Apple, Έσοδα τριμήνου στα 39.2 δισεκατομμύρια δολάρια: Not Bad!

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2012, όπου εμφάνισε ζηλευτές επιδόσεις στην αγορά με σαφείς ανοδικές τάσεις σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες. Τα κέρδη έφτασαν τα 11.6 δισ. δολάρια, ενώ το 64% των εσόδων της προέρχονται από διεθνείς πωλήσεις και αυτό είναι κάτι που αξίζει να σημειωθεί.

Η Apple κατάφερε μέσα σε ένα τρίμηνο να πουλήσει 35.1 εκατομμύρια iPhones, μία αύξηση 88% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο…

Την ίδια χρονική περίοδο, η Apple σημείωσε πωλήσεις 11.8 εκατομμυρίων iPads, γεγονός που πιστοποιεί μία άνοδο της τάξης του 151% σε σχέση με τις πωλήσεις iPad του περσινού τριμήνου. Σαν να λέμε ότι κερδίζει αυτοδυναμία στις εκλογές, ένα πράγμα! Αναφορικά με τους υπολογιστές, η Apple πούλησε 4 εκατομμύρια Macs, σημειώνοντας άνοδο πωλήσεων 7%, ενώ πουλήθηκαν ακόμα 7.7 εκατομμύρια iPods, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους κατά 15% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

, Apple, Έσοδα τριμήνου στα 39.2 δισεκατομμύρια δολάρια: Not Bad!

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

και ούτε ενα επίσημο κατάστημα στην Ελλάδα δεν κάνουν οι καρμίρηδες για τους iphonaκιδες. Η Samsung, LG, Sony τουλάχιστον δίνουν κάποιες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Να τα βάλουν… να μην πω που.

zin

Μου αρεσει που μερικοι λενε το 4s πατατα και δεν ειναι καλο και ειναι πολυ πισω και τετοια η για το ipad 3 οτι δεν εχει ουσιαστικες αλλαγες και αλλα πολλα, ολοι αυτοι που τα περνουν ειναι τρελοι αραγε? 😉

Dimos

Ναι zin,τρελοι ειναι…Για ρωτα καποιον τυχαιο που εχει iPhone γιατι το εχει?…Έτσι επειδη του ειπαν οτι ειναι το καλυτερο και για να πουλαει μόστρα….Πικρη αληθεια αλλα αληθεια!

Lampros Santas

Ασχετο αλλα Σχετικο 😛 Εχει δει κανεις την μεταφραση στο ελληνικο Site της μηλοεταιριας?? ΕΥΚΡΙΝΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ IPAD και αν συνεχισεις να διαβαζεις θα βρεις πολλα κουλα ακομη, για να μην μιλησω για συντακτικο… Σας παραθετω 2-3 spots ” Αυτά τα pixel είναι τόσο κοντά το ένα με το άλλο, που τα μάτια σου δεν μπορούν να τα διακρίνουν μεταξύ τους σε μια κανονική απόσταση θέασης. Όταν δεν μπορείς να δεις τα pixel, μπορείς να δεις καλύτερα ολόκληρη την εικόνα. Ή το άρθρο. Ή το παιχνίδι. Με τέτοιους τρόπους που δεν είχες πριν.” ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ?? Καπου παρακατω λεει ΤΑΧΥΤΑΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ . ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ.. ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΚΙΟΛΑΣ..

Δεν κατακρινω την apple αλλα ρε παιδι μου μην δουλευετε τοσο πολυ google translate..

Panagiotis G.

@Dimos όσοι έχουν iPhone τα έχουνε γιατί ξέρουν ότι για τα επόμενα 2 χρόνια θα είναι αναβαθμισμένα. ότι θα μπορούνε να κάνουν κλήσεις και να απαντάνε σε αυτές στο λεπτό και όχι περιμένοντας να ξεκολλήσει το τηλέφωνο και γενικά γιατί όπως έλεγε και ο Steve it just works. Δεν τους ενδιαφέρουν τα benchmark. Δεν είναι pc είναι κινητό και πρέπει απλά να δουλεύει. Δεν είναι τέλειο το ξέρω, είναι ακριβό και αυτό το ξέρω αλλά όταν το πάρεις ησυχάζεις δεν παρακαλάς την εταιρεία για update όποτε της κα……

Ilias

Με την ίδια λογική ας πάρουν ένα windows phone, ούτε κολλάει, ούτε κλήσεις χάνει, και αναβαθμίζεται όποτε το αποφασίσει η εταιρεία δημιουργίας του λογισμικού της, και πιο φθηνό είναι, και γρήγορο και αξιόπιστο. Το iPhone ήταν επαναστατικό όταν πρωτοβγήκε, πλέον όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει λειτουργικά την τιμολόγησή του. Και όποιος λέει ότι δεν το πήρε περισσότερο για να το δείξει παρά για να το χρησιμοποιήσει για την δουλειά του τότε, τον παραδέχομαι. Προσωπικά ξέρω τέτοια άτομα και τους παραδέχομαι, αλλά οι περισσότερη δεν ξέρουν καν τι είναι το jailbreak πόσο μάλλον μάλλον να το εκμεταλλευτούν. Δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι πήρες κάτι για να κάνεις μόστρα, το πρόβλημα είναι όταν δεν μπορείς να δικαιολογήσεις το γεγονός ότι πρέπει να πληρώσεις έναν μηνιάτικο μισθό για λειτουργίες που γίνονται με μηχανήματα που κοστίζουν τα μισά χρήματα.
Φιλικά πάντα

Δημητρης K.

φουσκα ειναι ρε παιδια …καποια στιγμη θα ξεφουσκωσει…οπως και να εχει η στρατηγικη της εταιρειας ειναι αριστη αφου σε λιγο χρονο με το i-phone εβαλε σε ολα τα σπιτια απο ενα “μηλο”,γιατι καλος η κακος το 90% εμαθαν την apple απο το iphone και μετα πηραν ipad/macAir και παει λεγοντας….Αν ελεγες πριν 3-4 χρονια πως θα αγορασεις υπολογιστη apple θα σε κοιταγαν σαν ουφο!Τελοςπαντων,προσωπικα δεν εχω κανενα προιον της και αν δεν μου χρειαστει(δουλεια) δεν προκειτε να αποκτησω.Αν και πανεμορφα η τιμη τους ειναι ακρως απαγορευτικη,ειδικα στην περιπτωση του iphone.
Παντα τετοια και καλυτερα Αpple!

tasos

δειτε απλα τα εσοδα και μην μιλατε, πωωωωω, αλλα οχι η αππλε ειναι μια κακια εταιρια που μας κοροιδευει μπροστα στα ματια μας, και εμεισ τρελοι φυσικα που αγοραζουμε τα χαλια προιοντα της, ο ρε φιλαρακι τα benchmarks ομως δειχνουν ποιο ειναι το πιο γρηγορο, νιωσε την δυναμη των τεσσαρων πυρηνων και των τρομερων γραφικων, δες εδω ραμ να φαν και οι κοτες, και μεγαλε ολα αυτα για ποιο λογο, για να παιζετε angry birds, πωωω τι λες τωρα, οι πωλησεις μιλαν απο μονες τους, και μην ακουω χαζα οτι ειναι οι πλουσιοι και αμυαλοι που τα αγοραζουν, με τετοιες αυξησεις στις πωλησεις τι γινεται, ξαφνικα πολλαπλασιαστικαν οι ζανπλουτοι, απλα η εταιρια εχει ποιοτικες συσκευες, δες τωρα το samsung galaxy s2 που αγορασες ποσο πωλειται, ο τι κριμα που σε 4 μηνες θα κλαις τα χρηματα σου, τι κριμα που το android θα κολλαει σα …. μετα απο τα 2 χρονακια και πολλα ειπα(διευκρινηση:σε φτηνα ανδροιδ η συσκευη κολλαει μετα απο 5 μηνες, στα ακριβα δεν ξερω, και δεν ειναι αερολογιες, εχω 7!!! μαρτυριες, αν βρειτε εναν που να του κολλαει το iphone θα παω να μεινω στο αγιο ορος μοναχος)

A.A.

@tasos
Μετοχος της Apple;

Δεν σας καταλαβαινω ρε παιδια… Σχολιαζετε εσοδα και τσακωνεστε για αυτα λες και ειναι δικες σας οι εταιριες… Ειναι απο τους πιο ανοητους τροπους να δικαιολογισεται τα πολλα χρηματα που εχετε δωσει για το κινητο σας.

Οι αλλοι πανιγυριζουν που η Samsung πουλαει οθονες στην Apple. Αλλοι που η HTC τα παει καλα… Ρε ειστε τρελοι; Πληρωνουμε που πληρωνουμε τα κερατα μας θα χαλαμε και τη ζαχαρενια μας για τα οικονομικα τους;

Panides

Σκετη ανοησια να καθεται ο καθενας και να τσακονονται για το ποιο ειναι καλο,ποιο ειναι καλυτερο λες και διαβαζεις σε φορουμ στο οποιο γραφουν 12 χρονων,ελεος ρε παιδια.
Εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι εδωσα πολλα πεταμενα λεφτα για κινητα απο android σε android και ημουν απο προβλημα σε προβλημα και αποφασισα να παρω ενα Apple ipnone 4s και μπορω να πω οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος σε ολους τους τομεις!
Ποιοτητα κατασκευης,design,ΚΑΝΕΝΑ LAG και πολυ γρηγορο.Ειμαι ευχαριστημενος και δεν προκειται να ξανα παρω android συσκευη ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ,γιατι τελος με το να πεταω λεφτα σε πραγματα που στην ουσια ειναι περισσοτερο για ενα τηλ αντε και κανα μηνυμα,για game προτιμω να πορωθω στην 45 οθονη μου και το ps3 μου παρα να παλευω στα “smart”phone.
Aυτα απο εναν πρωην android φαν.O καθενας σε αυτο που του αρεσει.

Lampros Santas

Λοιπον ας πω και εγω την γνωμη μου πανω σε αυτο το θεμα..

iphone αγορασα πριν απο περιπου 1,5 χρονο οταν ειχε πρωτοβγει το 4, ακομη θυμαμαι τα 660 που ειχα σκασει στον κουριερ..μεχρι τοτε ειχα ενα mio a501 και ενα sony ericson k850i σκυλια και τα 2.Τοτε ειχε την εκδοση 4.0.2 και με το που το πηρα επειδη ειχα κολλημα με τα gps του εκανα jailbreak και ξεκινησα να περναω ενα καρω εφαρμογες..μετα απο τοσα χρονια λειτουργειας με τουλαχιστο 10 αναβαθμισεις απο τοτε εχω να πω πως το iphone δεν εχει κανει ουτε τσακ!!! τωρα θα το πουλησω βεβαια και θα παρω το καλυτερο τηλ ever (NOKIA 6310i) οποιος εχει αντιρηση να το συζητησουμε.. 🙂 δεν τα μπορω αλλο τα smartphone μου τρωνε πολυ χρονο απο την ζωη μου ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΑ ΝΟΚΙΑ

Hercules

Παντου διαβαζω για την πολυ υψηλη τιμη του iphone, το ποσο ακριβο ειναι σε σχεση με τα high end android κινητα κλπ κλπ. Εγω τα χριστουγεννα που εκανα χρηση της επιδοτησης μου και το εψαξα σε 2 εταιριες κινητης, κατεληξα στο iphone το οποιο πληρωσα 1,80 ευρω (καλα διαβασατε). Το 32αρι παρακαλω. Την ιδια στιγμη το s2 μου το εδιναν 149 ευρω οπως και το sensation. Και ολοι γνωριζουν οτι οι εταιριες επιδοτουν καλυτερα το iphone τουλαχιστον στην ελλαδα, ειδικα αυτους με σχετικα μεγαλα πακετα δεδομενων, οποτε αυτα περι τιμης καπου δε στεκουν.

Silender

Παίζει η apple να είναι η μοναδική εταιρία που διαβάζω συνεχώς για το πόσα φράγκα έχει…

Τι διάολο, νομίζουν ότι ενδιαφέρει τον κόσμο? Η επειδή ακούω ότι η apple έχει μεγάλο αποθεματικό θα τρέξω να αγοράσω i-product?

Εκτός αν μιλάμε για ψωνισμό, αν και συνήθως αυτό διακατέχει τους πελάτες τις(ναι το ξέρω ότι εσείς οι 50 που διαβάζετε το χρησιμοποιήτε στο έπακρο αλλά ξέρετε για ποιους αναφέρομαι).

azriel84

@Silender
Εγώ πάντως πριν λίγες μέρες διάβασα και τα οικονομικά αποτελέσματα της Google και της “το ταμείον είναι μείον” Nokia και δεν έχω ούτε Android ούτε Windows Phone/Symbian κινητό. Απλά, είτε μας αρέσει είτε όχι, μιας και η Apple αυτή τη στιγμή είναι η πλουσιότερη εταιρία στον κόσμο, με αποθεματικό μεγαλύτερο και από κάποιων χωρών (ονόματα δεν λέμε, κυβερνήσεις συνεργασίας δεν θίγουμε) τα οικονομικά της αποτελέσματα πάντα έχουν ένα κάποιο μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Και έλεος με τον ψωνισμό της Apple. Λες και όσοι αγοράζουν ένα φθηνό Android κινητό, δεν το κάνουν για να λένε ότι έχουν smartphone, αλλά όλοι τρέχουν και κάνουν root το Android των 150€ και ψάχνουν μπας και παίρνει ICS μέσω xda…όλοι το ψώνιο μας κάνουμε, το μόνο που αλλάζει είναι τα χρήματα που μπορεί και θέλει να διαθέσει ο καθένας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.