγορά των smartphones στις ΗΠΑ. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή τα smartphone της Apple καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς την ώρα που το Android OS είναι πρώτο στην Αμερική.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ComScore υπάρχουν 169 εκατομμύρια χρήστες smartphones που αντιστοιχεί στο 70% των mobile users.

Αναλυτικότερα, η Apple έχει το 41.9 % των χρηστών smartphone και ακολουθούν η Samsung με 27.8%, η LG με 6.5%, η Motorola με 6.3% και η HTC με 5.1%. Όπως φαίνεται η διαφορά της Apple με την Samsung είναι αρκετά σημαντική περί το 14%, αλλά η Samsung αναδεικνύεται η μεγαλύτερη κατασκευάστρια Android smartphone, με διαφορά μεγαλύτερη του 20% από τον δεύτερο.

Από την άλλη πλευρά το μερίδιο αγοράς των λειτουργικών συστημάτων έχει διαφορετική εικόνα. Το Android έρχεται πρώτο με 52.1% ενώ η Apple έχει το 41.9%. Τα Windows Phone, το Black Berry και το Symbian έχουν 3.4%, 2.3% και 0.1% αντίστοιχα.
Apple πρώτη στα smartphones, H Apple πρώτη στα smartphones αλλά το Android είναι το top OS (ΗΠΑ)
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ajaxX

Ασχετα αν ειναι το καλυτερο λειτουργικο η οχι, ειναι σιγουρα το πιο ευελικτο απο πλευρας development.

Android developer 😉

JohnWave

Ελπίζω αυτό το θέμα να μην οδηγήσει πάλι κάποιους με σκέψη 5χρονου να κάνουν την ταύτιση “πρώτο σε πωλήσεις=καλύτερο” ούτε όσο αφορά τις συσκευές, ούτε όσο αφορά τα λογισμικά. Προσωπικά αγοράζω μόνο android κινητά γιατί μου αρέσουν τα ανοιχτά λειτουργικά και η μεγάλη δυνατότητα παραμετροποίησης. Σε κάποιες συσκευές όντως λαγκάρει είτε λόγω κακής rom από την εταιρία είτε λόγω χαμηλών specs είτε λόγω και των δύο. Σε άλλες όχι. Χρειάζεται καλή έρευνα αγοράς όταν αγοράζει κάποιος android συσκευή. Όσο αφορά τις συσκευές, iphone δεν αγόρασα ποτέ 1ον λόγω του κλειστού λειτουργικού και 2ον γιατί τα τελευταία χρόνια κινούμαι σε οθόνες 4.7 ιντσών. Φέτος θα βγει στις 4.7 αλλά και πάλι δεν με καλύπτει το κλειστό λειτουργικό. Aν δούλευα σε mac και γενικά σε περιβάλλον Apple τότε ίσως να είχα άλλη γνώμη. Τώρα και μόνο που σκέφτομαι ότι για να περάσω πχ ένα τραγούδι δεν αρκεί το απλό copy paste από τον σκληρό στο κινητό αλλά η χρήση ενός ειδικού προγράμματος ( itunes ) τρελαίνομαι. Γιατί πχ να χρειάζομαι ειδικό πρόγραμμα για να κάνω μια απλή μεταφορά; Όσο για τις android συσκευές , εμπιστεύομαι κυρίως τις συσκευές της LG και της HTC ενώ τελευταία γλυκοκοιτάζω και τα Moto. Θεωρώ ότι αυτές… Συνέχεια »

BraveNewWorld

Τι έγινε σήμερα;; Δεν θα βγουν η fans της Samsung να σχολιάσουν;; Η Apple φαινεται επικρατεί άνετα απέναντι σε άλλους κατασκευαστές και ύστερα από το στραπάτσο της Samsung με το S5 δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καλύτερα. Εδώ ακόμη και κάτι Κινέζικες εταιρείες της την λένε.

Erevos

Λογικό τα Αμερικανάκια να αγοράζουν Apple πιο πολύ αφού είναι εταιρεία της πατρίδας τους (άλλο αν τα συγκεκριμένα κινητά είναι made in China by Foxconn).

nikos

@JohnWave +1 και ας έχω windows phone για τους δικούς μου λόγους.

akis

θα συμφωνήσω ότι το android είναι top αυτή την στιγμή.. και ο λόγος είναι όλο το development που ύπαρxη..!

αλλα σαν την απλότητα και την σταθερότητα του iOS δεν έχει…

nikos

@akis υπάρχει και λέγεται windows phone,απλά δεν έχει το store του IOS…

nikolas

Λοιπον,σχετικα με την samsung εχω galaxy s duos 2,1.2 Dual Core με 768Ram.Εχει 717 ram απο 768 διαθεσιμη.Εχω γυρω στα 200-250 ελευεθρα.Εχω βγαλει τα samsung,print drivers,μερικα google services επειδη δεν τα χρειαζομουν. Έχω βαλει και δοκιμασει πολλα γνωστα παιχνιδια… subway surfers,temple run 2,jetpack joyride,head soccer,asphalt 8,dead trigger και επαιζαν σε default ρυθμισεις(μεσαιο δηλαδη) χωρις λαγκ και αμα υπηρχε ηταν ελαχιστο,κλασματα δευτερολεπτου δηλαδη. Τωρα εχω 12 προγραμματακια μεσα,δεν ειμαι πολυ fan των παιχνιδιων. Facebook.Messenger,Instangram,Viber…τα βασικα κυριως.Εχω κανει multitask με μουσικη,Ιnternet 2 tabs (To προγραμμα του android)Εξερευνηση αρχειων για να μεταφερω φωτο,τραγουδια σε SD και βαιμπερ με σχεδον χωρις κολλημα.Μικρα ειχε του δευτερολεπτου αλλα δικαιολογουνται. Η samsung ειναι μια χαρα εταιρεια και σε σχεση με κατι ZTE που ειχα ενα διαστημα μακραν καλυτερη.Σε sony εχω δει πολλα θεματα σε λογισμικο και συσκευων.Xperia Tipo ενος γνωστου εκει π ειχε σημα φουλ ελεγε δεν υπαρχει σημα,xperia m απο πτωση 1,5 μετρο απο σκεπαστρο πορτας με σπασμενη οθονη (ραγισμενη παντου σχεδον)και ενα αλλο απο πτωση με χαλασμενη πλακετα γραφικων που μετακινειται και ξαφνικα σβηνει η οθονη(δεν βλεπεις τιποτα ή ειναι ασπρομαυρη).Sony καλη σε ακουστικα,home cinema που εχω.Σε κινητα δεν νομιζω.Samsung ειναι αξιοπιστη εταιρεια γενικα.Μετα LG ειναι καλη…αν και δεν εχω δουλεψει εχει καλα χαρακτηριστικα και… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.