Apple, πατεντάρει σύστημα αλλαγής των security settings ανάλογα με την τοποθεσία σας

Μετά τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο iPhone 5s, νέα πατέντα της Apple δείχνει ένα σύστημα το οποίο θα προσαρμόζει αυτόματα τα security settings ανάλογα με την τοποθεσία σας. Για παράδειγμα αν είστε στο σπίτι, τo iPhone θα βγάζει τον κωδικό ή θα ζητά έναν πιο εύκολο από αυτόν που έχετε όταν είστε έξω.

Αντιθέτως, όταν είστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή σε πολυκοσμία, το iPhone θα ζητά πιο δύσκολο κωδικό ξεκλειδώματος.

Σύμφωνα με την πατέντα, το νέο σύστημα μπορεί να συμπεριλαμβάνει τεχνολογία όπως σάρωση αμφιβληστροειδούς, Touch ID swipe ή χρήση άλλου είδους βιομετρικών tests.

Το νέο σύστημα ασφαλείας δεν στοχεύει μόνο στο να κρατήσει το κινητό σας προστατευμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα αλλά και να κάνει τη διαδικασία κλειδώματος πιο εύκολη και όσο το δυνατόν πιο γρήγορη.

Το iPhone θα χρησιμοποιεί GPS data σε συνδυασμό με άλλου είδους πληροφορίες όπως για παράδειγμα την αναγνώριση nearby συσκευών όπως το Mac ή το home Wi-Fi για να εξακριβώνει την τοποθεσία.

, Apple, πατεντάρει σύστημα αλλαγής των security settings ανάλογα με την τοποθεσία σας

, Apple, πατεντάρει σύστημα αλλαγής των security settings ανάλογα με την τοποθεσία σας

, Apple, πατεντάρει σύστημα αλλαγής των security settings ανάλογα με την τοποθεσία σας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
killbillgr

Και όλα αυτά για να μην χάσετε κανένα πρόβατο 🐑 από το μαντρί 📡 για καλό είναι αυτο τώρα? Ο τόσο αυστηρός ελεγχόμενη παρακολούθησή?

Nickolas

Πολύ καλή ιδέα, προσωπικά θα ήθελα όταν είμαι σπίτι να μη χρειάζεται να βάζω καθόλου κωδικό για ξεκλείδωμα, ενώ όταν είμαι έξω να ενεργοποιείται αυτόματα.

minas

@Nickolas αυτό μπορεί να γίνει εδώ και χρόνια με android κινητό…

Panos7GR

Android L!
Τελικά είσαι όντως πίσω, Apple κουκλίτσα μου…

Nickolas

@minas
Είναι κάποια συγκεκριμμένη εφαρμογή ή την έχει προσθέσει και κάποιος κατασκευαστής;

JohnGR

Αυτό υπάρχει από εφαρμογές του Google Play εδώ και χρόνια. Το κινητό μου πχ μόλις “χάσει” το Pebble, ζητάει κωδικό. Ο εργοδότης μου είχε σετάρει το δικό του να μην του ζητάει κωδικό αν είναι συνδεδεμένος στο wifi του γραφείου ή του σπιτιού του.
Α ρε Apple, patent troll με τα όλα του έχεις καταντήσει…

JohnGR

@Nickolas
έχει καμιά σημασία αν είναι από τον κατασκευαστή ή εφαρμογή κατεβασμένη από Play;

Nickolas

@JohnGR
Μάλλον δεν κατάλαβες οτι ρώτησα το παιδί να μου πει το όνομα της εφαρμογής για να την κατεβάσω στο κινητό μου, επειδή με ενδιαφέρει ή αν είναι χαμένο κάπου στις ρυθμίσεις του S3 που έχω για παράδειγμα και μου έχει ξεφύγει.
Τώρα αν έχει σημασία ή όχι, εννοείται πως έχει, γιατί υπάρχουν πολλές εφαρμογές που καταναλώνουν μπαταρία ή που δημιουργούν προβλήματα, οπότε θα προτιμούσα να έχει δοθεί κάτι αντίστοιχο από τον κατασκευαστή.
Οπότε αν γνωρίζεις καμιά καλή πες μου.

JohnGR
Nickolas

Ευχαριστώ πολύ, απλά έλεγα μήπως έχει δοκιμάσει κάποιος κάποια καλή. Βρήκα τελικά και θα δοκιμάσω τις Llama και Safe areas.

Constantine

Οσοι νομιζουν πως αυτο γινετε για την δικη μας ευκολια ειναι πολυ γελασμενοι, ειναι καθαρα ενας ακομα αυστηρος ελεγχος για το που βρισκετε ο καθενας την οποιαδηποτε στιγμη,θελουν να καταγραφουν τα παντα, αυτο δν ειναι καινοτομια

JohnGR

@Constantine
Αυτό αν θέλουν το βλέπουν ήδη. Δεν χρειάζεται κάποιο δυναμικό security setting. Αυτή τη στιγμή μέσω του κινητού μου έχει καταγραφεί που είμαι αυτή τη στιγμή και το Google Now μου βγάζει ακόμη και το που πάρκαρα και τι ώρα.

θανος

Αυτο με τον κωδικο και τις ζωνες γινεται ευκολα και με το tasker απο το play store,το προγραμμα κανει πολλα αν το μαθεις εχει πολλα tutorials στο youtube

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.