Apple, πατεντάρει μηχανισμό που προστατεύει το iPhone στις πτώσεις

Μιας και η πολυσυζητημένη οθόνη από ζαφείρι τελικά δεν ήρθε στα φετινά iPhone 6 και iPhone 6 Plus και πολύ πιθανό να μην έρθει σύντομα, η Apple φαίνεται πως ψάχνει νέους τρόπους να προστατέψει τις οθόνες της όταν έρθουν σε επαφή με το πάτωμα. Η Apple κατέθεσε μια φουτουριστική πατέντα για να προστατεύει τα μελλοντικά iPhones.

Με την νέα πατέντα η Apple θέλει να προστατεύει τις συσκευές της από επικίνδυνες πτώσεις αλλάζοντας το σημείο πρόσκρουσης της συσκευής ώστε να προστατευτούν σημαντικά μέρη όπως η οθόνη και η κάμερα.

Καθώς οι συσκευές μας γίνονται όλο και πιο λεπτές είναι πιο ευαίσθητες στις πτώσεις, η λήψη μέτρων είναι απαραίτητη. Η πατέντα αυτή κάνει χρήση της ήδη υπάρχουσας τεχνολογίας στη συσκευή, όπως το επιταχυνσιόμετρο και το μαγνητόμετρο για να υπολογίσει σχεδόν αμέσως την πλευρά πρόσκρουσης της συσκευής.

Αφού γίνει ο υπολογισμός χρησιμοποιώντας το μοτέρ της δόνησης προσπαθεί να αλλάξει το σημείο με το οποίο θα προσκρούσει στο έδαφος ώστε να προστατέψει όσο το δυνατόν καλύτερα την συσκευή.

Φυσικά αυτό το μέτρο μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικό στο μέλλον καθώς κάποιες μικροαλλαγές στο hardware θα μπορούν να φέρουν και καλύτερα αποτελέσματα όπως ένα δυνατότερο μοτέρ δόνησης.

apple patent for drops, Apple, πατεντάρει μηχανισμό που προστατεύει το iPhone στις πτώσεις

apple patent for drops, Apple, πατεντάρει μηχανισμό που προστατεύει το iPhone στις πτώσεις

apple patent for drops, Apple, πατεντάρει μηχανισμό που προστατεύει το iPhone στις πτώσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

αρκετά εντυπωσιακά νέα. Φαντάζομαι οτι για αυτό το νέο feature υπάρχουν άνρθωποι που σκέφτοναι, επεξεργάζονται και αποδίδουν δεδομένα από τη καθημερινή χρήση. Βρίσκουν λύσεις και τις εφαρμόζουν. Μπράβο και πάλι μπράβο!

Κάτι τέτοιο στην Ελλάδα (ε δε μπορώ, θα σκάσω άμα δε το πω), είναι που όταν εφαρμοστεί θα σου πούνε “έλα ρε, τι έκανες και θέλεις να σε πληρώσω;”.

Φαίδωνας

Κάλιο αργά παρά ποτέ… Αν και Το ήξερε ότι στα iphone τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι πολύ εύθραυστα και δεν έκανε τίποτα ενώ Ίδη κυκλοφορουσαν smartphones με ποιο σκληρό υλικό για το θέμα πτώσεων.. Κρίμα που άφησαν στο 6 την κάμερα τόσο εκτεθειμένη… Όπως και να έχει θα δούμε τι θα κάνει.. Πιστεύω να πάρει παράδειγμα από το Ζ3 στο οποίο έχει ειδικό υλικό στις γωνίες για να λιγότερη ζημιά στις πτώσεις.. μοιάζουν αρκετά έτσι κι αλλιώς 😛 (γνώμη μου)

Spukie

δε λεω,καινοτομο.
αλλα για καθηστε ρε μορτιδες εδω γιατι θα τρελαθω..
ενα κινητο με σπεκς που τα εχουν τα περισσοτερα σμαρτφον,εντελως τετριμενο να κοστιζει οσο δυο μισθοι στην τωρινη ελλαδαρα;
ειστε με τα σοβαρα σας;;επειδη εχει το μηλο;;
κατι τετοια ταιζουν τον καταναλωτη και βλεπει το δεντρο και οχι το δασος.

Elias Ladis

Από το iPhone 5 και μετά, οι κάμερες από το iPhone προστατεύονται από ζαφείρι, άρα είναι πολύ ανθεκτικά

tech21man

Καλο, αλλα αμα πεσει σε γωνια στη σκαλα π.χ. η οπουδηποτε αλλου, ειναι αχρηστο. Και μια φορα να το σωσει βεβαια…

Σπύρος

Εγώ παιδιά εχω το 6 plus, δεν λέω μεγάλο τηλέφωνο. Αλλά έδωσα 50 ευρώ του αγόρασα μια καλή θήκη και δεν έχει κανένα πρόβλημα! Μέχρι στιγμής έχει φάει 2 γερές τούμπες αλλά δεν έπαθε τίποτα

Βασίλης

Σπύρος ευχαριστημένος όμως απο το plus σαν συσκευή;;

Jimis

@ Spukie
φίλε μου, και όλοι όσοι έχετε την ίδια άποψη στο θέμα της τιμής…θα το πω όσο πιο απλά μπορώ και φιλικά.

Την Apple και την όποια Apple ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ πόσο παίρνει κάποιος στην Ελλάδα γιατί πολύ απλά δεν μετράμε στον κόσμο από άποψη πληθυσμού. Είμαστε 10 εκ. άνθρωποι και συμπεριφερόμαστε λες και είμαστε η Κίνα με κοντά 1,5 δις. ανθρώπους. Ακόμα και ΚΑΝΕΙΣ να μην αγοράσει το κινητό ή οποιαδήποτε συσκευή της Apple από την Ελλάδα,ούτε που θα το καταλάβει. Γενικά δεν είμαστε και το κέντρο του κόσμο οπότε δεν μπορούμε να κινούμε εμείς την αγορά.Σε εθνικό επίέδο μπορούμε μιας και η αγορά είμαστε εμείς,σε παγκόσμιο είμαστε όσο και ένα νησί στην ινδονησία σε πληθυσμό. Δεν το λεω από κακία όλο αυτό,αλλά αυτή η καραμέλα με τις τιμές πρέπει να σταματήσει. Το λεω και απλά, τόσο γουστάρει να τα πουλήσει,αμα θέλεις τα δίνεις! Μπορεί κάλλιστα το Apple Watch να το πουλάει 1.000.000 ευρώ.Ποιός την απαγορεύει;
Τα λεω όλα πολύ φιλικά απλά απότομα γιατί το ακούω συνέχεια αυτό και απλά δεν έχει ουσία.

GiorgosM

Σωστός ο Jimis

Spukie

δλδ τωρα μου λες οτι ο καταναλωτης δεν εχει δυναμη ε;
θα σε παραπεμψω σε κανα οικονομικο βιβλιο πχ αρχες οικονομικης του πουρναρακη λεβεντια μου αν θες να το δεις τοσο επιστημονικα και μαλλον δε βρηκες και τον ευκολοτερο ατομο να απευθυνθεις για κατι τετοιο σε οικονομικο τομεα.
οσο αν θα τις απαγορεψουν να το πουλησει 10000000 που λες;η ιδια η αγορα θα το απαγορευσει σε χρονο ΝΤΕ ΤΕ.(δε θα αγορασει κανεις μη στο κανω δυσκολο)
γκε γκε λεβεντη μου;
α και κατι τελευταιο.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
δε θα ξοδευαν διαφημιστικα εξοδα η apple αν ειμασταν τοσο μικροι οσο λες να μας διαφημισει η κοσμοτε το νεο μηλο.
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.