Apple: Πατέντα για πιο λεπτά ακουστικά άρα και iPhone;

Η Apple έχει καταχωρήσει πατέντα σύμφωνα με την οποία φαίνεται ο σχεδιασμός του βύσματος των ακουστικών να αποσκοπεί σε πιο λεπτό και πιο κοντό από τα τωρινά, κάτι το οποίο μπορεί να δείχνει τις προθέσεις της εταιρείας για λεπτότερα iPhone. Είναι δυνατόν;

Φαίνεται πως η εμμονή στο design για λεπτότερες συσκευές είναι κάτι το οποίο δεν ξεφεύγει από τα πλάνα της Apple μιας και ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα άφηνε ακόμα περισσότερο χώρο στη συσκευή για να μειωθεί το πάχος της μιας και έχει παραμένει αναλλοίωτο το μέγεθος του βύσματος των ακουστικών των iPhone.

Η πατέντα που κατατέθηκε με αριθμό 9.142.925 αποκαλύπτει το βύσμα σε μορφή του γράμματος D το οποίο αντικαθιστά το υπάρχον βύσμα με ένα πιο λεπτό και κοντό προφιλ. Το νέο αυτό βύσμα θα διαθέτει όλες τις λειτουργίες του τωρινού των 3.5mm, αλλά με μορφή που θα μπορούσε να εισχωρήσει σε πολύ λεπτότερες συσκευές.

Αυτή η πατέντα ίσως επιβεβαιώνει κάποιες εικασίες και προβλέψεις του Ming-Chi Kuo της εταιρείας KGI Securities, ο οποίος αναφέρει πως δεν αποκλείεται το επόμενο iPhone να είναι τόσο λεπτό όσο το τωρινό iPod Touch. Το ανησυχητικό είναι ότι συνήθως δεν πέφτει έξω στις προβλέψεις του οπότε δεν αποκλείεται να δούμε ένα ακόμα λεπτότερο iPhone.

Πολλά ερωτήματα προκαλεί αυτή η πατέντα που μιας και αποκαλύπτει πιθανή πρόθεση της Apple για ακόμα λεπτότερες συσκευές ενώ είναι γνωστό το κύριο μέλημα των iPhone χρηστών που δεν είναι άλλο από τη μπαταρία. Ναι μεν είναι πολύ όμορφο το να είναι μια συσκευή λεπτή αλλά όχι εις βάρος της συνολικής απόδοσής της. Κατά πολλούς, θα μπορούσαν για παράδειγμα να αυξήσουν το μέγεθος της συσκευής τόσο όσο να χωράει μεγαλύτερη μπαταρία και να αυξηθεί σημαντικά η αυτονομία της συσκευής.

Εσείς θα θέλατε ένα ακόμα πιο λεπτο iPhone;

Apple, patent, slim, headphone, plug, thinner, iPhone, Apple: Πατέντα για πιο λεπτά ακουστικά άρα και iPhone;

Apple, patent, slim, headphone, plug, thinner, iPhone, Apple: Πατέντα για πιο λεπτά ακουστικά άρα και iPhone;

Apple, patent, slim, headphone, plug, thinner, iPhone, Apple: Πατέντα για πιο λεπτά ακουστικά άρα και iPhone;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Κάτι άσχετο ειδα πριν λιγο στο Twitter η χρήστης @moonshinedesign παρέλαβε απο σημερα το iPhone 6s και ανέβασε benchmarks και photo samples.

Κώστας Βλαχάκης

Ναι το είδαμε. Συγκεκριμένα το ροζ. Όλοι οι υπόλοιποι την Παρασκευή. Ελλάδα αργότερα.

Ραφαήλ

σε λίγο θα πατεντάρει και την Apple Card
16GB 32GB 64GB 128GB
leaked price: 59€ για την 16GB
+30€ για καθε πιο πάνω.

One

Δεν βγαζουν και τελειως τη μπαταρία να το κάνουν πιο λεπτο. Τι τη θες τη μπαταρία αμα το φορτίζεις κάθε 8 ωρες??

Nick

Θα το κάνουν φλούδα…αυτό βλέπω και εκτός αυτού πες χάλασαν τα ακουστικά αντε βρες μετά με τέτοιο βύσμα…έχω την εντύπωση ότι η Lg φτιάχνει τις κυρτες οθόνες για το νέο I phone…και tablet και τηλέφωνο να το θυμάστε…

Gvirginia

Πραγματικά, θα αρχίσω να “κόβω” όπως μου αρέσει κάποια βύσματα και θα τα πατεντάρω μπας και βγάλω κανά ευρούλι.

παπαροκας tiamat

Εγω παντως τη βρισκω που καψοναρει αγρια τα fanboy της να ειναι συνεχεια με ενα φορτιστη στο!χερι 😂

Panos7GR

Ώπα κάτσε! Πρώτη απ όλους επανασχεδίασε το καλώδιο φόρτισης/σύνδεσης με Η/Υ της για να μπορεί ο χρήστης να το “κουμπωνει” στην iΣυσκευή του εύκολα χωρίς να ψάχνει την “σωστη” πλευρά και τώρα προσπαθεί να επανασχεδιάσει το βύσμα ακουστικών, αλλά με αυτό το σχήμα D που σκέφτηκε χάνει την ευκολία στο “κούμπωμα”; Δηλαδή τι λογική είναι αυτή; Επίσης πες ότι χαλάνε τα Earpods (έτσι δεν τα ονομάζει τα ακουστικά της; ) τι γίνεται; Όσο πάει και σφίγγει το λουρί για να σε κλείσει ακόμα περισσότερο στο οικοσύστημα της για να “κονομάει” ακόμα και από τα αξεσουάρ της περισσότερα… Πωω πραγματικα οι τύποι πίσω από την Apple είναι σαΐνια! Τους βγάζω το καπέλο!

Χρήστος

Μεγάλη μούφα αυτό που λέτε για τη μπαταρία. Με το iOS 9 η μπαταρία στο iPhone 6 μου βγάζει πάνω απο 60 ώρες αυτονομία, με χρήση bluetooth ακουστικού και περιορισμένη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Πριν κρίνετε μια συσκευή, χρησιμοποποιήστε την. Αν δε το κάνετε, αφήστε κάποιον άλλον να σας πει την εμπειρία χρήσης.

Πάντως το λεπτότερο jack ακουστικών, δεν υποννοεί και λεπτότερο πάχος συσκευής.

Gvirginia

@Χρήστος Αν δεν υποννοεί λεπτότερο πάχος συσκευής τότε ΕΝΝΟΕΙ ότι θα αρμέξει τους καταναλωτές (αντάπτορες/νέα περιφερειακά) με αυτή την κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.