Apple: Επόμενο βήμα η αφαίρεση της Lightning Port;

Οραματίζεται η Apple ένα μέλλον με συσκευές χωρίς καμία θύρα; Αυτό δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτή τη στιγμή, όμως έχει δείξει τις προθέσεις της βγάζοντας την πολυσυζητημένη 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών από τα ολοκαίνουρια iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Θυμίζουμε ότι στο 12ιντσο Retina MacBook, η Apple έβαλε μόνο μια θύρα USB-C και υπάρχουν φήμες που λένε ότι θα αφαιρέσει την υποδοχή ακουστικών και από τα MacBook.

Όπως είπαμε, ακόμη δεν γνωρίζουμε που θέλει να φτάσει η Apple, όσον αφορά στο design και την τεχνολογική εξέλιξη των συσκευών της, όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, η εταιρεία έχει μια πατέντα, η οποία δείχνει πως κατευθύνεται προς την κατάργηση των θυρών.

Η πατέντα περιγράφει ένα σύστημα στο οποίο μέσω ενός οπτικού interface, τα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν μεταξύ των συσκευών, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για θύρες όπως η Lightning. Με τις φήμες να θέλουν την Apple να εργάζεται πάνω στην ασύρματη τεχνολογία, δεν μοιάζει απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Apple μας έχει συνηθίσει να αφαιρεί πράγματα από τις συσκευές της, τα οποία θεωρούνταν απαραίτητα (βλέπε αφαίρεση optical drive από τους υπολογιστές της). Να σημειωθεί ωστόσο, ότι ακόμη και αν σκέφτεται την αφαίρεση της Lightning Port, αυτό δεν θα γίνει από την μια μέρα στην άλλη, αλλά θα χρειαστεί να περάσει καιρός. Άλλωστε πρώτα πρέπει να συνηθίσουμε την αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών.

iphone lightning port, Apple: Επόμενο βήμα η αφαίρεση της Lightning Port;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Μπράβο Apple πάντα πας μπροστά αφαιρώντας τα απαραίτητα πράγματα !!

VasiliS7Edge

Αν γίνεται η δουλεία και χωρίς τα “απαραίτητα” δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να φορτίζει ασύρματα ή με κάποιο μαγνητικό βύσμα.

nikos ms

στο τελος θα αφαιρεσουν και την οθονη

forneverarrow

Εδώ ακόμα δεν έχει βάλει ασύρματη φόρτιση καλά καλά… Απλά για κλάματα. Κάθε πέρσι και καλύτερα η Apple τελικά.

james

Παρα πολυ καλη ιδεα! Ειδικα αν το συνδυασουν και με εναν ασυρματο φορτιστη των 150 δολαριων που χαλαει σχετικα ευκολα. Μπορουν ακομα να βαλουν lightning βυσμα απο την πλευρα του φορτιστη που μπαινει στην πριζα και να πουλανε και lightning πριζες.

petros

Στο τέλος θα αφαιρεσουν και την συσκευη!!! θα σου δινουν μονο προσπεκτους και την βελονα γισ την sim

bezilys

@Petros χαχαχαχα

ChristosT

@petros άχαχα…τρελό γέλιο. έτσι που το βλέπω κι εγώ πολύ πιθανόν…
Στο τέλος θα πηγαίνεις στα μαγαζιά θα λές…γεία σας ένα iphone X παρακαλώ. Ναί κύριε περιμένετε μισό λεπτό…θα παίρνεις ένα στίκ με το Logo του μήλου, θα δίνεις 2000 ευρώ και θα φέυγεις. Για τις κλήσεις θα παίρνεις ένα κινητό των 20 ευρώ να το έχεις στο σπίτι.
Αφαιρεί τα 3,5, αφαιρεί το Lightning…μετά τα buttons και στο τέλος την οθόνη.
Κάθε χρόνο όντως και καλύτερα…

KnightRider

@VasiliS7Edge

Δεν είναι το θέμα μόνο το φόρτισμα αλλά αν τυχόν brickαρει η συσκευή ή κολλήσει τελείως πώς μετά θα σώσεις το κινητό σου ?? Πως μετά θα συνδέσεις το iphone σου με τον υπολογιστή σου ?? Πώς θα συνδέσεις τον αντάπτορα της apple με την microSD ???

Οι περισσότεροι δεν έχουν για ασύρματη φόρτιση και προτιμούν με πρίζα + που η apple επίτηδες θα θέλει στην ασύρματη φόρτιση να μην φορτίζει με οποιαδήποτε συσκευή φόρτισης παρά μόνο με της apple τα προϊόντα !!!

Αυτό δεν είναι εξέλιξη ρε παιδιά πραγματικά !!!!!! Η apple έχει καταντήσει αηδία και γ**μαει τα λεφτά του κόσμου χωρίς να προσφέρει πλεονεκτήματα στους καταναλωτές + πολλές ασυμβατότητες με οτιδήποτε universal και κοροιδεύει πολύ άσχημα τον κόσμο με αυτά που λένε και κάνουν

tselos

πρωτα τα ανακαλυπτουν και μετα τα καταργουν…σπουδαια καινοτομια…ανεβαζουν λιγο λιγο τα τεχνικα χαρακτηριστικα της καθε συσκευης και τρεχει ο κοσμος και του τας σκαει.!!! και αυτο που γραφω δεν παει μονο για την apple αλλα και για καθε τεχνολογικη συσκευη..

Ζουρα

Άλλη μια καινοτομία αλά Apple.

ChristosT

@KnightRider +1.

@papaki

Κάποτε μπορεί να βγει και σε χάπι. Θα το καταπίνουμε και θα τα κάνουμε όλα με φυσικό τρόπο.

Agnostos13

Δεν μπορει να μην υπαρχει υποδοχη με καλωδιο…
Αν αντικατασταθει απο το smart conector ειναι αλλου παπα ευαγγελιο…

Chris_BMW

Κράξτε όσο θέλετε .. Βγάλτε τα απωθημένα σας ολα..!! Η ουσία ειναι οτι jet black 7 Δεν υπάρχει ουτε για δείγμα … χαιρετίσματα

Saša

Ναι αλλα θα εχει Retsina display, αντε γεια μας μαγκες!

One

Ρε τι ασχολούμαστε, αφου πουλάνε καλα κάνουνε και τα αφαιρούν ολα. Ελεύθερη αγορα έχουμε και αφου ο κόσμος τα εγκρίνει, πάει να πει οτι του αρέσουν και και θελει να του αφαιρέσουν και άλλα.
Συνέχισε ετσι Apple. Less is More!

χαχαχαχα

Nick

Η ασύρματη φόρτιση είναι καλύτερη αλλά και η μαγνητική εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ μόνο μαγνητική φόρτιση για το Ζ2.

Darth

την 3,5 την αφαίρεσε για αλλον λογο (εχει ειπωθεί πολλές φορές) για την lighting ακόμη δεν την αφαιρεί εκτος και αν βγάλει σύστημα πλήρες δικό της και θα είναι μόνο και μόνο για της συσκευές της (τοτε ναι την συμφέρει)

isheep

σχετικά με ένα σχόλιο που διάβασα ότι η δουλειά γίνεται και χωρίς τα “απαραίτητα” εδώ ρε φίλε εν έτη 2016 και δεν έχει βάλει wireless charging στις συσκευές ενώ οι android συσκευές και κάποια windows phone χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία από το 2012 και θέλει να αφαιρέσει και αυτή τη θύρα; απλά τραγικό. και δεν υποστηρίζω καμία πλευρά. απλά αυτή είναι η αλήθεια. κατά την ταπεινή μου άποψη το android είναι έτη φωτός πιο μπροστά από το ios και κατά συνέπεια οι κατασκευαστές του στην τεχνολογία. αν θέλεις ένα λογισμικό που μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε είτε είσαι απλός χρήστης είτε προγραμματιστής είναι μονόδρομος. από την άλλη το ios στην καθημερινή χρήση και αν δε θες πολλά πολλά πέρα από internet τηλέφωνα φωτογραφίες μηνύματα είναι καλύτερο γιατί απλά δουλεύει χωρίς τίποτα παραπάνω και δεν σε νοιάζει αν τα πάντα ακόμα και το bluetooth μια τεχνολογία 15 ετών είναι κλειδωμένα. απλά η apple προσπαθεί να περάσει trends τα οποία πραγματικά δεν εξυπηρετούν σε τίποτα όπως η αφαίρεση της θύρας των ακουστικών. κάποιοι θα πουν ότι και η motorola (lenovo) το έκανε αυτό αλλά έκανε τη συσκευή 2 χιλιοστά πιο λεπτή από το iphone και θυσίασε τη θύρα για τα modules τα… Συνέχεια »

Eleni

Εγώ προσπαθώ να καταλάβω τι είναι καινοτομία, τελικά. Τώρα θα πρέπει για τα ακουστικά να ψάχνω να βρω να φορτισω την μπαταρια όταν τελειώσει. Και πες τώρα ότι εγώ απλά τα κουμπώνω με ανταπτορα αλλά παράλληλα θέλω να φορτίζω το κινητό μου … δεν γίνεται. Και επίσης δεν υπάρχει ταχεία φόρτιση. Καινοτομία στην κακή μελέτη βλέπω μόνο. Και όλα αυτά για ένα λειτουργικό που είναι από το 1821. Και για να μη έχουμε θέμα απλά λέω ότι έχω δύο mac…. όχι επειδή είναι καινοτόμο απλά επειδή είναι βολικό.

Ζουρα

Σε λίγο ας αφαιρέσουν και το κουμπι ενεργοποίησης για να μην ανοίγει καν το τηλέφωνο. Χαχα

NikosAr

Μου αρέσει οτι :
Το άρθρο για apple απαντούν αυτοί που μισούν την εταιρεία.!!!
Μη αγοράζετε τα προϊόντα της !
Αν απλά τα χρησιμοποιείται θα ξέρατε ότι:
Το προσπαθεί αυτό με το iCloud στα preferences στην επιφάνεια εργασίας μαζι με τα documents και επίσης με το airdrop ασύρματα μεταξύ των συσκευών της ..αυτά όμως τα ξέρουν αυτοί που έχουν της συσκευές της εταιρείας και γελάμε με της απαντήσεις αυτών που δεν εχουν καμιά συσκευή της apple και απλά δεν μπορούν να καταλάβουν τον λόγο που κάποιος δίνει περισσότερα (αυτό θέλει ξεχωριστή συζήτηση) χρήματα για να έχει αυτό που έχουν κι αυτοί με λιγότερα ( πλάνη) ..ξέφυγα λιγο απο τον τίτλο του άρθρου αλλά θα με δικαιόσουν μερικοί..

Chris_BMW

NikosAr@Αυτο ακριβώς φίλε μου ..

NikosAr

@ Eleni
Σε τι είναι βολικό τα 2 *Mac που έχεις ?
Χρήστης iMac, MacBook Pro, iPhone, ό ίδιος.

Dapitium

Πες τα ρε Chris_BMW με τους κομπλεξικούς που έχουμε μπλέξει!
Ζηλιάρηδες!

Agnostos13

Η φιλοσοφια της Apple ειναι μινιμαλ συσκευες χωρις πολλες φαμφαρες…

ΥΓ. Οι μεγαλοι μηχανικοι του blog εβγαλαν και πορισμα οτι μπορουσε να χωρεσει taptic engine και mini jack στη συσκευη χωρις προβλημα… Παιδια εσεις χαραμιζεστε!

petros

Παιδια ειναι αλήθεια οτι στις αποθηκες του Γερμανου ανατιναζονται σαν ποπ κορν τα iphone και θα υπαρχει προβλημα στην διαθεση τους?? και θα σπρωξει τα 6αρια σαν 7 SE

Γιώργος

Όντως σήμερα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από iphone που έπιασαν φωτιά αλλά το techblog τελευταία κάτι τέτοιες αρνητικές ειδήσεις για την Apple τις αποφεύγει. Έχει καλές δημόσιες σχέσεις (βλέπε χορηγίες , διαφημίσεις κτλ) το μήλο βλέπεις.

Thiseas

@NikosAr επειδή είμαι χρήστης iphone από το 5s και εδώ και 12 μέρες του 7 plus για εξήγησε μου τι ακριβώς κάνει το icloud και το airdrop; να κλειδώνει τις συσκευές η να περνάς δεδομένα και φωτογραφίες από το ένα iphone στο άλλο; απάντηση για το icloud το dropbox έτη φωτός πιο μπροστά και πιο ασφαλές και απάντηση για το airdrop είναι το Bluetooth η καλύτερα το ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ Bluetooth τεχνολογία 15 ετών και άνω που ακόμα και τοτε μπορούσες να στείλεις από ένα nokia σε ένα ericsson.

NikosAr

@Thiseas ..
Εχεις μπλέξει … της τεχνολογίες android – windows με mac os -ios δεν θα επαναλάβω οτι είπα ισχύει και για εσένα με το iphone γιατί μόνο του … όντως δεν κάνει κατι διαφορετικό απο τα άλλα….

Mary

Τότε για πιο λόγο συνεχίζεις να αγοράζεις iPhone εφόσον δεν χρησιμοποιείς αυτά που σου προσφέρει και θες αλλά πράγματα; Υπάρχουν τόσα κινητά με αυτά που ζητάς. Όσο για την ασφάλεια του Dropbox ακόμα γελάω, που πριν καιρό είχαν διαρρεύσει τα password όλου του κόσμου…

james

Ελα ρε συ NikosAr, εχει icloud, documents και airdrop? Φοβερο! Πως τα σκεφτηκαν ολα αυτα οι μπαγασες? Πουθενα αλλου δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.