Apple, Πατέντα για concept phone με καμπυλωτή οθόνη AMOLED

“Πιασάρικος” ο τίτλος μας, δεν νομίζετε; Δεν απέχει όμως και πολύ από την πραγματικότητα μιας και η Apple έχει καταθέσει πατέντα για μια φορητή συσκευή που θα έχει καμπυλωτή οθόνη AMOLED και διαφανές σώμα όπου για να διατηρείται χαμηλά η κατανάλωση της ενέργειας, θα φωτίζεται μόνο το σημείο της οθόνης που θα κοιτάνε τα μάτια του κατόχου της. Κάτι σαν eye recognition.

Σχεδόν απίθανο να δούμε κάτι τέτοιο στο iPhone 6… αλλά μπορούμε να ονειρευόμαστε. Έτσι δεν είναι;

Apple Concept phone flexible, Apple, Πατέντα για concept phone με καμπυλωτή οθόνη AMOLED

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Καμπυλωτη οθόνη παίζει να την δούμε σύντομα κι αν είναι AMOLED τότε το θεωρώ σίγουρο πως η Samsung θα την προμηθεύει. Μην ξεχνάτε ότι στην έκθεση CES η Samsung μας έδειξε το Youm. Τότε η εποχή των καμπυλωτων οθονών δεν είναι μακριά!
Τώρα για διάφανο σώμα και τέτοια, έχουμε χρόνο ακόμα… Τα κυκλώματα, ο επεξεργαστής, οι μνήμες, η κάμερα, οι βίδες και όλα τα υπόλοιπα πρέπει να γίνουν διάφανα. Δύσκολο να πραγματοποιηθεί στα επόμενα χρόνια, πιστεύω.

geohot

Γιατι να εχουμε διαφανη smartphones; Δεν προσφαιρει απολυτως τιποτα, μονο ειναι δυσκολοτερο να το βρησκεις και αμα στο κλεψουνε μπορει να μην το παρεις και χαμπαρι! Επειδη εχουμε την τεχνογνωσια (η τουλαχιστον προσπαθουμε να την αποκτησουμε) δεν σημαινει πως πρεπει να το υλοποιησουμε κιολας.

Panos7GR

Ωραίος, Κώστα!
Το μόνο που μένει είναι να δούμε ποιός θα σύρει πρώτος το χορό των καμπυλωτων οθονών, Samsung (το πιο πιθανό, με τόση εμπειρία στα displays), η Apple με την εν λόγω πατέντα ή κάποιο “outsider”;

Αυτές είναι καινοτομίες, όχι τα θερμόμετρα και οι αισθητήρες υγρασίας! (Ακούει η Samsung και η Apple; γκουχου)

Eilikrina

Εγώ περιμένω πως και πως τα αόρατα κινητά τηλέφωνα και συσκευές. Θα θέλεις να κάνεις μια κλήση και τσουπ από κάπου θα ακούγεται μια φωνή ”Παρακαλώ, ποιος είναι;” Επίσης, θα θελεις να βγαλεις φωτο ενα τοπίο θα λες ”φωτογραφία” και θα αποθηκεύεται στο pc σου….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.