Windows Phone, Ξεπερνούν το iOS σε 24 αγορές σύμφωνα με την Microsoft

Είναι γνωστό πως το λειτουργικό σύστημα Windows Phone “έχει φτιάξει” μία αξιοπρεπή βάση χρηστών το 2013, που αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Η πλατφόρμα έδειξε ότι είναι πολύ ισχυρή στην αγορά των low-end συσκευών χάρη στις εξαιρετικές πωλήσεις του Nokia Lumia 520 (αλλά και του Lumia 521 στις ΗΠΑ). Πολύ καλά φαίνεται πως τα πηγαίνει από πωλήσεις και το Nokia Lumia 1520 στο άλλο “άκρο” της αγοράς επίσης.

Σύμφωνα με τον Christopher Flores, Διευθυντή Επικοινωνιών της Microsoft, τα Windows Phone κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στα δύο τμήματα της αγοράς και ισχυρίζεται ότι τα Windows Phone είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη πλατφόρμα σε 14 αγορές στον κόσμο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Flores, τα Windows Phone ξεπερνούν σε πωλήσεις το iPhone της Apple.

Αν και κ. Flores δεν το ανέφερε, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα Windows Phone κερδίζουν έδαφος κυρίως σε αναδυόμενες αγορές, εκεί που το κόστος του iPhone της Apple είναι απαγορευτικό. Παρόλα αυτά, τα Windows Phone αδιαμφισβήτητα κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Windows Phone, Windows Phone, Ξεπερνούν το iOS σε 24 αγορές σύμφωνα με την Microsoft

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

ναι αλλα τα Windows phone είναι 12 ενώ της apple στην αγορα 3

forneverarrow

Τα WP8 smartphones είναι αξιοπρεπέστατα, ωστόσο θέλουν δουλειά για να μπορέσουν να αποτελέσουν ιδανική εναλλακτική σε σχέση με iOS και Android. Και γιαυτό τα πιο πετυχημένα είναι τα φτηνά μοντέλα. Αν σκεφτείς ότι η εμπειρία σε ένα 520 είναι κατά 95% ίδια με ένα 1020 (λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορά οθόνης), τότε τα ακριβά μοντέλα είναι απλά σπατάλη. Και δυστυχώς οι καλές κάμερες δεν αρκούν να αντισταθμίσουν τα όσα προσφέρουν οι ναυαρχίδες του ανταγωνισμού.

Σταυρος Πετρου

Ο κόσμος αρχίζει να ξυπνάει ίσως? Μέχρι τουλάχιστον να ξαναβγάλει κάτι αξιόλογο η Apple, και όχι το απαράδεκτο 5c, και τις αηδίες του 5s (δαχτυλικές πα*αριές κτλ)

Jimis

Νμζ ότι εδώ το δίνεται καλύτερα η ουσία αυτών που λέει η Microsoft..δηλαδή ότι περνάει τα iPhone στην κατηγορία <400$…δηλ εκεί που δεν υπάρχουν iPhone…

tasos

Ξέχασες να αναφέρεις ότι μέσα στις 14 χώρες βρίσκεται και η Ελλάδα. https://www.neowin.net/news/microsoft-claims-to-have-seen-record-sales-of-windows-phone-this-holiday

Jimis
nikmour

Jimis πουθενά δεν λέει ότι μιλάει για sub 400 κινητά. Πάντως δεν το πιστεύω ότι τα wp έχουν ξεπεράσει τα iphone στην ελλάδα (shipments), όπως λέει στο gsmarena η οποία προφανώς το έχει πάρει από την ίδια την ms.
Κάτοχος lumia 620.

Nero55

forner…Ένα 520 έχει διαφορά από ένα 1020…Έχεις την εντύπωση ότι μπορεί το 520 να παίξει ‘βαρια΄ παιχνίδια?…..

τασος

με προλαβεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!ρε συνονοματε!κι να σκεφθείς ότι αι φονι ηταν πρωτο .,….τωρα επισήμως λεφτα υπηρχαν…

TechBuster

@tasos. Πριν περίπου μια βδομάδα το Techblog σε ένα άρθρο έδειξε πως στην Ελλάδα το iOS βρίσκεται στην 2η θέση της και τα WP στην 3η θέση κατάταξης των λογισμικών και τα iPhone πρώτα σε πωλήσεις στην Ελλάδα. Οπότε, καλύτερα είναι να διαβάζουμε άρθρα τα οποία να είναι ουδέτερα όσον αφορά τις προτιμήσεις των λογισμικών και συνεπώς των ίδιων των κινητών. Λόγω της νέας χρονιάς, το site δεν μου επιτρέπει να βρω το άρθρο, εάν μπορούσε κάποιος admin να με βοηθήσει, θα του ήμουν υπόχρεος.

dark_master

Μήπως είναι λίγο “άτοπη” η σύγκριση? Από τη στιγμή που η Apple δεν βγάζει φτηνές (κάτω από 430 ευρώ) συσκευές ενώ το lumia 520που είναι το best seller της Nokia κανει 139 ευρώ(και κατέχει το 90% των windows phone συσκευών) είναι φυσιολογικό σε χώρες με οικονομική κρίση να περνάν τα WP το iOS. Αν θέλανε να κάνουν σωστή σύγκριση ας τα σύγκριναν στην ίδια τιμολογιακή κατηγορία.
Γνωρίζοντας πως το κάθε λειτουργικό έχει τα υπέρ κ τα κατά του(για να μην παρεξηγηθώ είναι κάτοχος android ενώ έχω περάσει και από τα δύο παραπάνω λειτουργικά) η παραπάνω σύγκριση μου θυμίζει σύγκριση ανάμεσα σε μήλα με πορτοκάλια.

b16bkostas

Παιδιά το αθρο λέει ότι η πωλήσεις το Δεκέμβριο ήταν πολύ καλές και κάναν διαφορα..

οπότε το παλιό αθρο ειναι παλιό μπροστά σε αυτο

δεν νομίζω να παρουσίαζε καμια Microsoft κάτι που δεν ισχύει..
επίσης και όλα Lumia 520 να ειναι για μένα μετράει ο αριθμός γιατι αυτο βλεπουν οι developers και φτιάχνουν app και η πλατφόρμα γίνεται καλύτερη αρα έχουμε να περιμένουμε πολλά σε windows phone

μιχαλης

Το Lumia 520 κατέχει το 30% των WP συσκευών παρόλα αυτα οι προγραμματιστές δεν δουλεύουν λίγο παραπάνω για να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους σε κινητά με 512 Mb ram όπως το 520 . Πλέον σχεδόν όλες οι καινούργιες εφαρμογές βγαινουν για κινητά με 512 Mb ram απαράδεκτο κατά την γνωμη μου εφόσον οι ίδιες εφαρμογές δουλεύουν καταπληκτικά σε iPhone 4. Απλως τις βγαζουν για να λένε ότι έχουν βγαλει την εφαρμογή . Γενικως τα wp8 έχουν παρά πολλές ελλείψεις ( δεν θα κάτσω να τις αναφέρω ,τις έχω αναφερει αλλου) που ελπίζω να φτιαχτούν στα wp8.1 μπας και δω κανένα φως με το 820 μου .

Δημήτριος

Κατι βασικο που ξεχνατε ολοι… αφηστε την κατηγορια χρηματα και δειτε την κατηγορια χαρακτηριστικα…!! Το lumia 520, ειναι ενα 4S με μεγαλυτερη οθονη…!! Οποτε αν η Νοκια το πουλαει 120€ μαγκια της, ας κανει το ιδιο και η Apple με τα παλαιοτερα μοντελα της..!

Vaggelis

Είναι πολύ πιθανόν να συμβαίνει όντως στην Ελλάδα. Πριν περίπου 1 μήνα που έψαχνα για το 720 δεν το έβρισκα πουθενά αλλά μου έλεγαν οι επιχειρηματίες ότι πουλάει συνέχεια και θα το ξαναφέρουν… Επίσης βλέπω πολύ συχνά WP τριγύρω από 520 μέχρι και 925 (1520 δεν έχω δει ακόμα). Σίγουρα στις πωλήσεις είναι αρκετά πάνω από 10% και αν λάβουμε υπόψιν ότι τα 5s και 5c είναι “παλιά” μοντέλα, ε΄΄ιναι πολύ πιθανόν να πούλησαν λιγότερο μέσα στις γιορτές
@techbuster μπορεί να είναι πρώτο σε πωλήσεις το iphone αλλά αθροιστικά τα WP να το περνάνε. Ούτε εσύ φαίνεσαι ιδιαίτερα αντικειμενικός πάντως…

tasos

Άντε, αν βλέπουν ότι στην Ελλάδα πουλάνε πιο πολύ τα windows phone τότε καλό θα είναι να αναμένεται η κυκλοφορία του Nokia MixRadio και στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.