Apple, πατεντάρει μέθοδο κατασκευής γυάλινων iPhones, iPads και οθονών

Η Apple πρόσφατα πατένταρε μια μέθοδο κατασκευής του εξωτερικού περιβλήματος των συσκευών εξολοκλήρου από κομμάτια γυαλί. Αυτή η πατέντα αφορά την συγκόλληση κομματιών από γυαλί για την κατασκευή ενός ενιαίου περιβλήματος το οποίο δεν θα έχει ορατές ενώσεις.

Τα γυάλινα περιβλήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πληθώρα συσκευών όπως iPhones, iPads, Monitors και Tηλεοράσεις.

Οι all-glass κατασκευές είναι σχεδιασμένες για αυξημένη αντοχή και μικρότερο βάρος. Τα σχέδια αφορούν σε κατασκευές από ενωμένα κομμάτια γυαλί για την αποφυγή χρήσης μεγάλων κομματιών γυαλιού τα οποία θα χρειάζονταν τα ίδια ενισχύσεις σε ορισμένα σημεία και άρα συγκόλληση γυαλιού το οποίο θα έκανε την διαδικασία πιο δύσκολη.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε τη συγκεκριμένη πατέντα στην πράξη καθώς θα της επέτρεπε την δημιουργία γυάλινων gadgets με μια τελείως διαφορετική αισθητική από αυτή που έχουμε δει σήμερα.

Φυσικά το γυαλί έχει ακόμη θέματα ειδικά κατά την πτώση, πράγμα που ίσως η Apple να έχει λύσει με το Sapphire Glass που όπως λέγεται θα φοράει το iPhone 6 και αυτό να της επιτρέπει να πειραματιστεί.

Στο παρακάτω concept video που κυκλοφόρησε το 2012 μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το πως θα μπορούσε να δείχνει ένα iPhone από γυαλί.

apple πατεντάρει γυάλινες συσκευές, Apple, πατεντάρει μέθοδο κατασκευής γυάλινων iPhones, iPads και οθονών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Costas

Ξέφυγε τελείως αυτή η εταιρεία. Έφτασε στο σημείο να πατεντάρει ιδέες χωρίς κανένα σχέδιο υλοποίησης . Γελοιότητες του Αμερικανού κράτους που τις περνάει.

Notis

Amazing project!! Αλλά σε καμιά 100 χρόνια.

Stefanos1322

Ας πατεναρει τις πατέντες να τελειώνει

vasilis

Τι γελοία εταιρεία αν είναι δυνατόν… Σαν να σου λέει μόνο εμείς θα φτιάχνουμε τηλέφωνα από γιαλί γιατί δεν το έχει σκεφτεί κανένας άλλος. έχει καταντήσει αηδία.

prankstar

Θα το βγαλει καμια σαμσουνγκ πρωτα η καμια σλλη ετερεια και θα πει μα δικια μας πατεντα ειναι. Απο τις κλασσικες πατέντες apple που τις κραταει καλα κλειδωμένες και ερχονται επιτιδιοι τις τισ κλεβουν και τις βγαζουν. Αλλα καημενούλα θ το έβγαζε πρωτα αυτη αλλα δεν προλαβε… λολ καθε πατεντα που εχουν βγαλει αλλες ετερειες και τις τισ κλεβουν με βαση τι εχεξ πει τοσο καιρο ποτε σκοπευε να τις υλοποιησει…. η στασου μάλλον δεν μπορουσε απλα ιδεες ηταν και μονο με ιδεα καταχωρεις πατεντα συνελθε ετερεια του κ@λ@υ και φτιαξε κατι καλο εχεις μεινει πισω 200 χρονια

kVel

Επειδή απλά θέλετε να βγάλετε χολή μάθετε ότι μια πατέντα σου κατοχυρώνεται πλήρως όταν κυκλοφορήσει κάποιο προϊόν με την ανάλογη τεχνολογία όσο ειναι μόνο στα χαρτιά δεν μπορει να κάνει τίποτα… Και δεν νομίζω να πιστεύετε πως μια εταιρία με 100 δις απόθεμα δεν μπορει να κάνει κάτι διαφορετικό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.