Πατέντα για iPhone με κυρτή οθόνη και μοτίβο ξεκλειδώματος;

Η Apple φαίνεται πως έχει κατεθέσει πατέντα που αποκαλύπτει το σχεδιασμό του iPhone με κυρτή οθόνη αλλά και με εύκαμπτη, που σημαίνει πως θα μπορεί να προβάλλει περισσότερες πληροφορίες στην οθόνη από ότι καταφέρνει η Samsung με τα Galaxy S6 Edge και S6 Edge+.

Με την κατασκευή ενός iPhone με κυρτή και εύκαμπτης οθόνη, θα έχει το πλεονέκτημα να προβάλλεται περισσότερη πληροφορία στο χρήστη αφού η οθόνη κατά κάποιο τρόπο θα “τυλίγεται” χωρίς να χρειάζεται συσκευή μεγαλύτερων διαστάσεων για να τοποθετηθεί.

Η πατέντα αυτή ενδεχομένως να βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός iPhone κυλινδρικού, σφαιρικού ή οποιουδήποτε σχήματος επιθυμεί η σχεδιαστική ομάδα της Apple, η οποία από τη στιγμή που έχει καταθέσει την πατέντα αυτή το 2013, μπορεί να είμαστε “κοντά” στην κατασκευή μιας τέτοιας συσκευής, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο ότι θα γίνει.

Πατέντα για iPhone με κυρτή οθόνη και μοτίβο ξεκλειδώματος;, Πατέντα για iPhone με κυρτή οθόνη και μοτίβο ξεκλειδώματος;

Επιπροσθέτως, η Apple έχει καταθέσει πατέντα για την υλοποίηση τεχνικής ξεκλειδώματος με το σχεδιασμό μοτίβου στην οθόνη σε συνδιασμό με το TouchID. Κάτι τέτοιο φέρνει στο μυαλό όλων το ξεκλείδωμα με μοτίβο που υπάρχει εδώ και χρόνια στο Android, αλλά φαίνεται πως η Apple σχεδιάζει να το υλοποιήσει διαφορετικά, αφού όχι μόνο θα συνδιάζεται με το TouchID αλλά θα υπάρχει και διαφορετικό είδος πατήματος στην οθόνη για την απεικόνιση του μοτίβου που ο καθένας επιθυμεί.

Πατέντα για iPhone με κυρτή οθόνη και μοτίβο ξεκλειδώματος;, Πατέντα για iPhone με κυρτή οθόνη και μοτίβο ξεκλειδώματος;

Με αυτο τον τροπο η Apple σκοπεύει να αυξήσεί και το βαθμό δυσκολίας στο να αποκτήσει κάποιος πρόβαση στη συσκευή και να την ξεκλειδώσει, από τη στιγμή που δε γνωρίζει το μοτίβο ξεκλειδώματος.

Εσείς θα θέλατε ένα iPhone με τέτοιου είδους οθόνη;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gt-i9506

iphone … edge project

NLS

Γελοιοτητες

Themazerunner

Φαντασου να βγαλει η apple τετοιο iphone…
Zω για να δω αντιδρασεις…
Αν και δεν βαζω και το χερι μου στην φωτια…εαν κρινω απο το κοινο της σιγουρα θα βρει τροπο να τους πεισει να το αγορασουν.
Guarantee.

bilybo

kwstaki ti na s pw?
oti eisai mlks pou m sbhneis ta sxolia?
mpa 8a pesei to epipedo m
ti na s pw pou akous tn ka8e karagkiozh-ka8ysterimeno-kai kala 3erola edw mesa
mprabo OXI mprabo ta synxaritria m

παπαροκάς tiamat

Καποιος αργησε και ηρθε δεύτερος. ΠΑΛΙ…

Vag2616

Πριν λίγο καιρό η Apple έκανε μηνύσεις ότι την αντεγραψαν με το slide to unlock και οτι ζημιωθηκε από αυτό….

vasilist

Καλά για την κυρτή οθόνη λογικό είναι να προσπαθήσει να ακολουθήσει την πρωτοτυπία της samsung αν και δεν είναι ακριβώς ίδιο με το edge, και αν έχει και κάτι καινοτόμο το κύρτωμα που θα έχει ας το πατεντάρει.
Αλλά το μοτίβο? τι πατέντα είναι αυτή? και με το slide to unlock έκανε το ίδιο και έχασε το δικαστήριο στην Γερμανία με τον δικαστή να λέει πως δεν βλέπει κάποια καινοτομία στο ξεκλείδωμα του τηλεφώνου για να ισχύει η πατέντα, δεν νομίζω πως τώρα με το να ασκείς διαφορετική πίεση η πάτημα έχει δικαίωμα να το πατεντάρει.

Kalex1999

30 pin connector γελαω !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.