Apple, Κατοχύρωσε πατέντα multi-touch focus για το μελλοντικό iPhone

Η Apple θέλει να ενισχύσει τη φωτογραφική λειτουργία των mobile συσκευών της (λέγε με επόμενο iPhone, άντε και iPad, αν το θες…), κατοχυρώνοντας μία ευρεσιτεχνία για την υιοθέτηση ενός συστήματος εστίασης με την αφή σε πολλαπλά σημεία.

Το multi-point touch focus σύστημα (έτσι, στα αγγλικά, για να καταλαβαινόμαστε!) έχει ήδη κατατεθεί στο αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και θα χρησιμοποιεί το δικό του επεξεργαστή εικόνας.

Ο χρήστης θα χρησιμοποιεί την οθόνη αφής προκειμένου να επιλέξει δύο περιοχές ενδιαφέροντος προτού να γίνει η λήψη της φωτογραφίας, ενώ μετά αναλαμβάνει ο επεξεργαστής εικόνας ο οποίος φροντίζει να γίνει σωστά η εστίαση στις δύο αυτές περιοχές, επιλέγοντας όλες τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να βγουν σωστά αυτά που επιλέγει ο χρήστης. Στην περίπτωση που μία επιλεγμένη περιοχή είναι πιο κοντά στον φακό από την άλλη, το σύστημα κάνει τις κατάλληλες ρυθμίσεις προκειμένου να μην υπάρχει καμία διαφορά στο focus.

Ο χρήστης θα έχει, επίσης, τη δυνατότητα να επιλέξει ποια από τις δύο περιοχές θεωρεί πιο σημαντική από πλευράς εστίασης, προκειμένου να επέμβει στο τελικό φωτογραφικό αποτέλεσμα. Κανείς μέχρι στιγμής, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα έρθουν στο επόμενο iPhone, αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αργήσει ένα τέτοιο σύστημα να κάνει την εμφάνισή τους σε κάποιο από τα gadgets της Apple. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έρχεται και το Nokia PureView, επομένως το θερμόμετρο του ανταγωνισμού στα camera phones χτυπάει κόκκινες θερμοκρασίες!

, Apple, Κατοχύρωσε πατέντα multi-touch focus για το μελλοντικό iPhone

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Μόνο το ίδιο design να μην έχει γιατί καλό και εργονομικό αλλά πλέον βαρετό.

Solon

Το multi-point touch focus θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως εστίαση πολυσημειακής αφής ή πολυσημειακή εστίαση αφής. Μπορεί η ξένη ορολογία να ακούγεται ποιο in αλλά αν συνεχίσουμε έτσι στο τέλος τα ελληνικά θα καταλήξουν νεκρή γλώσσα.

mike

ενδιαφερον,λογικα θα το ενσοματωσει στο νεο iphone.αντε να δουμε και τιποτα και καινουργιο.

tomas

solon,+1

Haduuken!

Ναι ! Τώρα μαγκιά είναι να τα λες ελληνικά , μετά τον τσιπάκι απεικόνισης που πήρε το ΝΟΚΙΑ 808 σιγά-σιγά σκάνε μύτη και οι υπόλοιποι . Να δούμε πως θα την πακετάρει την πρόταση της η Αππλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Software Apple iPhone

Game Boy Emulator iGBA: Αποσύρεται από το App Store λόγω spam και παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Μια εβδομάδα μετά τις ενημερώσεις, ένας εξομοιωτής Game Boy για το iPhone που ονομάζεται iGBA εμφανίστηκε στο App Store παγκοσμίως.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i