Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για τον έλεγχο συσκευής μέσω αναγνώρισης προσώπου

Μία νέα ευρεσιτεχνία της Apple εγκρίθηκε από το USPTO (United States Patent and Trademark Office) και έχει την ονομασία “Personal computing device control using face detection and recognition”. Σας θυμίζει κάτι; Μήπως περίπου τον τρόπο που λειτουργεί το Microsoft Kinect;

Η αναγνώριση προσώπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λόγους ασφάλειας, αλλά θα μπορούσε να “παραμετροποιήσει” τις λειτουργίες μίας προσωπικής συσκευής, όπως ένα smartphone, για χρήση από περισσότερους χρήστες.

Έτσι, ανάλογα με το πρόσωπο που αναγνωρίζει το ενσωματωμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, θα μπορούσαν για παράδειγμα να αλλάζουν διάφορες ρυθμίσεις στο κινητό, να εμφανίζονται και να “κρύβονται” παράλληλα προσωπικές συνομιλίες, μηνύματα ή email από άλλους λογαρισμούς χρηστών κ.α. Η Apple κατέθεσε την ευρεσιτεχνία το 2008, ωστόσο εγκρίθηκε σήμερα.

Άραγε να το γνώριζε ότι θα εγκριθεί η Apple και για αυτό προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας PrimeSense; Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει.

Apple, Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για τον έλεγχο συσκευής μέσω αναγνώρισης προσώπουApple, Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για τον έλεγχο συσκευής μέσω αναγνώρισης προσώπουApple, Apple, Κατοχύρωσε πατέντα για τον έλεγχο συσκευής μέσω αναγνώρισης προσώπου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mylopotamos

Δεν θέλω να γίνω κακός αλλα λυπάμαι τις γυναίκες

Nikos.P

Δεν ξέρω τι σχέση έχετε εκεί στο techblog με την τεχνολογία πίσω από το Kinect 1.0, αλλά έχετε πέσει δραματικά έξω. Ο αισθητήρας Kinect 1.0 έχει μία κανονική κάμερα BGR και 2 αισθητήρες υπερύθρων ακτίνων, έναν πομπό και ένα δέκτη. Οι δύο αισθητήρες υπερύθρων του δίνουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται το “βάθος” στην εικόνα. Όσον αναφορά το face tracking, χρησιμοποιείται ο σκελετός για να “βρεθεί” ο λαιμός του ανθρώπου για να εντοπιστεί το κεφάλι και μέσα σε αυτό το πρόσωπο. Μετά από αυτό, “τρέχει” άλλος αλγόριθμος για να κάνει την αναγνώριση μέσα από μία βάση δεδομένων. Οι αισθητήρες αυτοί είναι μεγάλοι σε μέγεθος για να χωρέσουν σε ένα smartphone. Ο αισθητήρας Kinect 2,0 που ενσωματώνεται στο Microsoft XBOX ONE έχει την ίδια τεχνολογία αισθητήρων με μεγαλύτερη ακρίβεια.

dimitris

Θιμιζει λιγο galaxy s3 kai s4 διοτι υπαρχει σε αυτα λειτουργεια ξεκλιδοματος με το πρωσοπο

Ανέστης Τοπουζίδης

Το πέτυχα πρώτη φορά σε ενα SonyEricsson neo V και μετα στο Galaxy s3 gia ξεκλείδωμα οθόνης. Οπότε πρέπει να είναι γενικά feature των Android σε συσκευές με εμπρόσθια κάμερα. Για να κατοχύρωσε η apple την πατέντα ως δικιά της, τότε μάλλον θα είναι κάτι διαφορετικό. Αν ναι μπράβο της. Καθε βήμα σε ευρεσιτεχνίες είναι θετικό και καλοδεχούμενο για μας τους καταναλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.