Apple, Η αγαπημένη των Αμερικανών για smartphones-tablets

Τα στοιχεία της έρευνας της Harris Interactive σε ένα σεβαστό δείγμα 38.500 Αμερικανών έδειξε ότι στην κατηγορία των smartphones και tablets αποτελεί την πρώτη τους επιλογή. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Apple κερδίζει τις προτιμήσεις των Αμερικανών στην κατηγορία των smartphones με την HTC, την Samsung και την LG να συμπληρώνουν την τετράδα.

Στην κατηγορία των tablets, το iPad ήταν στην κορυφή των προτιμήσεων των ερωτηθέντων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ ακολουθούσαν τα Kindle Fire, Google Nexus, Samsung Galaxy και HP Slate, κατά σειρά κατάταξης. Είναι λογικό να υπάρχει μια προτίμηση στην αμερικανική Apple μέσα στις ΗΠΑ, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πόσο έντονος είναι ο ανταγωνισμός στις κατηγορίες αυτές στην αμερικανική ήπειρο, η οποία αποτελεί σοβαρό στόχο για όλους τους κατασκευαστές.

Apple,, Apple, Η αγαπημένη των Αμερικανών για smartphones-tablets

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Στάμος

Στις ΗΠΑ παίρνουν το καινούριο iphone 5 με 200 δολάρια (180 ευρώ) σε συμβόλαια των 35 δολαρίων το μήνα. Λογικό να είναι δημοφιλής η συσκευή, κι εξίσου αναμενόμενο να είναι λιγότερο σε χώρες με χαμηλότερους μισθούς όπου περιμένουν να δώσεις 500 κι 600 ευρώ.

Πιστεύω ότι είναι περισσότερο θέμα σοβινισμού και μόδας και μετά ίσως οικονομίας. Μιας και μέχρι πρόσφατα και εδώ στη χώρα μας τσίμπαγες iPhone με υπερεπιδότηση και 200 ευρώ.

hatzipanos

Πιστευω ότι με το καλό οταν θα αρχισει να παιρνει μπρος και η Motorola αυτα τα στοιχεια θα αρχιζουν να αλλαζουν. Γιατι πολλοι ξεχνούν τι σημαινει Motorola στην Αμερικη. Ηδη με το ΜΟΤΟ Χ πολλοι θα στραφουν προς αυτην για κινητα μεσαιας κατηγοριας. Φανταστειτε τι θα γινει στο μελλον με μια ναυαρχιδα σε κινητο και σε tablet… Ωραια πραγματα μας περιμενουν στο μελλον…

tech21man

38500 ειναι σεβαστο σαν νουμερο αλλα ειδικα για τις ηνωμενες πολιτειες θεωρειται η οχι αντιπροσωπευτικο? Υπαρχει κανενας απο στατιστικης πλευρας να εξηγησει?

Vaggelis

εγώ πιστεύω ότι δεν είναι θέμα τα $200 (τα οποία είναι €155 περίπου… ) γιατί στην Αμερική με $99 μπορείς να πάρεις πχ samsung s4. Είναι θέμα νοοτροπίας.

ioannis

Οι Αμερικάνοι είναι μέσα στην νοοτροπία τους να διαδίδουν το American dream στο lifestyle. Και τι πιο αντιπροσωπευτικό από την αμερικάνικη κουλτούρα το μηλαρακι….σοφά τα παιδιά “πάρε παπαπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο”.

ioannis

Και σε αυτή την περίπτωση ” πάρε μηλαρακι από τον τόπο σου και ας είναι διογκωμένο”.

Νio

Στις εκλογες τους ειναι πολυ καλο ενα δειγμα ειναι των 10.000 ατομων. Αρα αυτο, ναι ειναι πολυ καλο μεγεθος δειγματος με σφαλμα εκτιμησης περιπου 1%. Ενα ιδανικο ομως ποσοστο θα ηταν το δειγμα να ειναι 10% το οποιο ειναι πολυ δυσκολο γιατι στην Βορεια Αμερικη ειναι περιπου 500.000.000 ατομα κ παραπανω.

ddr2

Δειχνουν προτιμηση στην apple επειδη ειναι αμερικανικη εταιρια?
Δηλαδη η google τι ειναι?
Η hp τι ειναι?
Εγω νομιζω οτι οι αμερικανοι, απο τις αμερικανικες εταιριες, προτιμουν την απλ.

nikos

Τι περιμενες απο τους Αμερικανους;

Εκει προμοταρουν την συσκευη οτι…. εχει 200$ και δεν αναφερουν καν κοστος σκετης συσκευης.

Απλα, αν απρουν αυτοι κανα android με τα μισα λεφτα (Πχ S3) που ειναι και καλυτερη συσκευη, θα τους πεσει η μοστρα.

Alexboom

H Google δεν είναι κατ’εξοχήν κατασκευάστρια κινητών συσκευών. Ούτε η Microsoft….και οι 2 είναι αμερικάνικες και πρώτoπόρες στον τομέα της ανάπτυξης ΛΣ…η Apple δεν μπορεί να τις ακολουθήσει σε αυτό τον τομέα…Τί έκανε λοιπόν…πούλησε τρέλα…κι όσοι δεν ήξεραν κι ακόμα δεν ξέρουν, έπεσαν με τα μούτρα στο μοδάτο…

Dimitris

Alexboom θα πεις κ αλλα ; Ξέρω iOS και Mac OS για πέταμα . Ρε τι κόμπλεξ υπάρχει εδώ.

Panos7GR

Αναμενόμενο το ποσοστό. Ένα καμάρι εχουν εκεί και το στηρίζουν όσο μπορούν. Και καλά κάνουν αφού εκεί πέρα μπορούν να εκμεταλλευτούν όλες μα όλες τις δυνατότητές του και γενικότερα να έχουν διαθέσιμες όλες της υπηρεσίες της Apple. Συν της άλλης ότι το iPhone είναι in fashion και αυτοί εκεί τα γουστάρουν αυτά. Μέσα στο λεγόμενο “Αμερικανικό όνειρο” τους συμπεριλαμβάνεται και το iPhone σαν κινητό τους. (Και δεν τα λέω με κακία όντως είναι premium smartphone γενικότερα και στυλατο).

@Dimitris: Χωρίς να θέλω να είμαι σίγουρος απ ότι κατάλαβα ο Alexboom δεν θέλησε να μειώσει τα OS της Apple απλά ήθελε να τονίσει την διάφορα ανάμεσα στις συγκεκριμένες εταιρίες. Η Apple πριν την χρεοκοπία της είχε δώσει περισσότερο έμφαση σε hardware, ενώ η Google και Microsoft ασχολούνται ανέκαθεν περισσότερο με το software. Έτσι κατάλαβα απ το “…δεν είναι κατ’εξοχήν κατασκευάστρια κινητών συσκευών. Ούτε η Microsoft…”. Κι εκεί μένω γιατί τα άλλα είναι προσωπική του άποψη και δεν μπορείς να κρίνεις τα πιστεύω του άλλου.

JohnWave

Εμένα θα με ενδιέφερε πιο πολύ να μάθω πόσο ανέβηκαν ή έπεσαν τα ποσοστά της κάθε μίας σε σχέση με την άνοδο/πτώση της προηγούμενης χρονιάς ώστε να καταλάβω που πάει το πράγμα στις ΗΠΑ.Πάντως όπως είχα γράψει σε άλλο θέμα πιστεύω χωρίς να είμαι ή να το παίζω ειδικός ότι η Apple αν συνεχίσει στις 4 ίντσες θα έχει σταδιακή μείωση των ποσοστών ανόδου της όσο αφορά το iphone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.