iPhone 5, Για πρώτη φορά μειώνεται το ποσοστό των Apple πιστών

Ένα από τα βασικά επιτεύγματα του marketing της Apple είναι ότι δημιουργεί εξαιρετικά πιστούς χρήστες των προϊόντων της, στοιχείο που της εξασφαλίζει εγγυημένες πωλήσεις, κάθε φορά που παρουσιάζει ένα νέο προϊόν. Η Strategy analytics, σε έρευνά της, πιστοποιεί ότι οι χρήστες των προϊόντων της Apple δεν είναι τόσο πιστοί όσο ήταν στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, το 88% των Αμερικανών κατόχων iPhone δήλωσε ότι προτίθεται να αγοράσει το iPhone 5, ενώ μέχρι σήμερα το ποσοστό αυτό ήταν 93%. Στη Δυτική Ευρώπη, τα ποσοστά έχουν διαμορφωθεί στο 75% σήμερα από το 88% που ήταν το 2011.

Μερικοί από τους λόγους που έχουν οδηγήσει σε αυτές τις μειώσεις ποσοστών είναι η αρνητική δημοσιότητα που έχει συγκεντρώσει η Apple, κυρίως λόγω της φερόμενης ως έλλειψης καινοτομίας στο νέο iPhone. Δεν πρέπει, εδώ, να ξεχνούμε ότι οι επιλογές του ανταγωνισμού αυξάνονται και δημιουργούν ακόμα περισσότερες εναλλακτικές λύσεις για τον τελικό καταναλωτή. Το Android ανεβαίνει, τα Windows Phones διαφημίζονται ολοένα και περισσότερο, επομένως τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για την Apple.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο κύριος λόγος που η Apple χάνει μέρος των πιστών της;

, iPhone 5, Για πρώτη φορά μειώνεται το ποσοστό των Apple πιστών

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

40 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MEDS

Εδώ ένα ωραίο αρθράκι για το “ο κύριος λόγος που η Apple χάνει μέρος των πιστών της”

https://www.edmundconway.com/2012/10/dear-apple-im-leaving-you/

Charis

Στην Ελλαδα σιγουρα φταιει η τιμη… Αλλα πιστευω και με λιγοτερα χρηματα υπαρχουν πολυ πιο αξιολογα κινητα απο το iPhone. Ωστοσο στο design και στην ποιοτητα κατασκευης λιγα του μοιαζουν!

Γιώργος Κ.

Καμία καινοτομία και πολύ απλά υπεραυξημένες τιμές!!!

stefos

Γιατί υπάρχουν τόσα κινητά που μπορούν να ισοπεδώσουν το iPhone σε πολύ πιο οικονομικές τιμές από αυτές τις Apple. Λόγω της κρίσης αρχίζει να απομακρύνεται η επιλογή του iPhone, είτε σαν μόδα, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι πολλοί έχουν αξεσουάρ και θήκες με τον αντάπτορα του παλιάς συσκευής. Μόνο και μόνο η νέα υποδοχή lightning έχει να φέρει νέα έξοδα σε όλους (νέα καλώδια, νέα ηχεία κ.λπ.).Αλλά ο κύριος λόγος κατά τη γνώμη μου είναι το οικονομικό κομμάτι…

Giorgos

Ο λόγος είναι ένας και απλός…Γιατί δεν είμαστε….ΗΛΙΘΙΟΙ! Οι περισσότεροι τουλάχιστον 🙂

MANIACSPARTAN

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ !!!

Teo

Η apple έχει κουράσει με τα τερτίπια τις και την μονοτονία στο στιλ που έχει.Όσο για την ποιότητα που λένε μερικοί..τι να πω..κι αυτό έχει πλέον κουράσει.
Ήδη το μήλο έχει αρχίσει να γίνετε φιρίκι 😉

JohnWave

Μειώνεται λόγω μεγαλύτερου ανταγωνισμού,λόγω του ότι η Apple δεν προσέφερε κάτι νέο,λόγω της κακής έμπνευσης στο πλάτος του τηλεφώνου σε σχέση με το μήκος,λόγως της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη σε συνδυασμό με την υπερβολικά υψηλή τιμή του κινητού και λόγω των διαφόρων μειονεκτημάτων που παρουσιάστηκαν στο κινητό όπως αυτό του ξεφλουδίσματος σε ορισμένα τεμάχια και των τραγικών χαρτών.

Nikos K

Λογικό να μειώνεται λόγω και της έλλειψης πρωτοτυπίας αλλά και εξέλιξης των συσκευών, αλλά κυρίως λόγω του έντονου ανταγωνισμού.
Οταν μπορείς να αγοράσεις ένα τούμπανο Android κινητό με πολύ λιγότερα χρήματα, είναι δύσκολο να τα σκάσεις για το iPhone.

Panagiotis

Αυτό που συμβαίνει σιγά-σιγά είναι απολύτως φυσιολογικό. Απλά η αγορά έρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα. Δεν μπορεί ένα κινητό να κυριαρχεί κατά 95% στην αγορά των smartphones. Δηλαδή μήπως 9 στα 10 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι BMW? Όχι! Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλά αυτοκίνητα! Απλά υπάρχουν και AUDI, MERCEDES,TOYOTA κλπ και ο κόσμος επιλέγει ανάλογα τα γούστα του…Εγώ προσωπικά είμαι οπαδός της Apple και σε Η/Υ και σε i-συσκευές…έτσι έχω συνηθίσει, έτσι έχω “χτίσει” τα δεδομένα μου…άρα, από την στιγμή που συνεχίζει και παράγει καλές συσκευές ακολουθώ…το ίδιο υποθέτω κάνει κάποιος με τα Android και ούτω καθεξής…Απλά….

Voyager13

H Apple γενικά γεννά πάθη . Άλλοι την λατρεύουν άλλοι την μισούν , ενδιάμεση κατάσταση δεν υπάρχει. Εγώ είμαι από το 88% που είναι ευχαριστημένοι και πολύ δύσκολα θα αλλάξω πλατφόρμα ,αφού αυτά που βρήκα στην Apple δεν τα είχα βρει στο Android . To ποιά είναι αυτά είναι μεγάλη συζήτηση και μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μεταξύ αυτών που είχαν εμπειρία και των 2 βασικότερων λειτουργικών και δεν είναι και του παρόντος. Κατά πάσα πιθανότητα ούτε εγώ θα πάρω το iPhone 5 όπως δεν πήρα και τα καινούργια iPad ( έχω το 2 ) για λόγους οικονομικούς κυρίως. Αν θεωρήσουμε την έρευνα αξιόπιστη και πάλι το ποσοστό των ”πιστών” της Apple είναι πολύ υψηλό , υψηλότερο όλων των κατασκευαστών και δεν νομίζω ότι αυτή η ”ανακοπή” της ανοδικής της πορείας θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εταιρεία . Δεν είναι τυχαία αυτή η “πίστη” στην Apple και δεν είναι ούτε θέμα μαρκετινγκ ή άγνοιας όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν. Η Apple προσέχει τους πελάτες της και δεν τους απογοητεύει όπως άλλες εταιρείες . Σίγουρα βγάζει χρήματα από αυτούς αλλά τους παρέχει εξαιρετική εμπειρία χρήσης γιαυτό και την ακολουθούν . Tα εκατοντάδες εκατομμύρια χρηστών iOS είναι τεράστιος αριθμός για κοπάδι προβάτων.

Labros89K

Πλατφορμα δεν αλλαζω με τιποτα ομως μεχρι να βγαλει κατι καινοτομο η Apple και να δειξει κατι νεο δεν αλλαζω και το iPhone 4 μου.Σαν κινητο με καλυπτει και θεωρω οτι ηταν και το τελευταιο εκ των iphone που εβαλε τον πηχη πολυ ψηλα γαι την αγορα.Αν η Apple δεν αλλαξει μυαλα παντως θα εχει μεγαλο προβλημα…Χαρακτηριστικο ειναι οτι τα 3 τελευταια iPhone (4,4s,5) φορανε την ιδια μπαταρια,αλλαξαν επεξεργαστες καμερες και οθονη και κανεις δεν σκεφτηκε να βαλει μεγαλυτερη μπαταρια γιατι ειναι σιγουροι οτι οι ”πιστοι” θα ακολουθησουν αυτο τα λεει ολα….

Χρηστος

Πιστευω οτι μετα τον θανατο του Jobs εχει ξεκινησει η αρχη του τελους για την Αpple και θα με θυμηθειτε σε βαθος χρονου γι’αυτο…και σας το λεει καποιος που ειναι κατοχος του 4s,ipad 2 k ipod touch 4g…το μονο που θα την κρατησει στην κορυφη λιγο παραπανω ειναι οι εφαρμογες του apple store,που ειναι πολυ μπροστα -ακομα τουλαχιστον- απο τον ανταγωνισμο…

Topdim

Αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού το κινητό είναι πάνω κάτω, το ίδιο. Ιδίως εξωτερικά και πάνω από όλα, πανάκριβο! Οπότε, καλά να πάθει, η νούμερο ένα αλαζονική εταιρία, του κόσμου!

djfapples

σημερα το ειδα απο κοντα δεν με εντυπωσιασε ελαφρυ κ ομορφο κ τιποτα αλλο

Προβατοπουλος

εγω λέω να αλλάξω και nickname τώρα τελευταία 🙂

τέρμα για φέτος τα iphonια…..μια χαρά είμαι με το galaxy s3.

isheep since 2007 ……

dimitris

Το βασικό λάθος της κατά τη γνώμη μου είναι ότι άρχισε να μιμείται αυτό πού κάνουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές.Δηλαδή να μεγαλώνει πολύ τους επεξεργαστές,τις ram,την οθόνη των 3.5 ιντσών πού ήταν σήμα κατατεθέν για το iphone και από εκεί πού είχε το πάνω χέρι και άφηνε τους άλλους να σκοτώνονται για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπήκε στο τρυπάκι των τεχνικών χαρακτηριστικών και η ίδια.Εκεί χάθηκε το παιχνίδι κατά τη γνώμη μου.Οι κάτοχοι iphone δεν ήταν περήφανοι για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής τους,ούτε για την μεγαλεπίβολη οθόνη.
Υπήρχαν εδώ και 2-3 χρόνια android με ισχυρότερα τεχνικά χαρακτηριστικά.Από τη στιγμή πού με το iphone 5 μπήκε στο τρυπάκι της μεγαλύτερης οθόνης και όλων των άλλων πού ανέφερα χάθηκε το παιχνίδι.

Βαγγέλης

Εγω νομίζω οτι ο κόσμος άρχισε να διακρίνει την απληστία και την αλαζονεία της Apple. Απο τις μηνύσεις για πατέντες άλλων μέχρι το ξαναζεσταμένο φαγητό με αλλαγμένη συσκευασία. Και με τον Jobs είχε την ίδια τακτική αλλα ο άνθρωπος είχε το μοναδικό χάρισμα να σε κάνει να νιώθεις οτι το έχεις ανάγκη. (προσωπικά σε εμένα δεν έπιασε)

Το peak του iphone ήταν το πρώτο. Μετά έπεφτε καινοτομικά.

stelios GR

εκτος πολλων αλλων παραμετρων, τους οποιους καλυψαν οι προλαλησαντες, δυο αλλοι σημαντικοι (κι ομως) παραγοντες ειναι οι εξης: πρωτον, το iphone το εχει κ η κουτση μαρια, κι ετσι εχασε αυτο το wow factor που ειχε παλια κ εδινε αυτην την πλασματικη “περηφανεια” στον κατοχο, κ δευτερον, μετα απο χρονια το ios οπτικα εχει μεινει ακριβως ιδιο κ εχει κουρασει με την μονοτονια του……

Γιάννης

Πολύ απλά γιατί η Apple κοστολογεί υπερβολικά ακριβά τα προϊόντα της σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Γιατί να μη δώσει κανείς €300 λιγότερα για ένα πολύ καλύτερο smartphone; Το πόσο πολύ αρέσει σε κάποιον ο σχεδιασμός και το λειτουργικό σύστημα είναι θέμα προσωπικού γούστου. Εμένα δε με ενθουσιάζει το iOS, ούτε με χαλάει κιόλας παρά το ότι είναι ίδιο εδώ και 4 εκδόσεις και καθόλου παραμετροποιήσιμο. Όμως θεωρώ απαράδεκτο να σκάω €900 για ένα κινητό με βασικές ελλείψεις που βρίσκει κανείς σε entry phones των €100 (bluetooth pairing, ραδιόφωνο, drag n’drop), όπως επίσης απαράδεκτο βρίσκω να υπάρχουν apps στο iPhone 5 που δεν έχουν ακόμα προσαρμοστεί στις 4” της οθόνης. Σε μια προσπάθεια της Apple να είναι μοναδική και ασύμβατα διαφορετική (Apple vs, the World), ας μην απορούμε αν ο κόσμος (ή μια μερίδα έστω) της γυρίζει τις πλάτες.

Αποστόλης

Έμειναν από ιδέες στην apple. Διανύουμε την μετά Steve Jobs εποχή.

bg

Ως ένα σημείο λογικό ήταν. Μάλλον οι πιστοί επιτέλους βαρέθηκαν να τους φωνάζουν πρόβατα ακόμα και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Η Apple δύσκολα θα καταφέρει να διατηρεί τα ποσοστά της πουλώντας υπερτιμολογημένα προιόντα και αέρα κοπανιστό περί ποιότητας, design κλπ. Αφού δεν μπορεί να καινοτομεί κάθε χρόνο (λογικό είναι), τουλάχτιστον ας πουλήσει κανένα κινητό με 300 ευρώ και όχι με 1000 λες και είναι αυτοκίνητο. Εξ αιτίας τους το Android έφτασε να παίζει μπάλα μόνο του και έχει φτάσει ποσοστό 75%. Αν και είμαι Apple hater, αυτό μόνο κακό είναι γιατί χρειάζεται να υπάρχει ανταγωνισμός.

Vasilis

Λοιπόν , να πω και την δικη μου γνωμη. Δεδομενου των συνθηκων παγκοσμιως αλλα και του εντονου ανταγωνισμου και εφάμιλλων του iphone προτασεων ( που πριν 1-2 χρονια δεν εβρισκες) τότε πάλι καλα! Το ποσοστο ειναι φοβερο και keystand για τα πανεπιστημια και για τις κορεατικες εταιριες!! Που ειδατε ρε παιδες πτώση; Μάθετε να διαβαζετε διαφορετικα και πολυπλευρα τα στατιστικά και τα νουμερα! Εαν στην Ελλαδα της κρισης ας πουμε το ποσοστο πωλησεων του λιανεμποριου επεφτε σε 2 χρονια 5% θα ηταν δυστυχημα η ευτυχημα; Αναλογικα θα ειχε και αυξηση!! Εγω λοιπον θετικο το βλεπω το ποσοστό. Τωρα για ποιοτητες, hardware κλπ ο καθε ενας κανει τις επιλογες του! Μην ξεχνατε παντως πως το android εχει το υψηλοτερο ποσοστο απογοητευμενων χρηστων και γυρνανε στο ios παλι!

iPodios

Ωραίο κινητό το iPhone 5 αλλά και το 4αρι μου ακόμα καλά κρατάει. Ολες τις αναβαθμισεις παίρνω και ελλείψεις Siri κλπ δεν με πολύ ενδιαφέρουν. Πάντως δυο χρόνια το κινητό και άνετα βγάζει τρία χωρίς πρόβλημα.

Αν είχα πάρει ένα htc desire με 500 ευρώ πριν δυο χρόνια που είχε κυκλοφορήσει πείτε μου αν θα κρατουσε όπως το iPhone και αν θα έπαιρνα κανονικά τις αναβαθμισεις του android. Για να έχεις την τελευταία αναβάθμιση του android πρέπει να αλλάζεις συσκευή κάθε χρόνο. Οποτε 3·500= 1500 €.

Μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος από την apple και του χρόνου που θα αγοράσω συσκευή ξανά βλέπουμε.

ΥΓ. Επίσης σκέφτομαι να πούλησω το 4αρι για 300 € και με την επιδότηση μου να πάρω το 5αρι. Πείτε μου αν κάποιο android διετίας μπορείς να το πουλησεις για 300 ευρώ τώρα.

Christos

“Αλλαζονεία” 🙂

Takis

@ipodios, αν βρεις θύμα να του σπρώξεις iphone 4 300 €, κάνε μια αίτηση στο ΥΠΟΙΚ να βοηθήσεις με τις αποκρατικοποιήσεις.

Teo

@iPodios
θα πρέπει να έχεις μεγάλο πάγιο για να έχεις επιδότηση 439€.Και πάλι μπράβο που θα δώσεις τόσα πολλά για ένα κινητό που είναι ΙΔΙΟ με το δικό σου(+0,5″ οθόνης.A,,έχει και SIRΙ).
ΥΓ.1..γιατί και του χρόνου 739€ 8a σου πάρουν(κι ας εχει βγει το 5s-5gs…)
ΥΓ.2..@Takis…ελιωσα..χαχαχαχαχαχ

Panagiotis

@Takis
Τα 4άρια τόσο πουλιούνται…από 250 μέχρι 350 ευρώ…
Αυτό είναι και το ατού της Apple…κρατάει το design διαχρονικό και δεν κάνει τεράστιες αλλαγές μεταξύ των μοντέλων της…έτσι ακόμα και με το 4άρι σήμερα είσαι μια χαρά…και βέβαια οι τιμές μεταπώλησης παραμένουν ψηλά…Αυτό κάνουν όλες οι πετυχημένες εταιρείες π.χ. αυτοκινήτων.
Αν δεις το Golf της VW παραμένει παρόμοιο από μοντέλο σε μοντέλο..αλλά πάντα με τα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας, κατασκευής και τεχνολογίας…Αγόρασε ένα Golf 5ετίας και ένα π.χ. Mazda 3 ή Astra (της ίδιας κατηγορίας)…διπλή τιμή το Golf…απλοί (αλλά πολύ σωστοί) κανόνες marketing…Δεν μπορούν όλοι να ακολουθήσουν διότι πρέπει να μπορείς να κατασκευάζεις πάντα προϊόντα με τις υψηλότερες προδιαγραφές (τα οποία δυστυχώς κοστίζουν και κάτι παραπάνω από τα άλλα)…

bg

Για ποια μεταπωλητική αξία μιλάμε; Όταν α) κάποιος έχει να πετάξει 740 ευρώ για νέο τηλέφωνο, δεν θα κωλώσει στα 300 για το ίδιο μεταχειρισμένο και β) το 80% των νέων συσκευών Android που πουλιούνται κάνει λιγότερα από 300 ευρώ, η σύγκριση είναι μαλλον άκυρη. Όποιο κινητό κι αν πάρεις μεταχειρισμένο, είτε iphone ειτε android, θα το πάρεις χοντρικά στην μισή τιμή απότι καινούριο.

Fotis333

Φούσκα ήταν και ξεφουσκώνει. Όπως έκανε το μπαμ και ανέβηκε απότομα και μπήκε στις ζωές μας έτσι θα κάνει το μπάμ σε λίγα χρόνια και θα φύγει.

Periklis

Ο κύριος λόγος ε?? Πεθανε ο Steve !!!! hellooo 😛

Tsili

Παιδια ενταξει ειμαι χρηστης Android αλλα ακομα με εντυποσιαζουν προιοντα της Apple και θα πουλουσα την συσκευη μου να παρω iphone! αλλα δν μ λειπει κατι απο το Android
Η Αpple χανει λογο έλλειψης καινοτομιας και λογο κοστολογισης! Αυτο πιστευω!

panagiotis

1ον. O steve πήρε την apple του μαζί του.
2ον. Ο κόσμος (λόγω κρίσης κυρίως) ξύπνησε επιτέλους και έμαθε οτι μπορεί να κάνει ΟΛΑ όσα κάνει ενα iphone (και ακόμα περισσότερα) με συσκευές στα μισά λεφτα.
3ον Τι περίμεναν? ενα ξεχειλωμένο iphone (δεν θα μιλήσω για το ίδιο βαρετο ios και τα κλειδώματα) με εφαρμογές να παίζουν με μαύρες ταινίες πάνω κάτω (ΑΥΤΟ κύριοι λέγεται fragmentation !!!!) με αμφιλεγόμενη ποιότητα και όλα αυτά στο συνηθισμένο υπερκοστολογημένο μοτίβο.

Mike

Κανείς δεν έχει παρατηρήσει στα νούμερα πωλήσεων ότι το IPhone κάθε χρόνο -παρ΄ότι πέφτει σε ποσοστό- πουλάει όλο και περισσότερα κομμάτια, άρα δίνει όλο και μεγαλύτερα κέρδη στην εταιρεία; Επίσης κανείς δεν έχει προσέξει στα οικονομικά αποτελέσματα όλων των Android κατασκευαστών ότι μόνο η Samsung τα πάει καλά και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι ψιλοπάνε για φούντο; Άρα που βλέπετε το τέλος της Apple και όχι κάποιων ανατγωνιστών της;
Επίσης μη συγκρίνετε λεμόνια με πορτοκάλια, μια εταιρεία (Apple) δεν συγκρίνεται με ένα λειτουργικό (Android) όπως κάνουν οι περισσότεροι. Ακόμη και στο 15% να πέσει το iOS με ένα πανάκριβο πράγματι μοντέλο, περισσότερα θα είναι τα κέρδη για την Apple, από ότι θα δίνει ακόμη και ένα 80% του Android σε δεκάδες κατασκευαστές που παράγουν εκατοντάδες μοντέλα, εκ των οποίων η πλειονότητα είναι φθηνά και… φθηνιάρικά, άρα αποδίδουν ψίχουλα στα ταμεία των κατασκευαστών τους. Κατά τα άλλα συνεχίστε κάποιοι εμπαθείς να ονειρεύεστε το τέλος της Apple.

GiannisMix

@Mike
δες το καλυτερα. “Συγκεκριμένα, το 88% των Αμερικανών κατόχων iPhone δήλωσε ότι προτίθεται να αγοράσει το iPhone 5, ενώ μέχρι σήμερα το ποσοστό αυτό ήταν 93%. Στη Δυτική Ευρώπη, τα ποσοστά έχουν διαμορφωθεί στο 75% σήμερα από το 88% που ήταν το 2011.”.
///
μιλαει για μείωση αγοραστικου κοινου-πελατών ….. αλλο το μεριδιο αγορας που αναφερεις εσυ. εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα συμφωνα με την ερευνα δεν μειωνεται το μεριδιο εξαιτιας νεων συσκευων android, αλλα εξαιτιας της δισαρεσκειας (μικρη μεν συμφωνα με τα νουμερα) των χρηστων iOS…

Mike

@GiannisMix
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, μάλλον εσύ δεν κατάλαβες ούτε το άρθρο, ο’υτε το δικό μου σχόλιο. Εγώ λοιπόν δεν σχολίασα καν το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο ούτως ή άλλως αναφέρεται σε προθέσεις και όχι σε αποτελέσματα πωλήσεων όπως λες, αλλά ουσιαστικά διερωτήθηκα από που προκύπτει ο… θάνατος της Apple -έτσι όπως αβασάνιστα και μόνο με εμπάθεια αναφέρουν τα περισσότερα από τα παραπάνω σχόλια- όταν συμβαίνουν αυτά που αναφέρω.
Γενικά πάντως για όσους δεν το γνωρίζουν, το αντίστοιχο ποσοστό σε ανάλογη έρευνα για τους χρήστες συσκευών Android κατασκευαστών μόλις που πλησιάζει το 50%. Έτσι για να δούμε ότι ακόμη και το… πεσμένο 88% είναι απείρως υψηλότερο ποσοστό πιστότητας των πελατών της Apple, έναντι των πελατών οποιουδήποτε άλλου κατασκευαστή! Βέβαια όταν οι προθέσεις γίνονται αγορές αυτά τα νούμερα ελάχιστα επαληθεύονται, αν και γενικά αποτυπώνουν σωστά την τάση.

Ανδρεάνα

Να μειώσουν τις τιμές!!! ο κόσμος δεν εχει να φάει και θα δίνει 1000€ για χαζομάρες!!! ενώ με αυτά τα λεφτά συντηρείται μία πολυμελής οικογένεια!!! Ας βάλουν μυαλό αν δε θέλουν να δούν το I PHONE να βουλιάζει ούτε 200€ δε σας πιάνει η κατασκευή του ρε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!!! βάλτε το 350€ επειδή είναι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ by APPLE. Αλλιώς καθίστε και κοιτάζετε την εταιριούλα σας να χάνεται Αμερικανάκιααααααα…

periklis kranias

ειναι apple…………. αμα θες καλη τιμη και δωρεαν εφαρμογες να ψωνισεις με κουπονια
απο την λαικη!!!!!!! αμα θες apple τελος!!!!!!!!!

alexandros

υπερτιμημένο, status quo, ηλίθιο marketing, ανύπαρκτη καινοτομία, ψεύτικο, αγοραφοβικό, αυξημένος ανταγωνισμός, πόλεμος υλικών

asxetos

Παιδες με ξενερωσατε τελειως ενας φιλος μου χρωστουσε καποια λεφτα απο μια συνεργασια που ειχαμε και στον φοβω να μην τα παρω δεχτηκα να μου δωσει το Ιphone5…Με τα σχολια που διαβαζω ομως σκευτομαι να το πεταξω χαχαχαχαχαχα…Ελπιζω πραγματικα να ειστε απλα υπερβολικοι μην εκανα τοσο λαθος συναλλαγη!!!Την καλημερα μου σε ολους σας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.