iPhone 4S, Τι να κάνετε αν σας πέσει στο νερό [βήμα – βήμα]

Δεν σας το ευχόμαστε, αλλά πάντα υπάρχει κίνδυνος το iPhone σας να πάει για μια βουτιά (ελπίζουμε σε νερό και όχι σε… λεκάνη τουαλέτας!), επομένως καλό είναι να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε προκειμένου να το σώσετε από βέβαιο πνιγμό και να το στεγνώσετε με ασφάλεια. Να εύχεστε, αν είναι να πέσει σε κάποιο υγρό, αυτό να είναι το νερό, γιατί με όλα τα άλλα, μάλλον θα το κλαίτε.

Εδώ αρκεί να πούμε ότι η μπύρα και τα ανθρακούχα το διαβρώνουν, ενώ τα ζαχαρούχα (π.χ. πορτοκαλάδες) δεν βγαίνουν εύκολα. Για το νερό της πισίνας με χλώριο και το θαλασσινό νερό, αφήστε τα να πάνε, προκαλούν μαζική διάβρωση και σε πολύ σύντομο χρόνο, οπότε να είστε διπλά προσεκτικοί.

Πάμε να δούμε τώρα βήμα – βήμα τι πρέπει να κάνετε, εάν το iPhone 4S βουτήξει στο νερό. Αρχικά, βγάλτε το από το νερό όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Μετά, απενεργοποίηστε το αμέσως. Τα υγρά με τον ηλεκτρισμό είναι θανατηφόρος συνδυασμός. Στεγνώστε το εξωτερικό πλαίσιο, βγάλτε την κάρτα SIM και στεγνώστε τη και αυτή.

Το επόμενο βήμα σας είναι να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το πίσω γυάλινο πάνελ του τηλεφώνου, το οποίο στηρίζεται σε δύο ειδικές βίδες Pentalobe. Θέλει ειδικό λεπτό κατσαβίδι και πολλή υπομονή. Πάρτε μια μαγειρική σακούλα (τις βρίσκετε στο super market) και γεμίστε τη είτε με ωμό ρύζι, είτε με gel σιλικόνης, ρίξτε το iPhone μέσα και κλείστε το σακουλάκι. Σε καμία περίπτωση μην πάρετε την πρωτοβουλία να ζεστάνετε τη μαγειρική σακούλα με το τηλέφωνό σας μέσα.

Πρέπει να αφήσετε το καημένο το iPhone 4S εκεί μέσα για μία ή δυο μέρες. (Αν η Siri διαμαρτύρεται που τρώει ρύζι για δυο μέρες, αγνοήστε την!). Μόλις περάσει αυτό το χρονικό διάστημα των δύο ημερών, είστε έτοιμοι να βγάλετε το τηλέφωνο από τη σακούλα. Το ανοίγετε και βλέπετε εάν λειτουργεί κανονικά. Εάν ναι, είστε τυχεροί και το προλάβατε!

Ενδέχεται μετά τη βουτιά, η μπαταρία σας να μην παίρνει full φόρτιση, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να την αντικαταστήσετε με μία καινούρια, οπότε δείτε και το παρακάτω video για το πώς θα το κάνετε αυτό με ασφάλεια.Στο video θα καταλάβετε και πώς θα ξεβιδώσετε τις βίδες του 4S. Πείτε μας τις ανάλογες εμπειρίες που είχατε με το iPhone. Sharing is Living!

, iPhone 4S, Τι να κάνετε αν σας πέσει στο νερό [βήμα – βήμα]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tainia

καλή συμβουλή και όχι μόνο για το iPhone!!!! 😉

Jim P

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Προς πάσα ενδιαφερόμενο, το ακόλουθο κόλπο μου έσωσε το Xperia X1, το ZTE Blade και το Xperia X8 Που και τα τρία έκαναν μπανάκι με νερό και τσίπουρα…

Βγάζετε ότι αφαιρείτε από τη συσκευή, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ

Έχοντας λοιπόν εντελώς γυμνή τη συσκευή τη χώνετε σε ένα μπολ γεμάτο με ρύζι και το αφήνετε ένα βράδι…

Έχω σώσει 3 κινητά έτσι, η μέθοδος είναι GOLDEN και δε κοστίζει παρα μονο ένα σακουλάκι ρύζι!

Χάρης

Την επόμενη θα είναι έτοιμο το πιλάφι ? 🙂

Teo

Το ρθζι να ειναι μπασματι η καρολινα..Να μην μας τυχει παιδιααα !!!

nikos

να προσθεσω,πριν απο ολα αυτα,καντε το κινητο πρωτα ενα μπανιο σε καθαρο οινοπνευμα…ετσι θα το σωσετε πιο ευκολα…το οινοπνευμα θα στραγγιξει τα υγρα,κι επειτα εξατμιζεται πιο γρηγορα,δεν προκαλει βλαβη στα τσιπακια.

sql

Απλά ένα point:
Σε οποιοδήποτε κινητό με εύκολα αφαιρούμενη μπαταρία το πρώτο που κάνουμε είναι να βγάλουμε την μπαταρία.

Vanzel

Η παίρνεις ένα xperia active και ησυχάζεις.

Tony Cool

Jim P μαλλον θα πρεπει να σκεφτεις σοβαρα την προταση του Vanzel!

Jim P

Χαχα, όχι ρε παιδιά, δεν είμαι τόσο απρόσεχτος, αυτά συνέβησαν σε μία περίοδο 3 ετών… μέσο όρο δηλαδή ένα μπάνιο τον χρόνο, όχι άσχημα έτσι;

Απλά ο μη γένοιτο εαν πέσει νερό είπαμε, ξεγύμνωμα και ρύζι… It works!

iNikos

Εγώ είχα δοκιμάσει ένα παλιό κινητό να το βάλω στο νερό, το motorola L6, και μετά τρεμόπεζαν τα LED backlight της οθόνης. Όσο ήτανε βρεγμένο το έβαλα στην κατάψυξη, και αφού ψυλοπάγωσε δούλευαν τα LED κανωνικά, αλλά ήταν πολύ αργός ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης και έτρεχε γενικότερα πολύ αργά. Μετά το στέγνωσα με το πιστολάκι του μπάνιου και όλα ήταν μια χαρά. Τα παλιά κινητά είναι αθάνατα!! Ενωείται ότι δεν το επιχείρησα με κανένα άλλο κινητό.

Υ.Γ. Όταν είχε πολύ νερό ακόμη μέσα του και τρεμόπαιζε το backlight έβγαλα και την κυρίως μπαταρία και την μπαταρία της μητρικής πλακέτας (ήταν κάτω από ένα αυτοκόλητο).

https://www.gsmarena.com/motorola_l6-1118.php

I phone

Το κινοτο μου ειναι μια χαρά αλλα δουλεύει μόνο αν το φορτιζω και μου λέει πως δεν υπάρχει η κάρτα σιμ

I phone

Το κινοτο μου δουλεύει μόνο αν το φορτιζω αλλιώς τίποτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.